Şimdi Ara

MASFED: 'İkinci el araç satışları durma noktasına geldi' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Millette kafa yok elektrik li araçlar çoğalınca hepsi hurda olacak 5 para etmeyecek 2 arabam vardı sattım daire aldım araba masraf sigorta kasko vs. Bin taksiye dolmuşa devam

  • Piyasanın biraz durulması gerekiyordu oldu. Dövizde düşüş olursa krediler ile birlikte hareketlenme olacaktır. imkanı olan için araç alma zamanıdır.

  • Oh olsun. Bu millete az bile. Honda geçenlerde yeni bir motosiklet getirdi. CB250R. Liste fiyatı 116 bin.

    Bizim GENEL EV çocukları ise


    MASFED: 'İkinci el araç satışları durma noktasına geldi'

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Ticari krediler amacına uygun kullanılmadığı için verilmiyor. Adam üretim değil mal stoklayıp karaborsa yapıyordu son kullanıcı ne yapsın aradaki farkı da fazla kredi çekerek kapatıyordu. Takip eden olduysa ev arabanın yatırım aracı olmaktan çıkacağı söyleniyordu zaten fakat bu durum fiyatları düşürmeyecek sadece mal bulunur olacak. Bakalım daha neler olacak göreceğiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık liste fiyatı diye birşey yok internete giriyorsun en düşük ne kadar o artık liste fiyatı kızıyorsun ama birde kendi aracını satmaya kalkınca sende yüksek yazıyorsun ondan sonra kizmanin anlamı kalmıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tez zamanda batasınız inşallah!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 200-300 bandi disinda alis zor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zamana kadar piyasa nasıl durmadı ben ona şaşırıyorum daha çok. Bu faizler ve aşırı şişmiş araç fiyatlarına karşılık alım gücü eriyen toplum nasıl araba alabilsin ?

  • Halorandal H kullanıcısına yanıt
    Savunduğum için söylemiyorum ama o adam o arabayı 70.000 liraya yani 4000 dolara satıyor. Belki birkaç yıl önce 5000 dolara satabilirdi. Aslında kar bile etmiyor. Eskiden o arabayı satıp çocuğunu 3 yıl kreşe verebiliyorsa şimdi 2 yıl bile veremeyecek ya da peşinat yapıp kredi çekip bir araba sahibi olamayacak. Fiyat artışından elindeki malı zarar etmeden satmaya çalışanlar suçlu değil. Suçluyu doğru yerde aramadıkça bu ülke ve bu ekonomi dü-zel-mez!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sifir arabalar 150 bine dusecek asgari ucretliye 20 aylik maasiyla sifir araba aldiracaklar yav he he




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 7 Ağustos 2022; 17:36:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mthan kullanıcısına yanıt
    Az önce denk geldi, Şahin e 80.000 yazmış, 4,466 United States Dollar ediyor. Bunları bi ara hurda diliminde 5 bin er liraya topluyorlardı, fiyatlar artınca, nur yüzlü oldular. Yani, hiçbir devirde bu araçlar bu kadar değerli değildi, belki yeniyken 0 km iken ancak!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa normalleşene kadar satışların düşüp arzın artması gerek. Ancak şu an sadece 2.elde satışlar düşüyor 2.el araç arzı nispeten artıyor. Arz talep ekseninde fiyatların normalleşmesi yani şimdiki gibi liste fiyatına 2.el satılmaması gerek. Ancak hala böyle bir durum yok. Demek ki normalleşme başladı ama henüz normale dönmedi. Bunlar tespitler.

    Kendi düşüncem ise hala birilerinde çok ciddi alım gücü mevcut. Yani sıfır araç satışlarında düşme şimdilik zor. Ancak alım gücü düşük kesimde sıfır talebi varsa bu yatırım amacıylaydı. Aldığı aracı başka bir düşük alım gücüne satması gerekir ki tekrar yatırımlık araç alsın. Son kredi olayı ve araçların fahiş fiyatları bunu engelliyor.

    Kısaca açıklamak gerekirse zayıf halkalar yavaş yavaş kopuyor. Şu an sıralamak gerekirse en düşük-düşük-orta gelirliler ağam ben iptal diyip masadan kalktılar. Orta üstü dediğimiz gelir grubuda bir alt grubun alım gücünü takip ettiği için oldukça tedirgin ve keyfiyeti bitirip beklemeye karar verdiler. Üst gelir grubunum hiç bir problemi yok isterse bedava hitsin aracı.

    Bunu bilen hükümet en düşük ve orta segmentte araç talebini canlı tutmanın telaşası içinde. Alım gücüne müdahalesi sıfır. Kredileri mecbur bitirme noktasına getirdiler. Eğer bu segmentlerde talep düşerse ya faiz paketi ya da vergi indirimi açıklayacaklar. Ama onun için olması gereken 2.EL ARAÇLARIN DEĞİL SIFIR ARAÇLARIN TALEBİNİN DÜŞMESİ. Yani tabiri caizse film yeni başlıyor. Film setinde çalışanlardan aldığım kulis bilgileri seçim için faizlere dokunalacağı yönünde (hem ev hem araba) hatta film setinde senaryolar hazır çalışmalar başlamış. :)

    Vel hasıl bir kırılma yaşanıyor. Ancak devamlılığı önemli. Bu devamlı olur ve sıfır araç satışlarına yansırsa mısırınızı alıp filmin başına geçin. Ama şimdiden spoiler yemeyin sadece bekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • b




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim Kaypakkaya -- 11 Ağustos 2022; 9:20:18 >
  • 27 temmuz sarı site de ilan sayıları
    Otomobil 371.846 adet
    Arazi SUV 71.109 adet
    Panelvan 73.577 adet

    7 Ağustos şuan
    Otomobil 409.186 adet
    Arazi SUV 76.544 adet
    Panelvan 79.845 adet

    Ötv indirim vaadi bile STOK yapanları araçları elden çıkarmak için harekete geçirmeye yetti.

    Şimdi hepsi elden araçlarını çıkarıp, seçim sonucuna kadar paralarını altın döviz gayrimenkul da bekletecekler.

    Çok elzem ihtiyacı olanlar en alt grup eski ucuz araç almaya, ihtiyacı olmayanlar almasın abi bu fırsatçılar batsın zarar etsin hepsi fiyatları şişirirken iyi , fiyatkar düşerken demagoji yapmasınlar.

    Kar ederken akıllılar
    Zarar ederken mağdurlar

    Oh ne güzel memleket ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs_tutkunu -- 7 Ağustos 2022; 22:26:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birilerine söverek ev ve araba fiyatlarını düşürebileceğini zannedenler toplanmış yine.


    MASFED: 'İkinci el araç satışları durma noktasına geldi' 

  • artık bu işin çivisi çıkmıştı zaten. zamlar, döviz kuru, enflasyon vb. durumların dışında saçma bir hal aldı. dolar bazında 20bin dolara aldığı bir arabayı 6 yıl binip 25bin dolara satan insanlar varken bu balonun patlamasına şaşırmamak gerek.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.