Şimdi Ara

MASFED: 'İkinci el araç satışları durma noktasına geldi' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • OYDER, MASFED başkanları da hep milleti düşündüğünden hemen alın fiyatlar atacak diyor. Hiç kendi planlarının suya düşmesinden değil.


    Ötv düşmesin derler, matraf güncellensin isterler. %50 ötvden araçları çekip stoklarlar %80 olmuşken halka satarlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ano16 -- 8 Ağustos 2022; 8:58:40 >
  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt

    2013 yılında aynı markanın aynı modelini tabi o zaman ki şartlarda 8.500 TL ye almıştım. Ki bu benim 2. motorumdu shadow ile şehir içine girilmiyor diye almıştım. Takribi olarak o parayı o dönem 6 ayda biriktiriyordum nereden nereye görünce üzüldüm.

  • Ya şu an durumlar o kadar karışık ki yani insanlar da haklı neye inanacaklarını neye yatırım yapacaklarını şaşırdılar. Şimdi mantıken piyasanın / fiyatların çok düşeceğini söylemek biraz hayal satmak olur. Zira “araba artık bir yatırım aracıdır” vagonuna çok fazla kişi bindi. E bu adamlar kar edecez diye araba aldılar (galeri hariç, kastım normal alsatçı). Piyasanın uçuşa geçtiği dönemlerde 350 bini olan adam 50 kredi çekip 400 e arana alıp bir hafta sonra 425 e satıyordu. Hem kredi kapanıyordu hem kar ediyordu.

    Ama şimdi yaşanan durum bir kaç katlı bir kriz haline geldi.
    1- al-sat furyasının son döneminde araba alanlar ( hala düşük faizden kredi verilirken ), şuan ellerindeki arabaları çıkaramıyorlar. Ama sebebi talep olmaması değil. Kredi verilmemesi.
    2- hadi bu üstteki grup sattı arabayı. Krediler o kadar yüksek ki adamın geri ödeyeceği para miktarı ve arabadan edeceği kar değerlendirildiğinde ortada bir kazanç kalmıyor
    3- arabaya gerçekten ihtiyacı olan insanlar zaten lanet olsun deyip değmeyeceğini bilse de iyi kötü bir araba aldılar. Ve bu insanlar genelde maddi durumları nedeniyle çok fazla araba değiştiremeyen kişiler
    4- millet arabaları çok yukardan aldı. Haliyle zararına satmak istemiyor. Hadi satsa yerine ne alacak? Ev almak istese uçmuş gitmiş fiyatlar

    Yani diyeceğim o ki, millet boşuna bu forumlarda birbirine hakaret ediyor. Hepimiz aynı gemideyiz. Ortada bir kar/kazanç kalmadı. Herkes elindekini kaybetmekten korkuyor şuan. Allah yardımcımız olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.