Şimdi Ara

Marşa basmadan önce ısıkların sönmesini beklemek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.526
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamunaleykum. Bugun araci ilk calistirdigimda isiklarin sonmesini beklerim debriyaja basarak calistiririm ama bugun isiklar sonunce calistirdim ama sehiricinde stop ettirince dur kalkta, iki defa stop ettirdim aracı , kontak acip hemen mars yaptim arkadaki kornaya asılınca. Isiklarin sonmesini beklemedim. Bu zarari olmus mudur. Ilk calistirmada bekledm sonmesini ama stop ettirince hemen mars yaptim bise olur mu. Arac 2008 civic manuel tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• coskunsaglam C kullanıcısına yanıt
    Isıklar sonene kadar beklemek yani bujilerin isinmasi demek motor zaten o anda sıcak oldugu için sıkıntı olmaz . soguk havalarda ısıkların sonmeden calıstırırsen araba calısırken zorlanır ama beklerken calıstırırsan calısmasi daha rahat olur.
  • 2-3 kereden birşey olmaz. ayrıca yukardaki arkadaşında dediği gibi o an motor zaten sıcak olduğu için beklemenin bi anlamı yok.
  • iyide aracın stop ettiğinde yine akü konumunda olur. yani ışıklar yine yanıyor olur
  • Cevaplar icin tesekkur ederim. Bidakinde isiklar sonmeden calistirmicam.

• Aslında kontak marşa hazır konumdayken yani yakıt göstergesi falan çalışırken Ecu motor ve arabadaki sistemleri kontrol eder. Işıklar sönünce kontrol biter ve motor marşa hazır olur. Ecu'nun görevini bitirmeden çalıştırmaya zorlamak Ecu'yu bozabilir diyorlarlar. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ayrıca yine anahtar bu konumdayken bujiler ısınır ve aküden güç çeker. O yüzden anahtar bu konumdayken uzun süre de beklememek gerekir. Eğer arabada bir koruma falan yoksa aküyü bitirebilir veya bujileri yakabilir.
  • Bence bir zararı olmaz. Bende anahtarsız giriş var mesela, kontak falan yok, direk düğmeye basıyorsun ve çalışıyor. Yani ışıkların sönmesi diye bir şey de yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsedilen buji ısıtma olayı sadece dizel araçlar için geçerlidir, benzinli araçlarda araç çalışmıyorken bujiler pasif durumdadır. Yani bujilere zarar vermez. Peki ışıkların sönmesini beklemenin anlamı nedir? Arkadaşların dediği gibi bu süre içinde başta immobilizer, airbag gibi donanımlar olmak üzere ecu bir dizi kontrol işlemi gerçekleştirir. Bunun yanında benzin pompası çalışarak gerekli basıncı oluşturur. Beklemeden marşa basmak marş süresini belki uzatabilir.
  • Herkes buji ısınması demiş civic in dizelimi var hayret bişi:) hiç birsey olmaz arkadasim sabaha kadar stop et isik sonmeden bas istersen o isiklarin sonmesi sadece icerde sistem alis verisi bir sikinti varmi varsa o an yakar lambayi birde yakit ceker arac kontagi ilk avinca soguk ilk calistirmada iyi birsey beklemek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.