Şimdi Ara

marketlerde 'sözde' ucuza satılan herşey saglıga %100 zararlı ve aşırı dandik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ucuza satılıyordan kastım kaliteli ürünlere göre ucuza satılıyorlar yoksa ucuz dedigimiz bile gerçekten çok pahallı kimse kaliteli ürün almıyor zaten onlar uçuk seviyede pahallı

bukadar pahallı olmalarına ragmen eminim avrupadaki martketlerle kıyaslasak kalite olarak çok aşagıda kalırlar

leşten farksız tavuk eti bile çok pahallı

insan hayal ediyor marketteki ürünler kaliteli olsa fiyatları ne olurdu diye heralde 3 veya 4 ile çarpılırdı fiyatları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 11 Aralık 2021; 11:5:31 >

• BİM den aldığım sütü sokak kedisine veriyorum yemiyor, aynı kendi normal pazardan alınma köy sütünü içiyor. kokmuş bayatlamış şeyleri de yemiyor.

ben o kediye Tester adını koydum, kalitesinden şüphelendiğim veya bayatlamış diye emin olamadığım şeyleri önce o kediye veriyorum o yiyorsa ben de gönül rahatlığıyla yiyorum.

Ekmeğin ankara’da 2.25 olduğunda, hatta o gün lodos vardı ve yağmur çiseliyordu. Bir marketin hemen yanında insanlar halk ekmek kuyruğunda bekliyorlardı ve kuyruk hiç rastlamadığım kadar uzundu. Ben alış verişimi yaptım kasa sırasına girdim önümde zaten 2 kişi vardı. Sırada bekleyemeyen bir teyze içeri girdi. Gidip eti puf almış market sırasına girmeden kasaya ödeme için geldi. Kasiyer kız teyzeyi bekletmeyim dedi zaten tek ürün. Teyzenin eti puf’unu geçti. Teyze 50 krş verdi kasiyer yok teyze 60 krş 10 daha vereceksin dedi. Teyze kızım orada 50 krş yazıyor dedi. Kasiyer zam gelmiş teyze barkodu yenilenmemiş dedi. Teyze kızım ne zamandır canım çekiyordu almaz olaydım dedi. Sırada bekliyen biz, el işareti ile bize yaz yaptık. Teyze 10 kuruş daha diğer cebinden çıkardı. Muhtemelen alacağı ekmeklerin parasından ödedi. Sonra canı sıkkın bir şekilde ekmek sırasına döndü. 1 ekmek eksik alacaktı.

İndirim marketlerinden aldığımız peynirde yoğurtta süt yok artık; süt diye satılan ise ya yağı tamamen alınmış su katılmış süt ya da Çin'den aldıkları ucuz süt tozuyla yapıp süt diye sattıkları acayip bir şey. İndirim marketlerinden hazır gıda almayı bırakalı çok oldu; BİM'den paketli hazır çiğköfte almıştım midem bozuldu; paketli Rus salatasının içinden dikenli bir ot çıktı. Abur cuburlar zaten kimya deneyi gibi, içindekiler kısmını okuyun çoğunu anlamazsınız bile. Sağlık Bakanlığı'nın belli aralıklarla yayınladığı sahtecilik yapanları ifşa ettiği listesi var, bir okuyun aklınız çıkar. Türkiye'de sağlıklı gıdaya erişmek için köyde kendiniz üretip kendiniz tüketmekten başka çare yok; tabii sarayda yaşayacak kadar zengin değilseniz.

• Hocam hem kaliteleri leş hem de 32 gr, 43 gr, 81 gr gibi saçma sapan gramajlarla satılıyorlar. Gizli zam da var yani.

• Farkındamısınız, kaliteli dediğimiz markaların çoğu, eski Türkiye’den kalma.

Eski tr nin konforuna erişmek lüks ( telefonları hariç ) oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi üç harfli marketlerde kendi adına ürün ürettirip satıyor daha ucuza. Üretene bakıyorsun, pahalıya üreten markanın üretimi. Mesela bimde süt burger tarzı ürünü ülker üretmiş ama üstünde ülker logosu yok. Kendi markasıyla satmayacağı ürünü üretip bime vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 11 Aralık 2021; 10:58:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BİM den aldığım sütü sokak kedisine veriyorum yemiyor, aynı kendi normal pazardan alınma köy sütünü içiyor. kokmuş bayatlamış şeyleri de yemiyor.

ben o kediye Tester adını koydum, kalitesinden şüphelendiğim veya bayatlamış diye emin olamadığım şeyleri önce o kediye veriyorum o yiyorsa ben de gönül rahatlığıyla yiyorum.

• İndirim marketlerinden aldığımız peynirde yoğurtta süt yok artık; süt diye satılan ise ya yağı tamamen alınmış su katılmış süt ya da Çin'den aldıkları ucuz süt tozuyla yapıp süt diye sattıkları acayip bir şey. İndirim marketlerinden hazır gıda almayı bırakalı çok oldu; BİM'den paketli hazır çiğköfte almıştım midem bozuldu; paketli Rus salatasının içinden dikenli bir ot çıktı. Abur cuburlar zaten kimya deneyi gibi, içindekiler kısmını okuyun çoğunu anlamazsınız bile. Sağlık Bakanlığı'nın belli aralıklarla yayınladığı sahtecilik yapanları ifşa ettiği listesi var, bir okuyun aklınız çıkar. Türkiye'de sağlıklı gıdaya erişmek için köyde kendiniz üretip kendiniz tüketmekten başka çare yok; tabii sarayda yaşayacak kadar zengin değilseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Aralık 2021; 11:22:34 >
  • Devlet vatandaşı anlayamadı. Koporatif marketleri açıldı, bu marketler piyasayı neredeyse 1 hafta geriden takip eder oldu.
    Örneğin yağ x markette fiyatı yüksek ise, k.m ler kısa süre sonra o seviyelerde satışa başladı. Geçen hafta alsa vatandaş, normal market ve yıllarca kullandığı ürünü, aynı fiyata bir hafta sonra k.m den almak zorunda kalmayacaktı.
    Vatandaş istikrar istiyor.

Aynı durum üç harfli marketler içinde geçerli.
    Bu marketle diğerlerinden farklı marka ve çeşitleri sadece kendi bünyeleri için üretip. Herhangi bir raf düzeni olmadan satmakta.
    Zam oranları ise bir hafta öncesi konumunda. Yani ucuz falan değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİM artık ucuz değil! Mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O kalitesi düşük, ne oldupu belirsiz şeylere bile dünyanın parasını dökecekler.

Ne de olsa mide önemli.
    Hatta en önemlisi.

Gerekirse Soğan ekmek yeriz diyenlere itibar etmeyiniz.
    Bunu 2022 ve 2023 te göreceğiz.

Mide herşeyden önce gelir. Benlikten, dinden bile önce gelir bunlar için.
    Bakmayın bunları atıp tuttuklarına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 11 Aralık 2021; 11:53:49 >
  • Şeker bal hariç fiyatları majesteleri sayesinde ekonomimiz gibi uçuk ‼️‼️❓

• baranel B kullanıcısına yanıt

eski güzel Türkiye'de pastalarda, tatlılarda, pesküvitlerde; nbş, glikoz- fruktoz şurubu bu denli yoktu. tadları gayet güzeldimarketlerde "sözde" ucuza satılan herşey saglıga %100 zararlı ve aşırı dandik 

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

uht sütü açtıktan sonra 2 gün buzdolabında tut, leş gibi kokuyormarketlerde "sözde" ucuza satılan herşey saglıga %100 zararlı ve aşırı dandik 

zaten şu yazıyı oku bi daha uht sütün yanından geçmezsinmarketlerde "sözde" ucuza satılan herşey saglıga %100 zararlı ve aşırı dandik 

marketlerde "sözde" ucuza satılan herşey saglıga %100 zararlı ve aşırı dandik
    marketlerde "sözde" ucuza satılan herşey saglıga %100 zararlı ve aşırı dandikFitness, diyet, sağlıklı yaşam, sağlık, spor ve vücut geliştirme siteniz - BODYTR
    Kutu Sütü Savaşları | Kutu Sütün Zararları
    https://www.bodytr.com/kutu-sutu-savaslari
  • Ekmeğin ankara’da 2.25 olduğunda, hatta o gün lodos vardı ve yağmur çiseliyordu. Bir marketin hemen yanında insanlar halk ekmek kuyruğunda bekliyorlardı ve kuyruk hiç rastlamadığım kadar uzundu. Ben alış verişimi yaptım kasa sırasına girdim önümde zaten 2 kişi vardı. Sırada bekleyemeyen bir teyze içeri girdi. Gidip eti puf almış market sırasına girmeden kasaya ödeme için geldi. Kasiyer kız teyzeyi bekletmeyim dedi zaten tek ürün. Teyzenin eti puf’unu geçti. Teyze 50 krş verdi kasiyer yok teyze 60 krş 10 daha vereceksin dedi. Teyze kızım orada 50 krş yazıyor dedi. Kasiyer zam gelmiş teyze barkodu yenilenmemiş dedi. Teyze kızım ne zamandır canım çekiyordu almaz olaydım dedi. Sırada bekliyen biz, el işareti ile bize yaz yaptık. Teyze 10 kuruş daha diğer cebinden çıkardı. Muhtemelen alacağı ekmeklerin parasından ödedi. Sonra canı sıkkın bir şekilde ekmek sırasına döndü. 1 ekmek eksik alacaktı.

• Hazır gıdaların hepsi sağlıksız zaten.Sağlıklı olsa hazır olmaz zaten.Hepsi kilo yapıyor vicuda zarar veriyor.Sağlık için sadece sebze meyve ve et ürünleri tüketmek gerek oda bu Ülkede imkansız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalite düşük, üstüne gramaj düşük, üstüne fiyat olarak da zamlı. Yani üçlü zam var aslında ama insanlar sadece fiyattaki sayıya bakıyor. Kalite düşüklüğü ise en tehlikelisi.

• Sağlığa zararlı mı bilmem ama ucuz bulunca alırım:

• lazer__ kullanıcısına yanıt

O kadar hile bilinmiyordu çünkü, seri üretim halini aldıkça önemli olan kalite değil de karı yükseltmek olunca haliyle asolan hammedden değil onun kimyasalından üretmek çok daha cazip ve ucuz hale geldi.

Aslında eski Türkiye değil dünya düzeni bu şekilde artık.

En güzel örneklerden biri jiletlerdir. Bu jiletler ilk üretildiğinde uzun zaman kullanılabiliyormuş adamlar bakmışlar bunlar uzun süre kullanılıyor e satış yapamıyor. Sonra hop ürünü daha kısa süre kullanılır halde üretim yapıyorlar.

• yağlara bakarken bir şeyi farkettim. hemen hemen tüm yağ çeşitlerin de ithal ve yerli hammedelerin birleşiminden üretildiği yazıyordu. yalnız yüzde kaçı ithal yüzde kaçı yerli madde'den yapıldığı bilinmiyor. bu da yeni pazarlama stratejisi olmuş. gdo'lu ürünlerin satıldığını bile düşünmeye başladım artık. ne de olsa denetim denilen şey uzun zamandır bu ülkede kalmadı...

Çare tavuklarda çok gariban hayvan ne bulsa yer ayrım yapmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cokbaska kullanıcısına yanıt

benim kedi kokmuş tavuk etini hayatta yemez. tecrübeyle sabit.

kerata hamsi kafalarını bile yemiyor.

Yanlış anladın tavuk bak demek istedim ne versen yer gariban hayvan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.