Şimdi Ara

Mapfre Değer Kaybı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba.Geçen haftalarda bi kaza yaşadık ve bu sigorta şirketinden değer kaybı talebinde bulunucam nasıl bulunmam gerektiği hakkında yardımcı olur musunuz teşekkürler.

Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu
  • Sitelerine şöyle bir baktımda telefonla müşteri hizmetlerine bir ulaşsan iyi olur gibi geliyor.

Aracınızın değer kaybını eksper vasıtası ile belirleyin, gerekir ise evrakları hazırlasınlar, karşı tarafın sigortasında bu işe bakan kısım ile görüşün, elinizdeki evrakları ve kayıp isteğinizin miktarını belirtin, uygun görülür ise ödemeyi yaparlar.

Makul miktar istenir ise sorun çıkmaz.

Çıkar ise; Sigorta Tahkim Kuruluna gönderiyorsunuz(Eksper şirketi prosedürü bilir)

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Sitelerine şöyle bir baktımda telefonla müşteri hizmetlerine bir ulaşsan iyi olur gibi geliyor.

Saolun hocam bi arayayım en iyisi .
    Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Far/tampon/stop/işçilik vs. gibi kalemleri alamazsınız, sadece kaporta hasarı.

Aracınızın değer kaybını eksper vasıtası ile belirleyin, gerekir ise evrakları hazırlasınlar, karşı tarafın sigortasında bu işe bakan kısım ile görüşün, elinizdeki evrakları ve kayıp isteğinizin miktarını belirtin, uygun görülür ise ödemeyi yaparlar.

Çıkar ise; Sigorta Tahkim Kuruluna gönderiyorsunuz(Eksper şirketi prosedürü bilir)

Kaput ve kaporta hasarı için başvurucaktım hocam da bazı sigortalar da internet üzerinden talep formu ile felan başvuruluyor sanırım ama mapfre de yok böyle bir sayfa.En iyisi yarın arayayım kendilerini.Teşekkürler yardımınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

quote:

Kaput ve kaporta hasarı için başvurucaktım hocam da bazı sigortalar da internet üzerinden talep formu ile felan başvuruluyor sanırım ama mapfre de yok böyle bir sayfa.En iyisi yarın arayayım kendilerini.Teşekkürler yardımınız için.

Bazı firmaların sayfasından başvuru yapılabiliyormuş. Mapfre'yi arayın, değer kaybına bakan departman ile görüşün, değer kaybı başvurusu yapmak istediğinizi ve kayıp ödemesi için istediğiniz miktarı söyleyin, ama fiyat belirlerken elinizdeki faturadan vidalı parçalar/boya/işçilik gibi kalemleri çıkın, kabaca makul bir değer kaybı fiyatı belirleyin(yada eksper firmasından destek alın) onlar ellerindeki evraklara bakarlar, istek kabul edilebilir ve doğru bir fiyat ise bir süre sonra ödeme çıkartırlar.

Kaza tutanakları ve üst dilekçeyi mail yolu ile göndermek yeterlidir ama eğer evrak isterler ise; eksper firması ile irtibata geçin, bir dizi evrak hazırlayıp değer kaybını belirliyorlar(150-200TL gibi bir masraf alıyorlar. bu ödenen parayı da faturası ile karşı tarafın sigortasından talep edin)

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."

• quote:

quote:

quote:

Bazı firmaların sayfasından başvuru yapılabiliyormuş. Mapfre'yi arayın, değer kaybına bakan departman ile görüşün, değer kaybı başvurusu yapmak istediğinizi ve kayıp ödemesi için istediğiniz miktarı söyleyin, ama fiyat belirlerken elinizdeki faturadan vidalı parçalar/boya/işçilik gibi kalemleri çıkın, kabaca makul bir değer kaybı fiyatı belirleyin(yada eksper firmasından destek alın) onlar ellerindeki evraklara bakarlar, istek kabul edilebilir ve doğru bir fiyat ise bir süre sonra ödeme çıkartırlar.

Kaza tutanakları ve üst dilekçeyi mail yolu ile göndermek yeterlidir ama eğer evrak isterler ise; eksper firması ile irtibata geçin, bir dizi evrak hazırlayıp değer kaybını belirliyorlar(150-200TL gibi bir masraf alıyorlar. bu ödenen parayı da faturası ile karşı tarafın sigortasından talep edin)

merhaba. bir sorum olacaktı. ben de haziran ayında bir kazaya karıştım. mapre sigortaya trafik sigortasını yaptırmış olan biri geldi bana çarptı. %100 kusurlu bulundu. neyse aradan 6 ay geçti ben bu değer kaybının peşine düşeyim dedim. süreci araştırıp firmayı aradığımda bana bi dilekçe yazıp bize gönderin dedi. ben de yazdım iadeli taahütlü yolladım. sonra cevap geldi. ekspertiz raporu ruhsat fotokopileri kaza resimleri gibi evrakları kendilerine göndermemi istediler. ben de bi ekspertiz bürosuyla irtibata geçip rapor hazırlattım tam yollayacaktım ki hesabıma 850 tl bir rakam gelmiş. mapre'den değer kaybına mutaakip. aradım dedim benim değer kaybının ben raporunu hazırlattım 2000 tl tutuyor. siz bana 850 tl yatırmışsınz. işte kaza sonrasında kendi ekspertizimizle rapor hazırlattık. rakam bu çıktı dediler. ben de dedim benim ekspertizim bunu çıkardı. dediler sonuç alamazsınız ama itiraz edebilirsiniz. ne yapmamı tavsiye edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scarfeys -- 12 Ocak 2017; 12:10:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değer kaybı ve imm
    geçen yıl açıldı
    Araç değer kaybı
    3 yıl önce açıldı
    Kaza değer kaybı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Scarfeys kullanıcısına yanıt
    Eksperin hazırladığı rapor sizin kaza sonucu çıkan faturaya göre ve içinde işçilik/boya/far-stop gibi kalemler ile düzenlenmiş ise sizin için istenen rakamdan az gelecektir.

Eğer kaybınızın daha fazla olduğunu düşünüyorsanız sigorta tahkim kuruluna başvurmanız lazım. Kurulda görüşülecek hakem ve ardından bilirkişi atanacak, ücretlerini yatıracaksınız.

Hakem ve bilirkişi de aynı aracın faturadaki yapılan işlemlerine ve 2. eldeki emsallerine bakıp kaybı ona göre hesaplıyor. Bu hesap sonucunda çıkan da, istenilenden düşük oluyor.

Ödenen miktar sizin için kabul edilebilir ise hiç uğraşmayın, ama fazla olduğunu düşünüyorsanız ve gerçekten 2.000TL alabileceğinize kanaat getiriyorsanız Tahkim Kuruluna başvurun, ödenmesi gereken mktarın size ödenenden fazla olduğu sonucu çıkar ise; eksper masrafı+tahkim kurulu ücreti+bilirkişi ücreti=700TL(tahmini) geri alınır. Ama Miktar onların belirlediği gibi çıkar ise; bu paradan da olursunuz.

Seçim sizin...

• quote:

Eksperin hazırladığı rapor sizin kaza sonucu çıkan faturaya göre ve içinde işçilik/boya/far-stop gibi kalemler ile düzenlenmiş ise sizin için istenen rakamdan az gelecektir.

Eğer kaybınızın daha fazla olduğunu düşünüyorsanız sigorta tahkim kuruluna başvurmanız lazım. Kurulda görüşülecek hakem ve ardından bilirkişi atanacak, ücretlerini yatıracaksınız.

Hakem ve bilirkişi de aynı aracın faturadaki yapılan işlemlerine ve 2. eldeki emsallerine bakıp kaybı ona göre hesaplıyor. Bu hesap sonucunda çıkan da, istenilenden düşük oluyor.

Ödenen miktar sizin için kabul edilebilir ise hiç uğraşmayın, ama fazla olduğunu düşünüyorsanız ve gerçekten 2.000TL alabileceğinize kanaat getiriyorsanız Tahkim Kuruluna başvurun, ödenmesi gereken mktarın size ödenenden fazla olduğu sonucu çıkar ise; eksper masrafı+tahkim kurulu ücreti+bilirkişi ücreti=700TL(tahmini) geri alınır. Ama Miktar onların belirlediği gibi çıkar ise; bu paradan da olursunuz.

Seçim sizin...

teşekkürler. anladım demek istediklerinizi ancak öncelikli olarak firmaya bir itiraz maili yazdım sizinle de paylaşıp görüşlerinizi alayım.

Merhaba, yukarıdaki dilekçeyi Kasım sonu Aralık başı gibi kurumunuzun hasar departmanına gönderdim. Siz de bana ekspertiz raporu, ruhsat fotokopileri kaza resimleri gibi evrakları toparlayıp kurumunuza göndermemi istediniz. Ben 300 TL ücret ödeyip bir ekspertiz bürosuna rapor hazırlattım. 2000 TL değer kaybı çıktı. Tam evrakları size postalayacağım gün hesabıma 850 TL gibi bir tutar sizin tarafınızdan gönderildi. Değer kaybına müteakip. Ben de hemen kurumunuzu aradım. Görüştüğüm müşteri temsilcisi bana standart prosedürün uygulandığını söyledi. Peki dedim neden benden o belgeleri istediniz? Bunlar standart prosedür dedi. Ve ekledi biz kendi ekspertizimize bir rapor hazırlatmıştık zaten. Orada çıkan rakam da o olduğu için size o rakam gönderildi dedi. Peki dedim ben rapor hazırlatırsam (ki 300 TL-ÜÇYÜZTL) itiraz edip 2000 TL değer kaybımı alamaz mıyım? Almanız düşük bir ihtimal deneyin dedi. Şimdi ben ne yapacağım size tek tek söyleyeyim. Öncelikle bu itiraz mailini size yazdıktan sonra sonuç alamazsam bana göndermiş olduğunuz (gönderilmesi gereken belgelerin yer aldığı) mektubun fotokopisini de içine ekleyerek (aslını komisyona sunacağım çünkü) talep ettiğiniz evrakları birer fotokopisini alarak size göndereceğim. Eğer ki 15 gün içerisinde dönüş yapmazsanız konuyu hukuki sürece taşıyacağım. 850 TL para yatırıyorsunuz hesabıma 300 TL'lik raporu hazırlatmamı istiyorsunuz diğer yandan. Siz nasıl bir kurumsunuz. Ben belki asgari ücret alıyorum. Neden beni gereksiz masrafa sokuyorsunuz. Komisyona başvurduktan sonra forumlarda ve şikayet sitelerinde durumu paylaşacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scarfeys

quote:

quote:

quote:

merhaba. bir sorum olacaktı. ben de haziran ayında bir kazaya karıştım. mapre sigortaya trafik sigortasını yaptırmış olan biri geldi bana çarptı. %100 kusurlu bulundu. neyse aradan 6 ay geçti ben bu değer kaybının peşine düşeyim dedim. süreci araştırıp firmayı aradığımda bana bi dilekçe yazıp bize gönderin dedi. ben de yazdım iadeli taahütlü yolladım. sonra cevap geldi. ekspertiz raporu ruhsat fotokopileri kaza resimleri gibi evrakları kendilerine göndermemi istediler. ben de bi ekspertiz bürosuyla irtibata geçip rapor hazırlattım tam yollayacaktım ki hesabıma 850 tl bir rakam gelmiş. mapre'den değer kaybına mutaakip. aradım dedim benim değer kaybının ben raporunu hazırlattım 2000 tl tutuyor. siz bana 850 tl yatırmışsınz. işte kaza sonrasında kendi ekspertizimizle rapor hazırlattık. rakam bu çıktı dediler. ben de dedim benim ekspertizim bunu çıkardı. dediler sonuç alamazsınız ama itiraz edebilirsiniz. ekspertiz raporu için para ödemesi yapmadım henüz (150 tl) ne yapmamı tavsiye edersiniz.

Değer kaybı için eksper raporunuz varsa bu raporla tahkime başvuracaksınız. Benca en sağlam ve en temizi ekspere sorun ikamet ettiğiniz yerde bulunan bir avukata verin. Bana hareket halinde iken kamyon çarptı mayıstan beri uğraştım 4350 liralık ödemenin 2000 lirasını aldım, tahkime başvurdum şu eksik bu fazla diyerek dosya bayağı bir gezdi en son %20 ile avukata verdim ne yaparsan yap dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scarfeys

quote:

Seçim sizin...

teşekkürler. anladım demek istediklerinizi ancak öncelikli olarak firmaya bir itiraz maili yazdım sizinle de paylaşıp görüşlerinizi alayım.

Merhaba, yukarıdaki dilekçeyi Kasım sonu Aralık başı gibi kurumunuzun hasar departmanına gönderdim. Siz de bana ekspertiz raporu, ruhsat fotokopileri kaza resimleri gibi evrakları toparlayıp kurumunuza göndermemi istediniz. Ben 300 TL ücret ödeyip bir ekspertiz bürosuna rapor hazırlattım. 2000 TL değer kaybı çıktı. Tam evrakları size postalayacağım gün hesabıma 850 TL gibi bir tutar sizin tarafınızdan gönderildi. Değer kaybına müteakip. Ben de hemen kurumunuzu aradım. Görüştüğüm müşteri temsilcisi bana standart prosedürün uygulandığını söyledi. Peki dedim neden benden o belgeleri istediniz? Bunlar standart prosedür dedi. Ve ekledi biz kendi ekspertizimize bir rapor hazırlatmıştık zaten. Orada çıkan rakam da o olduğu için size o rakam gönderildi dedi. Peki dedim ben rapor hazırlatırsam (ki 300 TL-ÜÇYÜZTL) itiraz edip 2000 TL değer kaybımı alamaz mıyım? Almanız düşük bir ihtimal deneyin dedi. Şimdi ben ne yapacağım size tek tek söyleyeyim. Öncelikle bu itiraz mailini size yazdıktan sonra sonuç alamazsam bana göndermiş olduğunuz (gönderilmesi gereken belgelerin yer aldığı) mektubun fotokopisini de içine ekleyerek (aslını komisyona sunacağım çünkü) talep ettiğiniz evrakları birer fotokopisini alarak size göndereceğim. Eğer ki 15 gün içerisinde dönüş yapmazsanız konuyu hukuki sürece taşıyacağım. 850 TL para yatırıyorsunuz hesabıma 300 TL'lik raporu hazırlatmamı istiyorsunuz diğer yandan. Siz nasıl bir kurumsunuz. Ben belki asgari ücret alıyorum. Neden beni gereksiz masrafa sokuyorsunuz. Komisyona başvurduktan sonra forumlarda ve şikayet sitelerinde durumu paylaşacağım.

Sizden rapor istenmesi ve gelmesini beklemeden kaybın yatırılarak ekspere ödenen miktar kadar zarar uğratılması doğru değil. Eğer böyle bir uygulamaları(kendi eksper hesapları) var ise karşı taraftan istenmemesi yada isteniyor ise beklenip bu eksper ücretininde eklenerek paranın yatırılması gerekir(di).

Ama malum! hesap soran yok/denetim yok/işler hep zor vs.

Eksper ücretinin yatırılması ve bunun ödeme içinde olmaması durumunda, Tahkim Kuruluna başvurup sürecin ilerlemesi ve oluşan zararın karşılanması için talepte bulunulurdu(yada karşı tarafın bu işlerle ilgilenen avukatı ile görüşüp eksper ücreti zararınında karşılanması talep edilebilir).

Muhtemelen; Bir zarar söz konusu olduğu için, tahkim kurulundan eksper ücretininde ödenmesi kararı çıkardı.

Bence müşteri temsilcisi yerine sigortanın bu işlerle ilgilenen Avukatı ile görüşün, 'sizi haklı bulur ise' ödeme yapabilmek için eksper faturasını isteyecektir. Ama eksper ücretini ödememişsiniz, orada tıkanırsınız.

Eksper masrafı yapmadığınız için şu anda bu tür zararınız yok, yapılan ödeme -aşağı yukarı- sizi tatmin ediyor ise uğraşmayın derim. Ama eksper kurul ve bilirkişi ücretlerini ödeyip sonucu beklemek sizin bileceğiniz bir iş, neticede ödenenden fazla bir geri ödemede alabilirsiniz, alamayıp zarar ve vakit kaybınız da oluşabilir.

Evet yaptıkları hoş değil, istenilen evrakların gelmesini beklemeleri yada evrak istemeden inceleyip döneceklerini belirtmeleri gerekirdi...

Sizin durumunuzdan edindiğimiz ders:

Karşı taraf eksper raporu/evraklar istese dahi; Talepten/görüşmeden sonra, bir süre beklemekte acele etmemekte yarar var.

• Forumda böyle bilgi içerikli konuları görmek çok güzel. Kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun. Gelen cevapların hepsini okuyorum en azından böyle bir olay yaşarsak (Allah korusun) bilgimiz olsun
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.