Şimdi Ara

Manuel Vites neden kullanılır? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
4
Favori
9.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • manuel vites tabikide candır otomatik sürdüm hiç haz alamadım en iyisi manuel
  • Türk milletinin kafası şu şekilde çalıştığı için ;

Otomatik = Bayan arabası
    Manuel = Usta arabası

KAfaları bu şekilde basıyor. Triptonic DSG yada F1 vitesle tanışmamıştır.

Sadece fiyat farkından dolayı manuel alanlar haklılar almakta. Otomatik pahalı ona sözüm yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -gg- -- 21 Mart 2014; 16:39:32 >
  • manuel candır otomatik aracı ikinci el aldıysanız maceradır
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1OO1

Türk milletinin kafası şu şekilde çalıştığı için ;

Otomatik = Bayan arabası
    Manuel = Usta arabası

KAfaları bu şekilde basıyor. Triptonic DSG yada F1 vitesle tanışmamıştır.

Sadece fiyat farkından dolayı manuel alanlar haklılar almakta. Otomatik pahalı ona sözüm yok

Heh ben de ne zaman biri çıkıpta Türk milletini genelleyecek diye merak ediyordum :)

Bayanların çoğu otomatik vitesi bile beceremiyor. Oturup bunu tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum. Türkiye'de ben ehliyet sahibi erkeklerin %90'ının düz vitese yeterince hakim olduğunu tahmin ediyorum.

Benim için

otomatik vites = sıkışık trafikte rahat etmek
    düz vites = keyif, kontrol ve performans.

oldu mu?

(ankara'da yaşayan biri olarak son zamanlarda azalan trafik sıkışıklığı ile düz vites kullanımından doğan ayak yorgunluğununda yok denecek kadar az olduğunu söylemek isterim. istanbul için konuşursak evet kişisel fikrim çok fazla istanbul trafiğine giriliyorsa düz vites bir delilik olmalı)

• anlayamazsınız
  • Arkadaşım nasıl zevk alınır demişsin de zaten otomatiğe göre daha keyif verici olduğu için alıyor alan. Bu nasıl bir mantıktır.

Manuel kullanmayı bilmiyor olabilir misin??

Otomatik te kullandım manuel de. Öncelikle daha fazla para vericen ve yakıtı daha fazla harcayacaksın. Niye? arabayı sürerken yatmak için. Bu kadar üşengeç olmayın. Siz heralde ayağınızı gazdan frene geçirmeye bile üşendiğiniz için yayalara falan da yol vermiyorsunuzdur.

Ben manuel aldım. Neden??

Çünkü, 1.3 dizelin otomatiği yoktu.
    Çünkü, olsada almazdım daha fazla para vermem.
    Çünkü, insanları dalgınlığa üşengeçliğe itiyor. Yolda hemen anlıyorum otomatik mi manuel mi. Kazaya davetiye çıkartıyor. Fren yerine gaza bastı haberleri çok..
    Çünkü; arabayı parkederken ben 30 sn de parkediyorsam sen 2,5 dk da falan parkediyorsun.
    Çünkü; önümde sollamaya çıkıp yavaş yavaş hızlanacaksın diye ben frene basıyorum.

Töbe töbee.. Biraz gergin miyim ne :))

• Sıfır araba alamadığımız için mecburen manuel tecih ediyoruz. Hem ucuz, hem de arıza çıkartma şansı az. Şanzıman bozuldu mu otomatikte fiyat 4-5 kat farkediyor. Performans, sürüş zevki büyük şehirde yaşayanlar için bir yerden sonra yalan oluyor.

Şöyle birşeye sahip olmayı kim istemez

Manuel Vites neden kullanılır?
  • Türkiye = İstanbul.
    Bu algıyı bi yok edelim önce.
    Ben izmitte yaşıyorum, trafik çok nadir %5 felan o derece. Oda 5 dakika sürmüyor.
    Ayrıca otomatik vites araçta, dalgınlık daha fazladır kendi fikrim, çünkü vites yok sadece gaz fren.
    İnsan bu sürede başka şeylerle ilgilenir, ama vitesli araçta illaki 1-2 yapıcaksınız.
    Otomatik'in kendine göre avantajları var tabiki ama, TR'de bu fiyatlar varken alınmaz
  • arlper kullanıcısına yanıt
    merhaba araç sürmekten keyif alana manuel fites çay ile simit gibidir ayrılmaz ikili her şey sende kontrol sende otomatik siz 1 litre diyebilirsiniz ama kışın bu daha fazla olur bunun dışında yorulmakta neymiş biz seve seve yapıyoruz zaten arıza olayı daha az yakıtı daha az kontrolu daha geniş çekmedimi aracı yok gazı çek araba kassın sonra tekrar gaz ver ne bu atri oyunumu madem kullanacan bir zahmet devrajıda kullan tam olsun bizim burda otomatiği sadece acemi bayanlar kullanıyor saygılar
  • Burada otomatik vites ile ilgili atıp tutan arkadaşların pek çoğunun otomatik vitesi hiç kullanmadığını düşünüyorum. Otomatik vitesli araçlarda da pekala 6'dan 4'e çat diye alabiliyorsun.(F1 paletleri veya vites kolu üzerinden) Gaza aniden dokunduğunda da basış şiddetine göre 1 veya 2 vites birden düşürüp yine hızlanıyorsun, vites koluna dokunarak yada yine F1 paletleri üzerinden de vitesi düşürerek motor freni yapabiliyorsun. Geriye tek kalan sürüş zevki ona da birşey diyemem zevk meselesidir.
  • Otomatik accent sürdüm.Akülü araba gibiydi.
  • Bende manuel kullanıyorum ama mecburiyetten. Değiştirdiğimde otomatik tercih ederim. Manuelden haz alanlar impreza wrx, lancer evo falan kullanıyorlarsa tamamda, 100-120hp arabanın zevkini ben anlamam. Otomatiğin sorunlu olması geleneksel tork konvertörlülerin yerine dsg benzeri sistemlerin gelmesiyle başladı.
    Son olarak otomobilin referansını belirleyen Mercedes, Bmw ve Audi nin manuel modeli neredeyse yok, vardır herhalde bi bildikleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuelde vites atarken arabadakiler bir ileri bir geri oluyo ama otomatik te oyle bi dert yok sırf bu yonunden dolayı bile alinir otomatik candır manuel hamallık tır.

• Ben otomatikten yanayım..
    Sene olmuş 2014 gözünüzü seveyim hala yok sürüş keyfiydi yok kontroldu yok bilmem neydi.. lütfen bunları geçin.

Şu an manuelin tek artısı bakım maliyeti ucuz. Başka da bir avantajı yok.

Yakıt dersen tek, çift kavramali vitesler gayet az yakıyor.
    Performans dersen konuşmaya bile gerek yok. Milisaniyede vites atıyor.
    Kontrol desen N diye bir mod var.

• Beni en çok çeken vitesi 3 ten 4 e atarken aldığım keyif. Anlayamazsın
  • Tam yarı otomatik de kullandım manuel de şu anda kullandığım araç da manuel keyif alıyorum kullanmaktan ama bu dediğim işin yoksa trafikde değilsen geçerli sıkışık trafikte ilerlemezken can sıkıcı olabiliyor
  • ANLAYAMAZSINIZ !!!

• premium marka hariç kesinlikle manuel tercihimdir. ancak param olsa şu aracı alırdım. TR'de tek manuel vites W212:)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-gul52-den-sifir-emsalinde-bakimli-temiz-e-200-tr-de-tek-duz-vite-153101137/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRummer

Öncelikle yorulmaktan kastınız nedir ? ALt tarafı debriyaja basıp vites değiştireceksiniz.Görende sırtınde yük taşıyo zanneder.Bende manuel kullanıyorum,nerede olursam olayım araç seçimimde hep manuel olacak.Ankara"da yaşıyorum istanbul kadar olmasada da burada da trafik bazı yerlerde çok ama iki debriyaja basıp vites değiştirmeyi abartmaya gerek yok.Otomatik aracı bayanlara tavsiye ederim ben.

dur kalk yapmaktan bahsetmek istedi arkadaş sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.A.A.
    ... bana manuel vites araba kullanmak daktiloda yazı yazmak gibi geliyor, bilgisayar ile yazabilecekken. Bilgisayar daha pahalı diye daktilo ile yazı yazan gördünüz mü?

Bilgisyarın yanında bir daktilo durur ve tabii kullanırım.

Manuel Vites neden kullanılır?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.