Şimdi Ara

Manuel Vites neden kullanılır? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
4
Favori
9.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çünkü ben erkeğim ve manuel kullanmayı becerebiliyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz oldugu icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenli ve sorunsuz.

• Senede 50 bin km yol yapıyorum , otomatik araç kullanıyorum tabi triptroniğide var , 3ten 4 e atmak diyorsunuzda anlıyamadığım otomatikten atamıyormusunuz?

Aracınızı iyi tanıyorsanız devir ve hız olayını biliyorsanız sıkıntı yok.

Birde kadın işi diyenlere gülüyorum eshot görevlilerinin hepsinin bayan olması gerekiyor

Mantıklı düşünürsek odaklanmayı arttırır sadece yola konsantre oluyorsunuz.

Pahalımı evet , benim şanzımanın maliyeti 18 bin tl

• otomatik vites tabiki daha kolay ve pratiktir. Ama bazı keyifleri sadece manuel viteste yaşayabilirsin.

-2.viteste arabayı en az 5000 devire getirip vitesi öyle 3'e atmak
    -kalkışlarda öde olmak için 1. viteste uzun kalmak
    -bi anda 2 veya 3 vites üste veya alta geçebilmek gibi...

tabi bunları keyif olarak görenler için
  • dsg değil ise hiçbir sebep yok.Keşke dsg sorunsuz olsa hazır çok zevkli kullanması
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

1-Alırken ucuz.
    2-Arıza çıkarma olasılığı ve tamir masrafı az.
    3.Yakıt tasarrufu sağlıyor.
    4-Kişilerin arabaya daha hakim olmasını sağlıyor.(Bence)

işte bu sebplerden dolayı manuel vites
    Birde heryeri istanbul gibi sanmayın lütfen
  • Vites değiştirmekten zevk alıyorum.
    Motor freni yapmak da çok zevkli geliyor.Özellikle de yokuş aşağı inerken.
    Debriyaja basınca arabanın hunharca boşa çıkışı hoşuma gidiyor.

Genelde çok trafikte çıkmıyorum yola zaten.Trafikte olduğumda da çok rahatsız olmadım.at 1e al boşa at 1e al boşa.
    Trafik benim mantığıma aykırı zaten.Trafik varsa mecbur değilsem o saatte çıkmaya çıkmam oturur oyalanırım.Çevrede biri veya bir yer varsa ona uğrarım.

Tabi çok param olsa mesela BMW Mercedes vs kulakçıktan değiştirmeli otomatik vites araba tercihim olur mu? Olur ama manueli de ararım zaman zaman.
  • Benim icin farketmez bu denk geldi bunu aldik.

• Otomatik araba = bisiklet

• Manuel araç varken neden üzerimde her an patlayabilecekmiş gibi duran otomatik araç alıyım?

Not: Fanatik manuelciyim.
  • vitesi çaaaaattt diye 4e attım mı gizli beygirler arabayı şahlandırıyor, otomatikte yapamazsın bunu
  • Akü biterse vurdurabiliyorum bu nedenle manuel, şaka bir yana evet büyük rahatlık ama pahalı belki ileride olabilir, şimdilik manuele devam
  • Kendi aracım manuel çok memnunum ama Şirkette otomatik fluance kullanıyorum çok rahat ama 2 kere kitlendi.Stop ettim kendine geldi vites
    Otomatik vites alınırsa yeni model mümkünse sıfır alınır.
    Vakti zamanında otomatik scenic aldım (4ileri) bas allah bas gitmiyor.
    Geri vites lambaları yanmıyordu sanayiye gittim, usta geri vites müşürü bozulmuş.25TL ye git karşıdan al takalım dedi.Ama araç otomatik dedim, oooo işin rengi değişti dedi.Gittim parçacıya 180TL demezmi!! 1 Ay sonra vites bozuldu yaptırıp hemen 3 e 5 e bakmadan sattım.
    *Parçaları çok Pahalı
    *Aslı bomba oto. vites
    *Yoğun trafikte, otomatik vites yeni olursa rahat mı rahat
  • ben manuel kullanmaktan zevk alıyorum.
  • trafiğin yoğun olduğu bir şehirde yaşasam
    kesinlikle otomatik alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

Arkadaşım nasıl zevk alınır demişsin de zaten otomatiğe göre daha keyif verici olduğu için alıyor alan. Bu nasıl bir mantıktır.

Manuel kullanmayı bilmiyor olabilir misin??

Otomatik te kullandım manuel de. Öncelikle daha fazla para vericen ve yakıtı daha fazla harcayacaksın. Niye? arabayı sürerken yatmak için. Bu kadar üşengeç olmayın. Siz heralde ayağınızı gazdan frene geçirmeye bile üşendiğiniz için yayalara falan da yol vermiyorsunuzdur.

Ben manuel aldım. Neden??

Çünkü, 1.3 dizelin otomatiği yoktu.
    Çünkü, olsada almazdım daha fazla para vermem.
    Çünkü, insanları dalgınlığa üşengeçliğe itiyor. Yolda hemen anlıyorum otomatik mi manuel mi. Kazaya davetiye çıkartıyor. Fren yerine gaza bastı haberleri çok..
    Çünkü; arabayı parkederken ben 30 sn de parkediyorsam sen 2,5 dk da falan parkediyorsun.
    Çünkü; önümde sollamaya çıkıp yavaş yavaş hızlanacaksın diye ben frene basıyorum.

Töbe töbee.. Biraz gergin miyim ne :))

Sana katılıyorum ama sollamaya çıkıp yavaş yavaş hızlanmak lafı çok yanlış.

• Ben çok katı manuel vites taraftarıydım ta ki araç üzerinde çok fazla vakit geçirene ve trafikte saatler harcayana kadar.
    Büyükşehirlerde özellikle İstanbulda otomatik vites zaruret bence.Debriyaja bas-çek bas-çek tırnak batması oldu ayağımda.İnsanın bacağı da yoruluyor vücut da derman kalmıyor.
    Ancak küçük şehirlerde, trafik olmayan yerlerde manuel kullanılır.Ayrıca hafta sonu arabası varsa o da manuel olmalı.
  • HondatugraL kullanıcısına yanıt
    Şu forumdan otomatikçi arkadaşlara CRX ile 5 dakika yaşatacaksın bir daha aramazlar otomatik falan. :)
  • Otomatik spor araç kullanmak alkolsüz bira içmeye benzer...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.