Şimdi Ara

Manuel vites giderek tarihe karışıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
5.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethesta

    20 yılın üzerinde araç kullanıyorum, son 15 yılı otomatik, daha hiç otomatik arızası yaşamadım... aralarında DSG bile var

    Alıntıları Göster
    Risk her zaman var , bozulacak diye kafayı takmaktan süremem ben otomatik zengin işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elektrikli arabalar çıktığında komple vites sistemi yok olacak zaten. Oyna devam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortada duran bir dalgayı sürekli sağa sola iteklemekten insan nasıl bir zevk alabilir ki? Birde bunu iteklemeden önce aşağıda bir pedalı iteklemek gerekiyor ki daha facia.
  • Kimse manuel ile uğraşmak istemiyor. İstenlerde mevcutta olup kendini teselli edenler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSG , POWERSHIFT sanzıman pişmanlıktırrr....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fblorenzo

    Tamam işte senin o rahatlık dediğin şeyden bahsediyorum ben de ,zor geliyor bazılarına manuel, şahsen bana manuel zor gelmiyor, F1 pilotu gibi konuşan sendin 130 HP aracı beğenmedin , benim öyle bir derdim yok
    F1 pilotu gibi konuşan sensin bence. Otomatik kullananlara çarpışan araba biniyorlar demişsin çünkü. Sen ne biniyorsun f16 mı?

    1.6 atmosferik dizel ya da 1.0-1.2 turbo arabayı manuel kullansan ne kullanmasan ne? Zaten bu arabalar hız arabaları değil.

    Hoş manuel bitiyor fikrine katılmıyorum ben de. Arabaya en iyi manuelde alışılıyor. Yeni kullanan birinin manuelde kaza yapma şansı çok daha düşük. Ayrıca hala avrupada manuel vites daha popüler. Avrupalılar daha basit ve arızası daha ucuz olan şeyleri seviyorlar. İngiltere'de filan adam akıllı otomatik görmedim desem yeridir.




  • Keşke düz vites üretimden tamamen kaldırılsa. Para yok diye düs vites aldık pişman olduk. Paranın yettiği otomatikler de hep sıkıntılı şanzımanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethesta

    Dediğiniz argüman sadece çift kavramalar için geçerli, ki otomobil üreticileri de bunun farkına vardı ve VW grubu dışında hepsi bıraktı çift kavramayı... yeni Focus'lar, Peugeot, Opel vs.vs. de çift kavramalı değil artık.

    VW DSG'ye geçmeden önceki 1.9 tdi 'lerde neredeyse hiç otomatik vites arızası duymadım. Tork konventörlü şanzımanlar gayet sağlamdır, hatta manuel'den masrafsızdır. Sadece eskiden yakıt tüketiminde çok fark oluyordu (özellikle 4 ileri otomatiklerde), artık o da yok.

    Alıntıları Göster
    Tüm VW grubu, hyundai/kia, renault ve fiat modellerinin çoğu çift kavrama kullanıyor, tam otomatik/cvt hala azınlıkta.




  • Lunaparkta çarpışan arabalarda da debriyaj yok ya benzetme yaptım alınganlık yapmana gerek yoktu , ben otomatik de kullandım ama manuel zevkini vermiyor hız arabası olmasına gerek yok, F1 pilotu olanlar manueli küçümsese tamam diyeceğim ama sıradan kullanıcıların manuele laf atması da baya bi hadsizlik oluyor. Bin otomatiğine git manuel zevkini alamıyorsanız o sizin probleminiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Daha iyi özetlenemezdi heralde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 17 Eylül 2020; 12:17:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mantığına katılmıyorum. kimse düz vites otomatikten daha konforlu demiyor. kimse düz vites otomatikten daha kolay demiyor. diz vites seven insan araba kullanmayı sevdiği için istiyor. araba sektöründe her şey konfor ya da güç demek değil. insanlar 30-40 bg vw beetle'lara biniyor. neden? çok hızlı olduğu için mi? çok konforlu olduğu için mi? kullanımı çok rahat olduğu için mi? hayır. keyif almak için. düz vites de, otomatik de keyif işidir. sen konfordan ve kolaylıktan keyif alıyorsan otomatik alırsın. ben vitesi kendim değiştirmek, arabaya hakim olmak istiyorsam düz vites alırım.

    neden bu konu bu kadar uzatılıyor anlamıyorum gerçekten. düz vites kullanıp otomatiğe laf eden çok az insan var onlar da genelde otomatiğe parası yetmeyim mecburen otomatik alıp, otomatik vitese haset edenler. ama görüyorum ki otomatik kullananların büyük çoğunluğu manuele "amelelik, çağ dışı, 100bg arabayla neyin keyfi" diye laf yapıyor. soruyorum neden?




  • Fiyatları ve arıza durumunda çıkardıkları masrafları aynı olsaydı muhtemelene kimse manuelin yüzüne bakmazdı. O oranları %90-95'lerde görebilirdik. Ya da alım gücümüz çok iyi olsaydı yine oradaki otomatik oranları çok daha yüksek olurdu. Olay sadece parayla alakalı. Fakir avuntusuna, kendimizi kandırmaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik satışının yükselmesini ben üreticilere bağlıyorum birazda. Ülkemize ençok satış yapan firma otomatik şanzımanın yanında bütün modellerine manuel seçeneği sunsa farklı olabileceğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut düz vites aracıma, tek kavrama da olsa nasıl Dualogic vitese çevirebilirim diye düşünüyorum. Büyük şehirlerde manuel artık bir süre sonra eziyet bana göre.
  • O zaman ehliyet alırken manuel ehliyeti almayın madem bu kadar nefret ediyosunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dış Güçler Temsilcisi

    Keşke düz vites üretimden tamamen kaldırılsa. Para yok diye düs vites aldık pişman olduk. Paranın yettiği otomatikler de hep sıkıntılı şanzımanlar.
    neden pisman oldunuz hocam ariza mi cikardi?
  • Allah'ın bebeleri konu açıyor yok manuel hammalıktır yok otomatik rahatlıktır falan. Araba kullanırken bir kere araba kullandığını hissediceksin o debriyajdan yavaşça ayağını çekerkenki ,vites atarkenki zevki hiç birşeyde alamazsınız. Oyun oynar gibi sadece gaz fren ne öyle hiçbir zevki yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hem manuel hem otomatik kullanıyorum. Otomatik vites trafiğin yoğun olduğu yerlerde nimet.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.