Şimdi Ara

Manuel pişmanlıktır keyifli diyenler gelsin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
2
Favori
40.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Düz vites candır. İstanbul trafiğinde her gün araba kullanıyorum sıkıntı çekmedim. Sorunsuzdur , masrafsızdır ayrıca

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Sizin gibiler manuel vites kullanmayi erkeklik gostergesi vs. saniyor aciyorum halinize yorumdaki zavalli halinize bakin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 9 Aralık 2019; 13:7:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik araba tabiki rahatlık, lakin bahsettiğiniz manuelden öyle bir bahsetmişsiniz ki, bunları her gün nasıl yapıyorum diye düşündüm Bi an

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 50-150 bg arası manuel vitesin daha zevkli olduğunu düşünen otomobil kullanıcıları, ya otomatik araç kullanmamışlardır ya da kedi-ciğer ilişkisi vardır net. Hele de manuel vitesi erkeklikle bağdaştıranlar vakit kaybetmeden psikoloğa başvursunlar.
  • Otomatik alacak param hiç olmadı ancak özellikle şehir içinde düz vites hamallıktır net. Araç kullanmayı bilmeyen ve bu yüzden otomatiğe binen acemilerle karıştırmayın herkesi..

    Ayrıca hükümet tüm isteyen polislere de fahri müfettişlik verileceğini duyurdu, bunun için mobil uygulama bile yapıldı, yani heryer fahri müfettişle dolacak artık,cezayı da uygulamadan anında gönderecekler,artık şu araçla ilgili heveslerinize bi son verin,acımayacaklar çünkü..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 9 Aralık 2019; 13:22:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz zevk ve çoğunlukla bütçe meselesi bence.

    Zaten 5-10 sene sonra elektrikli arabalar çoğaldığında kimse bu konuları konuşmayacak. O zamanda artık oto-sürüş mü manuel sürüş mu diye tartışırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca manuel kullandım ve tamamen amelelikmiş...

    Otomatik iyidir güzeldir hoştur.
  • Manuel vites zevk işidir sevmeyen kullanmasın birader. Usana sıkıla vites düşürüp büyütmek herkesin hoşuna gitmez. Ben muhendis oldugum icin boyle mekanik olaylar bizzat hosuma gidiyor. Mumkun oldugunca mekanik arabayi, daha elektronik gelismis arabaya tercih ederim. Cunku o hissi seviyorum. İşin icindesin ve birebir yasiyosun. Arac surmek benim icin bir tutkudur. Bunu gunluk siradan bir is gibi yapanlar gitsin otomatige binsin bi zahmet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogrudurust araba kullanmıslıgım yoktur. Kullanmayıda pek bılmem ama otomotıv forumlarıda aynı Intel mı AMD mı olayına donmuş yıl 2020 hala manuel arabayı savunan var. Ben daha ıyı soforum dıyor. Şimdi ben kurmalı T model kullansam senın 30 senelık soforlugun nerede kalıyor :P . Bu tip ınsanlar hep olacak. Zaten tek mezıyetlerıde araba kullanabılmek cogunun ama gercekte ısı gucu olan ınsanların cogu ısını daha rahat yapabılmek ıcın otomatık ıstıyor. Kaldıkı bu en temel ıstek. Yakında surucusuz araclar cogalınca ve soforluk olayı yavas yavas ortadan kalkmaya baslayınca ne dıyecek bu tayfa merak edıyorum. Gecenlerde bırısı forumda yok tesla bıtecekmıs vs vs dıyordu, gercek araba markaları Mercedes falan lıderlıgı alacakmıs. Kımsenin ne Mercedese nede baska bır fırmaya laf ettiği yok. Ayrıca bu markaların gercek araba markası olmasındakı sebebp eskı olmalarımı. Bana sorarasanız Teslada araba uretıyor hemde sonderece gercek. Gelelım kımın yok olacagına. Ona sektorun dınamıklerı karar verır. Gecengun bır haber okudum Tesla dunyada en buyuk elektrıklı araba uretıcısı konumuna yukseldı dıye. Simdi buna dayanarak onumuzdekı 15-20 sene sonra manuel candır- dızel kandır dıyen arkadaslar sanırım kendılerıne yenı bır hobı edınmelıler zıra dunya bu yone gıdıyor ısteselerde ıstemeselerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 9 Aralık 2019; 13:38:32 >




  • otomatik binene kadar ne işim olur otomatikle derdim, otomatik araç bindikten sonra ne işim olur manuelle diyorum :) son değiştiğim 3 arabamızda otomatik, şimdi yine otomatik bakıyoruz.
  • Clio ile ne keyfi Allah aşkına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020'deyiz, millet elektrik motoru hangi tip olsun diye bakıyor, hala manuel vites diyen var. Arttırıyorum deve ile gezin.
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Cok merak ettim hocam hangi araci aldiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    Otomatik araç keyif değil de rahatlıktır bunu kimse inkar etmesin. Ama manuel araç da zevklidir. Benim sağ elim hep viteste durur mesela alışkanlık oldu. Kırmızı ışıkta durunca boşa alır sağa sola sallarım şak şak şak şak
    true stroy!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Tamam hocam siz çat diye düşürün vitesi mazallah vites yarım saniye geç düşer filan. Sürekli vites düşürün hatta. Tabi bunların hiç biri eziyet değil ama otomatikle yokuş aşağı araba parketmek eziyet. Orta şeritte 60-70le gidenlere selektör atın filan. En iyi sizsiniz en erkek sizsiniz ne de olsa manuel kullanıyorsunuz.




  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Bu kadar saçma bi yorum görmedim bayadır . Neresinden tutsak elinde kalıyor . Sanki otomatik vites elini tutuyor . F1 şanzıman kullan al sana kontrol . Gören yarış arabası kullanıyor sanacak ( ki o da olmaz )
    Pedala basmakla yorulanlar demişsin fakat insanlar pedala basmak zorunda mı ben anlamadım bu kısmını . Yani basmak basmamaktan daha mı iyi ?

    Not : Aracım manuel .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Clio'ya binecek olsam otomatik isterim.

    Manuel keyfi derken bahsettiğimiz Clio değil...

    Clio kötü bir araba demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Sınıfında, fiyatında iddialı bir araç. Üretim amacı belli. Kullanım amacı belli. Senin talebin bu amaca uygun ise, otomatiği dertsizse ve alırken uçuk bir fiyat farkı yok ise, otomatiği al tabi...

    Manuel keyifli derken yapacağım karşılaştırmalara bak:

    - 2010 model DSG otomatik Cabrio 1.8tfsi A3 vs. 1994 model manuel Saab 900 SE Turbo... Saab 900 keyif açısından Cabrio A3'ün beş kere içinden geçer...
    - 2002 model otomatik Volvo S60 2.0T vs. 1994 model manuel Saab 900 SE Turbo... Saab 900 keyif açısından Volvo S60'ın on kere içinden geçer.
    - 2011 model CVT otomatik simetrik 4 çeker Subaru Legacy vs. manuel Saab 900 SE Turbo... Saab 900 keyif açısından Subaru Legacy'nın iki kere içinden geçer...
    - 2008 model tam otomatik 2.0tdci S-max vs. manuel Saab 900 SE Turbo... Saab 900 keyif açısından S-max'ın 5 kere içinden geçer.

    Gibi gibi...

    Bir dönem BMW Z4 2.0i kullandım. O da keyifliydi mesela. Otomatiğini kullandığımı düşünmek istemiyorum. Mazda Miata alsam manuel isterim mesela.

    Ama işimi görsün, ucuz olsun diye araba alıyorsam, otomatik ile manuel arasında uçuk fiyat farkı yoksa ve otomatiği dertli değilse TABİİ Kİ OTOMATİK İSTERİM.

    ------------------------

    Dolayısı ile otomatik manuel kıyaslamasını üretim amacı keyif almak olan araçlar arasında yapalım. Aksi her halde otomatik tabii ki tercih sebebi.

    ------------------------

    Not: 58 Chevrolet manuel, koldan vites, üç ileri vitesli. Birinci vitesi senkromeçsiz. Yani, durmadan veya devri mükemmel ayarlamadan 2'den 1'e atamazsınız. Yani sizin bindiğiniz modern manuel arabalara benzemez. Ben bu araçla şehir içinde, trafikte, pek zorlanmıyorum.
    - Hidrolik direksiyon yok.
    - Power brake (Westinghouse) yok. Baldır gücü ile durur.
    - Geniş taban lastik yok.
    - Yay var, amortisör yok. Bir kasisten geçtiğin zaman, araba uzunca bir süre daha yaylanmaya devam eder.
    - Devasa bir direksiyon boşluğu var.
    - Tek merkezli fren var. Bir sızıntı halinde frenler iptal. Durmanın yolunu kendin bulacaksın. Şimdiye kadar başıma iki kere geldi. Kaza yapmadım.
    - Araç iri dolmuşlarla aynı uzunlukta, sağ aynası yok (o zamanlar yoktu). Diğer araçları görme sorunu veya park sorunu yaşamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Aralık 2019; 14:10:54 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.