Şimdi Ara

Manuel pişmanlıktır keyifli diyenler gelsin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
2
Favori
40.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizim milletimiz kadar manuel araç savunan yoktur bence. Kimse otomatik vites bizim neyimize? Biz fakiriz otomatik vites bizim işimize gelmiyor.. daha mtv'yi zor ödüyoruz demiyor, onun bakımını, kronik arızasını, manuel sevildiği gibi konuları bahane etmekten başka bir şey dönmüyor forumda. Madem eski teknolojiyi bu kadar övüyorsunuz telefonunuzdan internete edge hızı ile bağlanın. Neden? Onun keyfi başkaydı çünkü...
  • Öğrenilmiş çaresizlik bunun adı. Şehirler kalabalıklaştı artık eskisi gibi tak 5'e yardır devri bitti. Otomatik vites teknolojisi oldukça ilerlemiş. Bizim de kendimizi guncellemiz lazım. Eskisi gibi çok yakmıyorlar gayet hızlılar. Sorunsuz bir tam otomatik nimet gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formdas -- 9 Aralık 2019; 9:25:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/197468/43163f45-1ad6-4ac2-be38-42de40f358b5.jpeg[/

    Düz vitesi kullanamayanlar, manual şanzımana çamur atıp rengini belli ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yıllar manuel kullandım. Şimdi evde birisi otomatik, diğeri ise uzun yıllardır kullandığım manuel araç var.

    Şunu anladım ki manuel araba kullanmak hamallıktan başka birşey değil. Otomatik kullanıp konforuna alışmadan önce böyle düşünmüyordum.
  • keyif meyif değil manuel. DSG gibi bir saatli bomba yüzünden manuel araç kullanıyorum. Sorunsuz olduğunu bilsem otomatik alırdım
  • Konu sahibi
    Sen önce araba süremeyi öğren sonra gel bence👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farklı araçlar olunca manuel kullanmak gerçekten keyif mesela dayımın otomatik arabası olmasına rağmen 106GTI sı var manuel keyif alarak kullanıyor adam farklı bir hazzı var.

    Ben 211 beygir TT/ 170 beygir s13/ 265 beygir evo8 bunları deneyimleme fırsatına sahip oldum o kısa vites aralıkları kemik gibi böyle tak tak geçirmek hakikaten muazzam hissettiriyor.
    sıradan arabalarda bu his olmuyor manuel hakikaten dediğiniz gibi eziyet haline geliyor ama bütçe meselesi. Mesela bi Civic Type-R'ın olsa falan var ya off o hazzı alırsın.
  • JustOffer kullanıcısına yanıt
    Sürmem değil, süremem. ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1994 den beridir arac kullanirim.
    Kamyon, kamyonet, traktor, forklift kullaniyorum. Otomobil kategorisinde ise envai cesit... Hemen her tarzda otomobil kullandim.
    Kendi araclarim hep duz vites oldu, sirket araclari hep otomatik.
    Köy yerimde yasadigim icin otomatiğe cok ihtiyac duymadim.
    Cift kavramalar riskli, tork konvertorlu olanlar fazla yakiyor.
    Eger duz vites gibi az yakan saglam bir sistem cikarsa otomatik vites alirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel mi!? Yok artık isterseniz Atla Eşekle gezelim... Yıl olmuş neredeyse 2020 manuel nedir? İmkanımız yokken onu da severek kullandık ama şükür imkanımız var artık. Otomatik candır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 20 yaşımdan beri araba sahibiyim. Gencim sert araba kullanmayı severim. Yenibosna'da yaşıyorum. İlk arabam manueldi 8 ay kullandım. 4. arabam manueldi takasa almıştım 3 ay içinde sattım. Demem o ki özellikle bu şehirde yaşayıp manuel savunan hamallığa alışmıştır ve hamallıktan zevk alıyordur. Otomatik vites büyük rahatlık.
  • otomatık premıum bır arac kullana kadar bende manuel candır heycandır kontrol bende woow off yheaaa dıye gezenlerdendım


    2015 den berı a3 kullanıyorum otomatık. otomatıkten manuele gecınce (1 adette manuelımız mevcut ford transıt) garıpsıyor ve hammallık yapıyor hıssıyatı gecıyor ınsana. evet transıtle audi kıyaslanmaz ama sonuc olarak o sol ayagın rahatı ve trafıkte zırtpırt vıtes dusur arttır cıddı manada hammallık.

    kontrolun sızde olmasından felan bahsedenler olmus manuele de alabılıyorsunuz ıster vıtes kutusundan ıster dreksıyondan.


    öyle cok fazla km yapan bırısıde degılımdır haftalık 400 500 km kadar yol yapardım.

    bu manuel sevdası "bence" tamamen "duygusal" gibi duruyor . eskıden fark azdı sımdı baya fıyat farkı koymuslar. özel ındırım felan denk gelmezse tabı..
  • Otomatik rahatlık manuel keyiftir. Tutup 90 bg ön çekiş basic arabada keyif aranmaz ancak arka itiş 200hp olup da otomatik arabadan da manuel olmadıkça keyif alamazsın. Ayrıca clio nun debriyajı benim tofaş a kıyasla pamuk gibi yorucu olacağını sanmıyorum ki dizel araba da sürekli vites atmaya da gerek yok zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence forum moderatörleri; dizel mi benzinli mi konuları birde bu manuel mi otomatik mi konularını, forumda züğürt tesellisi diye bir bölüm açıp O bölümüne taşımalı Şaka bir yana bu tamamıyla kişisel tercih ve bütçe meselesi, ama yıllardır manuel kullanan olan biri olarak bende artık otomatiğe geçtim, manuel için yaşım geçti uğraşamam debriyajla Ben konfor odaklı bir adam oldum iyice, sol kolu cama dayayıp yayıla yayıla sürüş moduna geçtim.
  • evet renonun dizellerinde debriyaj beton gibi ,bazen şirketteki aracı kullanıyorum sol ayak felç oluyor,benim araç benzinli okadar sert olmasada yine trafikte yoruyor.
    aynı paraya otomatik alsan, eski araba arıza sıkıntı çok olacak sanayiyle uğraşmaktansa yine manuel iyidir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    o yazdiklarim icinde sadece hangi ulkelerin manuel kullandigina cevap vermissin. Isteyen manuel isteyen otomatik kullanir o mesajin ana konusu ama manuel vitesin tarih olacagi da bir gercek. duz vites araba kullaninca hizli ve ofkeli dominik toretto olmuyorsunuz
  • Manuel de otomatikte severim ayrım yapmam ikiside çoh hojdur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

    Eğer yanınızda sağ elinizle birinin elini tutacak birisi yoksa, o zaman manuel vites istiyor insan. Boşta kalmaktansa sağ el, vitesi avuclamak da bir çözüm

    Bu arada sahi otomatik vitesli aracıa sahip olupda o sağ eli ne yapiyosunuz yav?
    Bilmem, belki olması gerektiği gibi direksiyonu iki elleriyle tutuyorlardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende manuel araç kullanıcısıyım. Gözüm hep otomatik vites araçlarda olmuştur. Halende öyle.

    Fakat iş aracı almaya gelince hep manuel alıyorum. Nedense otomatik vites arızalarını duydukça hep 2 adım geri atıyorum.

    Şu an elimdeki aracı satsam yine otomatik araç bakacağım ve manuel ile sonlandıracağım gibi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.