Şimdi Ara

Makedonya da Hukuk Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
24.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Uluslararası Vizyon Üniversitesi sınavsız hukuk fakültesi okuma şansı veriyor , bir kaç danışmanlık hizmeti ile görüştüm 2 bin 3 bin euro arası fiyatlar istiyorlar , kendi başıma gitsem bir zorluk yaşar mıyım ? ve makedonyada hukuk fakültesi okumak mantıklı mı ?



  • Denklik var mı öğren yoksa sıkıntı.
  • Merhaba,

    Gecen sene Ukrayna'ya Makedonya'dan bir üniversiteden bölümünden yaklaşık 20 kişilik 2. sınıf öğrencisi Türk öğrenciler geçiş yapmışlardı. Sebep olarak ise Türkiye'nin Makedonya'ya denklik vermediğini bu sebepten dolayı geçiş yaptıklarını söylediler. Dikkatli olmak lazım.
  • denkliği kesinlikle yökten kontrol ve teyit et sonra elinde geçersiz hukuk fakültesi diploması olmasın. zira yök bugün geçerli dediğine yarın geçersiz diyor. bir diğer konu oralardaki üniversitelerde tonlarca sıkıntı çıktığını söylüyorlar. derslere giren hocalar , dağıtılan ve satılan soru cevapları vs. orada okuduktan sonra burada fark derslerinide vermen lazım büyük ihtimal.
  • Hocam 2000-3000 € az değil Polonya da okursun o parayla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gittiğiniz okul YÖK tarafından tanınıyor ise Hukukda prosedür şöyle işler

    Öncelikle kesinlikle ve kesinlikle devam zorunluluğu vardır.YÖK'e göre kesinlikle o ülkede 1 dönemde en az 90 gün bulunmalısınız.Unutmayın 2 dönem var yılda !

    YÖK kesinlikle giriş çıkışlara bakmaktadır.Akademik takvim dışında keyfi bir şekilde okuduğunuz ülkede bulunmamışsanız direk RED yersiniz.

    Türkçe eğitim kesinlikle tanınmıyor.O ülkenin dilinde okumanız sizin yararınıza.

    Hukuk bölümden mezun olduğunda bazen DERS TAMAMLAMA ( seçeceğiniz üniversitede 1 sene 11 dersi verirseniz denklik alırsınız)

    Bazen ise STS Hukuk sınavına girersiniz.

    Bu tamamen sizin şansınıza kalmış.Ben olsam Makedonyayı tercih etmem.Denklik antlaşmaları fesedildi.Çok göze batarsınız mezuniyetinizde.





  • Böylesi danışmanlar ve böylesi okullar yüzünden Makedonya mezunlarına sıcak bakılmıyor arkadaşlar...Geçen birkaç ay öncede tüm denklik antlaşmaları fesedildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 23 Nisan 2017; 16:37:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman






    Böylesi danışmanlar ve böylesi okullar yüzünden Makedonya mezunlarına sıcak bakılmıyor arkadaşlar...Geçen birkaç ay öncede tüm denklik antlaşmaları fesedildi.


    hocam şimdi makedonya Vizyon Üniversitesinin denkliği ok değil mi ?




  • drjacob kullanıcısına yanıt
    YÖK'e dilekçe yazıp sorabilirsin. Düşündüğün farklı üniversiteler de varsa aynı dilekçe içerisinde onları da dahil edebilirsin. Makedonya sıkıntı çıkabilecek bir ülke; Bulgaristan, Romanya ve Makedonya'da YÖK tanıma durumu sürekli değişiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.