Şimdi Ara

Yurtdışında hukuk okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
34.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, şu an 10. sınıf öğrencisiyim ve özel bir okulda okumaktayım. Geçen yıl mezunlardan birisi 10. sınıftan 12. sınıfa kadar almancaya ağırlık verip, derslerden sadece geçer not alarak üniversite sınavından çok komik bir puan alarak İstanbul yeni yüzyıl üniversitesi hukuk bölümüne kaydolmuş ve kazandığı bölümü, yani hukuğu şu anda Avusturya Viyana Üniversitesi'nde okumakta. Aklımda her zaman için yurtdışında okuma hayali olduğu için bana bu fikir gayet cazip geldi. Tabii hukuk gibi zor bir bölümü ana dilinde anlamak bile zor iken yabancı dilde hukuk eğitimi almak bir hayli zordur. İngilizce B1 seviyesi sertifikam var sadece. Yurtdışında okumayı çok çok istiyorum fakat hukuk bölümünün zorluğundan dolayı Almanca veya İngilizce okumak ne kadar akıllıca bilemeyeceğim. Sizin yurtdışı üniversiteleri için önerileriniz nelerdir? Yurtdışında okuyan, deneyimleyen veya o şehirde yaşayan insanlar bilgilendirirse sevinirim. Biliyorum benim için çok erken fakat İngiltere, Almanya, Avusturya artık ne olursa yurtdışında HUKUK okumak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanbb11 -- 16 Kasım 2014; 21:41:40 >

• hocam yurtdışı hukuk okumak biraz sıkıntılı ünv. denkliği olsa ble barolar birliği kabul etmiyor ama ünv. okuduğun ülke sana ayrıca ünv. den sonra çalışma izni veriyorsa okuduğun ülkede çalışırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPOTEK

hocam yurtdışı hukuk okumak biraz sıkıntılı ünv. denkliği olsa ble barolar birliği kabul etmiyor ama ünv. okuduğun ülke sana ayrıca ünv. den sonra çalışma izni veriyorsa okuduğun ülkede çalışırsın

Hocam Almanya veriyormus çalışma iznini. benim zaten Türkiye'de çalışmak gibi bir takintim yok açıkçası şu an için yurt dışında okuma aşamasında soru ve sorunlarım var. Dedigim gibi Almanca beni ıngilizceden daha çok zorlayacaktir bu yüzden ingiltereyi de düşünmüyor değilim. Ne kadar gerekiyorsa çalışır TOEFL sertifikası alıp gider okurum diyorum. Çok mu hayalperestim bilmiyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spatyom243

Ben bir hukukçu olarak sorularına bilgim doğrultusunda cevap vermeye çalışayım. Senin de bildiğin gibi hukuk diğer bölümler gibi (tıp, mühendislik vs.) evrensel değil belirli ülke/ülkelere yönelik bir bölümdür. Almanya ve İngiltere hukuk sistemi birbirinden çok farklıdır. Almanya'da bizim de aralarında bulunduğumuz Kara Avrupa Hukuk sistemi benimsenmiştir. İsviçre, Türkiye, Almanya Kara Avrupa Hukuk sistemini kullanmaktadır. İngiltere'de ise Common Law dediğimiz Anglo Sakson hukuk sistemi kullanılmakta. İngiltere ve Amerika, Anglo Sakson hukuk sistemini kullanıyorlar. Almanya'da bir bölümü okuyabilmen için Türkiye'de aynı bölümü kazanmış, o üniversiteye yerleşmiş olman gerekiyor. Almanya'da ÖSYS yani üniversite yerleştirme belgesinin yanlış hatırlamıyorsam ya 5 ya da 10 yıl geçerliliği var. Almanya yabancı öğrencilerden TestDAF ya da DSH sınavlarına girmelerini ister üniversitede öğrenim görebilmeleri için. Bu sınavlar dil yeterliliklerini belirler. Normal bölümler için en az B2 dil seviyesi istenirken hukuk bölümleri için ise daha iyi bir seviye (C1, C2 gibi) istenmekte. Amerika'da hukuk fakültesi ise ikinci üniversite. Yani ilk önce 4 yıllık bir üniversite bitirilip ardından LSAT denilen yetenek sınavına girilip 3 yıl eğitim süresi olan hukuk fakültesi okunabiliyor. Yani Amerika'da hukuk fakültesi en erken 25-26 yaşında bitirilebiliyor. İngiltere'deki hukuk fakültelerine kabul şartları hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Amerika'da T14 denilen en iyi 14 fakülteden (Yale, Harvard, Columbia, New York University, Chicago, Cornell vs.) mezun mesleğinin ilk yılında bir avukat yıllık 160.000 $ maaş almaktadır. Her yıl geçtikçe bu maaş artıyor. Sana tavsiyem madem yurt dışında avukatlık yapmak istiyorsun seçeneğin Amerika olmalı. Tabii yine de sen bilirsin. Başarılar.

Hocam öncelikle vaktinizi ayırıp yardimci oldugunuz için teşekkür ederim size bir kaç sorum daha olacak. Ingiltere ve Amerika'daki Common Law ( ortak hukuk anlamına geliyor sanırım) sisteminin Türkiye'deki karşılığı nedir? Yaşım da ufak olduğu için olaya sadece "Hukuk" gözüyle bakıyorum dalları veya sistemleri hakkında hiç bir bilgim yok. Ve Amerika/İngiltere sadece hangi bolumun kazanildigina mi bakıyor yoksa lise puan ortalamaları da gozetiliyor mu? Ayrıca özel üniversitelerin hukuk bölümleri gerçekten komik puanlar ile öğrenci alıyorlar, puanım düşük dahi olsa (dile ağırlık vereceğim için düşük değil de orta şeker diyelim) Türkiyede her hangi bir özel üniversiteye kaydimi temsili olarak yaptırırim diye düşünüyorum en azından şu an Avusturya'da Hukuk okuyan kız bunu söyledi. Sizin bu konuda düşünceniz nedir? Kafam gerçekten çok karışık, Almanca bana korkutucu geliyor ama hiç bir şey beni bu hayalimden yıldıramayacak, şimdi sizin soylediklerinizle amerika da girdi işin içine. Biliyorum benim için çok erken fakat önceden karar verip dil yonelimini ona göre yapmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanbb11 -- 15 Kasım 2014; 22:31:42 >

• kardeşim orada yaşan türk çoğunluğu ile hükümet arasında bağlıntıyı avukatlar sağladığı için mantıklı olur almanya forumda araştır almanyada mühendislik eğitiminme giden bi arkadaş var ona danış dil almanca c1 felan isteyebilirler çünkü sözel bölüm
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaanbb11

quote:

Ben bir hukukçu olarak sorularına bilgim doğrultusunda cevap vermeye çalışayım. Senin de bildiğin gibi hukuk diğer bölümler gibi (tıp, mühendislik vs.) evrensel değil belirli ülke/ülkelere yönelik bir bölümdür. Almanya ve İngiltere hukuk sistemi birbirinden çok farklıdır. Almanya'da bizim de aralarında bulunduğumuz Kara Avrupa Hukuk sistemi benimsenmiştir. İsviçre, Türkiye, Almanya Kara Avrupa Hukuk sistemini kullanmaktadır. İngiltere'de ise Common Law dediğimiz Anglo Sakson hukuk sistemi kullanılmakta. İngiltere ve Amerika, Anglo Sakson hukuk sistemini kullanıyorlar. Almanya'da bir bölümü okuyabilmen için Türkiye'de aynı bölümü kazanmış, o üniversiteye yerleşmiş olman gerekiyor. Almanya'da ÖSYS yani üniversite yerleştirme belgesinin yanlış hatırlamıyorsam ya 5 ya da 10 yıl geçerliliği var. Almanya yabancı öğrencilerden TestDAF ya da DSH sınavlarına girmelerini ister üniversitede öğrenim görebilmeleri için. Bu sınavlar dil yeterliliklerini belirler. Normal bölümler için en az B2 dil seviyesi istenirken hukuk bölümleri için ise daha iyi bir seviye (C1, C2 gibi) istenmekte. Amerika'da hukuk fakültesi ise ikinci üniversite. Yani ilk önce 4 yıllık bir üniversite bitirilip ardından LSAT denilen yetenek sınavına girilip 3 yıl eğitim süresi olan hukuk fakültesi okunabiliyor. Yani Amerika'da hukuk fakültesi en erken 25-26 yaşında bitirilebiliyor. İngiltere'deki hukuk fakültelerine kabul şartları hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Amerika'da T14 denilen en iyi 14 fakülteden (Yale, Harvard, Columbia, New York University, Chicago, Cornell vs.) mezun mesleğinin ilk yılında bir avukat yıllık 160.000 $ maaş almaktadır. Her yıl geçtikçe bu maaş artıyor. Sana tavsiyem madem yurt dışında avukatlık yapmak istiyorsun seçeneğin Amerika olmalı. Tabii yine de sen bilirsin. Başarılar.

Hocam öncelikle vaktinizi ayırıp yardimci oldugunuz için teşekkür ederim size bir kaç sorum daha olacak. Ingiltere ve Amerika'daki Common Law ( ortak hukuk anlamına geliyor sanırım) sisteminin Türkiye'deki karşılığı nedir? Yaşım da ufak olduğu için olaya sadece "Hukuk" gözüyle bakıyorum dalları veya sistemleri hakkında hiç bir bilgim yok. Ve Amerika/İngiltere sadece hangi bolumun kazanildigina mi bakıyor yoksa lise puan ortalamaları da gozetiliyor mu? Ayrıca özel üniversitelerin hukuk bölümleri gerçekten komik puanlar ile öğrenci alıyorlar, puanım düşük dahi olsa (dile ağırlık vereceğim için düşük değil de orta şeker diyelim) Türkiyede her hangi bir özel üniversiteye kaydimi temsili olarak yaptırırim diye düşünüyorum en azından şu an Avusturya'da Hukuk okuyan kız bunu söyledi. Sizin bu konuda düşünceniz nedir? Kafam gerçekten çok karışık, Almanca bana korkutucu geliyor ama hiç bir şey beni bu hayalimden yıldıramayacak, şimdi sizin soylediklerinizle amerika da girdi işin içine. Biliyorum benim için çok erken fakat önceden karar verip dil yonelimini ona göre yapmak istiyorum.

Rica ederim. Common Law yani Anglo Sakson hukuk sisteminde mahkeme içtihatları çok önemlidir ve bağlayıcıdır. Daha önce verilmiş bir karar o yıldan sonra aynı olay ve konuya ilişkin bir suç/olay türünde büyük önem taşır. Kara Avrupa Hukuk sisteminde ise Roma hukuku kaynaklıdır. Amerika'da hukuk okumak için lise değil üniversite ortalaman (GPA) büyük önem taşır. Zaten önceki mesajımda da belirttiğim gibi Amerika'da hukuk okuyabilmek için önceden 4 yıllık başka bir bölümden üniversite mezunu olmak gerekiyor. Amerika'da hukuk fakültelerine başvururken üniversite bitirme derecen, üniversitedeki not ortalaman, LSAT (yetenek testi) puanın, sosyal aktivitelerin, İngilizce bilgi düzeyin büyük önem taşır. Açıkçası Avusturya hakkında bilgi sahibi değilim. Hukuk camiası için de çok cazip bir ülke değildir Avusturya. Kıta Avrupa Hukuk sistemi için en cazip ülkeler Almanya, İsviçre; Anglo Sakson hukuk sistemi için de en cazip ülke şüphesiz Amerika'dır. Bugün Almanya, Türkiye'deki bir sürü hukukçu Amerika'da tekrar hukuk fakültesi okuyup Amerika'da avukatlık yapmak için uğraşıyor. Çünkü hukuk camiası açısından en kazançlı ülke Amerika'dır. Fakat ileride sen hangi ülkede yaşamak, mesleğine icra ettirmek istiyorsan o ülkede eğitim almayı tercih etmelisin. Başarılar.

O halde yerleştiğim hukuk bölümüne göre Avusturya, Almanya veya Ingiltere tercih etmek zorundayım. Bu ülkelerden herhangi birinde yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Amerika'da her hangi bir universitenin hukuk bölümünü de bitirebilirim değil mi? Aslında bakarsanız İngiltere'den hukuk sistemi farklı olmasına rağmen kopmak istemememin sebebi tamamen Almanca korkum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Rica ederim. Common Law yani Anglo Sakson hukuk sisteminde mahkeme içtihatları çok önemlidir ve bağlayıcıdır. Daha önce verilmiş bir karar o yıldan sonra aynı olay ve konuya ilişkin bir suç/olay türünde büyük önem taşır. Kara Avrupa Hukuk sisteminde ise Roma hukuku kaynaklıdır. Amerika'da hukuk okumak için lise değil üniversite ortalaman (GPA) büyük önem taşır. Zaten önceki mesajımda da belirttiğim gibi Amerika'da hukuk okuyabilmek için önceden 4 yıllık başka bir bölümden üniversite mezunu olmak gerekiyor. Amerika'da hukuk fakültelerine başvururken üniversite bitirme derecen, üniversitedeki not ortalaman, LSAT (yetenek testi) puanın, sosyal aktivitelerin, İngilizce bilgi düzeyin büyük önem taşır. Açıkçası Avusturya hakkında bilgi sahibi değilim. Hukuk camiası için de çok cazip bir ülke değildir Avusturya. Kıta Avrupa Hukuk sistemi için en cazip ülkeler Almanya, İsviçre; Anglo Sakson hukuk sistemi için de en cazip ülke şüphesiz Amerika'dır. Bugün Almanya, Türkiye'deki bir sürü hukukçu Amerika'da tekrar hukuk fakültesi okuyup Amerika'da avukatlık yapmak için uğraşıyor. Çünkü hukuk camiası açısından en kazançlı ülke Amerika'dır. Fakat ileride sen hangi ülkede yaşamak, mesleğine icra ettirmek istiyorsan o ülkede eğitim almayı tercih etmelisin. Başarılar.

O halde yerleştiğim hukuk bölümüne göre Avusturya, Almanya veya Ingiltere tercih etmek zorundayım. Bu ülkelerden herhangi birinde yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Amerika'da her hangi bir universitenin hukuk bölümünü de bitirebilirim değil mi? Aslında bakarsanız İngiltere'den hukuk sistemi farklı olmasına rağmen kopmak istemememin sebebi tamamen Almanca korkum.

İngiltere'de ya da istediğin bir ülkede (Almanya, Türkiye vs.) bir üniversite bitirdikten sonra, Amerika'da hukuk fakültesinde okuyabilirsin. Amerika'da avukatlık yapmanın iki yolu mevcut. İlki bir üniversite bitirip hukuk fakültesi okumak, ikincisi ise kendi ülkesinde hukuk fakültesini okumuş yabancı öğrenciler için 1 yıl master yaparak baro sınavlarına girme hakkını kazanıyorlar. Gerçi büyük şirketler 1 yıllık master yapan yabancı hukukçulardan ziyade hukuk fakültesini bitiren kişilere öncelik veriyor. Örneğin Can Yeğinsu İngiltere'de Londra Şehir Üniversitesi'nde hukuk fakültesini bitirip ardından Harvard Hukuk Fakültesi'nde master yapmış ve birincilik ile mezun olmuştu. Merak ettiğin bir şey olursa bana özel mesaj yoluyla da sorabilirsin, benim çok vaktim olmayabiliyor foruma girme konusunda. Başarılar dilerim sana eğitim hayatında.

Hocam konuyu hortlatmış oluyorum belki de forumda artık aktif değilsiniz ama yine de sorayım.Şimdi Türkiye ve isviçre vb ülkelerin hukuk sistemi aynı olduğu için üniversiteyi o ülkelerden birinde okuyup orada çalışabilir miyiz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya beyler turk ceza hukukunun nersini yurtdışında okuyacaksnız biraz mantıklı olun
  • Hocam merhaba, bu sene 11.sınıfa geçtim, mf öğrencisiyim ama geç belirlenen hedefle hukuk istiyorum. Ülkede durmak, işimi burda yürütmek değil de yurtdışına açılmak istiyorum. Üniversiteyi buradaki bir hukuk fakültesinde okumak, erasmus'a da girmek istiyorum. Erasmus'un hukuk fakültem ve dilim açısından faydaları olur diye düşünüyorum. Sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda burda üni.yi bitirip Amerikada da üç sene okul okuyup işimi orda devam ettirebilirim öyleyse değil mi? Bunun için nerelere başvurmamız gerekiyor ve üniversite bittikten sonra başvuruyoruz değil mi? Bir de çok zamanınızı aldım ama bi' sorum daha olacaktı; burada, Türkiye'de yani, psikoloji bölümü okuyup da Amerika'da yine 3 sene okulda okuyup hukuktan devam edebiliyor muyuz yani başka bir bölüm okuduktan sonra demek istiyorum. Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• Hocam son bir sorum daha olacak; Türkiye'de bir hukuk fakültesini bitirdik, Amerika'ya üç senelik eğitim için Amerika'ya geldik. Amerika'daki T14 dediğiniz o 14 okuldan birinde üç senelik eğitimimiz için okuyabiliyor muyuz, diyelim o 14 üniversitenin birinde okumadık ama Amerika'da o 14 üniversite haricinde başka bir üni.de üç senelik bir eğitim gördük. Senelik kazancımız ortalama ne olur? Şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

• Ben hukuk okumadım ama, Amerika'daki üniversiteler için bir şeyler söyleyebilirim. Türkiye'de Yıldız Teknik ve İstanbul üniversitelerinde okudum. Daha sonra ABD de bulunma şansım oldu. Chicago Universitesi ve Northwestern Universitelerinde kısa süreler için olsa bile bulundum. Bu 2 üniversite de Amerikanın en iyi birkaç üniversitelerinden. Benim okuduğum Yıldız Teknik ve İstanbul Üniversiteleri bu üniversiteler yanında anaokulu seviyesinde kalıyorlar. Gerek eğitim, gerek öğretim görevlileri, öğrenciler, kampus.. hepsi de başlı başına birer olay. Öğrencilik hayatında mutlaka görülmesi, yaşanması ve hatta mümkünse eğitim alınması gereken, insanın hayatını etkileyen yerlerden bazıları. Eğer fırsatın varsa hiç fazla düşünmeden üst seviyedeki bir Amerikan üniversitesinde eğitim al. Ayrıca, şunu bilmeni isterim ki, Amerika'da bizdeki eğitim seviyesinin altında olan pek çok özel üniversite de var. Oradan mezun olduğunda, Amerika'da iş bulamaz; ancak Türkiye'de bünyelerinde bir ABD Üniversitesi mezunu eleman barındırıyorlar havası vermek isteyen sonradan görme bir şirket içinde iş bulabilirsin. Başarılar.

• Scutari kullanıcısına yanıt
    merhaba , o saydığınız üniversitelere gitme şartları nelerdir ayrıntı verir misiniz ?
  • Başta sağlam bir bütçe gerekli. Yıllık 30.000 $ gerekiyor en az. Burs alabilmek de mümkün ama çok zor. Ayrıca lise ve eğer okudunsa üniversite notlarının yüksek olması gerekiyor. Görüşmede ikna olurlarsa öğrenciliğe kabul ediyorlar.
  • Merhaba arkadaşlar iyi forumlar bende hafiften hortlatıyorum.

Lise genel ortalamam 84.23 öğretmenlerim bana isterlerse Hukuğu yurtdışında özellikle Almanyada okuyabilirsin diyorlar. Yani banada çok olumlu geldi. C1 seviyesi isteniliyor biliyorum dil için. Peki ya başka gerekli olan varmı?

Örneğin ; Orda hukuk okursam türkiyede avukatlık yapabilirmiyim? Yada orda hukuk okuyup yine Almanyada yaşayıp avukatlık yapabilirmiyim? Dersler anlamında bir zorluk var mı ?
  • Hocam bende seneye munihe lmu hukuka erasmusla gitmeyi düşünüyorum.Okul hibe olarak aylık 400 euro olacak şekilde 10 aylık ücreti toptan veriyor.Parayı çok harcayan birisi değilim, temel ihtiyaçlarımı giderecek şekilde kullanırım, erasmusa gezmeye tozmaya bara puba değilde hakikaten dil öğrenmeye ve üniversite tahsilimi orada devam ettirmek için gitmek istiyorum.
    1-Aylık 400 avro ile münihte geçinebilirmiyim?Ve ya bu para yetmeyecekse ek iş imkanları nelerdir, erasmus öğrencisi için
    2-Erasmustan bittiği halde lmu'da hukuk tahsilimi devam ettirebilir miyim?
    3-Almancaya yeni çalışmaya başladım.Seviyem başlangıö düzeyinde seneye ekime kadar toparlayabilir miyim?Önerilerin neler?
    4-Almanya'da eğitimime devam etmek buradaki hukuk tahsili mi bırakmaya değer mi?Lmu için ankara hukuku bırakacağımı düşünüyorum açıkçası
    5-Munih te para olmadan geçinemezsin diyorsan şu universitelerin hukuk bölümünde de erasmus yapma imkanım var hangilerini önerirsin.Almanyaya okul 400 avro olacak şekilde veriyor tüm şehirler için..Ayrıca eğitiminin de iyi olması önemli devam etmeyi düşündüğüm için.
    University of Koeln

Universitat Bremen

Ludwig-Maximilians-Universitat Munchen *Hedefim

Universitat Saarland

Universitat Augsburg

Georg-August-Universitat Göttingen

Universitat Mannheim

Passau University

Eberhard Karls Universitat Tübingen

Universitat Regensburg
    6-Erasmustan sonra almanya da eğitime devam edersem basıl geçinebilirim?

• Konuyu hortlatıyorum.

Bende seneye Almanya'da hukuk okumak istiyorum. Almanya'da doğup büyüdüm. 5 sene orda yaşadım sonra Türkiye'ye geldik ailecek. Almancam orta seviyede. Hukuk için C1 istediklerini biliyorum

Ama benim sorum şu olacak.

1-) Tr' de okuyup Erasmusla gitmek daha mı mantıklı?

2-) Orda gerçekten zorluyorlar mı öğrenciyi? Dersler çok mu ağır?

• erenay76 E kullanıcısına yanıt
    Sen nerde yasamak istedigine karar vermelisin once bence. Erasmus yapinca gittigin okulun diplomasini almiyorsun. Sansin varsa ve orda yasamak istiyorsan firsatini degerlendirmelisin bence. Erasmus egitim adi altinda eglence programi, 4 ay kalip donersin ben kazandigim halde gitmedim. Alman diplomasi alman tabiki iyi ama burda calisman zor olabilir.

• Khal Woof kullanıcısına yanıt
    Aslında orda okuyup orda yaşamak isterim. Ama derslerden biraz korkuyorum açıkçası

• erenay76 E kullanıcısına yanıt
    Baska bolumlere bakabilirsin o halde, ama erasmus yapmak orada universit okumanin muadili degil kesinlikle, ikisini karsilastirma.

• Khal Woof kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.