Şimdi Ara

ALMANYA DA TIP OKUMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
19.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Almanya da üni okuyanlar varsa tıp okuyanlar arkadaşlar konuya davetlisiniz masraflar vs. ne kadar tutuyor araştırmalarım sonucu dünyada en ekonomik üni eğitimi listesinde Almanya 1. sırada bu konu hakkında ne söylersiniz

Dünya üni sıralamalarında heidelberg Almanyanın en iyi 10 üniversitesi arasında ve dünya sıralamasında üniversite 41. sırada
    Üniversiteden birçok nobel ödülü çıkmış 600 küsür yılık bir üniversite ... üniversite C1 düzeyi almanca istiyor .

ALMANYA DA TIP OKUMAK

Bu listede ise ülkemizin en iyi ünileri var

ALMANYA DA TIP OKUMAK

Almanyada yaşayan ve üni okuyanlar bu konudaki görüşlerinizi belirtin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christiantroy -- 28 Temmuz 2018; 1:1:36 >

• Dostum burs almanın kolaylığı ve hayat masraflarının düşük olması sebebiyle okunacak en ideal Avrupa ülkesinin İtalya olduğunu düşünüyorum.Bologna Üniversitesi'nin tıppına bakabilirsin.Sapienza'da falan da olabilir tam bilmiyorum.Araştırmanı tavsiye ederim.Almanya'da okumak hem çok masraflı (euro malum) hem de çok zor.C1 seviyesinde Almanca için de en az 1.5 yıl iyi çalışman gerek eğer lise düzeyinden ibaretsen,bu da cabası.
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    eyw hocam öneriniz için araştırayım biraz
  • Deutschstudent diye bir forum var, belki bakmışsındır ama bakmadıysan da bakmanı öneririm. Çok çok iyi üni.leri var ama oldukça zorladıkları da bir gerçek. Burada aynı bölümü kazanmış olman gerekiyor, dil yeterliliği + bir de sonuçta diploma notun ve ösym puanının birleşiminde oluşan puanı yükseltmek için testas isimli bir sınava girebiliyorsun, bu isteğe bağlı. Son yıllarda tıp fakültelerine girişler biraz zorlaşmış sanırım Almanya’da. Daha önce benim biyoloji ve özelde ücretli tıp kazanan iki tanıdığım gitti. Onlar zorlanmamış mesela, direkt kabul almışlar. Heidelberg çok ünlü bu alanda. Ben de bir ara aklıma koymuştum. Üni.leri tarih kokuyor zaten resmen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her kuşu dürttük bir leylek kaldı diyorlar ya hocam heh aynen o misal.

Almanya’da Tıp he..

C1 he.. Almanca he..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elifnp E kullanıcısına yanıt
    Vakıf tıp tutarsa başvurmayı ve 1 yıl hazırlık okumayı düşünüyorum başvurular nasıl oluyor bilginiz var mı ? varsa biraz anlatır mısınız ?
    Forumu inceliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christiantroy -- 28 Temmuz 2018; 1:42:32 >
  • Yurtdışında tıp düşünenler için ben de birkaç ön bilgi vereyim madem.

Senin de dediğin gibi Avrupa'nın en ucuz eğitimi Almanya'da bulunuyor. Ancak tıp, hukuk, psikoloji ve mühendislik gibi bölümlere yüksek seviye dil istiyorlar. Ayrıca her üniversitenin kendisinin belirlediği bir not barajı var. ÖSYS puanını alman sisteminde bulunan bir puana çeviriyorsun özel bir formülle ve ona göre üniversitelere başvurabiliyorsun. Özellikle tıp, hukuk, psikoloji ve mühendislik bölümlerinde bu puanlar oldukça yüksek. Merak edenler araştırırsa bulabilir bu bilgileri. Tabii puanın yüksekliği üniversite kalitesine göre değişiyor.

Ayrıca Almanya'daki üniversitelerin yarısından çoğu, en az birkaç yüzyıllık, köklü üniversitelerden oluşuyor. Yeni olanların bile eğitim seviyesi oldukça yüksek, kaliteli. Ancak önemli bir nokta var. Oraya giden çoğu Türk, aşırı zor olduğundan dolayı bırakıyor üniversiteyi. Bunun sebepleri aşırı disiplinli bir sistem, zor dersler, anadilinizden farklı olarak gördüğünüz dersler önemli etken. Hele tıp, mühendislik gibi bölümleri Almanya'da okumak sağlam g*t ister.

Alman devleti yıllık bir öğrencinin maliyetini 8000€ civarında hesaplıyor. Vize başvurusunda da bu paranın en azından ilk sene için bulunması istenir ya da bir garantör (sizin orada finansçınız olacak kişi) ister. Bu garantörün de maaşı, işi, sigortası ve sicili temiz, sorunsuz olmalı. Verilen fiyat değişken olabilir, her sene artabilir veya azalabilir. Bu fiyat içerisinde barınma ve okul harçları vardır. Yeme içme dahil değil hatırladığım kadarıyla. Ulaşım öğrencilere bedava diye biliyorum özellikle trenler.

Genellikle, hatta genellikle demeyelim lisans okumak isterseniz İngilizce kabul edilmiyor. Almanca şart. Yüksek lisans yaparken daha esnekler bu konuda. İngilizce ders veren okullar var ancak gündelik yaşam için en azından A2 seviye Almanca isterler.

Her üniversitenin yurt yoğunluğu farklıdır. Daha rahat, kolay şekilde yurt bulacağınız bölgelerde bulunan üniversiteler de olur, aşırı yoğun olan ve bulunması çok zor olan yurtlar da vardır. Bu konuda önceden araştırma yapıp ona göre bir üniversite seçmeniz lazım. Üniversitenin bulunduğu bölge aşırı önemli bu konuda.

Neredeyse her alanda en iyi olan üniversiteler vardır. Bazı üniversiteler mühendislik alanında kötü iken sosyal bilimler üzerine çok başarılıdır. Okuyacağınız bölüme göre bu üniversitelerin araştırmalarını çok iyi yapmanız gerekli.

Sorusu olanlar yine bana mesaj atabilirler. Maddi durumu iyi olan ve kendine güvenen (dil konusunda) kişilerin, Türkiye'de tıp veya mühendislik okumasını tavsiye etmiyorum hiç bir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 28 Temmuz 2018; 4:58:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMERİKADA TIP OKUMAK İMKANSIZ
    4 yıl önce açıldı
    Belçika'da Üniversite Okumak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cplusgazoz C kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kadar var mı harç ya benim baktığım site 2000 euro falan diyordu yıllık harca .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christiantroy -- 28 Temmuz 2018; 5:4:3 >
  • Christiantroy kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum hocam ben başvurduğumda banka hesabımda 7900 küsür euro para isteniyordu 1 yıllık konaklama ve harç için.
  • cplusgazoz C kullanıcısına yanıt
    Peki hocam orada çalışma imkanım varmı varsa ne kadar maaşlı bir iş bulmam olası .

İlk yıl çalışma iznin yok. İkinci yıl part time çalışabilme iznin var. Belirli bir saat veriyorlar ancak Türk çok ve kaçak yollarla çalışabilme imkanın var tabii. Ancak yakalarlarsa sınır dışı edilirsin. Çalışma saati az olduğu için yani full time çalışmadığın için maaşın da az olur. Tam kaç olur orasını bilemiyorum.
  • Avusturya olarak okuyanlar var google yaz bir kız çıkıyor bütün videolarında anlatmış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Adam

• Hocam heidelberge kabul almak Türkiye’de iyi bir tıp kazanmaktan çok daha zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Düzeltebilir misiniz?

Ben de yukarıda arkadaşların yazdıklarına benzer şeyler yazacaktım benim giden 2 tanıdığımdan biri Berlin Charite diğeri Köln tıptaydı. Berlin’deki 10 sene filan okumuş ve dönmüş, bitirememiş şu an burada tamamlama hakkı doğmuş. Diğeri ise ilk 2 sene gayet memnundu ama sonra çok zorlanmış ve sıkılmış, yine de orada öğrenimine devam ediyor.

Ben 2014-2015te araştırıyordum, eskiden sadece aynı ya da benzer bir bölümü kazanmış olmak yetiyorken şimdi ayrıca yks’den oldukça yüksek bir puan alarak kazanmak gerekiyor diye biliyorum. Her üni.nin belirlediği puan farklı mesela tıp için. Ama orada en yüksek puan 1 ve genelde puanlar 1e yakın tıp fakültelerinde. Ben ayrıca 2 kez yurtdışı danışmanlarına sordum. (Bu arada sana bahsettiğim o forumdaki insanlar da danışmanlık veriyor ve onlar gerçekten yurtdışı danışmanlarının geneline göre daha bilgiliydi, Almanya konusunda o kadar bilgili değil çünkü insanlar, İngilizce konuşulan ülkeleri daha çok tercih ediyorlar bu hususta sanırım) Yurtdışı danışmanlarından biri dedi ki “maddi durumun yetiyorsa İngiltere’de çok daha rahat bir eğitim alabilirsin, orada tıp fakültesini bile Almanya’ya göre daha rahat okuyor insanlar”, diğer kişi ise “benim o seneki puanımın (Yakındoğu tıp’ı kazanmıştım) Almanya tıp fakülteleri için yeterli olmayacağını, tekrar sınava girip yükseltmem gerekebileceğini” söyledi. Diğer bir sorun da benim için hesapta bulunması gereken para(bloke hesap) oldu. O parayı harcamana gerek yok bildiğim kadarıyla, ama hesabında güvence olarak görmeleri gerekiyor. Bir de euro ve dolar uçunca ben de artık düşünmemeye başladım. Lisansımı burada bitirip, üniversite sonrası için farklı farklı yerlerde staj ve eğitimler almayı düşünüyorum artık.

Bunların dışında, maddi durumun yeterliyse orada tanıdığın ve sana ilk etapta yardımcı, destek olabilecek bir akraban vs varsa, puanın yüksekse (ne kadar olması gerektiğini net bilmiyorum şu an ama o forumda yazıyordur eminim bu konuda yeni şeyler), dil öğrenmeye yatkınsan (ben b1 seviyesine kadar öğrenmiştim, bence Almanca o kadar zor bir dil değil, İngilizceden 1-2 tık zor gibi ama benziyor cümle yapısı vs), disiplinli çalışabiliyorsan, ailen bu konuda seni destekliyorsa, ben uyum sağlayabilirim de diyorsan (ki Küba başlığını da sen açmıştın, bu şekilde alternatiflere açıksın demektir bu diye düşünüyorum, bazı insanlar gerçekten gidip ilk ayda ülkesini özleyip ağlamaya başlayabiliyor, kişiden kişiye değişiyor) araştırabilirsin. Üni.leri gerçekten çok başarılı ve genel olarak kaliteli ama bazıları özellikle Heidelberg zaten hem tıp alanında hem üni. hem şehir olarak mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 28 Temmuz 2018; 10:31:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir ara bunu bende düşünmüştüm ama her gece arkadaşlarımı, ailemi özledim iste ağlamak istemediğim için kısa sürmüştü bu düşünce

• Evet ben de şimdi fark ediyorum ki gitsem özlermişim

• elifnp E kullanıcısına yanıt
    hocam araştırmalarım sonucu heidelbergin gelmeyeceğini düşünüyorum ama 1.8 nc talktUS ile kaça yükseltilir bu sınav ne zaman yapılır almanca mı yapılır sorular nasıldır ?
    Almancada 1 ayda B2 düzeyine geleceğimi düşünüyorum. c1 nasıl olacak
    1.4 veya 1.5 nc tıp için yetermi c1 e geçmek sorun değil ben kursa gitmeden kendim çalışıcam Almanca olursa .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christiantroy -- 28 Temmuz 2018; 13:36:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.