Şimdi Ara

makat ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tuvalette cam kesiği gibi bi ağrı oluştu daha önce olduğunda 10 dakikada geçiyordu max 5. saate şu an uyutmuyor ne iyi gelir ne yapılmalı yaşayan arkadaşlar cevap verirse sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up arkadaşlar hala ağrı var

• Anlattığın olay makat çatlağı sanırım. Mutlaka hastaneye gitmelisin. Utanılacak bir şey yok, erken müdahalede ilaçla tedavi oluyor yoksa ameliyat.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam sanırım anal fissür olmussunuz lifli ve sulu yemekler yemeniz gerekir, kabız olırsanız daha kçtü sonuclar doğurabilir, bende bu illeti 7 8 ay çeken biri olarak söylüyürum iyi bir genel cerraha görünmenizde fayda var piyasada melhem ilaçlar viryere kadar sonuc veriyor, bildipüm kadarıyla 2 seçenek var makat kısmındaki kaslar kesiliyor ve illetten kurtuluyorsunuz yada botoks yaptıracaksınız botoks dada 4 5 ay sonra tekrar bagösterme durumu var ç0nkü botoks sadece o bölgeyi 4 5 ay kadar uyyşruruyo ve siz birşey hissetmiyorsunuz vücut kendini yenilemeye çalışıyor bu sırada kabız olmamaya özen göstermelisiniz, ben 2 işlemide yaptırmadım yediklerime içtiklerime dikkat ediyorum hala stres uykusuzluk vücudun dğzenin bozulması hepsi vir nevi etken hpcam

• Basur hocam bende de var, geçmiş olsun.

• Yakın zamanda kabızlık geçirdiysen olabilir hocam. Kolay kolay oluşmuyor birkaç gün üst üste sert gelmesi lazım. Lifli beslenmeyi abartma ters etki gösterebilir.bol su iç gündüz vakti iç. Sıcak suya otur. Bu söylediklerim tamamen tecrübe. Yaparsan 10 gün içerisinde geriler

• Muhtemelen çok az su tüketiyor ve dengesiz besleniyorsun. İlk iş bunu bir düzene sokmak. İkincisi, redekain ya da anestol gibi lokal anestezik kullanmak, ağrıya yardımı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Testiste ve Kasıkta ağrı
    15 yıl önce açıldı
    Karın Ağrısı
    13 yıl önce açıldı
    Faranjit - Boğaz Ağrısı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Makat çatlağı ya da hemoroid olabilir, daha başlangıç seviyesinde olabilirsin. Hemen bir doktora görün derim. Lifli beslenmeye çalış.
  • büyük ihtimalle anal fissur var .. anrecta , anulex gibi kremler biraz idare ettirir .. esas olarak kabız olmanızı engelleyecek ve damar yapınızı güçlendirecek bir diet uygulamanız gerecek..
  • Hocam basur veya fissur var.
    Şu andan itibaren ekmek, baharat, tuz, asitli içecek, kızartma.. vs bırak.

Bol su, lifli gıdalar, kuru kayısı-hurma, sebze ağırlıklı bir diete başla.

• Hocam acilen bir genel cerraha muayne ol.Anlattiğna göre makat çatlağın ama tam teşhis doktor muayenesinden sonra belli olur.Bu saatten sonra beslenmeni değiştirmen gerek.Gün içinde 2-3 litre su,lifli besinler,sulu yemekler tüketmen gerek ayrıca düzenli yürüyüş de yapman gerek.Haftada 1-2 kez sinameke içeren bitki çaylarindan da içebilirsin.

• Anal Fissür. Kronik hale gelmeden genel cerraha gidiyorsun sana bir krem veriyor. Onu sürüyorsun düzeliyor. Gitmezsen ve yara kronik hale gelirse operasyona girmek zorunda kalırsın. Aynen şu şekilde ;

• Hocam arabaya benzin aldıktan sonra bende de 3-4 saat süren aynı ağrı başlıyor 😀

İşin şakası bir yana hastalığınız anal fissür büyük ihtimal. Sizi uzun ve zorlu bir süreç bekliyor. Geçmiş olsun.

• turn table kullanıcısına yanıt
    bende basur oluştu daha öncede oluşmuştu kendiliğinden geçti.. 1-2 aydır yine oluyor inşaallah ilerleyip ameliyat gerektirmez.. şu videoyu izledikçe kötü oluyorum.. basur ameliyatı daha kötü
  • Hocam doktora gitsene erken evre ise ilaç ve diyet ile tedavi olursun belki

• _Gmn_ kullanıcısına yanıt
    sıkıntı acılı yemeklerden kaynaklanıyor.. eskiden de yerdim sıkıntı olmazdı.. ama son 4-5 senedir acı beni çok rahatsız ediyor..

eşime o kadar söylememe rağmen bok varmış gibi tüm yemekler acılı.. şirkette maşşallah acısız yemek çıkmıyor..

düşündükçe sövüyorum işte.. eşimede iş yerindeki amipe de .. insanların kafa kalın olunca almıyor bazı şeyleri
  • Anal Fissür büyük geçmiş olsun
    Mıçarken dikkat etmelisin çok zorlamaman lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.