ön arka kamera var. daha önce 1-2 kez denk gelmiştim sonradan unutuyordum, nereye ihbar edecem vs. ihbar ettim videolar ile yeni olan bi olayı. 5 kişilik ailenin ölümü aklıma geldi, dedim et ihbar. bundan sonra artık ihbar edecem. vatandaş olarak sorumluluğumuz.
|
makas atan araçları ihbar ettim

-
-
yasal olarak kamera kayitlarinizin bir hukmu yok herhangi bir ihlal tespit etme yetkiniz yok, ancak takibe alip kendileri tespit ederse ceza yazabilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 19 Temmuz 2023; 19:3:47 > -
Sol şerit ihlali yapanları da şikayet ediyorsan sorun yok.
Diğer türlü muhbirsin, ek olarak başka bir şey yazamıyorum forum kuralları gereği. Ama sol şerit ihlali yapanları da şikayet ediyorsan zaten üzerine alınmana gerek yok.
-
Fahri trafik müfettişi olup, makastan ceza kesmek lazım.
Bizim makasçıların insafına bıraksan, “5 kişiyi öldürmedim, önümden çekilmediler, bana kaza yaptırdılar.” Derler.
Polislerinde umrunda olduğunu sanmıyorum. Adamlara bir gün modifiye araç görevi, birgün motor görevi vs vs veriliyor diğer hiçbir şeye bakmıyor gibiler.
Otomatik radar sistemleri de ayda yılda birgün belli bir saat çalışıp, es kaza hız sınırını 10 km aşana geçiriyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben milleti ispiyonlayıp ceza yazdırmayı sevmiyorum ancak bu egzozlu ve ses sistemli kekolar o kadar rahatsız ediyor ki ya ihbar edeceğim ya da bir gün birisine kafa göz gireceğim. İşin kötüsü dur diyen de yok, polisin umrunda bile değil. Hele motorsikletlere deli oluyorum. Yahu be namus yoksunu motorsiklet üreticileri hiç mi bir susturucu koymuyorsunuz ürettiğiniz motorsikletlere. Yahu 50 cc'lik motorun sesi çöp kamyonunun sesini bastırıyor. Dayanılmaz bir işkence, bu keko sponsoru aptal motorsiklet üreticilerine de regülasyon getirmeyen kurum ve kuruluşların da...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 19 Temmuz 2023; 20:39:23 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bende sevmiyorum, kültürümüzde yok bize ispiyon gibi geliyor ama geçen 5 kişilik ailenin öldüğü kazadan sonra dengesiz makas atana acımam artık. videoda koordinat, saat hepsi oluyor. işleme konulduğunu böyle şeylerin duymuştum. benim video yeterli değilse, trafik kameralarına bakarlar. 5 kişi öldüğü kazada kamera kaydı olmasa adam karşı şeride kendi geçti sanırdık belki.
-
Hocam bizim trafikte düzgün insan yok ki hepsi birer "vaka" önünüz tıkalı trafik, arkanızda abuk subuk far takılmış, önü basılmış bir araç defalarca selektör atıyor, yahu önüm dolu nereye gideyim, şeytan diyor dişlerini dök, eline ver.
Ara sokaklardan bilmem kaç km hızla geçenler mi
Işıklarda yarıştığınızı sanıp gazı kökleyip sağa çekilmenize izin vermeyenler mi
Canı sıkıldığında eli kornaya gidenler mi
Açtığı müzikle oturduğunuz yerde iç organlarınızı titretenler mi
Taktığı menşei belirsiz farlarla kör edenler mi
Say say bitmez. Çözüm var mı? Yok!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
onları zaten es geçiyoruz hocam. karşı tarafın hatasını telafi etmekle geçiyor trafik. bizde yapıyoruzdur bazen istemeden belki. ama sağdan soldan hiç gerekmeyecek yerde makas atan olunca direkt cana kasta giriyor artık gözümde.
-
vakti zamaninda whatsapp ihbar hatti acti egm, sonra kapandi, neden acaba?
onumu kesip aynayi yumruklayan taksiyi cimer araciligi ile bir sey olmayacagini bilerek sikayet ettim, bir sey yapamayiz diye cevap geldi.
akli basinda bir polis millete ceza yazacam diye kanunsuz is yapip memuriyetini riske atmaz. isleme alindi demek ceza yazildi demek degil zaten.
ihbar gelince trafik kameralarindan tespit edip islem yapmak mumkun tabii ancak onunla ugrasacak memurda turkiyede bir elin parmagini gecmez.
10 kusur sene once arka sislerini acanlari ihbar ediyorum diye konu acmisligim bile var ancak kanun boyle.
sonuc olarak sikayet edin tabii bir zarari yok ancak cezasini aldigini dusunmek polyanacilik oluyor maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 19 Temmuz 2023; 21:17:29 > -
birinin canını yakmadan kendi üzerimize düşeni yapalım hocam da. yoksa dediğiniz gibi sorunlu çok alan var. birinin canı yanar ona üzülürüm. yoksa kendi başlarını yeseler sorun yok. hatalı sürüş videoları yayınlayan bi kanalda yorumlarında makas için şikayet edildiğinde dikkate alıyolar diye okumuştum.
-
1) yanlis bilen cok var
2) milletin gazini almak icin ceza yaziliyor diyenler var.
dedigim gibi yasal olarak ceza yazamalar sizin gonderdiginiz video uzerinden, hatta polis gorevde degilken kendi cektigi video ile bile ceza yazamaz. (durdurup gorevli polisi cagirip durumu ona anlatip yazilmasini saglayabilir)
dogrusu da bu, en basitinden video uzerinde oynama yaparak herkes herkese ceza yazdirabilir yoksa.
-
Kamil gibi sol şeritte 80 le gidip trafiği yavaşlatmazsanız kimse makas atmaz.
-
makasın bahanesi olmaz. makas atanın sol şeritle alakası yoktu. 5 kişinin öldüğü kazada da olayın şeritle alakası yoktu. bahane üretmeyin makasa. makasın sürücü mahareti ile de alakası yok. karşı tarafın bu saçmalığa karşı durması sayesinde makas atanların %90ı kaza yapmıyor. ama adamlar bunun farkında değil çoğu zaman. kendisi yaptım sanıyor halbuki tedbirli sürücülerin fren yapması sayesinde makasını atabiliyor.
-
Gelecek cevap;
2918 sayılı Trafik Kanununda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakalarına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenleneceği, aynı kanununun 5-6-114-116 ve EK-6. maddelerinde hüküm altına alınmıştır. Bu sebeple bu tür ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmaktadır. Mail yada dilekçe yolu ile yapılan ihbarlarda ihlal yapan araçlara herhangi bir cezai işlem uygulanmamaktadır.
Kural ihlalinde bulunan araçlar ile ilgili vatandaşların devam eden mağduriyetlerinin giderilmesi için 112 Acil Çağrı Merkezi hattının aranması durumunda zaman kaybetmeden ekiplerin sevk edilmesi sağlanarak mağduriyet giderilebilmektedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VectrAirliness -- 20 Temmuz 2023; 13:47:13 > -
üstanbulda yollarda özeliikle köprü ollarında vs o kadar EDS var, şerit ihlali vs var, abi her yer makas emniyet şeriti full, nası iş la bu.
karadeniz de de emniyet şeriti ihlali çok
-
Eline sağlık umarım işleme alınır. -
arkadan 2 sellektör yaparsın, 5-10sn arkasından gidersein, geçmiyormu kenara beyfendi, ha o zaman sağ şeride geçip adamı sollarsın bu normal bişe.
makas atarak gitme ap ayrı bişe HİÇ DURMADAN ZART ZURT ŞERİT DEĞİŞTİRE DEĞİŞTİRE GİRMEK. böyle yapan araçları trafikten direk men etmek lazım ehliyete koymak lazım.
emniyet şeritinde gidenlerede aynı muameleyi yapmak lazım.
-
Sol şerit ihlali gerçekten büyük sorun Türkiye'de.
Geçen sene yaklaşık 2000km'lik bir tur yaptım Türkiye'de arabayla. Öyle makas atmayı falan sevmem, üstüne bir de kullandığım araba buna uygun bir araba da değildi.
Ama otoyolların çoğunda, hız sınırının 10-15km altında giderken onlarca araba geçtim sağ şeritten. Yol kalabalık, herkes 100'le gidiyor sol şeritte, en sağ bomboş. İşin garibi, arabaları geçtikten sonra kimse de "yahu orta şeritte çok yavaş gidiyorum, sağ şerit boş, dur bir sağa geçeyim" demedi.
-
Ellerine emeğine sağlık. Kendi canlarıyla ne halt ederlerse etsinler ancak diğer insanların hayatını tehlikeye atamazlar. Umarım kol gibi cezayı yapıştırırlar. Kendi cahilliklerinde boğulup gitseler neyse de başka insanların canına kast edenlere sinir oluyorum arkadaş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

bende sevmiyorum, kültürümüzde yok bize ispiyon gibi geliyor ama geçen 5 kişilik ailenin öldüğü kazadan sonra dengesiz makas atana acımam artık. videoda koordinat, saat hepsi oluyor. işleme konulduğunu böyle şeylerin duymuştum. benim video yeterli değilse, trafik kameralarına bakarlar. 5 kişi öldüğü kazada kamera kaydı olmasa adam karşı şeride kendi geçti sanırdık belki. |
Hocam bizim trafikte düzgün insan yok ki hepsi birer "vaka" önünüz tıkalı trafik, arkanızda abuk subuk far takılmış, önü basılmış bir araç defalarca selektör atıyor, yahu önüm dolu nereye gideyim, şeytan diyor dişlerini dök, eline ver.
Ara sokaklardan bilmem kaç km hızla geçenler mi Işıklarda yarıştığınızı sanıp gazı kökleyip sağa çekilmenize izin vermeyenler mi Canı sıkıldığında eli kornaya gidenler mi Açtığı müzikle oturduğunuz yerde iç organlarınızı titretenler mi Taktığı menşei belirsiz farlarla kör edenler mi Say say bitmez. Çözüm var mı? Yok! |
Benzer içerikler
- 2014 araba fiyatları
- elektrikli araç alınır mı
- pedal box
- en iyi ppf markası
- liqui moly orjinallik sorgulama
- passat sedan
- hyundai ıoniq 9
- trafik cezası itiraz
- volkswagen ıd 4 fiyat
- en iyi yaz lastiği
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X