< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 20 Temmuz 2023; 16:19:43 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
makas atan araçları ihbar ettim (2. sayfa)

-
-
Yasal olarak herhangi bir karşılığı yoktur. Olay yerinde kamuya ait kamera, bilirkişi, trafik polisi olması lazım.
Ben kaç kere motosiklet kask kamerasından 4k video yolladım, plaka kabak gibi, olay yeri konum nokta atışı
EGM gelen cevap, olay yerinde bir trafik polisine tutanak tutturmak gerektigi ;)
Seyir halinde tutanak ;)
Rusya gibi resmi olması lazım, kanunda boşluk var.
Ancak savcı vs denk gelecek ki kamu davasına dönsün
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sol şerit ihlalinden kastınız hız limitinin altında seyretmekse anlarım ama ben sollamaya çıkmışken tamponuma yapışan insanlara yol vermek için hız limiti ihlali yapmak zorunda değilim.
-
İmzamı atarım benim favorim orta şeritciler
Otoban hız sınırı 140km ben sağ şeritten 140 sabit gidiyorum gerekirse orta şeride geçer sağ şeride döner seyir ederim diye.
Avrupa geneli otoban kültürü budur ki tabelalara bakarsanız sol şerit kesinlike seyir şeridi değildir.
Sağ şerit kamyon seyri orta şerit kamyon sollama şeridi, orta şerit yine otomobil seyir şeridi ve sol şerit sollama şerididir :)
Gel gelelim otobanların geneli solda 120, orta şerit 90 ve sağ şerit tırlardan oluşuyor. Haliyle bu tarz kalabalık otobanlarda (özellikle ist için) makas kaçınılmaz.
-
Sayın İlgili
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından trafikte yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğinin sağlanması, denetim faaliyetlerinin etkinliğinin arttırılması, kazaların azaltılması ve daha düzenli bir trafik akışının sağlanması ve trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla EDS ve PTS sisteminin bulunduğu yerlerde EDS ve PTS sistemi ile, olmadığı yerlerde, ekip, motorize ve yaya unsurlarımız ile sürekli denetimler yapılmakta ve Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğine aykırılık teşkil eden araç, sürücü ve ilgilileri hakkında kişi ve kurum ayrımı yapılmaksızın gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. Kural ihlallerine ilişkin denetim ve kontrollerimiz devam etmektedir.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ nda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5, 6, 114, 116 ve Ek-6’ ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır.
Bu sebeple ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmaktadır. Bahse konu araçların ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde eksikliğinin tespit edilmesi halinde gerekli işlemler yapılacaktır.
Mail yada dilekçe yolu ile yapılan ihbarlarda ihlal yapan araçlara ilgili kanun gereği herhangi bir cezai işlem uygulanamamaktadır. Kural ihlalleri ile ilgili yapılan ihbarların 112 Acil Çağrı Merkezine yapılması durumunda konu ile ilgili ekip yönlendirilecektir. Bilgilerinize rica ederiz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
polisin umrunda değil
-
trafik kanununa göre ardı ardına ve her seferinde birden fazla şerit değiştirmesi gerekiyor ki makas sayılsın.
-
diğer türlü tehlikeli şerit değiştirme derdim zaten hocam. bahsettiğiniz gibi makastı.
-
bence de her araçta mecbur tutulması lazım kamera ve kanıt olarak kullanılmalı.
-
140 la sol şeritte giderken arkadan gelip taciz edip yol istemek için hayatı tehlikeye atanlarıda bildirmek gerek. Yol 140 demiş almışım sabite gidiyorum geliyor tampon yapıyor sağ müsait olsa zaten yol vericem ne istiyor kaza yapayım falan mı?
Cidden bu ülkede kurallara uyarak yaşamak çok zor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sosyal medyada bu tip görüntülerden tespiti yapılıp ceza yazılıyor, en azından haber bültenlerinde bu şekilde sunuluyor
Bayılıyorum bu tiplere. Diyor ki ben hız da yaparım makas da atarım. Suç işleme özgürlüğümü kullanıyorum. Ama siz sol şerit ihlali yapıyorsunuz suç işliyorsunuz.
Zannediyor ki İstanbul gibi dünyanın en sıkışık yollarından birinde tüm trafik sağa geçsin sol şerit Musa peygamberin Kızıl Denizi yardığı gibi açılsın da beyefendi 220 ile geçiş özgürlüğünü yaşasın.
Memleketin özeti gibi....
orta şeritten seyir edeceksin sol şeritte değil.
-
Benim ne devlete ne ne trafik polisine zerre kadar guvenim ve sevgim yoktur.
Hayatim boyunca hic makas atmadim, hic drift yapmadim, hic kirmizida gecmedim, hic yaya gecidine park etmedim, arabamda egzoz olmaz ve sesi hic acmam. Hayatim boyunca yedigim cezalar 1 arac daha alir.
Ben mevzuyu gec anladim. Trafik magandalari parayi yerden toplayan, devlet erkanina yakin, Allahtan bihaber, bes kurus etmez itlermis !
Ee it iti isirmayacagina gore ihbar etmek bos. Ben ne yapiyorum yanina yaklasip tum ailesindeki disilere kayiyorum, arabadan inecek yuregi olanida anasina geri iade ediyorum.
İnin dövün yada birakip gidin o ihbarlar kimseye dusmuyor.
Ya o zaman başına bir şey geldiğinde muhbirlik yapıp ağlama işte. Sol şerit sollama şerididir, hız limitinde gidiyorum falan diyip sürekli gidemezsin.
Ankara-İstanbul otobanında binlerce eşek var 100-120-130km hızla sol şeride yapışıp ayrılmayan. Kazalar bu enayiler yüzünden oluyor zaten.
-
Sen 150 ve üstü mu gidiyorsun hocam? Zaten yolda en yüksek hız 130 bildiğim kadarıyla. Bence asıl sorun orta şeridin çok yavaş ilerlemesi.
Yani senin makas atma bahanen bu. Sol şerit ihlalcileri yüzünden makas atıyorsun. E-5 te adam yardırmış gidiyor. Sol şeritteyim ve benden yol istiyor vermeyince makas atması normal yani. Peki ben buna yol versem nolacak önümdekinde de isteyecek böyle böyle devam edecek bu ileri zekalı arkadaş. Yolun kapasitesi belli araç sayısı belli ben sollama şeridi olarak istesem de orayı kullanamıyorum ki.
-
Sol şeridi kapatıp inatla yol vermiyorsan ve bir gün dayak yersen oturup ağlama, tek diyeceğim bu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X