Şimdi Ara

Mailler Nasıl Hackleniyor // Hacklenen Mail Nasıl Geri Alınır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
32.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günde 20-30 kişinin bana bu dertle gelmesinden bıktığım için böyle bir yazı yazmayı uygun buldum.İlk önce maillerin nasıl hacklendikleri hakkında fikir vereceğim buna göre neler yapıp yapmayacağınızı tespit edebilirsiniz sonra hacklenen bir mail için neler yapabileceğimizi yazacağım.

Başlarken şunu bilmelisiniz tüm hack yöntemleri insan zekasının ürünüdür yani yapılan çok üstün birşey yok hele hele mail hacklemede.

1-Fake Mail mantığı : Fake mail adı üstünde sahte maildir.Biri size basit kodlarla yazılmış genelde hangi maile sahipseniz o mailin giriş sayfasını kapsayan bir sayfa hazırlar ve yollar.Mailde genelde sizin ilginizi çekecek bir konu vardır ama açtığınızda size mailinizin şifresini soran bir sayfa çıkar siz şifreyi yazarsanız bu şifre direk mailinizi almak isteyen kişiye gider.Bu yöntemler geliştirilebilir burda bilmeniz gereken hiçbir mail servisi sizden mail şifrenizi istemez bu yüzden hiçbir zaman bir mailin içindeki sayfaya şifrenizi yazmayın.

2-Gizli Soru Tahmini : Genelde mail kaydederken sizden bir soru ve cevap girmenizi isterler.Bu daha sonra siz mailinizi unutursanız buradan girip şifrenizi geri almak için önemlidir.Ama siz soruya hangi takımlısın ? cevabada fenerbahçe yazarsanız mailiniz herhangi biri tarafından alınması çok zor değildir.Çünkü hangi takımlısın sorusuna tek tek deneyerek 2 dk içinde ulaşılabilinir.Burda önemli olan ya gizli sorunuz ve cevabınızı sistematik olarak belirlemeniz yani soruya hangi takımlısınız cevaba ise bundan alakasız bir şey bulup bunu unutmamalısınız veya hiç kimsenin tahmin edemiyeceği bir soru ve cevap seçmelisiniz.

3-Trojanlar : Trojanın ne olduğunu bilmeyenler için trojanı bir virüs gibi kabul edebiliriz ama işlevi siz bilgisayarınızda çalıştırdığınız anda kendini bilgisayarınıza konumlar bir arka kapı oluşturur ve uyku haline geçer işte bundan sonra işiniz Allah a kalmıştır.Karşı taraf ip adresinizi öğrendikten sonra bilgisayarınıza girip her türlü şifreyi çalabilir veya yeni çıkan trojanlarla buna bile gerek kalmadan siz trojanı çalıştırdığınız an tüm şifreleriniz karşı tarafın mailine yollanır.Burda önemli olan özellikle bilmediğiniz .exe .scr gibi uzantılı dosyaları asla açmamanız.

4-İnternet Cafe ve Bilgisayar Lab.larındaki tehlikeler : Genelde cafe ve laburatuvar gibi halka açık yerlerdeki bilgisayarlara insanlar keylogger kurabilir.Keylogger kısaca bilgisayarda yaptığınız tüm işlemleri kaydeden ve karşı tarafa gönderen programcıklardır.Bu yüzden güvenmediğiniz cafe benzeri yerlere fazla uğramayın.Aynı şekilde açık unutulmasındada şifreleriniz tehlikeye düşebilir.

5-İnsan zekasının gidebileceği her yöntem keşfedilmiş veya keşfedilmeyi bekliyor sadece açık gözlü olmaya bakın ve herşeyden şüphe edin kim olursa olsun.

----

Peki hacklenen maili nasıl alabilirsiniz ?

1-Mail servisinin ulaşım adresleri olur genelde buralardan bilgilerinizi göndererek açıklayıcı bir maille geri alma şansınız azda olsa var.Örnek olarak en korunmasız mail servisi için (hotmail) inceliyelim

WW.00.EN.MNL.T01.HAC@css.one.microsoft.com
    bu hotmailin bu tip işlerle sorumlu maili gerçekten garip bir mail adresi herneyse bizim yapacağımız aşağıdaki bilgilerle birlikte bu adrese yollamak;

-First and Last Name (isim soyisminiz)
    - Sign-in name (the account you are having difficulties
    with) (kullanıcı adınız)
    - Date of birth (Month/Date/Year) (doğum tarihiniz)
    - Country or Region (ülke)
    - State (şehir)
    - ZIP or Postal Code (şehrinizin posta kodu)
    - Approximate date of last successful sign-in (yaklaşık olarak en son log-in olduğunuz tarih)
    - Approximate date of account registration (yaklaşık olarak kayıt tarihiniz)
    - A list of as many former passwords you used with this
    account as far back as you can remember (hatırlayabildiğiniz ve daha önceden mailde kullandığınız şifreler)
    - A list of as many of your Folders as you can remember (mailinizde oluşturduğunuz klasörlerin isimleri)
    - The name of your Internet Service Provider. If you access
    your account from outside your home (for example, from
    school or work) please include the name of the
    organization. (internet sağlayıcınızın adı )
    - Your IP address. You may check it by going to
    http://www.whatismyip.com. (ip adresiniz eğer bilmiyorsanız bu adrese girerek öğrenebilirsiniz)
    - List of Secret Questions and Answers historically
    associated with your account (gizli soru ve cevabınız)

tabi bunları ingilizce olarak göndereceksiniz ve mailin başına ingilizce derdinizi açıklayıcı bir cümle eklemeniz lazım mesela;

Dear Sir/Madam,
    My hotmail account was hacked.Here is my account information...diyerek giriş yapın.

2-Reset password olayı : Genelde tüm mail sağlayıcıları mailinize şifrenizi unuttuğunuzda geri alabilmek için 2. bir mail adresi girmenizi ister eğer girmişseniz bu mail yoluyla alabilirsiniz.

3-Gizli sorudan geri alabilirsiniz tabi maili çalan kişi gizli soruyu değiştirmediyse.

Son olarak eklemek istediğim çoğu kişi benden maili çalan adam nasıl çalmışsa bende ondan öyle çalarım der ve bu yöntemleri öğrenmeye çalışır.Mail hack i bir balık avlama oalyı gibi düşünün adam size yem atmış sizde yemişsiniz ve avlanmışsınız.Aynı yemi sizce size yem atan biri yiyebilirmi ? bu yüzden bu şekilde geri almayla uğraşmayın.

Umarım faydalı olur bu yazı ayrıca bu yazıyı yazarken Arash - Boro Boro yu dinliyordum güzel şarkı tavsiye ederim
  • Pek ilgi çekici olmamış sanırım
  • Güzel bir Döküman eline sağlık arkadaşım !
  • aslında konu çok ilginç ama sorun şu ne yaparsak yapalım o maili çalmayı kafasına koymuş ve işini bilen kişinin durdurulması zordur(biliyorum bizzat tanıyorum) ayrıca sanılldığının aksine hotmail yahoo dan daha çok korunur ama popüler olduğu için hack programları ona göre daha fazla yazılır. bununla beraber bir maili korumak istiyorsanız özü güvenlik mailini kesinlikle yazın ve gizli sorunuzu ile şifrenize saçma sapan şeyler yazmayın doğum tarihi vesaire gibi.
  • Yahoo free servisler içinde en iyi güvenliğe sahip.Hacklenmesi neredeyse imkansız ayrıca hotmaille neredeyse aynı sayıda kullanıcısı var belkide daha fazladır tam emin değilim.Ayrıca ve ayrıca hotmail hala 250 mb yapmakta direnirken yahoo 1 GB ı karşılıksız sunuyor ve ayrıca ve ayrıca yahoo.com.tr uzantılı mail veriyor daha ne olsun
  • Sayın Fenerbahçe'li arkadaşım tebrik ederim güzel bi yazı...
  • hotmail icinmi gecerlı bu yoksa degişik adresli msn lerıde çalabilirlermi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum hesabı nasıl silinir
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @sorunvar teşekkür ederim.
    @egzantirig tüm mailler için geçerli zaten ben bunu msn e bağlamadım mail i aldınmı msn i almak kolay zaten.
  • ne olcak bu işin sonu..
    elli sallayan mail hacklıyo
  • mail hacklemek marifet değil
  • yokk bee mesela ben hacklemiyorum bazen ara ara kızların neme lazım kötü yola düşmesini önleyebilmek adına atılmıuş gizli bir adım olarak görüyorum..

çok sık olmasada bakıp çıkıyorum yani sifre yada hacklendiniz gibisinden konusma boşluguna düşmüyorum..

marifet olmadıgının farkındayız ama napalım arada sırada kim diyebilirki ben yapmiyorum diyee
  • bi insanın özeline girmektir maili çalmak ve cok ayıp bişi...
  • evet çok ayıp ama bunu yapmayan kalmadı heralde...
  • Ben fake mail almadım, gizli cevabım soruyla alakasız saçma bişey, tanımadığımdan dosya almam trojan da yok yani, cafeye de gitmem ama hacklediler. Sonra benim bi arkadaş geri hackleyip aldı. Nasıl becerdi bilmiyorum anlatmadı da o da lamer. Bir arkadaşımı da adamın teki tartışmadan dolayı hackledi ve bu 30 saniye bile sürmedi, yani illa fake mail falan gerek yok gibime geliyor. Bu arada ben MSN'den bahsediyorum. MSN'de açık mı aramıyorsun. Vardır bi cinliği ya neyse..
  • beni sadece 10 saniyede hacklediler... (bildiğimiz yöntemlerle değil)
    adam hotmail database'ini çalmış, ftp'yi kırmış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dustyboy

Ben fake mail almadım, gizli cevabım soruyla alakasız saçma bişey, tanımadığımdan dosya almam trojan da yok yani, cafeye de gitmem ama hacklediler. Sonra benim bi arkadaş geri hackleyip aldı. Nasıl becerdi bilmiyorum anlatmadı da o da lamer. Bir arkadaşımı da adamın teki tartışmadan dolayı hackledi ve bu 30 saniye bile sürmedi, yani illa fake mail falan gerek yok gibime geliyor. Bu arada ben MSN'den bahsediyorum. MSN'de açık mı aramıyorsun. Vardır bi cinliği ya neyse..

dediğin yöntemlerle mail çalan birinden o maili tekrar çalmak imkansızdır
    geri aldı dediğin o arkadaş büyük ihtimal mailini de çalan kişidir
  • Birde bazı arkadaşlar admin_tr@hotmail.com diye birinin mailleri geri verdiğinden söz ediyor bu kişi msn de devamlı online mış vs.vs. hotmaile ben mail attım böyle bir yetkili kişi yok denildi yani bu kişi bir kullanıcı. Aman diyim bilgilerinizi vermeyin bir şekilde mailinizi geri alsanız bile o kişi tarafından maillerinizin okunmadığından emin olamazsınız dikkat edin bence en güzel yöntemi arkadaş ayrıntılarıyla anlatmış eline sağlık
  • valla adam robin hood da olabilir hacker da... dikkat!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: beckhir

quote:

Orjinalden alıntı: dustyboy

Ben fake mail almadım, gizli cevabım soruyla alakasız saçma bişey, tanımadığımdan dosya almam trojan da yok yani, cafeye de gitmem ama hacklediler. Sonra benim bi arkadaş geri hackleyip aldı. Nasıl becerdi bilmiyorum anlatmadı da o da lamer. Bir arkadaşımı da adamın teki tartışmadan dolayı hackledi ve bu 30 saniye bile sürmedi, yani illa fake mail falan gerek yok gibime geliyor. Bu arada ben MSN'den bahsediyorum. MSN'de açık mı aramıyorsun. Vardır bi cinliği ya neyse..

dediğin yöntemlerle mail çalan birinden o maili tekrar çalmak imkansızdır
    geri aldı dediğin o arkadaş büyük ihtimal mailini de çalan kişidir

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

Yahoo free servisler içinde en iyi güvenliğe sahip.Hacklenmesi neredeyse imkansız ayrıca hotmaille neredeyse aynı sayıda kullanıcısı var belkide daha fazladır tam emin değilim.Ayrıca ve ayrıca hotmail hala 250 mb yapmakta direnirken yahoo 1 GB ı karşılıksız sunuyor ve ayrıca ve ayrıca yahoo.com.tr uzantılı mail veriyor daha ne olsun

Kardes bu yahoo.com.tr nası alıyoruz... Yani TR uzantılı yahoo alabiliyomuyuz..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.