Şimdi Ara

Madenciler Yüzünden Ekran Kartı Fiyatlarından Yakınanlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
1
Favori
11.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3-4 ay önce 10 bin TL lik hayalini kurduğum sistem şuan da imkansız gibi birseye dönüştü benim için. Allah belasını versin böyle işin.



    Hakkımı helal etmiyrem ule.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    quote:

    Orijinalden alıntı: sersai


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Dedi her oyuncuyu 12 yaşında genç, oyunları filmlerden dizilerden kitaplardan daha değersiz bulup insanlara hiçbir şey katmadığına inanan yaşı yüksek vizyonu düşük insan.

    Merak ettim oyunlar insana ne katiyormus? 😇

    Senin insanliga ne katkin var? 😇

    Benim insanliga olan katkim çok gizli, ilerde bu ortaya cikinca sen ve senin gibiler bana tapacaksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Onlardan olabilirim ya da olmayabilirim. Bunun konuyla ilgisi yok. Parası olan ve bu yatırımı yapmayı düşünebilecek kimsenin, SİZ DAHİL neredeyse istisnasız kimsenin "millet ekran kartı alamayacak ayıptır başlamayayım" demeyeceğini ikimiz de biliyoruz. Bu yüzden adamlara saydırmayın boş yere. Ülkemizde hatta dünyamızda ne haksızlıklar dönüyor da buna takılıp kızıyorsanız yazık bizim halimize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu da bir bakış açısı fakat aşağıda belirttiğim iki opsiyon varken neden gaming serisi ekran kartlara saldıyorsunuz/saldırıyorolar?

    1) P104 ya da P106 serisi ekran kartları ki bu kartlar sadece mining üzerine üretildiği için çoğunlukla ekran çıkış portları bile yoktur.
    2) Antminer S9

    Antminer S9 daha spesifik bir cihaz ve bildiğim kadarıyla her çeşit BTC madenciliği için kullanılamıyor. Hal böyleyken TH gücü olarak yine yüksek seviyelerde olan P104 ya da P106 da tercih edilebilirken bizim ilgi alanımızdaki kartlara yöneliniyor olması tabii ki bizleri de haklı olarak rahatsız ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sawyer258

    Bu durum 1050lere de sıçrar mı sizce?

    ikisinin hash gücü çok yakın merak etme yakında çökerler
  • ayakliPC kullanıcısına yanıt
    Garantisi kısa ve oyuncu kartından bir farkı yok. Ayrıca kendisi direk ortada yok oyuncu kartları gibi. Zaten bu sıkıntının tek çözümü oyuncu kartinin mining yapamamasi ve mining kartinin oyun oynatamamasi. Bunlar sağlanmadıgı sürece hepsi ekran kartidir hepsi oyun kartidir hepsi mining kartidir. Yani mining ve oyuncu kartları ayrılmış değiller. Sadece minera lazım olmayacak bazi kisimlarin cikarildiği garantisi olmayan oyuncu kartları aslında dedikleriniz. Bu arada benim tek ekran kartım var miningle uğraşmıyorum. Ama param olsa girişirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 14 Şubat 2018; 10:57:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti konusunda biraz bilgi vereyim. Bazı satış yapan firmalar artık ekran kartı ve PSU ürünleri için satış sözleşmesi imzalatıyorlar ve garantiyi 6 ay ile sınırlıyorlar.
    Öncelikle burda bir anlaşalım, günde 6-8 saatten 2 yıl, hiç kapanmayan bir mining sisteminin yaklaşık 6 ayına tekabül edeceğinden dolayı satıcılar da garanti konusunda güzel yaptırımlar uygulamaya başladılar, şükür.

    Birkaç önceki mesajımda da belirtmiştim, forumda da daha önce konusu açılmış. GTX 2XXX serisi ekran kartlarının mining amaçlı kullanılamayacağıyla ilgili bir bilgilendirme yapılmıştı nVidia tarafından fakat Nisan 2018'e kadar netleşmeyecek gibi.

    Ben de BTC ile ne madenci ne de borsacı olarak ilgilenmiyorum fakat şartlar beni takip etmeye zorluyor.
    Yoksa banane Tether'in BTC'yi pushlamasından ya da umrumda olmaz Amerikan senatosunun BTC'ye karşı tutumu ya da yaptırımlarından ki orda bile ılımlı bir hava hakim.




  • 4k 3840x2160 ve fullhd yani 1920x1080 çözünürlük için performans kıyaslamasını çok kolay yapabilirsiniz.

    bilmeyenler için basitçe yazalım.

    fps frame per second yani saniye başına verilen kare.

    30 fps ise ekran kartı bize saniyede 30 kare çizip yolluyor.

    buradaki toplam piksel sayısı ve saniyedeki verilecek toplam kare sayısı çarpımı ile sistemin saniyelik iş yükünü bulabiliriz.

    zaten 4k belirttiğim değerlerde tam 4 kat daha fazla piksel içermektedir.

    4k (8.294.400 piksel) 1080p(2.073.600piksel)

    basit bir hesaplamayla aynı grafik ayarlarında 4k 30fps veren bir sistem 1080p 120fps verir.

    konsol ve pc kapışması da bitmek bilmedi. konsolun zevki ayrıdır pcye kıyasla minicik bir kutudur takarsınız tvnize oynarsınız kocaman ekranda. pcnin olayı başkadır kol taksanız bile aynı zevki veremez o küçük ekran TV'ye bağlamak da işkence olur altyapı ister kablo çek falan.

    ha Mouse hassasiyeti gerektiren oyunlarda pc'nin eline konsol su dökemez. kimse kalkıp battlefield gta falan çok güzel oynanıyo demesin konsollarda aim desteği mevcut ve Mouse zevki vermesinin imkanı yok. konsolo Mouse klavye bağlamak da ayrı olay. ama atıyorum uncharted gibi last of us gibi oyunlar da pc'de yok ve oynama zevki çok ayrı. kısaca ikisinin zevki çok ayrı.


    ana konuya dönecek olursak gittim iş görecek bir pc topladım 1050ti g1 gaming aldım 4gb gigabyte marka. 1100 lira verdim. kız arkadaşıma 2 yıl önce r9 380 oc 4gb almıştım sapphire marka 800 lira vermiştim. aynı ayarda bir kartın fiyatı şu an sistem parasına geliyor. bu işin suyu çıkmış artık fiyatlar durmuyor çeyrek altın sanki arttıkça artıyor.




  • Her madencilikten dert yanan insana yaşı küçük diye alay konusu yapmaya çalışan gerizekalı madenciler sizi her gün küfür ediyorum her sabah her akşam .

    Para kazanıyorsunuz diye kendinizi akıllı sanıyorsunuz değil mi 30 yaşına her varan adam oluyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 14 Şubat 2018; 20:23:29 >
  • istediğimi söylemekte özgürüm umarım bunu yapanlar tez günde batar sizin ne yaptığınız beni ilgilendirmiyor bana zararı olan her şeye tepkimi yazarım buna kimse de karışamaz bu da normal kullanıcıya bir haksızlıktır asıl sizin yaptığınıza yazık
  • cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    Piksel sayısı ile fps aynı oranda değişmiyor. Bu oyundan oyuna hatta gpu dan gpu ya ufak oranlarda değişir ama yaklaşık olarak 4k ile 1080p arasında 3 kat fps farkı vardır. Biri 30 ise diğeri 90 yani. Edit: Şimdi witcher 3 te imzadaki sistemle denedim DSR ile çözünürlüğü ayarlayarak. Aynı sahnede 4k da 30-35 fps aralığındaydı 1080p de 80-85 aralığına yükseldi. Burada fark 3 kat bile olmadı mesela.

    Bu arada konsol boyutlarında kasalar da var ve pc' ye de 4k tv/monitör bağlayabiliyorsunuz. Değişen bir şey yok. Konsolların tek olayı exclusive oyunlar bu konuda fazla tartışmaya gerek yok bence. Konsolun başka bir olayı kalmadı pc ye karşı. Bu zaten aslında hep böyleydi ama artık 3. parti geliştiriciler çoğu oyunu PC' ye de çıkarıyorlar. En son PS2 döneminde konsol oyunlarının çoğu PC' de olmuyordu ve konsol kullanmak ayrıcalıktı. Ama PS3 çıkışıyla başlayan süreçte PC ile konsollar gitgide birbirlerine yaklaştılar. Bana kalırsa şuan PS kullanıp PC kullanmayı garipseyenlerin çoğu alışkanlığı bırakamıyorlar. Sonuçta konsol oyuncusu olarak geçirmişler çocukluklarını. Oyun demek konsol demek onlar için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 14 Şubat 2018; 22:0:42 >




  • Çook param olursa dünyadaki bütün arabaları alacam herkes yürüsün para benim değil mi istediğim gibi harcarım.

    Mesela yani...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pvp oynuyorum, beni etkilemiyor.



    1250 tlye 1050ti mi satilir, mining oyuncu katilidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crescent C kullanıcısına yanıt
    aynen onu demeye getiriyor
  • Yazin (temmuz) 900 dolara 1080TI almistim 3450 liraya geliyordu vay be fiyatlar ne ucmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayakliPC

    Bu da bir bakış açısı fakat aşağıda belirttiğim iki opsiyon varken neden gaming serisi ekran kartlara saldıyorsunuz/saldırıyorolar?

    1) P104 ya da P106 serisi ekran kartları ki bu kartlar sadece mining üzerine üretildiği için çoğunlukla ekran çıkış portları bile yoktur.
    2) Antminer S9

    Antminer S9 daha spesifik bir cihaz ve bildiğim kadarıyla her çeşit BTC madenciliği için kullanılamıyor. Hal böyleyken TH gücü olarak yine yüksek seviyelerde olan P104 ya da P106 da tercih edilebilirken bizim ilgi alanımızdaki kartlara yöneliniyor olması tabii ki bizleri de haklı olarak rahatsız ediyor.

    İkinci elde kimse almaz çünkü o tarz mining odaklı donanımları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Bakın ben zaten konsolun tek mantıklı tarafı exclusive oyunlar dedim. Gereksiz yere bu tartışmayı uzatmayın benim amacım konsol ucuza geliyor diyenleri gerçekle yüzleştirmekti sadece. Konsol vs PC kavgası peşinde değilim.

    Konsol ucuza geliyor. Siz kendinizi kandırıyorsunuz konsolu kötüleyerek. Pc ve PS4 kullanıcısıyım. Kusura bakmayın bilgisayar artık bu devirde lüks oldu. Düzgün bir sistem 3000 TL'den aşağı değil. Eskiden konsol lükstü artık PC. Bilgisayarın artısı çok fakat sadece oyun oynanacaksa PS4 alınır. CS GO,LOL oynayacaklar gelmesin zaten o oyunlardan bahsetmiyorum şuan. PS4 her türlü PC'den daha iyidir. Fiyat/Performans olarak. Grafik cart curt onlara girmeyeceğim. Fiyat performans olarak bahsediyorum. Konsolu alıyorsunuz daha sonra endonezya hesabı açıp PS Plus'u oradan senelik 100 TL'ye alıyorsunuz. 1 sene boyunca 3 oyun veriliyor her ay (çoğu dandik.) fakat 1 senenin 3-4 ayı iyi oyunlar veriliyor. Mesela Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Until Dawn, God of War tarzı oyunlar verildi. NBA 2K16 verildi 2 sene önce. Just Cause 3 verildi. Oyunlarda pahalı falan değil en basit örnek Steam'de indirim olmadığında alışveriş yapıyor musunuz? Yapmazsınız PS Store'dada öyle. İndirim geldiği zaman oyunlar gayet uyguna geliyor hele bide kardeşliğiniz varsa çok daha iyi olur. Mesela arkadaşınızla ortak hesabınız var diyelim. Şuan NBA 2K18 90 TL. Kişi başı 45 TL'ye geliyor. PS Plus'ta aynı. Ortak alırsanız 50 TL'ye gelir. Fiyatlar uygun. Star Wars Battlefront 2 105 TL'ye düşmüştü bi ara. Kişi başı 52,5 TL yapıyor. Pahalı falan değil kimse kusura bakmasın bu paraları vermıyorsanız zaten PC'de korsan oyun oynuyorsunuzdur. Konsolun diğer artıları özel oyunlar. PC'deki özel oyunlardan kat ve kat daha iyi. Bu arada dediğim gibi bunları PS4'ü övmek ve PC'yi kötülemek için söylemiyorum. PC bileşenlerinin günümüzdeki fiyatlarını göz önüne alarak bunları söylüyorum. 950 TL'ye aldığım GTX 1060 şuan 2000 TL civarlarında geziyor. Grafik olarak tabiki PC üstün fakat Fiyat Performans olarak PS4 çok daha iyi bir seçim. Özel oyunlarda çabası. PS4 'te tek sıkıntı FPS oyunlarını oynamak. Fakat alışana oda zor değil. Ben yinede FPS oyunlarını klavye mause ile oynamayı tercih ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 15 Şubat 2018; 6:34:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Butcem kıstli oldugu icin zamaninda 840 TL 1050Ti. Zotac gpu aldim. Suan 1099 TL olmus. Cidden cok uzuldum. Bugun bu fiyatlarla sistem toplamam imkansiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • illa oyun için ekran kartı alınmaz önce bunu anlayın adamın işi tasarımdır photo shop benzeri programlar kullanıp para kazanıyordur bunun içinde iyi bir kart almak ister ama kart piyasası ortada olmaması gereken abartılı fiyatlar var bu neden acaba demeye gerek yok saçma sapan bir şey çıktı ortaya neymiş madenci bunların yüzünden zaten çakal olan satıcılar iyice azıtıp 1000 tl olan kartı 3000 yada 3400 tl ye satar oldu bu parayla pc toplarsın yahu yazıktır bunun oyunun faydası neymiş ne katarla ilgisi yok bende soruyorum bu saçma işin kime ne faydası var? pc sürekli açık neymiş kazıyormuş neyi kazıyor yahu israftan başka bir şey değil bu saçmalık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 15 Şubat 2018; 7:35:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brnbry

    2150 liraya g1 gaming 1080 aldım zamanında, şimdi satışa koysam en az 850 lira karla satarım diye tahmin ediyorum. Satasım da var 2xxx serisi için fakat durum öyle karışık ki satarsam elimdeki parayla öylece kalırım diye korkuyorum. Yok mu bu işin bir çözümü? 2XXX serisi RX bilmem ne serisi çıkacak yine bu madenciler hücum edecek..

    ben olsam satarım, sonrasında 1000tl civarına r9 380x r9 290x gibi bir kart alıp 1080p devam ederim, yeni nesil çıkmaya yakın onuda satar yeni kartlardan alırım.

    R9 serisi çok güç çektiği için miningciler almıyor, 5 senelik olmalarına rağmen 1050tidan daha performanslılar.

    Tek dikkat etmeniz gereken kartın ömrünün bitmemiş olması lazım, elinizde kalırsa zarar edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.