Şimdi Ara

MacBook Pro Retina için Pil Kalibrasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, bu konuyu forum içinde epey bir araştırdım ama kimi haftada 1 kimi ayda 1 yap demiş. Acaba bu kalibrasyon işlemini ne kadar süre aralıklarla yapmak gerekir?

Ayrıca evde kullanım surasında prize takmadan kullanmak mantıklı mı?

Ben (late-2012) rMBP kullanıyorum; Ivy Bridge işlemcili ve ortalama 7 saat batarya kullanım süreli.
    Batarya'yı ençok %10, enaz %3-4 kalana kadar kullanıp ondan sonra şarja takıyorum; genellikle.
    Gayet güzel, 7 saat kullanabiliyorum (ekran %33 aydınlıkta, otomatik parlaklık ayarı devre dışı bırakılmış halde....)

Benimkinden daha yeni modellerde de aynı (benzeri) durum elde ediliyor olmalı!...
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
  • bu arada prize takılı olarak kullanmakta da problem yok ama pilin içindeki iyonların arada çalışması bakımından ayda en az bir döngü yapmasında fayda var (kalibrasyondan bahsetmiyorum o artık eskide kaldı).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediginiz gibi Apple firmasinin kendi sitesinde yeni macbook pro urunlerinin onceden kalibreli olarak geldigi ve kalibre isleminin gerekmedigi yaziyor. Peki suanda laptop daha hic sarj edilmemis durumda ve %5 e kadar gelmis durumda. Bu durumda tamamen bitirip sonrasinda en az 5 saat sureli bir sarj yapmami mi onerirsiniz. Tekrar tesekkurler.

https://support.apple.com/en-us/HT205575

quote:

Portables with built-in batteries
    Current Apple portable computer batteries are pre-calibrated and do not require the calibration procedure outlined in this article. These computers use batteries that should be replaced only by an Apple Authorized Service Provider.
    MacBook
    MacBook (13-inch, Late 2009) and later
    MacBook Air
    MacBook Air (all models)
    MacBook Pro
    MacBook Pro with Retina display (all models)
    MacBook Pro (13-inch, Mid 2009) and later
    MacBook Pro (15-inch, Mid 2009) and later
    MacBook Pro (17-inch, Early 2009) and later

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varsayilan -- 15 Mart 2015; 11:32:34 >

• Yahu kalibrasyon diye insanları yanıltmayın artık. Eskidendi onlar arkadaşlar. Bugünkü Lityum iyon Polimer pilleri öyle köküne kadar boşaltmak hiç iyi değil! Yanlış yapıyor çoğu insan. Haftada bir iki kez %20'lere kadar düşsün piliniz sonra şarj edin yeterli. Zaten kalibre edilmiş bugünün macbook pilleri. Apple müşteri hizmetleri çok isterseniz ayda bir SMC reset atın yeter dedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 2015 macbook pro retina yı bu kalibrasyon mevzusunu bilmeden önce kafama gore kullanıyordum. pil sagligi hakkinda bilgi almak icin uygulama yükledim %94 lere düşmüş yani %6 kayıt. ayda iki kere kalibre etmeye başladım %97 lere cikti. pil daha geç eskir böylece. arkadaşın dedigi gibi icindeki iyonları arada calistirmakla alakali.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.