Şimdi Ara

MacBook Pro Retina için Pil Kalibrasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, bu konuyu forum içinde epey bir araştırdım ama kimi haftada 1 kimi ayda 1 yap demiş. Acaba bu kalibrasyon işlemini ne kadar süre aralıklarla yapmak gerekir?

Ayrıca evde kullanım surasında prize takmadan kullanmak mantıklı mı?

• Yeni nesil MBA'ler ya da rMBP'larda artık batarya kalibrasyonu yapmak aslında gerekmiyor.

Ben (late-2012) rMBP kullanıyorum; Ivy Bridge işlemcili ve ortalama 7 saat batarya kullanım süreli.
    Batarya'yı ençok %10, enaz %3-4 kalana kadar kullanıp ondan sonra şarja takıyorum; genellikle.
    Gayet güzel, 7 saat kullanabiliyorum (ekran %33 aydınlıkta, otomatik parlaklık ayarı devre dışı bırakılmış halde....)

Benimkinden daha yeni modellerde de aynı (benzeri) durum elde ediliyor olmalı!...
  • bu arada prize takılı olarak kullanmakta da problem yok ama pilin içindeki iyonların arada çalışması bakımından ayda en az bir döngü yapmasında fayda var (kalibrasyondan bahsetmiyorum o artık eskide kaldı).
  • Sayın @mafaky ve @sharky25ant, yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Madem prize takarak kullanmakta sakınca yok o zaman genelde prizde kullanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediginiz gibi Apple firmasinin kendi sitesinde yeni macbook pro urunlerinin onceden kalibreli olarak geldigi ve kalibre isleminin gerekmedigi yaziyor. Peki suanda laptop daha hic sarj edilmemis durumda ve %5 e kadar gelmis durumda. Bu durumda tamamen bitirip sonrasinda en az 5 saat sureli bir sarj yapmami mi onerirsiniz. Tekrar tesekkurler.

https://support.apple.com/en-us/HT205575

quote:

Portables with built-in batteries
    Current Apple portable computer batteries are pre-calibrated and do not require the calibration procedure outlined in this article. These computers use batteries that should be replaced only by an Apple Authorized Service Provider.
    MacBook
    MacBook (13-inch, Late 2009) and later
    MacBook Air
    MacBook Air (all models)
    MacBook Pro
    MacBook Pro with Retina display (all models)
    MacBook Pro (13-inch, Mid 2009) and later
    MacBook Pro (15-inch, Mid 2009) and later
    MacBook Pro (17-inch, Early 2009) and later

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varsayilan -- 15 Mart 2015; 11:32:34 >

• Yahu kalibrasyon diye insanları yanıltmayın artık. Eskidendi onlar arkadaşlar. Bugünkü Lityum iyon Polimer pilleri öyle köküne kadar boşaltmak hiç iyi değil! Yanlış yapıyor çoğu insan. Haftada bir iki kez %20'lere kadar düşsün piliniz sonra şarj edin yeterli. Zaten kalibre edilmiş bugünün macbook pilleri. Apple müşteri hizmetleri çok isterseniz ayda bir SMC reset atın yeter dedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 2015 macbook pro retina yı bu kalibrasyon mevzusunu bilmeden önce kafama gore kullanıyordum. pil sagligi hakkinda bilgi almak icin uygulama yükledim %94 lere düşmüş yani %6 kayıt. ayda iki kere kalibre etmeye başladım %97 lere cikti. pil daha geç eskir böylece. arkadaşın dedigi gibi icindeki iyonları arada calistirmakla alakali.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.