Şimdi Ara

Macbook ısınmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 13inç retina mf839 model mac sahibiyim kışın vs fan dönmezdi ilk baharda falanda ama bu aralar 45 derecenin altına inmiyor , hiç bir şey yapmasam bile fan dönüyor. Hava izmirde 41 derece ama öyle laptobun durduk yere yük altına girmiş gibi fan çevireceği bir sıcaklık değil , önceden dizi izlerken yatağa koyardım zerre ısınmazdı şimdi smartfan açıyorum onla bile soğumuyor. Bu aralar safaride youtube da takılma sorunu falanda başladı acaba sürümle alakalı bir sorun falan mı var ? her mac sahibi şuan bu sorunu sistemden veya havadan ötürü yaşıyor mu?

• Havaların ısınması tabiki de en büyük etken. Yani bu ısınma bu sıcaklıklarda normaldir ancak soğutulması gerekiyor. Kendi macimde macsfancontrol kullanıyorum CPU promixty değerini 49-58 derece arasına ayarladım ve bu değer cpuyu ortalama 50 derecede tutuyor. Biraz fan sesi duyulabiliyor ancak makinanın ısınmasındansa fan sesi duymayı yeğliyorum ben.
  • Yaşıyorum aynı sorunları daha yeni aldım ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    Bunlarin hic birisi sorun degil.
    İzmir'de yasiyorum ben de ve bu aralar öyle bir sicak var ki günde 4-5 kez dus almak zorunda kalabiliyorum :D
    Biz bu haldeyken, alüminyum kasa bir bilgisayarin 45 derece olmamasini bekleyemeyiz bence. Bu yuzden bu gayet normal.
    Ben de smcfancontrol adli uygulamayi kullaniyorum ve benim de tahmini 44 dereceden itibaren fan devreye giriyor (yani gündüzleri genelde 1100 devirde calisiyor).

Safari takilmalari falan varsa son guncellemeyi yapmanizi oneririm ( el capitan 10.11.5),
    Elcapitan 10.11.4'te sizdeki sorunlari cogu kullanici yasiyordu ama yeni guncelleme ile 1 aydir hic bir sorun yasamadim ben

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    hocam 41 derece diyorsun... fan zaten 45-50 arasında devreye girer ki, işlem yapmadan bile sen o değerlere ulaşırsın... yani yazın maclerin ısınması doğal....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.