Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ArdilesS

evet sleep hatası. her güncelleme öncesinde sleep kext'i silin diye boşuna demiyorlar tabi..

http://tonymacx86.blogspot.com/2011/06/mac-os-x-1068-update.html

burada bayağı konuşulmuş; boot ekranında şunu yazıp, başaranlar olmuş. dene bakalımmaxmem=4096

+++

bir de şu var;
    To avoid [PCI Configuration Begin] use this kexts from 10.6.7:
    http://www.mediafire.com/?u6sietuh5b0rh6t

You can manually install kexts in single user mode. If you can't get the kext on the disk from single user mode, try using a linux rescue disk. It seems that you should be able to install a kext from linux (although I haven't done it personally), just so long as you clear the kextcache by booting with -f.

I have reverted kexts back from time machine using Single User mode. That has been a big time-saver for me.

++++
    yapamazsan bir de şu var

@und3rf0rce: how do we install these kexts if we can't boot, not even in safe mode?

you can use MacOS X Retail Disk, to run Terminal, and copy this kexts from usb flash to S/L/E. then boot with -f key in chameleon

hadi kolay gelsin

tşk..
    ben de tony amcayı okuyordum

bu gece uzun olucak benim için

• doğrudur :) sleep her güncellemede baş belası oluyor böyle, sistem çakılıyor tabi.
  • Arkadaşlar merhaba HP dv6-1235et notebook kullanıyorum, MacOsX kuracağım ancak kafam inanılmaz karıştı. Bayağı bir araştırdım ama ne indireceğim karar veremedim.

Sistem özelliklerim;

Ürün Numarası VJ842EA
    Mikroişlemci 2,53 GHz Intel Core 2 Duo İşlemcisi P8700
    Mikroişlemci Önbelleği 3 MB Düzey 2 önbellek
    Bellek 3072 MB (1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB)
    Bellek Maks. En fazla 8 GB
    Video Grafikleri ATI Mobility Radeon HD 4650
    Görüntü Belleği En fazla 2303 MB (ayrılan 1 GB)
    Sabit Sürücü 320 GB (5400)
    Multimedya Sürücüsü Çift Katman destekli Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)
    Ekran 15,6 inç Diyagonal Yüksek Tanımlı HP Brightview Ekran (1366 x 768)
    Ağ Kartı Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
    Kablosuz Bağlanabilirlik Intel 802.11 a/g/n

Bluetooth
    Ses Audio Playback SRS Premium Sound

3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik

Tam olarak ne yüklemem lazım, yüklediğim dosyayı direk yazdırıp boot ederek mi yükleyeceğim ? Hazır cevaplar istediğim için özür dilerim, ama gerçekten kararsız kaldım. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Vivera

Arkadaşlar merhaba HP dv6-1235et notebook kullanıyorum, MacOsX kuracağım ancak kafam inanılmaz karıştı. Bayağı bir araştırdım ama ne indireceğim karar veremedim.

Sistem özelliklerim;

Ürün Numarası VJ842EA
    Mikroişlemci 2,53 GHz Intel Core 2 Duo İşlemcisi P8700
    Mikroişlemci Önbelleği 3 MB Düzey 2 önbellek
    Bellek 3072 MB (1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB)
    Bellek Maks. En fazla 8 GB
    Video Grafikleri ATI Mobility Radeon HD 4650
    Görüntü Belleği En fazla 2303 MB (ayrılan 1 GB)
    Sabit Sürücü 320 GB (5400)
    Multimedya Sürücüsü Çift Katman destekli Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)
    Ekran 15,6 inç Diyagonal Yüksek Tanımlı HP Brightview Ekran (1366 x 768)
    Ağ Kartı Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
    Kablosuz Bağlanabilirlik Intel 802.11 a/g/n

Bluetooth
    Ses Audio Playback SRS Premium Sound

3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik

Tam olarak ne yüklemem lazım, yüklediğim dosyayı direk yazdırıp boot ederek mi yükleyeceğim ? Hazır cevaplar istediğim için özür dilerim, ama gerçekten kararsız kaldım. Teşekkürler.

inyde bios ve ati ekran kartıysa laptopun hiiiiç uğraşma yüklesen yüklesen 10.5.2 kalyway yüklersin o kadar fazlası yok...

• Bir süredir Kalyway 10.5.2 kullanıyordum. Hiç güncelleme yapmadan tıkır tıkır çalışıyordu. Anakart GA945GCM-S2L, İşlemci E6300 1.86 GHz.

Burada iportable Snow hakkında yazılanları görünce, 2.5 GB'lık dmg dosyasını indirdim ve dosya ile gelen PDF dosyasındaki yönergeleri izleyerek ikinci bir sabit diske kurdum. Bu sabit diski hangi makineye taksam Snow Leopard açılıyor. Gerçekten çok güzel bir şey olmuş. Şimdi Kalyway kurulumunun yerine Snow Leo kullanmak istiyorum. Ancak deneme için kurduğum hard diskteki Snow Leo'ye bir türlü ekran kartını tanıtamadım.

www.kexts.com adresinden anakartıma uyan DSDT'leri ekran kartı sürücülerini vs. indirdim. Ayrıca nette bir dünya şey yazılmış ama sıfırdan başlayan biri için hiçbir şey anlaşılmıyor.

Elimde biri GeForce FX 7300GS diğeri ATI HD3450 olmak üzere iki adet ekran kartı var. Hangisi daha uygunsa onu tanıtmak istiyorum. Tam olarak neler yapmalıyım?

Basitçe sormak gerekirse, işlem basamakları neler olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TerraMino -- 28 Haziran 2011; 11:56:38 >

• iportable snow icin link verebilir misiniz.postlarda biraz dolandim ama bulamadim arkadaslar.

ikincisi virtualbox yada vmware ile en son hangi surumu yukleyebildiniz.10.6.3 yuklemistim daha ustunu kurabilen var mi?
  • <bu mesaji dertlesmek icin yaziyorum>

hacintosh olayi ilk ciktigindan beri pc'ye kuruyorum. sadece nette gezindigim, muzik dinledigim icin hic onemsemiyorum ama simdi steam'dan falan oyun indirince 5 fps ile calismasi cok uzucu oluyor bios'dan speedstep seysini kapatmama ragmen sanirim islemci hep minimum frekansta calisiyor. fan sesi neredeyse hic yok. gts250 de enerji tasarrufu modunca calisiyor. vga bios ile oynadim ama kart sapitinca geri dondum. vga rom emule edilebiliyormus ama cok karisik geldi.
    bunlar disinda her sey cok guzel ama niye bunlar calismiyor

• Hocam internettir-ps dir,ae dir bunlar için mac 1 numara
    ama oyun için windows şart.
  • Herhangi makinaya retail dvd ile kurulum yapmak için gerekli olanları kısaca yazmak isteyen bir hayırsever bulunur mu acaba?
  • Gerekli olanlar derken retail i yazdırmak için çift katman dvd alacaksınız bu kadar gerisi kurulum
  • linux ile de oyun.oynanmaz.deniyor ama en son portal 2 oynadim wine kullanarak. bir de urban terror hastasiyim cok da guzel calisiyor. bir arkadasimdaki macbook pro da urban terror denemistim fps.cok iyiydi.kendi makinemde 40 fpsnin uzerine cikmiyor. yani bu speedstep tarzi.seyler.calisa.sorun yok.
    fazla oyun oynamayan biri mac ile gayet iyi gecinir.aslinda.
  • beyler cahilliğimi bağışlayın bu mac os dell mini 1018 kursam driverlarını kendimi tanıyo yada bizmi bulup tanıtacaz. yani windows gibimi hiç kullanmadığım için mac os hakkında bilgi yok.... birde minibooklarda nasıl performans segiler... bir yardım edeseniz sevinirim...
  • Gigabyte P35, İntel E8400, 2 gb ddr2 ram ve 160 gb hd'lik bir konfigrasyonla sorun yaşarmıyım kurulum sonunda? Bir de matabaada film döken yazıcının filan sürücüsünü görür mü, genel olarak yazıcı sürücüleri ile uyumlumudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Gigabyte P35, İntel E8400, 2 gb ddr2 ram ve 160 gb hd'lik bir konfigrasyonla sorun yaşarmıyım kurulum sonunda? Bir de matabaada film döken yazıcının filan sürücüsünü görür mü, genel olarak yazıcı sürücüleri ile uyumlumudur?

sorun yaşamasın orjinal dvd ve iboot ile çok kolay bir şekilde kurup 10.6.8 e güncelleyebilirsin ekran kartın nedir?
  • Orjinal dvd ? Apple'dan aldığımız mı yoksa netten çektiğimiz versiyonlar mı? Iboot ve diğer programlara daha bakmadım ama kolay derseniz denemeye başlıcam. Ekran kartım daha yok, ne olabilir, freehand, indesign ve photoshop ağırlıklı çalışıyorum. Teşekkürler cevap için ayrıca:)
  • ewet apple den orjinal snow leopard 10.6.3 ve ya piratebaydan 10.6.3 aratırsan bulursun ekran kartı 8800 gt gtx 260 veya 4870 tafsiye ediyorum
  • Arkadaşlar meraba.
    Beni hatırlarsınız belki, bi ara iAtkos V2 S3'ü denemiştim ama olmamıştı. Yılmadım birde iAtkos V7'yi denedim (internette benim notebook'a kuran biri sağolsun :) ) kurabildim. Yalnız tek sorunum var, şu anda bilgisayarım ingilizce, kurulumda türkçe paketini de seçtim yalnız seçeneklerden bulamadım, çevirebilirmiyim?
    İkincisi de Wireless, adam wireless sorununu belirtmiş zaten çalışmıyor yalnız bende tp-link kablosuz modemi ve onun kablosuz bağlantı adaptörü var, bunu bilgisayara taktığımda hiçbir tepki vermiyor, ayarını nasıl yapacağım yardımcı olabilirseniz sevinirim :)
  • Elimde 10.6.6 retail DVD var. Tonymac sitesinde iboot indirdi. Ama f5'e bastığımda sitedeki belgete benzer bir görüntü gelmiyor . Sadece varolan windows sürcüsünü gösteriyor. Retail DVD'yi içinde göstermiyor ve dolayısı ile boot edemiyorum. Ana kartım Gigabyte 965 çipsetli ekran kartı Radeon 2600pro.
    İkinci olarak tonymac sitesinde bazı anakartlar için aml uzantılı dosyalar bulunuyor. Bunlar ne için ve nasıl kullanılıyor? Multibeast nedir? Retail DCD'yi her Intel sistemem kurmak mümkün müdür?
  • @saygi

10.6.6 diye retail dvd yok, apple hiçbir zaman öyle bir dvd piyasaya sürmedi.. kısacası fake dvd o..

10.6 ve 10.6.3 dvd var sadece..
  • Elimde kurulabilcek durumda 10.6.6 DVD'si var diyeyim o zaman. SAnırım gerçek bir mac olsa hemen kurulabilecek durumda. Elimde 10.6 DVD'si de var. Yukardıda sorduğum sorulara da açıklık getirebilecek arkadaşımıza gerçekten müteşekkir olacağım.
  • 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.