Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: saygi

Elimde 10.6.6 retail DVD var. Tonymac sitesinde iboot indirdi. Ama f5'e bastığımda sitedeki belgete benzer bir görüntü gelmiyor . Sadece varolan windows sürcüsünü gösteriyor. Retail DVD'yi içinde göstermiyor ve dolayısı ile boot edemiyorum. Ana kartım Gigabyte 965 çipsetli ekran kartı Radeon 2600pro.
    İkinci olarak tonymac sitesinde bazı anakartlar için aml uzantılı dosyalar bulunuyor. Bunlar ne için ve nasıl kullanılıyor? Multibeast nedir? Retail DCD'yi her Intel sistemem kurmak mümkün müdür?

Öncelikle 10.6.6i Snow by hazard en güvenilir DVD dir çok rahat kurabilirsin..eğer kurabilirsen 10.6.7-10.6.8 yükseltmezsen Multibeasta gerek yok..Multibeast makinendeki eksik patch dosyaları yamaları yüklemeye yarayan bi programdır 60mb civarı olup genelde yükseltme sonrası restart etmeden çalıştırılır yükleme yapılır.ati radeon 2600 pro büyük ihtimalle çalışacaktır...Retail DVD ile intele yüklemek mümkündür..Retail varsa önce iboot indir 6mb bişey onu boot cd si yapıyorsun başlangıçta açıyorsun sonra cd yi çıkarıp retaili takıorsun f5 e basıyorsun yükleme yapıyor retail yükleme bu şekilde..yükleme bittikten sonra tekrar iboot cd sini takıp ordan macosx sistemini seçip açıyorsun..sonra 10.6.6 ya yada 10.6.8 yükseltiyorsun restart etmeden önce multibeastı çalıştırıyorsun epey zahmetli sonra restart eğer sistem uyumun iyi ise mükemmel şekilde çalışıyo..biraz şans biraz tecdübe işi bu hackintosh olayı.. başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 1 Temmuz 2011; 23:39:31 >

• 10.6.8 de kullanabileceğim test amaçlı ucuz yollu bir webcam araıyorum.20-30 tl lik olanlardan osx desteği olan webcam var mı bildiğiniz.
  • Arkadaşlar interneti hallettim, yalnız bir sorunum var safari'yi update etmek istediğimde 10.5.8 istiyor, software update yaparsam sorun olurmu? Yada direk Snow Leopard'a geçmemin bir imkanı varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_14

Arkadaşlar interneti hallettim, yalnız bir sorunum var safari'yi update etmek istediğimde 10.5.8 istiyor, software update yaparsam sorun olurmu? Yada direk Snow Leopard'a geçmemin bir imkanı varmı?

10.5.8 e sorunsuz yükseltirsin..10.6 istiyorsan bilmiyorum donanımın destekler mi? desteklerse yüklemende sakınca yok ama birçok uyumsuzluk yaşamayı göze alman lazım..Artık ses ekran wifi her türlü sorunu tekrar tekrar halletmen gerekecek.. Başarılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

quote:

Orijinalden alıntı: emre_14

Arkadaşlar interneti hallettim, yalnız bir sorunum var safari'yi update etmek istediğimde 10.5.8 istiyor, software update yaparsam sorun olurmu? Yada direk Snow Leopard'a geçmemin bir imkanı varmı?

10.5.8 e sorunsuz yükseltirsin..10.6 istiyorsan bilmiyorum donanımın destekler mi? desteklerse yüklemende sakınca yok ama birçok uyumsuzluk yaşamayı göze alman lazım..Artık ses ekran wifi her türlü sorunu tekrar tekrar halletmen gerekecek.. Başarılar..

O zaman 10.5.8'e update edeyim, 10.6.3unde dvd si var s3v2 var iatkos, yalniz customize'de yanlis yapiyorum sanirim bir turlu yukleyememistim , biraz boyle devam o zaman :)

• Chipset Model: ATI Radeon HD 2600
    Type: GPU
    Bus: PCIe
    Slot: Slot-1
    PCIe Lane Width: x16
    VRAM (Total): 256 MB
    Vendor: ATI (0x1002)
    Device ID: 0x9589
    Revision ID: 0x0000
    ROM Revision: 113-B1480A-236
    EFI Driver Version: 01.00.236
    Displays:
    Display:
    Resolution: 1024 x 768
    Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
    Main Display: Yes
    Mirror: Off
    Online: Yes
    Display Connector:

10.6.6i hazard yükledim. Multibeast ile Ati driver da yükledim ancak 1024x768 dışında çözünürlük alamadım. Donanım hızlandırması çalışıyor mu onu da bilmiyorum. Bu kart için bir çözüm var mı? Kart Asus 2600pro 512 mb. Ama nedense 250 mb olarak görünüyor.
  • Benim internet sorunu tam hallolmadi sanirim, sifreyi giriyorum kafasina hore bazen hemen baglaniyo bazen baglanmiyo. Nasil hallederimki kullandigim adaptor tplink tl wn312g
  • ŞU R518 e snow leo by hazard ile yaparsam hangi paketleri seçmeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uozergen

ŞU R518 e snow leo by hazard ile yaparsam hangi paketleri seçmeliyim?

Samsung R518 e kurulum denedin mi? Hiç denemediysen bulaşma..Çünkü internette araştırdım kurabilen yok...Sadece Düz Leopard 10.5.8 kurabilirsen dene..konfigürasyonunu yazsaydın daha iyi olurdu.
    Marka : Samsung
    Fiyatı : 499 $+KDV
    İşlemci Tipi : Intel Pentium Dual Core
    İşlemci Hızı : 2.16 Ghz
    İşlemci Veri yolu hızı : 667 Mhz
    İşlemci ön belleği : 1 MB
    İşlemci Modeli : T3400
    Bellek Hızı : DDR2 667 Mhz
    Bellek miktarı : 2 GB
    Ekran boyutu : 15.6 inç
    Ekran Tipi : WXGA (HD)
    Ekran çözünürlüğü : 1366 x 768 px
    Ekran Kartı : Intel GMA 4500MHD (GM45)
    Ekran Kartı Belleği : Yok
    Ekran Kartı tipi : Tümleşik Intel
    İşletim sistemi : FreeDos
    Hdd Kapasitesi : 160 GB
    Hdd Rpm : 5400 rpm
    Hdd tipi : SATA
    Optik sürücü tipi : DVD Yazıcı (Super Multi)
    Modem : -
    Ethernet : 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ : 802.11 A/B/G
    Bluetooth : -
    3G : -
    Diğer Bağlantılar : -
    DVI Çıkışı : -
    Kızılötesi : -
    HDMI Çıkışı : 1
    IEEE 1394 : -
    Kart girişi : 1 x Express Card
    Monitör Çıkışı : 1 x VGA
    Ses Bağlantıları : 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
    Tv-Out : -
    USB : 4
    E-SATA : 1
    Ses Kartı : Dahili ses kartı
    Hoparlör : Dahili hoparlör
    Touchpad : Var
    Klavye : Türkçe Q Klavye
    Kart okuyucu : 3-in-1 card reader
    Kamera : 1.3 Megapiksel Web Kamerası
    Parmak izi Okuyucu : -
    Pil : lityum-iyon
    Genişlik : 376 mm
    Derinlik : 256 mm
    Yükseklik : 34 mm
    Ağırlık : 2.550 Kg
    Garanti süresi : 2 yıl .....özellikleri bu şekildeyse deneyerek bulman lazım seçimlerinin olduğu bölümü snow leo by hazard üzerinde customize açık olarak fotosunu çekersen seçeneklerinde yardımcı olmaya çalışırız..

• Bende Virtualbox ile LION GM kurdum. Hacintoshçular yaşadı valla, birtek fakesmc.kext ve Chameleon RC5 ile full kurulum yapılıyor hiç bir şeye gerek duymadan.

Çıksada kursak gereçek olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Bende Virtualbox ile LION GM kurdum. Hacintoshçular yaşadı valla, birtek fakesmc.kext ve Chameleon RC5 ile full kurulum yapılıyor hiç bir şeye gerek duymadan.

islemciniz ne hocam?extra birsey gerekiyor.mu?bende kurup denemek istiyorum virtualbox da lionuda

• quote:

Bende Virtualbox ile LION GM kurdum. Hacintoshçular yaşadı valla, birtek fakesmc.kext ve Chameleon RC5 ile full kurulum yapılıyor hiç bir şeye gerek duymadan.

Her makineye kurulmaz gene masaüstü ister satası açık eski nesil laptop ister..yeni nesil hp insyde bioslara ve atilere biraz zor..linux gibi her makineye kurulabilecek değildir heralde Bakalım görelim kimler hangi makinelere kuruyor

• işlemci dualcore e5300 64bit. İşlemcinizin full 64bit desteği yoksa hiç denemeyin çünkü 32 bit işlemcilerde çalışmayacak deniyor. Tabi belli olmaz yinede ilerki zamanlar da.

@head-breaking, valla onu bunu bilmem, direk netten çekilen orjinal DVD ye birtek bootloader ve fakesmc yi atarak kurulum yapılıyor. Ne başka bir kext yüklüyorsun nede bişey, tamamen orjinal. Yani snow gibi 40 tane şeylen çorba etmiyorsun. Eğer Snow kurmak kolaysa bunun adı windows olur ancak. O derece kuruluyor yani.
  • quote:

işlemci dualcore e5300 64bit. İşlemcinizin full 64bit desteği yoksa hiç denemeyin çünkü 32 bit işlemcilerde çalışmayacak deniyor. Tabi belli olmaz yinede ilerki zamanlar da.

@head-breaking, valla onu bunu bilmem, direk netten çekilen orjinal DVD ye birtek bootloader ve fakesmc yi atarak kurulum yapılıyor. Ne başka bir kext yüklüyorsun nede bişey, tamamen orjinal. Yani snow gibi 40 tane şeylen çorba etmiyorsun. Eğer Snow kurmak kolaysa bunun adı windows olur ancak. O derece kuruluyor yani.

wm ware dışında normal yolla kurulum denedinmi ? Kurulabiliyorsa bizde bi kaç yerde deneyelim.
    umarım hazard yada tonymacx86 bi güzellik yaparda retail gibi kurulabilen bi sürüm geliştirirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 6 Temmuz 2011; 12:46:37 >

• quote:

quote:

işlemci dualcore e5300 64bit. İşlemcinizin full 64bit desteği yoksa hiç denemeyin çünkü 32 bit işlemcilerde çalışmayacak deniyor. Tabi belli olmaz yinede ilerki zamanlar da.

wm ware dışında normal yolla kurulum denedinmi ? Kurulabiliyorsa bizde bi kaç yerde deneyelim.
    umarım hazard yada tonymacx86 bi güzellik yaparda retail gibi kurulabilen bi sürüm geliştirirler...

tony'den boşuna distro beklemeyin. yapmaz.. kendi sitesinde muhabbeti bile yasak, değil distro yapsın..

bknz.http://www.tonymacx86.com/faq.php

4. Purchased Retail Software and Installation Methods Only.
    We only support installations using purchased retail versions of software. Any discussion, mention or links to distributions, downloaded or hacked versions will be edited and/or deleted. Anyone who blatantly disregards this policy will be banned.

• quote:

quote:

vm değil virtualbox ;), evet denedim, welcome ekranına kadar gelip bıraktım, çünkü kurmaya gerek yok, neticede 1-2 hafta içinde zaten çıkacak. Zaten welcome'a geldikten sonra geriye sadece diski seçip devam demek kalıyor.

• amd islemci icin efi kulanip.10.6.3 du sanirim soruznsuz yuklemistim virtualboxda..lionun amd ye kurabilme ihtimalimiz su an var mi?gene virtual boxda deniycem
  • şuana kadar lion gm kuran amd kullanıcısı görmedim :)
  • yakında patch kext adı neyse yakında cıkacaktır o zaman
  • Ozaman bekleyelim görelim, bakak görek imzamdaki nesil laptoplarla gene out a çıkarız... Hala araştırmaktayım hala yükleyebilen şahsı muhterem yok... Ne menem bişeymiş bu hp.. Kesin Steve Job yüklü miktarda para verdi bu insyde bios geliştiricilerine.. Demiştir yapın anasını satim kurulamasın Macosx...eski laptoplara kursunlar hp dışında ... Bu akşam dvd si çalışmayan nuhnebiden kalma asus a6000 üzerinde deneyecem bakalım snow leoyu..flash bellekten kurabilirsem şahane olur..moonos Linux kurdum lakin mac tadı vermiyo..

• 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.