Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olabilir tabi,Eğer pc görüyorsa açılırken bios ta ondanda yükleyebilirsiniz.
  • ben bu iatkos u yüklediğimde bi rar dosyası karşıma geldi. Cd ye onu mu yazacağım yoksa içinden çıkan dosyayı mı yoksa onun da içindeki iso dosyasını mı??
  • Hocam merhaba.ben basarili bir sekilde ideneb 10.5.6 kurdum,ancak surekli bilgisayar acilmadan restart atiyor kendi kendine.bu sorunu nasil halledebilirim.?

Birde 10.6.2 hazard surumunu kurdum onda da acilirken out of range hatasi veriyor.galiba monitor sıkinti cikariyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: artun56

ben bu iatkos u yüklediğimde bi rar dosyası karşıma geldi. Cd ye onu mu yazacağım yoksa içinden çıkan dosyayı mı yoksa onun da içindeki iso dosyasını mı??

ISO dosyasını yazdıracaksın arkadaşım.

Program olarak da ne varsa (Nero, UltraISO, PowerISO) kullanabilirsin. Mümkünse en düşük hızda yazdır (1x, 2x, 4x,)

Hee bilgin var mı yok mu bilmeden söyleyeyim, sakın yanlışa düşme, ISO dosyası kalıp dosyasıdır, dosya olarak sakın yazdırma.

Dediğim programlardan dosyayı aç komutu ile Nero da da kalıp yadır seçeneği ile halledebilirsin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: T®an©e Addi©T

Hocam merhaba.ben basarili bir sekilde ideneb 10.5.6 kurdum,ancak surekli bilgisayar acilmadan restart atiyor kendi kendine.bu sorunu nasil halledebilirim.?

Birde 10.6.2 hazard surumunu kurdum onda da acilirken out of range hatasi veriyor.galiba monitor sıkinti cikariyor

Seçimlerinde yanlışlık yapmışsın, iyi araştırıp araştırmadığını bilmiyorum ama tekrar kontrol et, baştan kur. Her şeyi de seçme, ses, ekran kartı bunları sonradan konfigürasyonuna uygun olanını bulup yükleyebilirsin.

PC konfigürasyon bilgilerinizi imzanıza yazarsanız daha hızlı yardım alabilirsiniz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcan_06

arkadaşım senin dediğin hazard 10.6.6 yı çektim iso ile dvd ye ama daha kuruluma geçmeden söyle bir hata veriyor anlamadım sorunu iaktos s3 v2 mi denesem i serilerine kurulmuyormuş oda arkadaşlar yardım edin ne olur

i5 kullanıyorsun, gördüğüm kadarı ile de sistemin gayet iyi Hazard 10.6.6 sürümü ile ne işin var?

Kolay kurulum yapmak istiyorsan, iAtkos S3 V2, ISO dosyasını indir arkadaşım, paşa paşa kullan. Hatta bunu harddisk in 2. bölümüne kur, sonra bunun üstünden 1. bölüme "Lion 10.7 Dp4 dmg" indirip kurarsın!
    Ya da bulabilirsen boot versiyonunu indir direk Lion 10.7 kur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PouL -- 21 Haziran 2011; 4:55:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PouL

quote:

ben bu iatkos u yüklediğimde bi rar dosyası karşıma geldi. Cd ye onu mu yazacağım yoksa içinden çıkan dosyayı mı yoksa onun da içindeki iso dosyasını mı??

ISO dosyasını yazdıracaksın arkadaşım.

Program olarak da ne varsa (Nero, UltraISO, PowerISO) kullanabilirsin. Mümkünse en düşük hızda yazdır (1x, 2x, 4x,)

Hee bilgin var mı yok mu bilmeden söyleyeyim, sakın yanlışa düşme, ISO dosyası kalıp dosyasıdır, dosya olarak sakın yazdırma.

Dediğim programlardan dosyayı aç komutu ile Nero da da kalıp yadır seçeneği ile halledebilirsin!

lk sorum bende nero start smart var bunda kalıp yazdır diye bir seçenek göremedim UDF/ISO dvd si yarat diye bir bölüm varonu mu seçeyim yoksa başka bir seçeneği mi

ikinci sorum:

Kuruluma geçmeden mac os u kurmak için windowsun disk yönetiminden mac os için ayrı bir Fat 32 veya biçimlendirilmemiş birincil disk bölümü oluşturun

Bende hiç ayrılmamış alan yok ayrılmamış alan yaratmak için ne yapmalıyım??

• yardım lütfen
  • Neroyla yapamıyorsan Ashampoo indir..Ayrıca bilgisayarında bölüntü yapmayacaksın tüm dosyalarını yedekle..sıfırdan kurulum yapman gerekiyor..yüklemek istediğin Macosx sürümü MBR lerde sorun çıkarıyor Guid Partition yapman daha sağlıklı olur..Önce Mac sonra windows 7 kurarsın...iso kalıbı olarak yazdır.Kurulumda guid partition seç hd yi 2 ye bölersin sonra fat 32 olarak formatlar orayada windows 7 yi kurarsın.
  • merhaba beyler

iatkos v7 yi başarıyla kurdum.ancak ekran kartımdan dolayı normal açılışta şöyle bir ekran alıyorum

ancak güvenli modda açtıgımda normal bir şekilde açılıyor.tabi çözünürlük doğal olarak 1024*768.

baya bir yere baktım,ancak sınırlı ingilizcemden dolayı pek birşey anlamadım.

bu sorunumu çözebilir misiniz.

ayrıca ses kartımı da tanımıyor.ses kartım creative sound blaster audigy.bu konuyla da ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

birde nasıl türkçe yapıcaz sistemi:D

bunlara ek olarak sistemim;

intel 945plnm anakart
    2.7 ghz intel core duo
    2 gb 667 mhz ddr2 ram.
    160 gb harddisk.(biosta ahci modu falan yok maalesef.)
    creative sound blaster audigy ses kartı
    ati eah4670 1 gb ddr3 ekran kartım var.

bu sisteme denemedigim yol kalmadı,sadece ideneb sürümleri ve iatkos v7 kurabildim.
    snow leoyu hiç kuramadım maalesef.

okuyup yardımcı olanlara teşekkür ederim.

• Arkaaslarben iatkos u yukleyip imgburn den dvd ye yazdım usb cd writer ima takınca ve bilgisayarı acinca uzun sure karşıma siyah ekran geldi olduğunu düşündüm sonra windiws normal bir şekilde açıldi sebebi ne olabilir bunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artun56 -- 22 Haziran 2011; 19:51:25 >
  • 4670 sorunsuz çalışan bir karttır.
    kexts.com a bakabilirsin kext için
  • quote:

Arkaaslarben iatkos u yukleyip imgburn den dvd ye yazdım usb cd writer ima takınca ve bilgisayarı acinca uzun sure karşıma siyah ekran geldi olduğunu düşündüm sonra windiws normal bir şekilde açıldi sebebi ne olabilir bunun

Tam olarak ne dediğin anlaşılmıyor...Eksik yazma, daha sade anlat..Büyük ihtimalle sistem uyumsuzluğundan kaynaklanıyo olabilir..yazım burning hatasından olabilir..bios sorunu nedeniyle olabilir..bu 3 sorun nedeniyle windowsa düşmen olası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

4670 sorunsuz çalışan bir karttır.
    kexts.com a bakabilirsin kext için

evet onu halletim.tanıtabildim sonunda.

ancak ses sorunum devam ediyor.

aslında benim istediğim snow leo veya lion kurmak.lion hiç denemedim ama snow leoyu bir türlü kuramadım.

birtek hazard 10.6.2 sürümünü kurdum o da açılmıyor.kendi kendine restart atıyor veya kernel panic hatası veriyor.
  • 10.6.7 den 10.6.8 e sorunsuz yükselten oldu mu?
    update + multibeast bu sefer yemiyor galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: zogg

10.6.7 den 10.6.8 e sorunsuz yükselten oldu mu?

Haklısın..Aslında bu Macosx hackintosh sürümlerini en son versiyonu yükleyene kadar beklemek en mantıklısı 10.6.8 sürüm zaten çalışıyorsa sorun çıkarmaz. Multibeast çıkarmış olabilir 3.7.3.. Evet en son 3.7.3 var onunla denedin mi?..Eğer o da düzeltmiyorsa sorun çıkarıyorsa iatkosu beklemek lazım ..yada hazard çıkarabilir son nihayi 10.6.8 sürümünü..Lionda 10.7.3 olur o zamana kadar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 27 Haziran 2011; 13:40:37 >

• quote:

çatır çatır çalışıyor.. 10.6.8

işi bilceksin, sağlam kaynakları takip etçeksin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

quote:

çatır çatır çalışıyor.. 10.6.8

işi bilceksin, sağlam kaynakları takip etçeksin..

takip ettiğim kadarıyla bayağı takılan olmuş
    update den sonra apple logosu kalıyor spinning wheel çıkmıyor
    verbose da "PCI configuration begin" diyor
    ben de orda kaldım
    sleepEnabler hatası deniyor
    pmVersion=0 veya 23 çözüyomuş galba denemedim.

çözümü biliyorsan paylaşırmısın

• evet sleep hatası. her güncelleme öncesinde sleep kext'i silin diye boşuna demiyorlar tabi..

http://tonymacx86.blogspot.com/2011/06/mac-os-x-1068-update.html

burada bayağı konuşulmuş; boot ekranında şunu yazıp, başaranlar olmuş. dene bakalımmaxmem=4096

+++

bir de şu var;
    To avoid [PCI Configuration Begin] use this kexts from 10.6.7:
    http://www.mediafire.com/?u6sietuh5b0rh6t

You can manually install kexts in single user mode. If you can't get the kext on the disk from single user mode, try using a linux rescue disk. It seems that you should be able to install a kext from linux (although I haven't done it personally), just so long as you clear the kextcache by booting with -f.

I have reverted kexts back from time machine using Single User mode. That has been a big time-saver for me.

++++
    yapamazsan bir de şu var

@und3rf0rce: how do we install these kexts if we can't boot, not even in safe mode?

you can use MacOS X Retail Disk, to run Terminal, and copy this kexts from usb flash to S/L/E. then boot with -f key in chameleon

hadi kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.