Şimdi Ara

Mac'e geçtim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

windows 97'den beri windows kullanıyorum, gerek işim gerek merakım sebebiyle sisteme profesyonel seviyede hakimim.
    windows vista'yı kimse sevmedi, ama bence vista windows'un yaptığı en iyi şeylerden biri. Şu ada vista olmasaydı windows 7 diye birşey olamayacaktı. Vista belkide dünyanın en başarılı geçiş sistemlerinden birisidir.
    Windows 7'ye zaten diyecek yok, ama iş 8 ve 8.1'de çok ciddi şekilde koptu. Windows 10 ise ikisindende rezalet. Windows hakkındaki yorumum içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_98769900/f_/key_windows%252B10//tm.htm#98894386

Yaklaşık 1 aydır Macbook Pro 15" gt750m kullanıyorum.

Windows ile mac arasında ne fark var ?

ilk olarak eğer iphone ile mac kullanıyorsanız, Tüm teknoloji hayatınızı bu iki cihaz arasında birisi varken diğerine ihtiyaç durmadan devam ettirebilirsiniz. Mac'de iphone'unuzun eşzamanlı bir kopyası, iphone'da mac'inizin eşzamanlı bir kopyası var resmen. İki cihaz arası iletişim mükemmel. Zamanında lumia alırken en büyük beklentim bu özellikti. Ama malesef lumia ile windows arasında 1 gram iletişim yok. İmzamdan lumia ile ilgili yorumlarımıda okuyabilirsiniz.

sonrasında benim için ve çoğu kişi için en önemlisi olan ekran, retina ekran çözünürlük bakımından rakipsizken ıps ekran sayesinde renkler gerçekle birebir aynı çıkıyor. Profesyonel grafiker olduğum için daha önce ekranda kırmızı durupta basıma gidince bordo gelen şeylere çok alışıktım. Ama macbook bu olayı tamamen kaldırdı. Renkler birebir aynı.

3. olarak benim en çok öenm verdiğim şey pratiklik. Mac'de bazen öyle şeylerle karşılaşıyorsunuzki windows'da 1 saatte yaptığınız işi mac'de 1 saniyede yapıyorsunuz. Bunların en başında Yedekleme. Time Machine'e sadece 1 sefer şurayı kullan diyorsunuz, kendisi gerektiği anda aktif olarak eşitleme yapıyor. Geri yükleme meselesi de en az yedek almak kadar kolay. İnanın windows'daki kurtarma sistemleri bildiğiniz amelelik.

4. olarak hız. Lenovo u530 sahibiydim, ondan önce y500 vardı 2 tane gt650m slı vardı, Her iki bilgisayardada ve kullandığım nvidia quadro'lu 16 çekirdekli render bilgisayarları dahil windows'un en büyük sıkıntısı hız. 8 saniyede şifre ekranına gelmek çocuk oyuncağı, peki sonrası ? eziyet. 8 saniyede açılan makine 2 dakikada kendini anca toparlıyor, resmen sürünüyor.
    Şu anda en basit macbook air 11 bile 10 saniyede tamamen kullanıma hazır hale geliyor.
    bir diğer yönden program uyumluluğu. Mac için yazılan programların çok daha stabil çalıştığını herkes biliyor zaten.

5. olarak windows bir bilgisayarı açıp internetten bişeye bakıp çıkmak ortalama 5 dakika sürüyorsa mac'de bu süre 2 dakikadan fazla sürmez.
    Windows'u adam etmeye çalıştığınız süre kullandığınız süreyle karşılaştırılamaz bile. Bi aklınıza getirsenize yüklediğiniz onca driver, sürekli hata veren yazılımlar, bilgisayarı ağlatan antivirüsler.. Mac kullanmak windows kullanmakla karşılaştırılamaz bile.

6. olarak Pages geliyor. Gerek kullanım kolaylığı gerekse sadeliği ile ilk defa açtığım gün bile world'de yaptığım şeylerin çok daha zor halini yarı sürede yaptım. Daha sonra kaydetme yeri olarak direk bulut'u seçip iphone'daki pages'den açtım. Bu olayı world'de kaydedip android veya windows telefonda yaptığınızı düşünsenize..

Yeni bir mac aldığınızda yapmanız gereken tek şey flash player indirmek. Peki ya daha yeni bir windows aldığınızda ? Yedek al, ıvırzıvırları sil, silinmeyenlere çözüm bul, windows updater ile saatlerce %0'da uğraş... İnanın windows kullandığım günlere acıyorum.

Kullandıkça editleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 19 Aralık 2014; 19:04:14 >

• Güzel yazmışsın da parayı bulalım bi hiç beklemeden alacam:D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çikaskondikas

Güzel yazmışsın da parayı bulalım bi hiç beklemeden alacam:D

Bilgisayara bu kadar para verilirmi diyenler bile 2 dakika başında oturunca şunu biraz anlatsana diyor. Emin olun değiyor

• Evet macbooklar ucuz degil tabiiki. Ancak kullanim amaciniza gore konfigure ettiginizde aldoginiz zaman pahali evet ama size goturecegi sure baya uzun. Aradaki farki soyle anlatayim: windowslu bir bilisayari acip yapmaya uzendiginiz bir islemi bile macbookta acip zevk alarak yapiyorsunuz. Bilgisayar kullanmak zevkli hale geldi gercekten.

• Al benden de o kadar.Quad Core i7 Asus laptop vardi,8 gb ram vs. ama habire donuyordu,restart sonrasi kendine gelmesi cok uzun suruyordu.Sattim bunu gittim bir tane Mac mini ve Macbook air 13 aldim.Hesapta mini daha gucsuz ama gel gor ki uygulamada bambaska oluyor.Ben de kucuk yaslardan beri,95'ten beri windows kullaniyordum.Ne cekmisiz be windows'dan.95-98 kernel hatalari,mavi ekranlar,command hata verir,cihaz formatlarsin ses karti geri yuklenmez.XP'den sonra biraz stabilite kazandirabildilr ama o bile tam olmadi.Mac kullanmak gercekten buyuk ayricalik.Mini ile Air'i kablosuz olarak birbirlerine baglamam 2 dakikami bile almazken windows ta bunu yapabilmeyi bir turlu becerememistim.Tek bilgisayarda iki bilgisayar kullaniyorum resmen

OS X'e yillar once gecmedigime yanarim baska birseye degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

Al benden de o kadar.Quad Core i7 Asus laptop vardi,8 gb ram vs. ama habire donuyordu,restart sonrasi kendine gelmesi cok uzun suruyordu.Sattim bunu gittim bir tane Mac mini ve Macbook air 13 aldim.Hesapta mini daha gucsuz ama gel gor ki uygulamada bambaska oluyor.Ben de kucuk yaslardan beri,95'ten beri windows kullaniyordum.Ne cekmisiz be windows'dan.95-98 kernel hatalari,mavi ekranlar,command hata verir,cihaz formatlarsin ses karti geri yuklenmez.XP'den sonra biraz stabilite kazandirabildilr ama o bile tam olmadi.Mac kullanmak gercekten buyuk ayricalik.Mini ile Air'i kablosuz olarak birbirlerine baglamam 2 dakikami bile almazken windows ta bunu yapabilmeyi bir turlu becerememistim.Tek bilgisayarda iki bilgisayar kullaniyorum resmen

yazdıklarınızın her harfine katılıyorum.
    Ayrıca windows o kadar bencil bir sistem ki başka sistemlere ait hiçbirşeyi ek yazılım olmadan yapamıyor.
    Mac'de ise bu konuda en çok şaşırdığım özellik pages vb. gibi birçok programda windows'a uyumlu dönüştür, kaydet, gönder gibi seçenekler var. Zaten bu seçeneği gördükten sonra, birşeyi bulanın onu taklit edenlerden farkını bizzat görmüş oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

quote:

Al benden de o kadar.Quad Core i7 Asus laptop vardi,8 gb ram vs. ama habire donuyordu,restart sonrasi kendine gelmesi cok uzun suruyordu.Sattim bunu gittim bir tane Mac mini ve Macbook air 13 aldim.Hesapta mini daha gucsuz ama gel gor ki uygulamada bambaska oluyor.Ben de kucuk yaslardan beri,95'ten beri windows kullaniyordum.Ne cekmisiz be windows'dan.95-98 kernel hatalari,mavi ekranlar,command hata verir,cihaz formatlarsin ses karti geri yuklenmez.XP'den sonra biraz stabilite kazandirabildilr ama o bile tam olmadi.Mac kullanmak gercekten buyuk ayricalik.Mini ile Air'i kablosuz olarak birbirlerine baglamam 2 dakikami bile almazken windows ta bunu yapabilmeyi bir turlu becerememistim.Tek bilgisayarda iki bilgisayar kullaniyorum resmen

Ayrıca windows o kadar bencil bir sistem ki başka sistemlere ait hiçbirşeyi ek yazılım olmadan yapamıyor.
    Mac'de ise bu konuda en çok şaşırdığım özellik pages vb. gibi birçok programda windows'a uyumlu dönüştür, kaydet, gönder gibi seçenekler var. Zaten bu seçeneği gördükten sonra, birşeyi bulanın onu taklit edenlerden farkını bizzat görmüş oldum.

Bakin mesela ben Page'de boyle bir ozellikle oldugunu bile bilmiyordum (Windows'a uyumlu donustur) zaten Mac cihazlari aldiktan sonra da yukleidigim tek program Office Programlari idi.Bunu ogrendikten sonra ilk is gidip office programlari da silmek olacak.

Sagolun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    11’den se 2022’ye geçtim
    3 yıl önce açıldı
    Lol e win 8.1 ile girme
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

quote:

Bakin mesela ben Page'de boyle bir ozellikle oldugunu bile bilmiyordum (Windows'a uyumlu donustur) zaten Mac cihazlari aldiktan sonra da yukleidigim tek program Office Programlari idi.Bunu ogrendikten sonra ilk is gidip office programlari da silmek olacak.

Sagolun

inanın office'den 50 kat daha kullanışlı.
     Mac'e geçtim
    bu sadece pages'deki daha karmaşık programlarda onlarca windows seçeneği oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 22 Aralık 2014; 16:57:27 >

• Arkadaşlar mac kesinlikle bi hastalık, yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum, sattım bizim emektarı yenilemek için, evde windovs masaüstü var acele etmeyeyim diyorum bir indirim felan yakalrız diye ama artık beklemek istemiyorum, yarın alacam galiba MGX82TU/A, bütçem en fazla buna yetiyor
  • 2011'de Macbook Air aldım, o günden beri her işimi çok hızlı ve kolay bir şekilde yapıyorum. Ne bir format ne de bir geri yükleme ihtiyacı duydum.
  • macbook pişman etmiyor kesinlikle

• ben de salak gibi gittim 15 gün önce asus laptop aldım ,

nasıl bu kadar beyinsiz olabilirim bilmiyorum ,kendime çok kızgınım...

macbook al kurtul artık windowstan ,bilg.sorunlarından diyordum
    Üstelik mac'ler uzunoğlu uzun ömürlü...

şimdi kedi-ciğer misali macbooklara bakıyorum

mac'ler neredeyse ömür boyu çalışıyor ,hepiniz güle güle kullanın...
  • sendemail kullanıcısına yanıt
    Değiştirme cayma hakkın yokmu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

ben de salak gibi gittim 15 gün önce asus laptop aldım ,

nasıl bu kadar beyinsiz olabilirim bilmiyorum ,kendime çok kızgınım...

macbook al kurtul artık windowstan ,bilg.sorunlarından diyordum
    Üstelik mac'ler uzunoğlu uzun ömürlü...

şimdi kedi-ciğer misali macbooklara bakıyorum

mac'ler neredeyse ömür boyu çalışıyor ,hepiniz güle güle kullanın...

Hocam abartmayın, asus'ta windows tarafının apple'ı gibidir.

Windows8.1 'de yabana atılır bir sistem değil, Classic shell kurun, duruma göre bir de SSD takın canavar gibi kullanırsınız, üzmeyin kendinizi

• Tamam MacOs güzel de abartmayın yani... 90 bilmem kaçtan beri Win kullanan biri, netten birşey bakmak için Win'de 5 dk harcıyorsa ben ondan şüphe ederim.

Vista'ya genelde kötü derler, benim PC ile haşır neşir olmam da Vista ile oldu ama o zamanlar (Yaklaşık 1 yılık kullanıcı olarak) HDD'li laptopumda Vista'nın "hazır" hale gelmesi 35 sn kadar sürüyordu. Kullanmayı bilen adama hız anlamında Win de Mac de aynıdır.

Mac de zaten SSD ile bana göre adam oluyor. Mid2012 Macbook pro kullanıyorum. HDD ile mac kullanmak zulümden başka bişey değil. SSD takınca kendine geldi cihaz. Zaten SSD ile artık Win ile Mac'in bir farkı da kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Nur

Tamam MacOs güzel de abartmayın yani... 90 bilmem kaçtan beri Win kullanan biri, netten birşey bakmak için Win'de 5 dk harcıyorsa ben ondan şüphe ederim.

Vista'ya genelde kötü derler, benim PC ile haşır neşir olmam da Vista ile oldu ama o zamanlar (Yaklaşık 1 yılık kullanıcı olarak) HDD'li laptopumda Vista'nın "hazır" hale gelmesi 35 sn kadar sürüyordu. Kullanmayı bilen adama hız anlamında Win de Mac de aynıdır.

Mac de zaten SSD ile bana göre adam oluyor. Mid2012 Macbook pro kullanıyorum. HDD ile mac kullanmak zulümden başka bişey değil. SSD takınca kendine geldi cihaz. Zaten SSD ile artık Win ile Mac'in bir farkı da kalmadı.

Eğer win ile mac'in hızlarına aynı diyorsanız helal olsun.
    Sıfır 8.1 30 saniyede hazır hale gelmiyor.
    Ha bu arada hazırdan Bahsettiğim atıyorum oturum açıldığı anda chrome'u açacaksın, chrome açıldığı anda bilgisayarın toplanma süresi bitmiş demektir. Istersen karşılıklı bir video hazırlayalım hangimiz daha hızlı açıp aratıp kapatacağız ?

• quote:

Tamam MacOs güzel de abartmayın yani... 90 bilmem kaçtan beri Win kullanan biri, netten birşey bakmak için Win'de 5 dk harcıyorsa ben ondan şüphe ederim.

Beni zaten apple forumlarından bilen bilir.. o yüzden fanboyluk falan yaptığımı düşünmesin kimse..

Dediklerize "vista" hariç sonuna kadar katılıyorum yalnız, vista'yı çıktığı günlerde orjinal olarak almış birisi olarak vista; windows millenium'dan sonraki microsoftun en büyük hatası. Bunların dışında:

1- Kendi macbook'um ile birebir aynı konfigürasyonda, fakar 16gb ram'e sahip hdd'li bir mac mini'yi 6 ay kadar kullandım. Dedikleriniz çok doğru 16gb ram + hdd'li mac mini, 8gb ram+ssd li macbook'un yanında resmen sürünüyordu. Yosemite'in açılıp kendine gelmesi bazen 4-5 dakikayı buluyordu (temiz kurulum yapmıştım)

2- Evimde SSD + i5 işlemcili windows 8.1 makinem var, sistemin düğmesine basıp tamamen kullanılır hale gelmesi max. 30 sn sürüyor.

3- Açıkçası windows 8.1'i ben çok başarılı buluyorum. Evimdeki windows8 makinayı ilk windows8 çıktığında kurmuştum (ilk lansmanında 75tl'ye orjinal lisans almıştım), sonrasında 8.1'e güncelledim ve hala formatsız bir şekilde sistem çalışmaya devam ediyor. Oyun/torrent ve bilimum pis işlerde kullanmama rağmen sistemde herhangi bir yavaşlama olmadı.

Windows günlük kullanıcı için ve oyun kullanıcısı için gerçekten fazlasıyla iyi bir işletim sistemi bana kalırsa.
    Fakat iş "iş" yapmaya gelince o zaman windows eziyetlerini göstermeye başlıyor;

Aynı işletim sistemi, fakat küçücük ekstra özellikler için milyon tane farklı işletim sistemi versiyonu mu istersiniz? (hatta normal sürümden daha ucuza işletim sistemi dilini değiştiremediğiniz "single language" diye bir versiyon var, veya kullanıcının bilgisayarında ufak bir web projesi için "iis" kurmanız gerekiyor, ama o da ne?! sizin windowsunuz starter, onda öyle işler yapılmıyor!? inanılır gibi değil!)

Siz hiç windows'ta ağ üzerinden dosya / klasör paylaşmayı denediniz mi? Denemediyseniz ben size anlatayım, paylaştığınız dosyaya ulaşabilmeniz tamamen windows'un o anki keyfine bağlıdır.

Bir dosyayı birgün alabiliyorken, diğer gün size erişim sağlamayabilir, "Ev ağı" dediğinizi duyar gibi oldum, lütfen o konulara hiç girmeyelim.

Bitmeyen windows update'leri.. Birgün hatırlıyorum, işeyinde bir bilgisayara windows kurdum ve kalan tek işim kurduktan sonra yeniden başlatıp ufak bir program daha kurmaktı. Fakat maalesef yeniden başlat butonuna tıkladığımda (sağolsun küçücük bir yeşil ok koyuyor yeniden başlatın yanına..) 45 tane güncelleme olduğunu gördüm ve maalesef yaklaşık 1 saat bu güncellemelerin tamamlanmasını bekledim.

"Command Prompt"; Sene olmuş 2014, fakat windows8'de dahi hala "terminal" ekranı benim çocukluğumdaki dos ekranı kalitesinde. (Power shell var ama tabi öyle windowsu kurunca ulaşamıyorsunuz, önce windows sitesine girip linkler arasından en son versiyonu savaşarak bulduktan sonra indirmeniz gerekiyor). Tabi sadece görsel olarak değil, işlevsem olarakta DOS seviyesinde.

Program yazmak istiyorsunuz diyelim;

Haydi microsoft'un .net teknolojisini kullanarak kod yazmaya çalışalım.. Tabiki birkaç gb dosya indirmeyi ve birkaçyüz mb. .net framework sdk indirmeden bunu yapamayacaksınız.

Java? tabiki javayı indirdikten sonra restart etmeniz gerekiyor, yoksa windows nasıl JAVA_HOME parametresini hafızasına yazsın değil mi?

Açıkçası bu listeyi bilgisayarla tanışması commodore64 ile başlayıp, sırasıyla windows 3.1, 95 , 98, xp, me, vista, 7, 8.1 ve osx 10.6, 10.7,10.8, 10.9, 10.10 kullanmış birisi olarak çoook daha uzun hale getirebilirim.

Benim bugüne kadar incelediğim kadarıyla elde etmiş olduğum genel görüşüm, windows daha çok sıradan kullanıcıya hitab ediyor, çünki kutudan çıktığı halinin biraz dışına çıkmaya başladığınızda size hiç beklemediğniiz problemler yaşatabiliyor, zaten açık kaynak dünyasına giriş yaptığınızda windows "girmeseniz daha iyi" tarzında bir psikolojiye bürünüyor.

Bana göre windows'taki "install/uninstall" yapısı bile windowsun temellerinin hatalı olduğunun bir göstergesi. Mac'te bir uygulama "uygulamalar" klasöründe ise yüklenmiştir ve spotlight nou bir uygulama olarak algılar. Silmek istediğinizde çöp kutusuna taşırsınız ve o uygulama arkasında herhangi bir kalıntı bırakmaz.

OSX ise son dönemlerde biraz daha kapalı kutu olma yolunda ilerliyor olsa da hem yeni başlayan, hem de "Power User" 'lar için çok daha fazla özgürlük sunuyor.

Genel olarak ben kendimi osx'te daha üretken hissediyorum. Windows'un fıtratında ekranda tek uygulamanın açık olması gibi bir mantık var, uygulamaları "maximize" ederek kullanmaya teşvik ediyorlar, osx'te ise ekranımda genelde 5-6 tane farklı uygulama vardır ve bunların arasında çok hızlı bir şekilde geçiş yapabilirim.

Yazı biraz karmaşık oldu ama bu konuda yazacak çok fazla şey olunca insan toparlamakta zorlanıyor.

• Ben kullanım için zaten birşey demedim. O iş amaca, alışmaya ve ihtiyaca göre değişir. Ben amatör olarak fotoğraf ile uğraştığım için Mac kullanıyorum. Açıkçası Win'e alışmış biri olarak Win'de daha üretkenim. Mac'e alışınca mac'de de üretken olurum orası ayrı konu çünkü daha 1,5 aylık mac kullanıcısıyım.

Benim dediğim performans anlamında. Kullanmayı bilen için performans anlamında (laptopun ve programların açılma süresi) mac ile win arasında uçuk kaçık farklar yok. Siz ve bazı arkaaşlar bu farkı biraz abarttığı için öyle yazdım ben.

Şuan Yosemite üzerinde Samsung PRO 128 GB SSD kullanıyorum. Mac'te indirilenler klasöründen bir programı mesela uygulamalara alacağım zaman o kadar bekletiyor ki deli oluyorum. Win bunu saliseler içinde yapıyor. Daha dün Keynote uygulamasını (Yaklaşık 600 MB) taşıdım işte, SSD içi taşıma bu kadar mı uzun sürer arkadaş. Mac2in de cinslikleri var yani.

Neyse, neticede kullanım amacı ve ihtiyaca göre kullanıyor herkes. Şimdi burada mac mi win mi diye tartışırsak sabaha kadar sürer, 2015 yılına girmişiz zaten gereksiz olur Çok yazı yazmaya da üşenen biriyim zaten

Karşılaştırma için video çekeyim diyecem ama elimde sadece MAcbook var. BootCamp ile win8 kurayım diyecem, bu sefer de SSD bölümlendirildiği için kafayı yiyor. (En son BootCamp ile Win 8.1 kurduğumda Yosemite'ta da Win'de de bilgisayar takılmaya başlamıştı SSD bölümlemeden dolayı. Şuan sadece temiz kurulum Yosemite kullanıyorum.)

Eyyorlamam bu kadar.

• quote:

Ben kullanım için zaten birşey demedim. O iş amaca, alışmaya ve ihtiyaca göre değişir. Ben amatör olarak fotoğraf ile uğraştığım için Mac kullanıyorum. Açıkçası Win'e alışmış biri olarak Win'de daha üretkenim. Mac'e alışınca mac'de de üretken olurum orası ayrı konu çünkü daha 1,5 aylık mac kullanıcısıyım.

Benim dediğim performans anlamında. Kullanmayı bilen için performans anlamında (laptopun ve programların açılma süresi) mac ile win arasında uçuk kaçık farklar yok. Siz ve bazı arkaaşlar bu farkı biraz abarttığı için öyle yazdım ben.

Şuan Yosemite üzerinde Samsung PRO 128 GB SSD kullanıyorum. Mac'te indirilenler klasöründen bir programı mesela uygulamalara alacağım zaman o kadar bekletiyor ki deli oluyorum. Win bunu saliseler içinde yapıyor. Daha dün Keynote uygulamasını (Yaklaşık 600 MB) taşıdım işte, SSD içi taşıma bu kadar mı uzun sürer arkadaş. Mac2in de cinslikleri var yani.

Neyse, neticede kullanım amacı ve ihtiyaca göre kullanıyor herkes. Şimdi burada mac mi win mi diye tartışırsak sabaha kadar sürer, 2015 yılına girmişiz zaten gereksiz olur Çok yazı yazmaya da üşenen biriyim zaten

Karşılaştırma için video çekeyim diyecem ama elimde sadece MAcbook var. BootCamp ile win8 kurayım diyecem, bu sefer de SSD bölümlendirildiği için kafayı yiyor. (En son BootCamp ile Win 8.1 kurduğumda Yosemite'ta da Win'de de bilgisayar takılmaya başlamıştı SSD bölümlemeden dolayı. Şuan sadece temiz kurulum Yosemite kullanıyorum.)

Eyyorlamam bu kadar.

uzun yazmaya üşendiğiniz gibi uzun yazı okumayada üşeniyorsunuz belliki , isterseniz bir kez de okuduktan sonra cevap verin

• Yazınızı okudum ve ona göre cevap verdim ben. :)

Dediğim gibi benim kullanım amacıma uygun olan mac, ama ben alışkanlığımdan dolayı win'de daha hızlı ve pratiğim.

İlla ki bir cevap olacaksa, dediklerinizden katılmadığım nokta Win'in günlük kullanıcı için uygun olmadığı. Çünkü win'de herhangi bir program kurulumunda yanında bir sürü reklam, ana sayfa değiştirme, ıvır zıvır geldiği için ve çoğu "basit" kullanıcı bunları okumadan sadece next'e basarak program kurduğu için win tü kaka bir sistem oluyor. İnternet ana sayfası değişen adam sonra virüs bulaştı diye fellik fellik ortada geziyor

Aksine mac sade ve basit, abi sen bişeye karışma herşeyi ben hallederim otur işini yap diyen bir sistem.

Win'de sistem servislerini kapat, hizmetleri ayarla, şunu sil bunu ayarla demek günlük kullanıcının işi değil. "Bence" tabi bunlar.

Kullanılan profesyonel programlara göre de bunu detaylandırabiliriz ancak gerek yok. İki sistem de farklı alanlara hitap ediyor.

Ayrıca Win8'i ben stabil bulmamıştım, 8.1 bence çok güzel, ben 7'den daha çok beğeniyorum. Win10 ise bence müthiş olmuş. Son sürümünü merakla bekliyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.