Şimdi Ara

Mac'e geçtim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    önceki cevabınızda benim mac'in performansını çok övdüğümü falan söylemişsiniz, ondan dolayı onu diyorum, aksine önceki cevabımda bakarsanız öyle bir tavrım olmadığını görebilirsiniz.

Benim mac'te övdüğüm kısımlar performans ile alakalı değil, tamamen kullanıcı deneyimi ve unix tabanı ile alakalı konular...

Temel kullanıcıda win aslında dediğiniz gibi çok tuzak içeriyor, haklı olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

önceki cevabınızda benim mac'in performansını çok övdüğümü falan söylemişsiniz, ondan dolayı onu diyorum, aksine önceki cevabımda bakarsanız öyle bir tavrım olmadığını görebilirsiniz.

Benim mac'te övdüğüm kısımlar performans ile alakalı değil, tamamen kullanıcı deneyimi ve unix tabanı ile alakalı konular...

Temel kullanıcıda win aslında dediğiniz gibi çok tuzak içeriyor, haklı olabilirsiniz.

Onu ben GörünmezAdam'a dediydim kusura bakmayın :)
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    peki oyun durumu nasıl yan çoğu oyun Windows için çıkıyor macte bu oyunlar oynanabiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıçanadam

peki oyun durumu nasıl yan çoğu oyun Windows için çıkıyor macte bu oyunlar oynanabiliyor mu?

Oyunlar biraz geç çıkıyor, doğrusunu Söylemek gerekirse birçok oyunda olmuyor. Çok bilindik fps Oyunlarını bulmak mümkün.
    Gecen hafta indirimden yararlanıp cs go indirdim, 2880x1800'de oynuyorum çok zevkli oyun gerçekten.
    Wineskin ile Windows oyunlarınıda neredeyse performans kayıpsız oynamak mümkün ben uğraşmak istemedim. Arkadaş medal of Honor falan oynadığını söylüyor.
    Ama oyun için Alınacak makine değil.

Bende eski bi hardcore iphone kullanıcısıyım (4yıl iphone kullandım şuan iadrelik android kullanıyorum ) samsung Notebook umum dan ve telefonumdan kurtulup macbook + iphone6 almayı düşünüyorum iphone dan yana sıkıntı yok ama macte oyun sıkıntısı yüzünden çekiniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mıçanadam

Bende eski bi hardcore iphone kullanıcısıyım (4yıl iphone kullandım şuan iadrelik android kullanıyorum ) samsung Notebook umum dan ve telefonumdan kurtulup macbook + iphone6 almayı düşünüyorum iphone dan yana sıkıntı yok ama macte oyun sıkıntısı yüzünden çekiniyorum

valla dediğim gibi cs go indirdim sınırsız oynuyorum.
    olmadı bi ps3 alırsınız oyun için
    xbox aldım ertesi gün arkadaşa iade ettim kolla oyun oynayamıyorum ben klavye mouse olcak

Bencil bir sistem ki başka sistemlere ait hiçbirşeyi ek yazılım olmadan yapamıyor. Bu sözünüze katılamıyorum. Windows'un bu şekilde olmasının sebebi işletim sistemin bencil olmasından kaynaklı değildir. Windows 95 ve 98 zamanı bir çok işi ek yazılım olmadan yapabilmek mümkündü fakat o dönemlerde Microsoft bir çok yazılım üreticileri ile davalık oldu ve davaları kaybetti. Ondan sonra ücretsiz verdikleri bir kaç eklenti ve hizmeti ya işletim sisteminden çıkarmak sorunda kaldılar yada ücretli hale getirmek zorunda kaldılar.

Kısaca geçmişte bir çok firma ile davalık olması sebebi ile windows o firmaların ürettikleri yazılımların yerine iş yapan ve Windows alt yapısında barınan eklentileri bünyeden çıkardı.
  • Windows amele isi... neden mi? ben ilk macbook pro 2012 mid ile basladim. HDD vardi.(SSD degil) ve o donem asusun o aralar 2000 TL ustune laptopum vardi. Diablo3 pyununda yari performansli mac ile daha iyi sonuc aldim. Ve ses olarakda ölü gibi. Gece olunca mause ile klavyenin sesi bildiğin gürültü yapıyor...

Hadi bunları geçtim. Bunları windowstada bir iki overclock ile kurtarabilirsin.

Ama amelilik olayını mac OSX de olmamasının en büyük nedeni. Mac OSXde olup windows makinelerde olmayan şey; TOUDCH PAD. Arkadaş ben böyle bir kolaylık görmedim. Resmen mac bilgisayarı "bilgisayar buysa bu(ASUS) ne?" dedirtiyor..

windowsta olupta macte olmayan şeyde Internet download manager. Windowsta tek bir o güzellik var. Şuanda IDM'siz işimi hallediyorum ama IDM harbi çok büyük kolaylık veriyor. Mac OSXde eksikliğini hissettiğim tek uygulama odur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedehakan -- 3 Ocak 2015; 1:13:56 >
  • bende 2 ay önce geçtim windowstan maca o kadar rahat o kadar sessizki çok memnunum daha windowsa elimi sürmem
  • Mac Osx kadar sıkıcı işlevsiz işletim sistemi görmedim..işe yarar doğru dürüst ne program var...ne de oyun...apple mağazasına parayı bayılacaksın bol bol..başka bir işe yaramaz..4000 e sattığı sisteme onboard ekran kartı koyuyor...windowsun özellikle 8.1 in yanına bile yaklaşamaz osx.zaten apple ın dediği gibi o kadar basit işletim sistemi yapıyorki hiçbirşey bilmeyenlerde rahat kullansın..yani osx acemilere ve bilgisayar yazılımlarından anlamayan hazırcılara hitap eden bir sistem...ha bu arada yosemite yi ve önceki sürümleri kullandım..biliyorum yani ne
    olduğunu...windowsta her türlü programı rahatça bulursun..ama macte herşey sınırlı...windows özgürlük demek..hadi macçiler siz avutun kendinizi burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 16 Ocak 2015; 17:17:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_inside

Mac Osx kadar sıkıcı işlevsiz işletim sistemi görmedim..işe yarar doğru dürüst ne program var...ne de oyun...apple mağazasına parayı bayılacaksın bol bol..başka bir işe yaramaz..4000 e sattığı sisteme onboard ekran kartı koyuyor...windowsun özellikle 8.1 in yanına bile yaklaşamaz osx.zaten apple ın dediği gibi o kadar basit işletim sistemi yapıyorki hiçbirşey bilmeyenlerde rahat kullansın..yani osx acemilere ve bilgisayar yazılımlarından anlamayan hazırcılara hitap eden bir sistem...ha bu arada yosemite yi ve önceki sürümleri kullandım..biliyorum yani ne
    olduğunu...windowsta her türlü programı rahatça bulursun..ama macte herşey sınırlı...windows özgürlük demek..hadi macçiler siz avutun kendinizi burada

bu kadar memnunsan windows'tan niye bu postu atma gereği duydun ki oyun oynayacak adamın mac'le neden işi olsun, ona göre almaz. Mac'in hedef kitlesinde oyuncular yok, öyle bir iddiaları yok. Acemiler demişsin, developer'ların çoğu mac kullanıyor .

aman neyse

• quote:

Mac Osx kadar sıkıcı işlevsiz işletim sistemi görmedim..işe yarar doğru dürüst ne program var...ne de oyun...apple mağazasına parayı bayılacaksın bol bol..başka bir işe yaramaz..4000 e sattığı sisteme onboard ekran kartı koyuyor...windowsun özellikle 8.1 in yanına bile yaklaşamaz osx.zaten apple ın dediği gibi o kadar basit işletim sistemi yapıyorki hiçbirşey bilmeyenlerde rahat kullansın..yani osx acemilere ve bilgisayar yazılımlarından anlamayan hazırcılara hitap eden bir sistem...ha bu arada yosemite yi ve önceki sürümleri kullandım..biliyorum yani ne

Kullanım amacına ve ihtiyaca göre değişen birşey aslında ama; ben Win'de bulup da Mac'de bulamadığım hiçbirşey olmadı. IDM ve birkaç tane özel endüstriyel program hariç.

Onboard ekran kartı konusunda da şöyle bir karşılatırma yapayım:

-Win sistem: i7 2620M, 8 GB 1600 MHz, HD 3000, SSD (HP Elitebook 2560p model)
    -MAc sistem: i5 2. nesil (modelini bilmiyorum), 8 GB 1333 MHz, HD3000, SSD (Late 2011)

Adobe Photoshop Lightroom 5.7 'de Windows kasım kasım kasılıyor, fan deli gibi ötüyor. Ki Elitebook serisini bilen bilir.

Mac'de ses anlamında tık yok. Lightroom yağ gibi akıyor. Basit masit ama adamlar yapmış yani bunu inkar etmenin bir anlamı yok.

Ayrıca yıl olmuş 2015 hâlâ Mac-Win karşılaştırılıyor.

Siz hangi programları bulamadınız yazın ben size yardımcı olayım...

• quote:

Kusura bakma ama gelişmeye ve değişmeye kapalı olduğun nick'inden Anlaşılıyor.
    Galiba kullanmayı öğrenememişiniz. Ayrıca Hayatınızda hiç Mac kullanmadığınız Apaçık belli. Hatta hiç Mac görmemiş bile olabilirsiniz.
    Yanarım yanarım da sizin bu yorumunuzu okuyacak insanlara yanarım.
    Neyse isterseniz siz atıp tutmaya devam edin burada.
    Ayrıca burası konu dışı veya akıllı telefon bölümü değil. Burada bu kadar seviyesiz konuşamazsınız. Burada sizin gibi liseliler gezmiyor. Ciddi yorum isteyen ve doğruları bekleyenler geziyor.
    Şimdi lütfen beni engelleyin. Birbirimizi görmeyelim.

Ayrıca Windows'un saçmasapan algoritmaları ve süzgeçleri sebebiyle donanımın feriştahı olsa Windows'a yetmeyecek. o dalga geçtiğiniz hd4000, sizin adını bile bilmediğiniz programlarda gtx850'den 2 kat stabil ve sorunsuz çalışıyor.
    Adını bile duymadığınız derken, yanlış anlamayın. Kelime hazineniz sadece Windows'dan ibaret olduğu için dedim. Yoksa Adobe, 3DS, Solid çok büyük şirketler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 16 Ocak 2015; 18:57:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Nur

quote:

Kullanım amacına ve ihtiyaca göre değişen birşey aslında ama; ben Win'de bulup da Mac'de bulamadığım hiçbirşey olmadı. IDM ve birkaç tane özel endüstriyel program hariç.

Onboard ekran kartı konusunda da şöyle bir karşılatırma yapayım:

-Win sistem: i7 2620M, 8 GB 1600 MHz, HD 3000, SSD (HP Elitebook 2560p model)
    -MAc sistem: i5 2. nesil (modelini bilmiyorum), 8 GB 1333 MHz, HD3000, SSD (Late 2011)

Adobe Photoshop Lightroom 5.7 'de Windows kasım kasım kasılıyor, fan deli gibi ötüyor. Ki Elitebook serisini bilen bilir.

Mac'de ses anlamında tık yok. Lightroom yağ gibi akıyor. Basit masit ama adamlar yapmış yani bunu inkar etmenin bir anlamı yok.

Ayrıca yıl olmuş 2015 hâlâ Mac-Win karşılaştırılıyor.

Siz hangi programları bulamadınız yazın ben size yardımcı olayım...

Bırak hocam uğraşma, amacı yardım istemek değil, pislik atmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

quote:

Kusura bakma ama gelişmeye ve değişmeye kapalı olduğun nick'inden Anlaşılıyor.
    Galiba kullanmayı öğrenememişiniz. Ayrıca Hayatınızda hiç Mac kullanmadığınız Apaçık belli. Hatta hiç Mac görmemiş bile olabilirsiniz.
    Yanarım yanarım da sizin bu yorumunuzu okuyacak insanlara yanarım.
    Neyse isterseniz siz atıp tutmaya devam edin burada.
    Ayrıca burası konu dışı veya akıllı telefon bölümü değil. Burada bu kadar seviyesiz konuşamazsınız. Burada sizin gibi liseliler gezmiyor. Ciddi yorum isteyen ve doğruları bekleyenler geziyor.
    Şimdi lütfen beni engelleyin. Birbirimizi görmeyelim.

Ayrıca Windows'un saçmasapan algoritmaları ve süzgeçleri sebebiyle donanımın feriştahı olsa Windows'a yetmeyecek. o dalga geçtiğiniz hd4000, sizin adını bile bilmediğiniz programlarda gtx850'den 2 kat stabil ve sorunsuz çalışıyor.
    Adını bile duymadığınız derken, yanlış anlamayın. Kelime hazineniz sadece Windows'dan ibaret olduğu için dedim. Yoksa Adobe, 3DS, Solid çok büyük şirketler.

yazdıklarında ciddiye almaya değecek hiçbirşey yok .... mac kullanmamışım liseliymişim falan filan..mac i ne zaanediyorsun bulunmaz hint kumaşı mı merak etme senden daha iyi biliyorum mac osx i ve yazılımlarını ama ben fan değilim... dünya genelinde kullanım zaten hangisinin kullanışlı ve geçerli olduğunu gösteriyor...siz apple fanusu içinde ancak onların gösterdiği sınırlarda debelenip durmaya mahkumsunuz..ayrıca forumun neresine yazacağıma karar verme mercii değilsin..açık olun eleştiriye ..bozacının şahidi şıracı daha çok hoşunuza gidiyor tabii..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 16 Ocak 2015; 19:05:46 >

• bir tanesi program demiş mesela basit bir örnek atıyorum ben borsacıyım ..bana mac te çalışan bir tane teknik analiz programı bul bakalım amerika menşeili olamayan imkb yi baz alan.hemen windowsta sana birkaç tane profesyonel seviyede program sayabilirim....detay programlarını macte bulamazsınız..mac office bile 2003 office seviyesinde 2013 ün yanına yaklaşamaz..page denen ilkokul çocuklarına hitap edecek düzeyde olan programı örnek vermeyin mesela...ha macte lisanslı adobe creative suite 6 design& web premium programını kullandım o program windowstaki kadar işlevsel ama sebebi tabiki adobe... yani mac programları windows programlarının çeşitliliği ile yarışamaz..arz talep meselesidir bu aynı zamanda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 16 Ocak 2015; 19:35:50 >
  • Mesela ,

win de olup da osx te olmayan bir şeyden bahsedeyim ki , hiçbir mac o zevki yaşatamaz .

Mesela windowsta çalışırken ,odada-ofiste sadece fan sesi eşliğinde konsantre olmuşsunuz işe , dekupe alacaksın ama bilmem kaçıncı dekupe bu sefer değişik bir tarzda mı alsam yoksa action mı kassam diye düşünceler içine dalmışken birden mouse imlecinde bir kasıntı o dikkatinizi darmadağın eder ,
    bir de bakmışsınız mavi ekran belirmiştir. Save edebildiğiniz seviyeye göre değişen şaşkınlık belirtisi (Bende genelde avrattan başlar.) yuvarlamayı geri sayımla arttırırken ilk challenge başlar.
    1-shut down olmadan blue screen code'u görmelisinizdir -safe mode'da ne oldugu karsınıza cıkacak olsa bile- hata neden kaynaklanıyor acabası ?

2- Yılların getirdiği refleks "floppy diskim nerde lan" sendromu :eee o kurtarmalar eskide kaldı ama hatırası etkisikaldı işte ,şimdi üşengeçlikten usb yi zor kullanıyorum...

3-Safe mode'u düz mü yoksa hata ayıklama kipinde mi başlatsam ,bu noktada kettle daki su çoktan kaynadıgından 3 ü bir aradayı skim düz kahve zamanı lan deyip ,kupa bardak seçiminde ,olağan safe mode'u seçmek zevke çağrıların en önemli aşamasıdır kanımca...

4-Lan bu çözünürlük harbiden zulümmüş itirafı ( emin olun 800*600 le karsılasan her mavı ekran yolcusu bu desktopa geldıgınde erotik bir seyler soyler en azından..)

5-Aygıt yonetıcısınden ,drıver kontrolü ve sonrası memtest hazırlıgı ,

6-Eğer kahvede bıttıyse ,lan bari kasanın tozunu alayım fedakarlıgı ve yıldız tornavıda ile muhendis edaları ...Lan o tornavidayı bir mac kullanıcısı asla anlamlandıramaz bak buraya yazdım!!!!

7-mem test gecmıstır 116 nolu hata ekran kartı drıverıdır, ekran kartı yanmıstırdır da aslında -ayaklardan bırı atıyor genelde- , hata geçici de olsa halolmustur ufak rutüşlarla ve hazzın dorugu burada yasanılır : lan kod...munun ... tam orta yerınde hata verdı , neyse ki hallettım . Sımdı şu hdd'yi alıp ben eve kacıyorum ,şımdı tekrar edebılır ,pazartesi salih gelır yenı ekran kartı takarız ya da dıger subeden cemılınkını ısterız ,o da pimpirikli vermez sımdı ,burcu hanım soylersınız ıste dızıyı onboardda ızler... sız soyleyın o anlar ,neyse ben acılen kacıyorum ,yenı kart gelene kadar evdeyım bıtırmem lazım ,çarsamba teslım mal... matbaa oyle sıraya aldı yapacak bır sey yok plan sırası oyle ....özlem ben kacıyorum yemegı ben yaparım sen gelırken cola mola al , ne bılım buluruz bırseyler , bımıyorum bana hepsı uyar ,sezon 2 den baslayalım bence ,sımdı 1 sezon bır gunumuzu yer 2 den baslayalım yemız ıste ..
    ve Persembe saat 14.00 ıtıbarıyle muhtesem haftasonu tatılı baslar ,tesekkurler wındows buyuksun , gercı pazar evde ıs bası yaptırırsın ama olsun , buyuksun wındows....

• quote:

bir tanesi program demiş mesela basit bir örnek atıyorum ben borsacıyım ..bana mac te çalışan bir tane teknik analiz programı bul bakalım amerika menşeili olamayan imkb yi baz alan.hemen windowsta sana birkaç tane profesyonel seviyede program sayabilirim....detay programlarını macte bulamazsınız..mac office bile 2003 office seviyesinde 2013 ün yanına yaklaşamaz..page denen ilkokul çocuklarına hitap edecek düzeyde olan programı örnek vermeyin mesela...ha macte lisanslı adobe creative suite 6 design& web premium programını kullandım o program windowstaki kadar işlevsel ama sebebi tabiki adobe... yani mac programları windows programlarının çeşitliliği ile yarışamaz..arz talep meselesidir bu aynı zamanda..

Öncelikle benim içinm saygı seviyesini duşurmezseniz sevinirim. Bir tanesi şundan bahsetmiş tarzı konuşmalar yakışmıyor.

Yukarıda da yazdım, özel bazı endustriyel programlar bulunamayabiliyor. Mesela benim için de ChemDraw programı yok.

Sizin işinize yarayacak illaki bir borsa programı vardır, appstore'a veya net.e bakmanız lazım.

Velev ki olmasın, bir veya iki program yok diye bir sisteme çop diyemezsiniz. Ben amatör fotoğrafçıyım, bana göre de win tamamen çop... Böyle demem tabii ki yanlış olur çunku amaca göre değişir sistem kullanımı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Nur

quote:

bir tanesi program demiş mesela basit bir örnek atıyorum ben borsacıyım ..bana mac te çalışan bir tane teknik analiz programı bul bakalım amerika menşeili olamayan imkb yi baz alan.hemen windowsta sana birkaç tane profesyonel seviyede program sayabilirim....detay programlarını macte bulamazsınız..mac office bile 2003 office seviyesinde 2013 ün yanına yaklaşamaz..page denen ilkokul çocuklarına hitap edecek düzeyde olan programı örnek vermeyin mesela...ha macte lisanslı adobe creative suite 6 design& web premium programını kullandım o program windowstaki kadar işlevsel ama sebebi tabiki adobe... yani mac programları windows programlarının çeşitliliği ile yarışamaz..arz talep meselesidir bu aynı zamanda..

Öncelikle benim içinm saygı seviyesini duşurmezseniz sevinirim. Bir tanesi şundan bahsetmiş tarzı konuşmalar yakışmıyor.

Yukarıda da yazdım, özel bazı endustriyel programlar bulunamayabiliyor. Mesela benim için de ChemDraw programı yok.

Sizin işinize yarayacak illaki bir borsa programı vardır, appstore'a veya net.e bakmanız lazım.

Velev ki olmasın, bir veya iki program yok diye bir sisteme çop diyemezsiniz. Ben amatör fotoğrafçıyım, bana göre de win tamamen çop... Böyle demem tabii ki yanlış olur çunku amaca göre değişir sistem kullanımı.

sizi kasttetmedim..kim olduğuna bakmadan yazdım...benim söylemek istediğimde benzer..çeşitlilikte windows ile yarışamaz..mac..bu arada yazdığım türde program yok macte ..store da da yok..neyse bu son yazım..ben şuan mac te kullanıyorum... macbook tan sonra mac mini İ5 -16gb ram--256 gb SSD- olan makinayı kullanıyorum..ama hiçbir zaman windows masaüstüm kadar her türlü ihtiyacımı karşılamadı..burada yazanlarda genelde ...grafiker-fotoğraf çizim vs. ile ilgili program kullanıyor galiba..işinize yarayan programlar macte olabilir ama mac osx herkese windows gibi hitap edecek kapasitede bir sistem değil maalesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 16 Ocak 2015; 19:53:51 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.