Şimdi Ara

Ne yapacağım bu veletlerle?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sitenin garajı var (açık). Arabayı oraya parkediyorum. Malum havalar ısındı bisikletli çocuklar aşağılarda geziyor. İki gündür ne hikmetse benim arabayla başka bir arabanın arasına bisikletle giriyorlar. Geçen gün kapıda kocaman çizik buldum, büyük ihtimalle bu veletlerin işi. Az önce bağırdım özür dilediler bir dakika sonra tekrar baktım aynı yerdeler. Ayrıca top oynuyorlar arabalardan tak tuk sesler geliyor. Sert şut çekiyor haylazlar. Bir yöntemi var mı bunları uzaklaştırmanın, branda felan örtsem işe yarar mı? Sitede park sorunu var çok kötü garajdan başka yer yok.

• branda orsen busefer kedıler çıkıp brandada tırnaklarıynı kaşıyor onlar çiziyor boyayı ayreten branda toptanda korumaz bızıkletten de belkı korur belkı korumaz. Çocuk bide bunlar gerçı ben mahallede baya ün saldım top oynayamıolar artık sizde heralde sağlam bi boy gösterisi yapsanız kurtulabılırsınız
  • O çocukların ailelerinin araçları varsa gidin aynısını yapın, şaja bir yana ailelerine şikayet et ve kamera varsa çiziği yapan cocugun babasına soyle yaptırsın yoksa şıkayet et.
  • aileleri ile konusmalısın tatlı dille uyar aba altından sopanı göster...
    araçta kamera var dogabilecek hasarlardan siz sorumlu olursunuz diyede ilet...
  • 2-3 çizik için kalp kırmaya değmez. Çocuklar oynasın.

Bizim arabaya da top gelmiş herhalde kocaman göçük var arka çamurlukta. Arabayı kullanıyorsak bu tür ufak hasarları kafaya takmamamız lazım. Dünya kadar çizik, taş izi var hiç umrumda değil. Şimdi paneldeki R9 görüp gülebilirsiniz ancak inanın son model BMW'de olsa aynı muameleyi yapardım Tabi siyah renk değilse. Malum siyah renk çok sırıtıyor.
  • Çok teşekkürler önerileriniz için. Aileleri konuşulacak tipler değil ne yazık ki, biz de zamanında sokaklarda oynadık kalp kırmak istemiyorum ama yavaş oynamıyorlar ki geçen gün apartmandan bir kişinin arabasının aynasını kırdılar. Adam aileden parayı istedi aileler kavga çıkarttı, yok benim çocuğum yapmaz kendin kırdın vs vs. Muhit değiştirtirler bunlar insana.
  • çocuk onlar sen korkutamazsın onlar bildiğini yapar bir koli çikolata alıp dağıt arabama zarar vermeyin de mesele hallolur..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapacağım ben bu yeğenimle
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim sokak da aynı 80 tane çocuk var hangisinin ailesiyle konuşacaksın, çocukların oynayacak yerleri de yok, ben 32 yaşındayım benim çocukluğumda bizim sokakta 5-6 araba vardı şimdi 40-50 tane, en az 8-10 tane boş arsa vardı şimdi hiç yok, okul saatleri dışında okul bahçelerinde oynardık şimdi okul bahçelerine de almıyorlar, bu çocuklar mecburen oynayacaklar o arabaların yanında, ya yakınlarda kapalı bi otopark bulacaksınız yada benim gibi umursamayacaksınız.
  • Hadi bisikletle geçerken yanlışlıkla sürtmek, top oynarken yanlışlıkla arabaya atmak neyse de... Bilinçli olarak yukarıdan özellikle arabaya taş atan iyi aile evlatlarına ne demeli?

Ben 22 yaşındayım. Çok değil 6-7 sene öncesine kadar biz de sokaklardaydık. Ama ailemize laf gelmesin, milletten laf duymayalım diye mümkün olduğu kadar sessiz oynardık oyunumuzu. Kimse rahatsız olmazdı yani. Şimdikiler özellikle çevreye zarar vermeye çalışıyorlar. Yandaki apartmanın garaj duvarındaki sıvalar dökülmüş, orayı tekmeleyerek yumruklayarak döktüler iyice tuğla falan kalmadı. Rahatsızlık vermek gibi bir çekinceleri de yok pata küte girişiyorlar sanarsınız ki dağda PKK ile çatışıyorlar. Aileleri desen ayrı bir sorunlu. Cama çıkmış bakıyor öyle arabaya taş atan çocuğuna. Ama 'yavrum bu tarafa gel' bile demiyor öküz gibi bakıyor öyle hiç tepki yok... Gidip illa mesele çıkartacaksın sen kötü olacaksın ondan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALONSO_06 -- 28 Nisan 2013; 21:31:22 >

• asansör gibi benzeri yerde o çocukları tek tek sıkıştırın bence güzelce korkutun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

2-3 çizik için kalp kırmaya değmez. Çocuklar oynasın.

Bizim arabaya da top gelmiş herhalde kocaman göçük var arka çamurlukta. Arabayı kullanıyorsak bu tür ufak hasarları kafaya takmamamız lazım. Dünya kadar çizik, taş izi var hiç umrumda değil. Şimdi paneldeki R9 görüp gülebilirsiniz ancak inanın son model BMW'de olsa aynı muameleyi yapardım Tabi siyah renk değilse. Malum siyah renk çok sırıtıyor.

Bunu yazacaktım ki sen yazmışsın eline sağlık.

Bırakın da çocuklar çocukluğunu yaşasın be arkadaş. Bitane de bizim sokakta var böyle birisi. Adam arabaya toz konsa mahalleyi ayağa kaldırıyor. Yav çocuk bunlar. Sanki siz hiç çocuk olmadınız? Bırakın rahat rahat oynasınlar. Aracınız orada çiziliyorsa başka bir yere koyun ya da ne bileyim branda ile koruyun.

Ama ALLAH aşkına çocukların oyununa, zevkine karışmayın.

• Hocam o sokaklar arabalar bisikletler hepsi o çocukların. Bırakın çizsinler eğer o şekilde eğleniyolarsa.

O yaşınıza dönebilmek için eminim değil arabanızı bütün servetinizi verirdiniz.

Ama yine de aileleri ile konuşmakta fayda var, herkes sizin kadar anlayışlı olmayabilir ve o çocuklara zarar verebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bırakınız yapsınlar,bırakınız geçsinler" le olmaz bu işler...
    Biz de zamanında çocuktuk,değil zarar vermeyi milletin arabasının yanına bile yaklaşamazdık ailemizin ve sahibinin korkusundan...

Geçenlerde aracı bıraktığım yerde seksek oynayan 10 yaşlarında iki kız çocuğu elindeki seksek taşıyla kapıya resim yapmışlar...Kimse kusura bakmasın bunun adı şımarıklıktır,başına birşey gelmeyeceğini bildiği için pervasızlıktır...Böyle yetiştirilen çocuklar büyüyünce ne olacak?Kime üç kuruşluk faydası dokunacak?
    Biraz milli değerlere,maneviyata,terbiyeye özen göstermek lazım...
    Yap evladım,yap çocuğum la olmaz bu işler...
  • 2 yaşlarında çocuk annesinden evinin anahtarını almış. Arabamın yanına gelmiş. Anahtarı kilide sokmaya çalışıyor. Annesi de kaldırıma oturmuş, görüyor. Hiç bir şey demiyor. Benim hanım tesadüfen balkondan görmüş. Ne yapıyorsun. yapma bakıyım. diye çıkışmış. Öteden annesi gelmiş. Arabalarını yedin oğlum. Gel buraya demiş. Homurdana homurdan götürmüş çocuğu.

Ben yoktum. Anlattılar bana. O anda orada olsaydım gösterirdim arabanın nasıl yendiğini.

Çocuğa bir şey demiyorum. 2 yaşlarında. Anlamaz. Annesi hiç bir şey demiyor. Yapma oğlum, bozarsın demiyor. İnsanlar bir tuhaf olmuş. Başkalarının malına mülküne saygı kalmamış. Bu şekilde bir sürü örnek yaşadım. Bu sadece bir tanesi.
  • bilerek çizip zarar vermiyorsa birşey denilmez, çocuk bu bisiklete de binecek top da oynayacak. alt tarafı araba bu kadar gözünüzde büyütmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42
    Çocuğa bir şey demiyorum. 2 yaşlarında. Anlamaz. Annesi hiç bir şey demiyor. Yapma oğlum, bozarsın demiyor. İnsanlar bir tuhaf olmuş. Başkalarının malına mülküne saygı kalmamış. Bu şekilde bir sürü örnek yaşadım. Bu sadece bir tanesi.

Valla bir çok yerde durum aynı. İnsanlar mala bağlamış halde. Adam komşusunun bahçe tahliye borusunu kırıyor. Dönüp bakmıyor, çocuğu bahçe kapısını kırıyor oralı olmuyor. Çocuğu araba yan aynalarına tutunarak sallanıyor falan.

Binlerce örnek verebilirim. Ama en çok nefret ettiğim trafikle ilgisi olmasa da insanlıkla ilgisi olan konu apartmanda halı silkeleme eylemi. Birileri bu canlılara elektrik süpürgesinin, halı yıkama makinesi ve firmalarının varlığından haberdar etsin. Alt katlarda yaşayanların, sokaktan geçenlerin kendinden daha insan olduğunu falan söylesin.

Ülkem için forumun veri tabanını dolduracak kadar şey yazabilirim. Hatta bir başkası benim de yaptığım insanlık dışı olayları da yazabilir.

Merak ettiğim bizim kadar insanlıktan nasibini alamamış başka toplumlar da var mı? Ben ülke dışına çıkmış adam değilim, çıkanlar yorumlarsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

"Bırakınız yapsınlar,bırakınız geçsinler" le olmaz bu işler...
    Biz de zamanında çocuktuk,değil zarar vermeyi milletin arabasının yanına bile yaklaşamazdık ailemizin ve sahibinin korkusundan...

Geçenlerde aracı bıraktığım yerde seksek oynayan 10 yaşlarında iki kız çocuğu elindeki seksek taşıyla kapıya resim yapmışlar...Kimse kusura bakmasın bunun adı şımarıklıktır,başına birşey gelmeyeceğini bildiği için pervasızlıktır...Böyle yetiştirilen çocuklar büyüyünce ne olacak?Kime üç kuruşluk faydası dokunacak?
    Biraz milli değerlere,maneviyata,terbiyeye özen göstermek lazım...
    Yap evladım,yap çocuğum la olmaz bu işler...

Ne güzel cevap. Aile sorumsuz, yap çocuğu sal sokağa. Neye yaradı? Hiçbir şeye!

• Bunlar hep çevre şartları, mimarlık problemleri. Şu arsa ve inşaat rantı kadar bu topluma zararı olan ikinci bir şey daha yoktur herhalde.

O çocuklardan biriyle arada sırada konuşsak, sizden çok koruyabilir o arabayı. Arkadaşlarını ikna eder, biri çizerse size haber verir. Ama çocukla sosyal ilişki olacak, çocuk binadaki amcaları bilecek, amcaları da kimin çocuğu olduğunu bilecek. Sosyal ilişki derken bunu kastediyorum zaten, fazlasını değil. Ama fizik şartlar ve planlar buna dahi izin vermiyor. Binanın ortak yerleri, oyun alanları olacak. Yeni toplu konutlara bakıyorum, çoğu açık hava cezaevleri gibi. Tek farkları perdeleri var.

Ölçeği gereksiz yere büyüttük. Bu kadar çok 14 katlı binalara gerek var mıydı bilmiyorum. 5 katlıları yaparken 2, 3 katlıları yıkmasaydık yine bu kadar olmazdı bence. Yollar da böyle. Otoyolu kapıya kadar getirdik. Zemin veya satıh olarak değil, trafik olarak. Arabanın 70'le yürüdüğü yerde insanlar sakin olmaz. Taksileri sarıya,, polis arabalarını maviye boyarken küçük Amerika olmak istiyorduk. Gözümüz aydın, olduk. Ama büyüğünü olamadık.

• Konuşun anlatın anlarlar heralde.En kötü ihtimal sitede yer kollayın çocukların oynamadığı yerlere parkedin aracınızı ortalıktan çekin boşluk oldğunda.

Herkes çocukluğunu yaşamıştır topta oynamıştır bisikletede binmiştir.Ben bugune kadar 1 arabaya ufacık bi zarar verdiğimi hatırlamam ama kazara verebiliyolar işte kasıtlı yapılmadığı halde sorun yok..Yada hepsinin bisikletine gidonların yanına takılan plastikten alın 20 cift alsanız tutacağı 10 lira.Hepsine verin taksınlar metal çiziği gibi olmaz pastayla çıkar en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Bunlar hep çevre şartları, mimarlık problemleri. Şu arsa ve inşaat rantı kadar bu topluma zararı olan ikinci bir şey daha yoktur herhalde.

O çocuklardan biriyle arada sırada konuşsak, sizden çok koruyabilir o arabayı. Arkadaşlarını ikna eder, biri çizerse size haber verir. Ama çocukla sosyal ilişki olacak, çocuk binadaki amcaları bilecek, amcaları da kimin çocuğu olduğunu bilecek. Sosyal ilişki derken bunu kastediyorum zaten, fazlasını değil. Ama fizik şartlar ve planlar buna dahi izin vermiyor. Binanın ortak yerleri, oyun alanları olacak. Yeni toplu konutlara bakıyorum, çoğu açık hava cezaevleri gibi. Tek farkları perdeleri var.

Ölçeği gereksiz yere büyüttük. Bu kadar çok 14 katlı binalara gerek var mıydı bilmiyorum. 5 katlıları yaparken 2, 3 katlıları yıkmasaydık yine bu kadar olmazdı bence. Yollar da böyle. Otoyolu kapıya kadar getirdik. Zemin veya satıh olarak değil, trafik olarak. Arabanın 70'le yürüdüğü yerde insanlar sakin olmaz. Taksileri sarıya,, polis arabalarını maviye boyarken küçük Amerika olmak istiyorduk. Gözümüz aydın, olduk. Ama büyüğünü olamadık.

+ ∞

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.