Şimdi Ara

Ne yapacağım bu veletlerle? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adı üstünde çocuk. Hepimiz çocuk olduk...
  • çocuk yahu bu kadar abartmayalım arkadaşlar zamanında bizde çocuk olduk :) ne zaman tamam desek gider 10 dk sonra gene yapardık.

benim arabamdada var aynı sorunlar çoğu yeri çizik bu yüzden ama kalkıpta birkaç çizik için çocuklara bağırmam :)

şanslısınız ki çevrenizdeki çocuklar bilgisayar bağımlılığı yerine hala bizim eskiden yaptığımız gibi çıkıp dışarıda oyun oynamayı tercih ediyorlar :)

canları sağolsun diyin boşverin tabikide çocukların oynadıkları alanın olduğu yere değilde daha dip daha köşe bir yere park etmeye çalışın
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

Adı üstünde çocuk. Hepimiz çocuk olduk...

Hepimiz çocuk olduk. Doğru. Yaşınız kaç, bilmiyorum ama ben çocuk iken hiç kimsenin malına zarar vermezdim. Vermezdik. Şimdikiler çocuk değil. Afet.

Ben konuyu biraz daha açacağım. Şimdi okula giden, özellikle lise çağındaki çocuklara bakıyorum. Öğretmenlerle tartışmalar, öğretmenin masasına raptiye koymalar, bayan öğretmene aşk mektupları yazmalar, küfürler etmeler, öğretmen höt dedi diye köşe başına pusu kurup bıçaklamalar.

Yoooo. Kusura bakmayın. Bunlar çocuk filan değil. Hepsi terbiyesiz birer yaratık. Ben öğrenci iken sokakta arkadaşlarla yürürken karşımızdan herhangi bir öğretmen gelse ya kılığımızı düzeltir, yanından öyle geçerdik. Edebimizden yüzüne bile bakamazdık. Ya da bir kusurumuzu görür de bize kızar diye en yakın sokağa girip gözden kaybolurduk.

Çocuk bizdik. Öğrenci bizdik. Şimdikiler değil.

• Malım kıymetli değildir kaza ile yapılan zarara kızmam. Yıkamacı çizdi arabamı çok üzüldü mesela olacağı varmış takma kafana dedim. Çocuk bilmeden düşer, top gelir çizer yine bir şey demem. Ama bilinçli olarak göz göre göre zarar verene bende zarar veririm.

Geçen sene camda sigara içiyorum liseli bir kız ve erkek yaslanmış arabaya muhabbet ediyorlar, çocuk kızı yatırdı arabanın üstüne falan gündüz vakti soytarılık yapıyorlar. Gençtir yanında kız var hatırlarını kırmayayım dedim, girdim içeri.
    Ertesi gün yine aynı çift arabanın kaputuna oturmuş kız oğlanla takılıyor ben de arabayla sigara almaya gidecektim arabanın yanından geçtim hala sabırlıyım bir şey demedim. Açtım kapıyı arabaya bineceğim kız oğlanla öpüşürken arkası bana dönük bir dakika gibi işaret yaptı, anlamadım bana mı yaptın dedim. Oğlan bir dakika dedik bekle dedi. Sorgu sual yok oğlana sağlam bir tokat çaktım ayakta duramadı yere düştü. İlginç bir şekilde bir kelime dahi etmeden uzaklaştılar bir daha da görmedim.

Sonradan pişman oldum ama bizimde kız arkadaşlarımız oldu kimsenin arabasının kaputuna çıkıp gündüz vakti sokak ortasında öpüşüp araba sahibine bir dakika bekle demedilk..

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

"Bırakınız yapsınlar,bırakınız geçsinler" le olmaz bu işler...
    Biz de zamanında çocuktuk,değil zarar vermeyi milletin arabasının yanına bile yaklaşamazdık ailemizin ve sahibinin korkusundan...

Geçenlerde aracı bıraktığım yerde seksek oynayan 10 yaşlarında iki kız çocuğu elindeki seksek taşıyla kapıya resim yapmışlar...Kimse kusura bakmasın bunun adı şımarıklıktır,başına birşey gelmeyeceğini bildiği için pervasızlıktır...Böyle yetiştirilen çocuklar büyüyünce ne olacak?Kime üç kuruşluk faydası dokunacak?
    Biraz milli değerlere,maneviyata,terbiyeye özen göstermek lazım...
    Yap evladım,yap çocuğum la olmaz bu işler...

Kusura bakmayın ve yanlış anlamayın da, kapıya taşla resim çizme olayı oturduğum yerde tebessüm etmeme sebep oldu Ne resmi çizmişler?

Ayrıca 100% haklısınız, şımarıklıkla olmaz, aileleri uyarmak lazım. Artık çok kötü ve sorumsuz nesiller yetişiyor.

• Yaşlı bir teyze varmış Çocuklar sürekli kapının önünde duran metallerin üzerinde zıplayarak ses çıkarıyormuş kadında bundan rahatsız oluyormuş.

Bigün çocukları çağırmış demişki ben bu sesi çok seviyorum hergün gelip bu sesi çıkarırsanız burda oynarsanız size 2 tl vereceğim , cocukların hoşuna gitmiş.

Ertesi gün Çocuklara bugn param azaldı 1 tl vereceğim demiş ,cocuklar gene kabul etmiş ,

Bi sonraki gün 50 kuruş derken kadın artık para vereyemeyeceğini söyleyince çocuklarda kusra bakma teyze kurtarmıyor dahada gelip bu sesi çıkarmayızz demiş

• Güzel güzel uyarın sonra işi ciddiye bindirin hatta çocukları ağlatın.. Bilmiyorum ben çocukken beni polise falan götürceklerini söyleyip çok ciddi konuşuyordı bende kimseye bişey söylemeden gizli gizli ağlıyordum ve bir daha yapmıyordum.. Ama şimdiki çocuklar da öyle polisten falan da korkmuyor da neyse.. Ama siz biraz ciddiye bindirin sanki bu iş çok büyükmüş gibi davranın o zaman korkarlar ve bidaha yapmazlar büyük ihtimal..
  • bu zamanın veletleri laftan anlamıyor. yeni araba aldık kocaman sokak 100 metre duvar var. sen gel bizim arabanın dibine kale yap. oynadıkları topta değil. direk topu patlatmaya çalışıolar abanıolar fln.

bizde çocuk olduk. aman arabalara top gelmesin diye ne toplara koştuk zıpladık.

100 bin liraya araba alıosun aman bişi olmasın elin veledi anasını aglatıo kaportanın. orada durucaksın. ben kendimden iyi bakıorum arabama. masraf çıkınca ucuzada yapılmıo sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

Yaşlı bir teyze varmış Çocuklar sürekli kapının önünde duran metallerin üzerinde zıplayarak ses çıkarıyormuş kadında bundan rahatsız oluyormuş.

Bigün çocukları çağırmış demişki ben bu sesi çok seviyorum hergün gelip bu sesi çıkarırsanız burda oynarsanız size 2 tl vereceğim , cocukların hoşuna gitmiş.

Ertesi gün Çocuklara bugn param azaldı 1 tl vereceğim demiş ,cocuklar gene kabul etmiş ,

Bi sonraki gün 50 kuruş derken kadın artık para vereyemeyeceğini söyleyince çocuklarda kusra bakma teyze kurtarmıyor dahada gelip bu sesi çıkarmayızz demiş

BU hikaye biyerden tanıdık geliyor

• çocuk bisiklet sürmeyi bilmiyor arabaya yaslana yaslana gitmeye çalışıyor onu geçtim 8 yaşındaki çocuklar bugün parkta doğum günü partisi yaptılar görgüsüzlüğün bu kadarı bıraktıkları çöplerde cabası
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreKaanYksl

quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

BU hikaye biyerden tanıdık geliyor

modifiye edilmiş hali :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Bunlar hep çevre şartları, mimarlık problemleri. Şu arsa ve inşaat rantı kadar bu topluma zararı olan ikinci bir şey daha yoktur herhalde.

O çocuklardan biriyle arada sırada konuşsak, sizden çok koruyabilir o arabayı. Arkadaşlarını ikna eder, biri çizerse size haber verir. Ama çocukla sosyal ilişki olacak, çocuk binadaki amcaları bilecek, amcaları da kimin çocuğu olduğunu bilecek. Sosyal ilişki derken bunu kastediyorum zaten, fazlasını değil. Ama fizik şartlar ve planlar buna dahi izin vermiyor. Binanın ortak yerleri, oyun alanları olacak. Yeni toplu konutlara bakıyorum, çoğu açık hava cezaevleri gibi. Tek farkları perdeleri var.

Ölçeği gereksiz yere büyüttük. Bu kadar çok 14 katlı binalara gerek var mıydı bilmiyorum. 5 katlıları yaparken 2, 3 katlıları yıkmasaydık yine bu kadar olmazdı bence. Yollar da böyle. Otoyolu kapıya kadar getirdik. Zemin veya satıh olarak değil, trafik olarak. Arabanın 70'le yürüdüğü yerde insanlar sakin olmaz. Taksileri sarıya,, polis arabalarını maviye boyarken küçük Amerika olmak istiyorduk. Gözümüz aydın, olduk. Ama büyüğünü olamadık.

Basit bir örnek anlatayım size. Yazınızın doğruluğuna katılmama rağmen eksiğini gösterebilmek adına.

Silivri'de bir yazlık evimiz var. Bir site içinde. İlk olarak 6 aylıkken gitmişim oraya. Bir kere bizim olmayan birinin malına zarar verdim, onda da 4 ya da 5 yaşındaydım ve bugün bile görmeden cama çarpıp kırdığımı çok net hatırlıyorum. Hala o günü anlatır sitedeki büyüklerim. Nasıl üzüldüğümden bahsederler.

Orada büyüdüm ben. O insanlar da ailemin bir parçasıydı benim için. Düşünsenize, 23 yaşındayım, 22 yazımın neredeyse tamamı orada geçti. Bu yaz kısmetse 23. yazım da orada geçecek. Benim gibi 7-8 kişi daha var. Birbirimizi uyarırdık biz. Bırakın bilerek zarar vermeyi, oturup düşünürdük bir hareket yapmadan önce. Birine bir zararımız dokunur mu diye. İhtimal varsa yapmazdık. En fazla gürültü yapardık ama uyarıldıktan sonra gürültü yaptığımızı da hiç hatırlamıyorum.

Bundan 3 sene önce, her zaman yaptığımız gibi arabamızla otoparka park ettik. Siyah BMW 3.16 araba(amacım hava atmak değil, hikaye bağlanacak bu noktaya). Ne hikmetse top sahası, çocuk oyun parkı ve gazinosu olan(gazino dediğim yer ise sadece ismen gazino, yoksa bütün çocuklar ve gençler her haltı orada yapar, günün rahat 7-8 saati orada geçer) sitede yaklaşık 50 metre ileride olan top sahasında ya da çoğunlukla yapıldığı gibi gazinoda değil de otoparkta top oynamaya heves etmiş 5-6 yaşındaki çocuklar. Hedef ise etrafı arabalarla çevrili olan bizim arabayı vurmak(böyle çizgilerle ayrılmış bir otopark falan değil, gelen boş bulduğu her alana park ediyor ve ortalama 25-30 araba oluyor o alanda). Gidip uyardık. Tamam dediler ve 5 dakika sonra tekrar başladı. Bu sefer diğer arabaların sahipleri uyardı ve bıraktılar.

Aynı günün akşamı arabada boydan boya bir çizik vardı. Birkaç farklı kişi o gruptan bir çocuğun yaptığını söyledi. Ayrıca bu haber çocuğun annesinin yanında bize geliyordu. Annesi haber veren herkese bağırıp çağırdı. Sonra bu çocuğun bir arkadaşının babasının cep telefonuyla bir de kameraya aldığı ortaya çıktı. Çocuktur dedik ve geçtik. Annesi de biliyor nasılsa diye. Babası da duydu hatta, ondan da eminiz.

Arabayı yaptırdıktan sonra gelip otoparka koyduğumuz ilk gün yine aynı çocuğun çizdiğini bu sefer gözlerimizle gördük. Ailesinin yanına gittik ve "çocuklarına iftira attığımız gerekçesiyle" kavga çıktı. Biz gittikten sonra annesi "aferin oğlum, yine yaptırsınlar yine çiz" demiş ve bunu kuzenimden duydum. Gittim kadına. Dedim ki biz burada 20 yıldır yüzyüze bakıyoruz. Neden böyle yapıyorsunuz?

Aldığım cevap "arabanızı gözümüze sokarsanız çizeriz de yakarız da" oldu. Nasıl gözünüze sokuyoruz ki dedim, demez olaydım. "BMW insanın gözüne girer" dedi. Bir önceki arabamızın da BMW olduğunu hatırlattım, ama o beyazdı, bu siyah ve parlıyor dedi. Bununla siz buraya geldikçe ben de çizdireceğim demeyi de unutmadı. O zamandan beri ben ve ağabeyim arkadaşlarımızın hatırına gidiyoruz oraya, annem ve babam ise direk gitmiyor. Teyzemler hala orada oturdukları için bazen akşam gidip gece gelebiliyorlar sadece.

Bizim araba orada olmadığı zaman da olaylar kapanır diye bekler insan, değil mi? Bu sefer de beyaz bir Mercedes'i çizmiş. Üstelik bir misafire ait araba. Misafir bizim kadar anlayışlı olmayınca önce çocuğun babasını, sonra da annesini dövmek istemiş, millet araya girmiş. Çocuğa ise 2-3 tokat patlatmış.

Şimdi, sizce olay sadece fiziksel şartlar mı hala?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ronnie -- 1 Mayıs 2013; 2:06:20 >

• Kadının verdiği cevaptaki "BMW insanın gözüne girer" kısmının olduğu paragraf, ne kadar haset ve hastalıklı bir toplumumuz olduğunu gösteriyor.

Bu zihniyetin yetiştirdiği çocuk da hastalıklı oluyor. İşte bu zihniyet, sokak hayvanlarına eziyet ediyor (şiddetin stajı nedense hep gariban hayvancıklar ile yapılıyor) ilerde tren/araba taşlıyor.

Bunların hepsi ıslah evine gönderilip, ailelerine, toplumun huzurunu bozmak/suça teşvik/şiddete yönlendirici davranış ve tutumdan dolayı büyük para cezaları kesilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Kadının verdiği cevaptaki "BMW insanın gözüne girer" kısmının olduğu paragraf, ne kadar haset ve hastalıklı bir toplumumuz olduğunu gösteriyor.

Bu zihniyetin yetiştirdiği çocuk da hastalıklı oluyor. İşte bu zihniyet, sokak hayvanlarına eziyet ediyor (şiddetin stajı nedense hep gariban hayvancıklar ile yapılıyor) ilerde tren/araba taşlıyor.

Bunların hepsi ıslah evine gönderilip, ailelerine, toplumun huzurunu bozmak/suça teşvik/şiddete yönlendirici davranış ve tutumdan dolayı büyük para cezaları kesilmeli.

Aslında doğru eğitim gerekiyor sadece. Ancak siyasi çıkarlar sebebiyle kasıtlı olarak verilmeyen bir eğitim var. Neyse, çok girmeyelim oralara ama ben bu işin ceza ile halledilebileceğine inanmıyorum.
  • Gidip kızmak fayda etmez hocam, bi arkadaş da bahsetmiş. Hepsine birer dondurma alın ve nazikçe durumu izah edin. Kesin çözüm olmasa da çocukların size bakışı değişecektir. Eğer sorun hallolmazsa aileleriyle konuşun.
  • Dediğiniz şayet bir Avrupa ülkesinde olsa idik alınabilecek bir önlem olurdu. Ki zaten o zaman biz de bir avrupa ülkesi olurduk. Hayran olduğumdan değil ama bu böyle maalesef.

Bazı şeyler için çok geç. Mayamızda bir bozukluk var sanırım.

1 asır bile dayanamadık medeniyete. 90. yılında yıkılma ile yüz yüze.
  • quote:

Dediğiniz şayet bir Avrupa ülkesinde olsa idik alınabilecek bir önlem olurdu. Ki zaten o zaman biz de bir avrupa ülkesi olurduk. Hayran olduğumdan değil ama bu böyle maalesef.

İnsanların geçirdiği muazzam değişimlere şahit oldum. Öldürmekten başka birşey düşünmeyen bir insanın sokak çocuklarına yardım etmeye çalışan biri haline dönüşümünü gözlerimle izledim. İnsanlara olan inancım gerçekten çok fazla ama insanlığa olan inancım aynı oranda değil. İnsanlar kötüye olduğu kadar iyiye de yönelme yeteneğine sahip. Bu deişim de her yaşta olabilir. Sadece zorlaşır. Bu noktadan sonra yine siyaset geliyor, o yüzden yine bırakıyorum. Ancak "Mayamız bozuk" diye bir savunma olmaz. Dünyanın gördüğü en büyük medeniyetleri yıkan barbar toplumlar şu anda en medeniler olarak kabul ediliyorsa değişim ihtimali göz önünde bulundurulmak zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: c.ronnie

quote:

Dediğiniz şayet bir Avrupa ülkesinde olsa idik alınabilecek bir önlem olurdu. Ki zaten o zaman biz de bir avrupa ülkesi olurduk. Hayran olduğumdan değil ama bu böyle maalesef.

İnsanların geçirdiği muazzam değişimlere şahit oldum. Öldürmekten başka birşey düşünmeyen bir insanın sokak çocuklarına yardım etmeye çalışan biri haline dönüşümünü gözlerimle izledim. İnsanlara olan inancım gerçekten çok fazla ama insanlığa olan inancım aynı oranda değil. İnsanlar kötüye olduğu kadar iyiye de yönelme yeteneğine sahip. Bu deişim de her yaşta olabilir. Sadece zorlaşır. Bu noktadan sonra yine siyaset geliyor, o yüzden yine bırakıyorum. Ancak "Mayamız bozuk" diye bir savunma olmaz. Dünyanın gördüğü en büyük medeniyetleri yıkan barbar toplumlar şu anda en medeniler olarak kabul ediliyorsa değişim ihtimali göz önünde bulundurulmak zorunda.

Ben biraz geç olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de maalesef bazı şeyleri geri çevirmek imkansız.

Çünkü, bizim medeniyet dediğimiz şeyler adamlara efemine, bizim kaba saba dediğimiz şeyler ise adamların zihinlerine erkeklik olarak nüfuz etmiş.

10 senedir kurtlar vadisi saçmalığının bu kadar izlenmesi ve her şehirde irili ufaklı polat alemdarlar gezmesi, buna bir örnek.

Yani magandalık bu ülkede bir "meziyet" olarak görülüyor. İyiye gitmek için bir eğilim yok.

Demek istediğim buydu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: c.ronnie

quote:

Ben biraz geç olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de maalesef bazı şeyleri geri çevirmek imkansız.

Çünkü, bizim medeniyet dediğimiz şeyler adamlara efemine, bizim kaba saba dediğimiz şeyler ise adamların zihinlerine erkeklik olarak nüfuz etmiş.

10 senedir kurtlar vadisi saçmalığının bu kadar izlenmesi ve her şehirde irili ufaklı polat alemdarlar gezmesi, buna bir örnek.

Yani magandalık bu ülkede bir "meziyet" olarak görülüyor. İyiye gitmek için bir eğilim yok.

Demek istediğim buydu

İşte ben de doğru eğitim olursa doğru eğilim olur diyorum:)

Konu nereden nerelere geldi şaka maka Daha fazla konu dağıtmadan ben izninizi istiyorum. Bu güzel sohbet için teşekkür ederim.

• ne demek ben teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.