Çoçukları uyarmak istiyorsan onları en tatlı bir şekilde uyarmalısın aksine arabanı bile korur atmamaya dikkat eder. Zamanında bizde oynadık ters konuşanın aracına sürekli atıyorduk güzel dille konuşana her zaman iyi davranırdık
Konu pek önemsenmez sanmıştım Maşallah nerelere gelmiş.
ben de burada sokakta dikkat ettim, çocuklar kendi evlerinin önünde oynamıyor. neden çünkü babası oraya park ediyor. benim arabada da çocukların yaptığı bir sürü çizik var, hiçte hoşgörü ile bakamıyorum. şunu bilirim şunu söylerim iş ailede bitiyor. anne babalar nedense yapma etme oğlum kızım demiyor. uyardığın zaman sen suçlu oluyorsun. kimse kul hakkından haberdar degil ne yazik ki.
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
quote:
Orijinalden alıntı: lifeanddead
Adı üstünde çocuk. Hepimiz çocuk olduk...
Hepimiz çocuk olduk. Doğru. Yaşınız kaç, bilmiyorum ama ben çocuk iken hiç kimsenin malına zarar vermezdim. Vermezdik. Şimdikiler çocuk değil. Afet.
Ben konuyu biraz daha açacağım. Şimdi okula giden, özellikle lise çağındaki çocuklara bakıyorum. Öğretmenlerle tartışmalar, öğretmenin masasına raptiye koymalar, bayan öğretmene aşk mektupları yazmalar, küfürler etmeler, öğretmen höt dedi diye köşe başına pusu kurup bıçaklamalar.
Yoooo. Kusura bakmayın. Bunlar çocuk filan değil. Hepsi terbiyesiz birer yaratık. Ben öğrenci iken sokakta arkadaşlarla yürürken karşımızdan herhangi bir öğretmen gelse ya kılığımızı düzeltir, yanından öyle geçerdik. Edebimizden yüzüne bile bakamazdık. Ya da bir kusurumuzu görür de bize kızar diye en yakın sokağa girip gözden kaybolurduk.
Çocuk bizdik. Öğrenci bizdik. Şimdikiler değil.
Birçok noktada haklısınız, yaşça benden biraz daha büyüksünüz. Size katıldığım noktalar var. Özellikle yeni nesilde ne büyüklerine ne öğretmenlerine ne annelerine ne babalarına ne de birbirlerine saygı kalmadı. Ve muhakkak ki bu davranışlar hoş görülemez. Benim bahsetmek istediğim masumane davranışların hoş görülmesi gerektiği. Arabanın kapısına top da çarpabilir bisikletle geçerken çizilebilir de veya top oynarken komşunun camı da kırılabilir. Bunlar benim ve birçok kişinin çocukken yaptığı doğru olmayan fakat masum olan davranışlar diye. Ha şunu da belirteyim konuyu açan arkadaşa da hak vermiyor değilim sonuçta onun da malına bir zarar geliyor. Haklı bulmadığım nokta birçok kişinin yaptığı tavsiyeler ki bunlar: ''bir köşede sıkıştırmak, korkutmak, tartaklamak vs'' bunlar hiç hoş şeyler değil...
quote:
Orijinalden alıntı: the_zula
quote:
Orijinalden alıntı: EmreKaanYksl
quote:
Orijinalden alıntı: the_zula
BU hikaye biyerden tanıdık geliyor
modifiye edilmiş hali :))
daha güzel olmuş
Çocukları dövün ve otoparkta çılgınca drift yapın !
Neyse şaka bir yana ustam,aracınızı başka yere park etme imkanınız var mı ? Koskoca otopark sonuçta.Çocukların bir kabahati yok.Tatlı dille uyarın.Bağırmak çözüm değildir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme