Şimdi Ara

The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.606
Cevap
214
Favori
829.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
108 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 19 MAYIS 2015



    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada













    Witcher 1 ve Witcher 2'de neler oldu?


    The Witcher serisi, Geralt of Rivia karakteri üzerinden anlatılır. Ana karakterimiz olan kır saçlı karizmatik yaşlı kurt Geralt, ilk oyunun başında baygın ve hafıza kaybı yaşayan bir şekilde bulunur. Witcher’ların eskiden üretildiği ve saldırılardan sonra tek kalesi olarak kalan Kaer Morhen’e getirilen Geralt, zamanla geçmişini hatırlar ve tükenmekte olan Witcher soyunun son üyelerinden olduğunu öğrenir. Aynı zamanda hafıza kaybı yaşamayan ve geçmişi çok iyi hatırlayan dostları ve çok daha fazla sayıda düşmanları olduğunu da tabii…

    Kaer Morhen’de eski günlerine dönmeye çalışan Geralt’ın çalışmaları bir başka saldırıyla kesilir. Profesör ve gizemli bir büyücü ki daha sonra Salamandra adlı bir suç örgütüne bağlı olduklarını öğreneceğiz, Witcher’ları mutasyona uğratan ve onlara güçlerini kazandıran iksirleri çalmak için kaleye saldırırlar. Bu açılış bölümünün sonunda bu ikili kaleden ışınlanarak kaçarken, geride kalan son Witcher’lar ve dostları da ayrılıp Salamandra hakkında bilgi toplamak ve en nihayetinde onları durdurmak için anlaşırlar.

    Birinci bölüm, kitaplarda yer almayan ve sadece oyunlarda bulunan Alvin karakterini tanımamızla açılır. Alvin, “Source” denilen, büyü gücüne sahip ama henüz kontrol edemeyen bir çocuktur. Geralt’la yolları çok sık kesişecek olan Alvin gizemli bir karakter olarak oyunlarda yer edecek. Oyun, Alvin’i görüşümüzden sonra Geralt’ın Vizima eteklerini keşfiyle devam ediyor. Burada kasabalıları öldüren bir yaratıkla uğraşan Geralt, bir yandan ilk görüşte tanıyamadığı eski dostlarıyla yeniden tanışıyor ve şehrin önemli güçleriyle iyi ilişkiler kurmaya çalışıyor. Bir yandan da sevilmeyen güçleri yok etmeye çalışan Geralt, kendisi gibi Witcher olan eski dostu Berengar’ın akıbetiyle ilgili birkaç bilgi edindikten sonra şehir muhafızlarının pususuna uğrayıp baygın bir şekilde Vizima şehrinin esas kısmına giriyor.

    Zindandan çıkan Geralt, ikinci bölümde Vizima’nın tapınak bölgesinde bir gizemi çözmeye çalışıyor. Salamandra’yla kimlerin ilişkisi olduğunu çözmeye çalışan Geralt’ın şüphelendiği birkaç nüfuzlu isim var ve ilk bölümde yaratığı avlarken tanıştığı Order of the Flaming Rose üyesi Siegfried’in arkadaşı özel dedektif Raymond Maarloeve’un yardımıyla ipuçları bulup bunları takip etmeye çalışıyor.

    Araştırmalarına devam eden Geralt, üçüncü bölümde Vizima’nın ticaret mahallesine giriyor. Salamandra’yla ilgili gizemi çözmeye çalışırken, bir yandan da önceden tanıştığı gizemli çocuk Alvin’in gizemiyle de ilgilenmeye çalışıyor. Bu sırada Scoia’tael’in çalışmaları da daha cesurlaşıyor. Geralt bu bölümde, en yakın arkadaşı olan ozan Dandelion’ın da yardımıyla Alvin’i bir kez daha kurtarıyor ve Triss Merigold veya Shani arasında bir seçim yaparak ona bir koruyucu buluyor. Eski bir dostu ve bir hemşire olan Shani veya kendine gelince ilk tanıştığı, romantik anlar yaşamaya başladığı kızıl saçlı büyücü Triss. Bu seçime göre gelecekteki bazı olaylar etkilenirken, seçimin sonucunda hem Alvin’in fahri ebeveyni olmuş hem de bir sevgili edinmiş oluyor.

    Dördüncü bölüm, karakterimizin Triss tarafından çok uzaklara, Murky Waters kasabasına ışınlanmasıyla başlıyor. Buraya ulaşan Geralt, orada en yakın dostu Dandelion’la karşılaşıyor. İkisini birden oraya ışınlayan Triss’in amacını da ondan öğreniyoruz, ışınlanmayı çok seven Alvin bu kez buraya gelmiş. Alvin’i burada kasabanın şifacısı koruyor ki bu ilk bölümde kurtardıysanız Abigail, kurtarmadıysanız da yaşlı bir kadın oluyor. Aynı seçim, bu bölümde büyük yer kaplayan, Alina adlı genç bir kıza trajik ölümünden sonra huzur verme görevinin de sonunu biraz değiştiriyor. Bölümün sonunda Temeria’nın halkını korumaya kendini adamış olan Order of the Flaming Rose ve ezilen eski ırkların hakkını savunduğunu iddia eden ama bunu yaparken kargaşaya ve yıkıma sebep olan örgüt Scoia’tael arasında bir kapışma oluyor. Geralt en sonunda oyunun kalanına etki edecek olan seçimi yaparak kime destek olması gerektiğine karar veriyor.

    Beşinci bölümde Old Vizima’ya gelen Geralt, vaktini burada, bataklık mezarlığı bölgesinde veya eski malikâne çevresinde geçiriyor. Seçimlerine göre değişim gösteren beşinci bölümde yaşananlar şöyle,

    - Scoia’tael saflarında savaşan Geralt, yanmakta olan Old Vizima’ya gelir ve tekrar karşılaştığı dostu Zoltan ile birlikte mültecilerin daha güvenli olan bataklık mezarlığı bölgesine kaçmalarını sağlar. Bu arada Temeria kralı Foltest yerine dönmüştür ve kızı Adda yeniden Striga denilen ve canavara dönüşmesine sebep olan lanetle baş etmektedir. Geralt Adda için yapabileceğini yapar ve karşılığında Foltest, Salamandra’nın gizli üssüyle ilgili bildiklerini paylaşır. Bu sayede Geralt en sonunda oyunun açılışında Kaer Morhen’e saldıran gizemli büyücü Azar Javed’le yüzleşebilecektir.

    - Order saflarında savaşan Geralt, yanmakta olan Old Vizima’ya gelir ve tekrar karşılaştığı Rayla ile birlikte cephe hastanesinde yatan Siegfried’e ulaşmaya çalışırlar. Bir cüce olan Zoltan bu yolu seçen Geralt’a kızgın olduğu için, Geralt’ın onun yerine bir Order demir ustası bulması gerekir. Günün sonunda yine Foltest’e aynı sebepten yardım eden Geralt istediği bilgiye ulaşır.

    - Üçüncü ve son seçenek ise, hikâyede sıkça geçen “Witcher tarafsızlığı” ilkesi ve Geralt’ın kendi vicdan muhasebeleri sonucu seçilen tarafsız kalma seçeneği. Bu seçeneği Geralt’ın yakın dostları haricinde kimse anlamıyor ve onaylamıyor. Bu durumda Murky Waters’da her iki tarafla da savaşan Geralt, yanmakta olan Old Vizima’ya geldiğinde cephe hastanesindeki Shani’ye ulaşmaya çalışan hemşirelerle karşılaşıyor. Shani’ye ulaştıktan sonra onun da Old Vizima’dan kaçmasına ve druidlerden ilaç yardımı almasına yardım eden Geralt, nihayet yine Foltest’e yardım edip gerekli bilgileri alıyor.

    Son bölümde Temeria kralı Foltest ve Redania kralı Radovid ittifak kuruyorlar. Kızı Adda hayatta kalırsa, Foltest onu Radovid’le evlendireceğine söz veriyor. Bunun karşılığında Radovid ve ordusu da Order’la Scoia’tael arasındaki çatışmaya bir son vermek için Foltest’e yardım edecek. Order of the Flaming Rose’un lideri Jacques de Aldersberg’in Salamandra’nın da lideri olduğu ve Azar Javed’in çaldığı iksirleri kullanarak bir mutantlar ordusu kurmaya çalıştığı ortaya çıkar. Amacı ise Foltest’i devirmek, insan olmayan tüm ırkları yok etmek ve yeni bir çağ başlatmaktır. Foltest ve Radovid, Order’a saldırmak konusunda anlaşırlar ve Geralt’a da Aldersberg ve tüm ekibini yok etmesi için izin verilir. Tabii önceki bölümde olduğu gibi, bu son bölümde de seçilen yola göre değişimler yer alıyor.

    - Eğer Geralt Scoia’tael yolunu seçmişse, oradan dostu olan Yaevinn, Foltest’ten elfler için özgürlük istiyor. Durumu dikkatle inceleyen Foltest, silahlarını bırakmaları koşuluyla elflere zarar gelmeyeceğini söylüyor, ancak iyi niyet göstergesi olarak Yaevinn’in ülkeyi terk etmesini istiyor. Böylece halk, isyan sırasında yaptıklarının cezası olarak Yaevinn’in ülkeden kovulduğunu düşünecek. Foltest ardından Geralt’a da arkadaşlarını avlamayacağına dair söz veriyor. Yaevinn ve Geralt, Siegfried’le yüzleşiyor ve “insan” olmadığını söylediği Geralt’ı ilk görüşte öldürmesi gerektiğini belirten Siegfried’in yaşamına son veriyorlar. Ardından hikâye boyunca karşılaşılan karakterlerin saklandığı bir eve gelen Geralt’a burada, Alvin’le de ilişkisi olan ve oyun serisi boyunca bahsedilen, dünyanın sonu ve sadece elflerin kurtuluşuyla ilgili olan kehanet hatırlatılıyor. Bodrum kata inen ve burayı işgal eden yaratıkları öldüren ikili, öteki uçtan yukarı çıkıp bir delinin penceresinden dışarı çıkıyor. Dışarıda bir dövüş daha oluyor ve Geralt, bir Order şövalyesinin üzerinden anahtar alıyor. Bu anahtarla lağıma inen ikili, orada zeugl adlı güçlü bir canavarla mücadele ediyor. En sonunda Aldersberg’in saklandığı açıklığa ulaştıklarında, Yaevinn yaralı olduğu için Geralt’a tek devam etmesini söylüyor.

    - Geralt’ın Order’la birlik olması durumunda Siegfried, Foltest’i Aldersberg’in yaptıklarının Order’ı temsil etmediği konusunda ikna ediyor ve Order’ın yeni lideri olarak atanıyor. Daha sonra ikili yine eve giriyor, yine Geralt’a kehanet anlatılıyor ve çıkışta bu sefer Yaevinn’i öldürmeleri gerekiyor. Anahtarı bulduktan sonra lağımda canavarla kapışmanın ardından bu defa Siegfried yaralanıyor ve Geralt tek başına Aldersberg’in yanına gidiyor.

    - Şayet Geralt hiçbir tarafı seçmezse bu sefer Triss Merigold ile birlik oluyor. Önce Siegfried’le yüzleşip kaderine karar veren Geralt, klasik sığınak muhabbetinden sonra bu sefer de Yaevinn’in kaderine karar veriyor. Anahtarın Triss’de hazır bulunduğu bu seçenekte Triss yaralanmıyor ancak Geralt onu lağımda kandırıp yüzleşmeye tek başına giriyor.

    Ve yollar kesişir. Bu noktadan sonra Aldersberg’le yüzleşen Geralt, onun yaptığı her şeyi Büyük Kış’a karşı, yani insanlığın sonunu getirecek kehanete karşı yaptığını öğrenir. Geralt’ı kış dünyasına ışınlayan Aldersberg, çocukluğundan beri bu kehanetle ve insanlık kurtarılmazsa olacaklarla ilgili kâbuslar görmektedir. Tek amacının insanlığı korumak olduğunu söyler. Geralt da bütün megolamanların “daha büyük bir amaç için” suç işlediklerini bahane ettiklerini söyler ve olayı orada bitirmeye karar verir. Ama tam bu anda, başka bir dünyadan gelen King of the Wild Hunt müdahale eder ve Aldersberg’in ruhunu ister. Oyun boyunca karşısına zaman zaman çıkan bu karakter, Geralt’ın tüm seçimlerini çarpıtarak onun aklıyla oynamak ister. Bu noktada Geralt ya onu yenip kendini bu kötü hislerden kurtaracak ya da ruhu ona teslim edip kaçacaktır. İkinci seçeneği seçmesi durumunda kral, Geralt’a Aldersberg’i daha önce başka bir isimle tanıdığını söyler. Seçim ne olursa olsun sonunda Geralt Vizima’ya geri ışınlanır. Burada Aldersberg’in cesedini görür ve cesetten çalınan Witcher bilgilerini bir de Aldersberg’in madalyonunu alır. Bu madalyon, onun Alvin’e verdiği madalyona çok benzeyen ama çok daha eski bir madalyondur.

    Bu noktada anlamış olabileceğiniz gibi, kesinliği hiç açıklanmamış olsa da çok güçlü bir dedikodu Alvin’in aslında Aldersberg olduğu yönündedir. Oyunda geçen pek çok diyalog, King of the Wild Hunt’ın sözü ve bu madalyon teoriyi desteklemektedir. Olur da 3. Oyunda yine karşınıza çıkarsa, aklınızda bulunması faydalı olabilecek bir teori.

    En nihayetinde oyunun bitiş sinematiği devreye girer. Bu sinematikte olayların ardından ödülünü alan Geralt, tam sarayın kapısından çıkarken, girdiği sırada akşamdan kalma görünen gardiyanların cesetleriyle karşılaşır. Hemen kralın odasına koşan Geralt, burada bir katilin Foltest’e saldırdığını görür. Dövüşün ardından düşmanının kolunu kesen Geralt, maskesinin de düşmesine sebep olur. Yüzü tanıdık olmasa bile gözleri tanıdıktır, çünkü katil Witcher gözlerine sahiptir.



    İkinci oyun, ilk oyunun bittiği yerden devam ediyor. İlk oyuna göre çok daha fazla seçim olmasına rağmen yine önemli olayların hemen hemen aynı sonlandığı oyun, son derece zayıf ve heyecansız bir sonla bitiyor. Üstelik seçimlerinizle öldürme şansınız olan karakterlerin kaderleri, eğer öldürmediyseniz büyük ölçüde havada kalıyor. Bu karakterlerin bazıları üçüncü oyunda karşımıza çıkabilecek. Zira The Witcher 3: Wild Hunt’ın başında zekice tasarlanmış bir diyalogla ikinci oyunu oynamamış bile olsanız o kararları belirleyebiliyorsunuz. Bu kısım da süreç açısından size yardımcı olacaktır. Bu diyalogun ardından da kaderini belirlemiş olduğunuz yan karakterlerden hayatta kalanları yeni öykünüzün bir parçası olacak. Yine de bu kadar seçim ve havada kalan hikâyeler sebebiyle Assassins of Kings’i anlatmak biraz zor oluyor.

    Assassins of Kings’in açılışında, hala hafızasını tam olarak kazanamamış olan kahramanımız Geralt, La Valette kalesinin zindanlarında esir bulunmaktadır. Kral Foltest’in sağ kolu olan Vernon Roche onu sorguya çeker. İlk oyundan birkaç ay sonra geçen bu olaylar sırasında Geralt, Foltest’i öldürmekle suçlanmaktadır ve kurtulmak için Roche’u ikna etmesi lazımdır. Bu andan itibaren Roche ve Geralt bir sorgu şeklinde konuşurken Geralt o ana kadar yaşananları ve kralın ölümünün arkasındaki gerçeği anlatır, biz de flashback olarak bu kısımları oynarız.

    Metresi Mary Louisa La Valette’in isyan çıkarması sonucu La Valette kalesine saldıran Foltest’in gizli bir amacı da vardır. Dedikodulara göre Mary Louisa’nın üç çocuğundan iki tanesi aslında Foltest’indir ve Foltest onları tahtının devamı için istemektedir. Geralt da ilk oyunun sonunda Foltest’i kurtardıktan sonra onun kişisel koruması olarak atanmıştır ve bu yüzden saldırıda rol oynar. Kaleye saldırdıkları sırada Foltest, ilk oyunun sonunda saldıran Witcher tarafından öldürülür. Vernon Roche en sonunda Geralt’a inanır, ancak varisi olmadan ölen Foltest’in ardından karışıklıklar olduğu için Geralt’ın kaleden kendisi kaçması gerekmektedir. Bu süreçte, eğer kaleye saldırdıkları sırada Mary Louisa’nın Foltest’ten olmadığı kesin olarak bilinen tek çocuğu Aryan’ı öldürmediyse Aryan’ı, öldürdüyse de Mary Louisa’yı zindandan kurtarma şansı vardır. Bu karakterlerin akıbetleri oyunun ilerleyen kısımlarında biraz belli olsa da yine ucu açık kalan yanları olacak. Kaleden kurtulan Geralt, Roche ve Triss ile buluşup, katili aramak için Flotsam kasabasına doğru yelken açar.

    Oyunun ilk bölümü tamamen Flotsam’da geçer. Kahramanlarımız Flotsam’a girerken, Iorveth adlı Scoia’tael üyesi bir elfin pususuna düşerler. Triss bu sırada kendisini çok zorlayarak ve zayıflatarak da olsa koruyucu bir büyü yapmayı ve grubun hayatını kurtarmayı başarır. Görünüşe göre yakındaki bir başka krallığın kralı da bir Witcher tarafından öldürülmüştür ve bu kral da isyancılarla işbirliği halinde olduğu için Scoia’tael öfkelidir. Saldırıyı atlattıktan sonra kasabaya giren Geralt, burada eski dostları Dandelion ve Zoltan’ı darağacından kurtarır. Bunu yaparken kasabanın komutanı Bernard Loredo’yu ikna eder.

    Flotsam kasabasının ticaret yolları, Kayran adlı dev bir deniz yaratığı sebebiyle kapalıdır. Sile de Tansarville adlı yeni bir büyücü kadının yardımıyla Geralt, bu yaratığı alt ederek ticaret yollarını yeniden açar. Bu sırada, Letho adlı gerçek katil olan Witcher’ın Iorveth’e ihanet edeceğini öğrenen Geralt, onu bu konuda ikna eder. Roche, Letho’yu durdurmak için kalabalık bir kuvvet getirirken Geralt’la düelloya tutuşan Letho, yenişemeyince Triss’i esir alır ve onları Aedirn’e ışınlaması için zorlar. Bu noktadan sonra Geralt oyunun kalanını etkileyecek olan ana seçimini yaparak ya Vernon Roche’la ya da Iorveth’le beraber Triss’i bulmak için yollara düşer.

    İkinci bölümde her iki seçimde de Aedirn’e giden Geralt, seçimine göre farklı taraflarda savaşıyor. Yakındaki Kaedwen ülkesinin kralı Henselt ve cüce şehri Vergen’deki isyancılar arasında savaş vardır. Geralt Iorveth’le geldiyse cüce şehrinde, Roche’la geldiyse de Henselt’in saldırı kampında yer alır.

    Roche’la gelirse, gelmeden önce Flotsam’ın komutanı Bernard Loredo’yu kral Henselt için casusluk yaptığı gerekçesiyle öldürür. Ancak sonra Aedirn’e geldiklerinde savaşta krala yardım ederler. Geralt ordu içinde Henselt’in güneydeki Nilfgaard krallığına çalıştığını düşünen milliyetçi isyancıların varlığını keşfeder. Roche’la gelmesi durumunda Geralt üç görev yapar. Triss’in yerini tespit etmek, kral Henselt’in üstündeki laneti kaldırmak ve kralın Vergen şehrine saldırmasını engelleyen savaş alanı lanetini kaldırmak. Daha sonra krala karşı iki Witcher katilin suikast çabasını engeller ve ölü kaldırma yöntemlerini kullanarak onlardan bilgi alır. Aldığı bilgiye göre bu katiller Sile de Tansarvillle’e bağlıdır. Ancak o, çoktan bir başka büyücü kadın olan Philippa Eilhart ile Loc Muinne bölgesine kaçmış ve isyancıların lideri Saskia’yı da büyüleyerek yanlarında götürmüştür.

    Laneti kalkar kalkmaz eski planlarının başına dönen Henselt, Roche’un adamlarını öldürtüp ekibindeki tek kadın olan Ves’e tecavüz ederek gerçek yüzünü gösterir. Bunun sonucunda Geralt, Henselt’in muhafızlarını öldürür ve Roche’un intikam alarak onu öldürmesine (ve bir iç savaş başlatmasına) izin verir ya da canını bağışlaması için Roche’u ikna eder. Daha sonra da Triss’i bulmak için Loc Muinne’e gider.

    Geralt, Aedirn’e Iorveth’le gelirse de isyancılara yardım ediyor. Bu sırada yine üç tane görev yapan Geralt, isyancıların lideri Saskia’nın zehrini kırmak için bir panzehir hazırlar, Triss’in yerini tespit eder ve isyancıların şehri savunmasına engel olan savaş alanı lanetini kaldırır. İsyancılar Henselt’in ordusunu yener ve Henselt de Saskia’nın isteklerini kabul etmek zorunda kalır. Geralt, Saskia’nın aslında insan kılığında bir ejderha olduğunu, ama danışmanı olan büyücü Philippa Eilhart’ın büyülü kontrolünde olduğunu keşfeder. Philippa kendisini ve Saskia’yı Loc Muinne’e ışınladıktan sonra onları takip etmek ve Triss’i bulmak için Geralt ile Iorveth de Loc Muinne’e gider.

    Geralt, ya Iorveth’le ya da Roche’la birlikte Loc Muinne’e gelir. Burada büyücüler bir kurul için toplanmışlardır ve amaçları büyücülerin yasama, yürütme, yargı organı olacak Conclave adlı birliği kurmaktır. Bu yüzden bütün kraliyet liderleri de oradadır. Philippa Eilhart ve Sile de Tansarville ise Saskia’yı da kullanarak kendi güçlerini kabul ettirmek istemektedir.

    Eğer Iorveth’le geldiyse, Triss’i kurtarmak ve Philippa’yı kurtarmak arasında bir seçim yapmak zorundadır. Çünkü Philippa, Saskia konusunda yardım edebilecek tek kişidir ve Redania kralı tarafından esir alınmıştır. Roche’la gelmesi durumunda ise Triss’i kurtarmak ve kaçırılmış olan Temeria Prensesi Anais La Valette’i kurtarmak arasında bir seçim yapması gerekmektedir. Bu seçimin ardından büyücüler ve kraliyetler arasındaki toplantı Letho yönetimindeki Nilfgaard güçlerinin saldırısıyla bozulur. Letho, büyücülerin komplosunu açıklar ancak Sile kaçar. Ya da eğer Triss kurtarıldıysa, Geralt’ın kiminle gittiğine bakılmaksızın, Nilfgaard elçisi ölür, büyücülerin komplosu ortaya çıkar ve ya Roche kanun kaçağı ilan edilir (ve Temeria tahtı boşta kalır) ya da Iorveth ölümcül bir biçimde yaralanır.

    Geralt Sile’yi kovalar ve megascope adlı büyü aletiyle kaçmaya çalışan Sile, aletin içindeki elmaslardan biri bozuk olduğu için tıkalı kalır. Geralt bu elması çıkarabilir ya da hiçbir şey yapmayarak onu ölüme terk edebilir. Daha sonra da ya ejderha Saskia’yı öldürür ya da üzerindeki büyüyü kaldırır.

    Oyunun sonunda ise Geralt’ın seçimlerine göre ufak farklılıklar var. Eğer Geralt Triss’i kurtardıysa, Conclave yeniden kuruluyor ve büyücüler Loc Muinne’i mühürlemek için çalışıyorlar. Eğer kurtarmadıysa, Loc Muinne ve Kuzey Krallıkları genelinde bir büyücü soykırımı yaşanıyor. Ama korkmayın, Triss her koşulda sağ salim kurtuluyor. Geralt en sonunda Letho ile yüzleşiyor ve Letho ona, güneydeki Nilfgaard krallığının Kuzey Krallıkları’nı işgal etmeden önce iç karışıklıklar çıkarma komplosunu anlatıyor. Geralt bunu dinledikten sonra ya gitmesine izin veriyor ya da onu öldürüyor. Bunun ardından Triss ve Roche veya Iorveth ile tekrar bir araya gelen kahramanımız güneye doğru yola çıkar.


    ___________________________________________________________________________________


    GÜNCELER, MEKTUPLAR, GÖREV KAĞITLARI ÇEVİRİLERİ

    https://forum.donanimhaber.com/m_106128328/tm.htm


    KARAKTER ÇEVİRİLERİ

    https://forum.donanimhaber.com/m_106185261/f_//tm.htm#106186092

    ___________________________________________________________________________________


    @fasakasa nikli arkadaşın videolu başlangıç rehberi



    ____________________________________________________________________________________

    PS4'deki performans sorunu için çözüm;


    quote:

    Orijinalden alıntı: fiyu

    quote:

    Orijinalden alıntı: fiyu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pillkey


    quote:

    Orijinalden alıntı: fiyu

    Bu sorun ilginç oyunun resmi forumunda aynen bunlar var herkeste olmadığı tek platformda(Ps4) ki kullanıcılar arasında tutarsız performans sergiliyor olması da bir ayrı tartışma konusu oluşturmuş. Pc de olsa anlarım herkes aynı donanıma sahip değil ama konsolda olan bu fark akıl alır gibi değil.
    Bende 1.04 ile oluşan sorunlar oyunun seslerinde kırılmalar gecikmeler (menüde, saldırılarda giren fon müziklerinde, Geralt'ın kıyafetlerindeki harekete bağlı metal sesleri gibi gibi), envanter ve ana ekranda takılmalar, envanterin geç açılıp tepkiyi geç vermesi yerin içinde yürüyen Npc'ler, ölen insan düşmanların öldüğü gibi "loot bag" haline gelmesi bunlar başlıca oluşan ve başıma gelenlerdir. Henüz sonuç getirecek çözüm önerisi bulamadım bulduğum bir tane vardı oda konsolu güvenli mod'da açıp veritabanı onar seçeneğini yapmaktı ama o da çözüm olmadı. Bekliyoruz

    Hocam halbuki bendede o kadar sorun yok suana kadar yasadiğim tek sorun bi kez bi sahnede kaplamalar geç yuklendi bide ara sıra fps droları oldu oda çok denikenez dediğiniz doğru anlaşılan herkesde farklı

    Aklıma tek bir seçenek geliyor. Ps4'den oyunun kayıtlarını hem çevrim içi hemde usb belleğe alıp oyunu silip tekrar sisteme tanıtmayı düşünüyorum. Sıfırdan yüklesin her şeyi kayıtları atarım bakalım böyle yapınca bir farklılık olacak mı ? eğer olur da işe yararsa bu sorunu yaşayanlar için durumu konu içinde hemen duyururum

    Yaşanan sorunlara bir kanıt olarak şu testler bulunsun konudahttps://www.gamersyde.com/hqstream_the_witcher_3_wild_hunt_samps_ps4_1_04-34802_en.html

    Evet inanılmaz bir şey ile karşı karşı kaldım dediğim gibi üsteki metinde oyunun savelerini usb belleğe alıp oyunu tamamen sildim ardından yeniden başlat ile cihazı resetledim açıldı ve oyunu yeniden tanımladı ardından dlcleri elle kontrol edip geri yükledim sonra save dosyalarını usb'den geri yükledim ve oyunu açtım sonuca geleyim hemen işe yaradı oyunda ki fps düşüşleri ve şikayet ettiğim bir çok şeyler azaldı hatta tamamen ortadan kalktı. Eğer Ps4 sürümünde yukarıdaki sorunları yaşıyorsanız benim yaptığım işlemi uygulayın kesinlikle farkı göreceksiniz saygılar



    _____________________________________________________________________________________


    Geralt of Rivia ve KILIÇLARI

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Silver Sword, yaratıklar üzerinde etkili olan ve sadece yaratıklar için kullanılan kılıç.

    Steel Sword, insan ve insan olmayanlar (Elf, cüce, buçukluk vs.) üzerinde etkili olan ve sadece bu türler için kullanılan kılıç.


    _____________________________________________________________________________________


    NG+ NEDİR?


    New Game Plus'ın kısaltılmasıdır. Oyunu bitirdikten sona levelınız ve eşyalarınıza dokunulmadan oyuna tekrar başlarsınız ama bu daha zor düşmanlar demek. Aynı şeyleri daha da zorlanarak tekrar yapabilir, kendinizi test edebilirsiniz.

    NG+ 'dan başlamak için videoya bakabilirsiniz. Tabii hatırlatalım oyunu en az lvl 30 olarak bitirmiş olmanız gerekiyor. Son adımdaki seçenekte de NG+ 'ya hangi kayıt dosyanızdan başlayacağınızı belirliyorsunuz.





    _____________________________________________________________________________________

    DLC İLE GELEN SİLAH VE ARMOR SETLERİ


    İki armor setinin de iki versiyonu var. Temarian set lvl 4 ve lvl 29, Nilfgaardian set lvl 10 ve lvl 35

    -Temerian Armor set, White Orchard bölgesindeki tüccardan alınıyor. Lvl 29'dan önce almak istediğinizde lvl 4 versiyonu, Lvl 29'da giderseniz lvl 29 versiyonunu görürsünüz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    -Nilfgaardian set, Velen'de Baron'un kalesindeki Quartermaster'dan alınıyor. Lvl 35'den önce giderseniz lvl 10 versiyonu, lvl 35'de giderseniz zırh, ayak, pantolonun 35, eldivenin 37 versiyonunu görürsünüz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    -Wolf School Gear setini tamamlayabileceğini diagramların yerleri şu şekilde; ancak part 3 için Kaer Muire'ye gittiğiniz zaman eğer ana hikayeyi bitirdiyseniz oradaki Blacksmith'i göremiyorsunuz. Bu durumda kalan arkadaşlar diğer tüm diagramları topladıktan sonra eksik olan parçaların yerlerini youtube'dan bakabilirler. Lvl 14 ve lvl 34'e scale oluyor.

    Part 1 and Part 5 - blacksmith Hatori in Novigrad.
    Part 2 - blacksmith in Lindenvale.
    Part 3 - Kaer Muire in Skellige
    Part 4 - armorer in Hierarch Square in Novigrad.
    Part 6 - armorer by the bridge to Kaer Trolde (Skellige)

    -Skellige (Undvik) armor set. Skellige'deki Kaer Trolde'de de yer alan armorer'dan satın alınıyor. Lvl 16 ve lvl 41'e scale oluyor. Lvl 41'deki armor değerleri bakımında şu anda oyundaki en iyi set.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Nilfgaardian Crossbow
    Level 7
    5-7 Damage
    +125% Attack Power
    Değeri: 300 Crowns
    Bulunduğu yer: Velen, Baron'un kalesi, Quartermaster

    Skellige Crossbow
    Level 14
    6-8 Damage
    +145% Attack Power
    Değeri: 420 Crowns
    Bulunduğu yer: The Skellige Isles, Kaer Trolde'deki Blacksmith

    Elven Crossbow
    Level 21
    7-9 Damage
    +165% Attack Power
    Değeri: 450 Crowns
    Bulunduğu yer: Novigrad'ın en kuzeyindeki notice board'un arkasında yer alan Shopkeeper

    _____________________________________________________________________________________




    CHARACTER

    Burası karakterimizi geliştirdiğimiz kısım. Beş kısma ayrılıyor; Combat, Signs, Alchemy, General ve Mutagens.

    Karakter bölümünde iki önemli detay söz konusu, birincisi Ability Points ikincisi ise Mutagens.

    1- Ability Points, level atlayarak 1 adet ve haritadaki soru işareti (?) olan bölgelerdeki element taşlarını aktifleştirerek 1 adet elde ediliyor. Kullanılabilir kaç tane ability puanına sahip olduğunuzu Points Available kısmında görebilirsiniz. Tam yanındaki Points in Branch ise o bölümde açtığınız toplam skill sayısını gösterir.
    2- Mutagens, geliştirdiğimiz skill'lerle direk bağlantısı olan ve karakterimize bonus kazanç sağlayan bir eşya.

    Bunlar pasif skill'ler, yani kullanmak için herhangi bir tuşa basmanıza gerek yok; ancak kullanılabilir olması için slot'a yerleştirmeniz gerekiyor.


    Combat (Saldırı - Tüm saldırı tipleri adrenalin puanı kazandırır)

    Fast attack (Kılıçla yapılan hızlı saldırı)
    -Muscle Memory > Fast attack saldırı hasarını artırır
    -Precise Blows > critical hit şansını ve critical hit hasarını artırır
    -Whirl > Spinning atack saldırısını aktifleştirir, bunu yapabilmek için fast attack tuşuna basılı tutmanız gerekiyor
    -Cripping Strikes > Fast attack saldırısına kan kaybı özelliği etkiler ve 5sn boyunca düşman kan kaybeder

    Strong attack (Kılıçla yapılan ağır ama güçlü saldırı)
    -Strength training > Strong attack saldırı hasarını artırır
    -Crushing Blows > Critical ht şansını ve critical hit hasarını artırır
    -Rend > Rend saldırısını aktifleştirir, bunu yapabilmek için strong attack tuşuna basılı tutmanız gerekiyor
    -Sunder Armor > Düşmanın hasar dayanıklılığını zayıflatır

    Defense (Savunma)
    -Arrow Deflection > Okları savuşturabiliyorsunuz
    -Fleet Footed > Saldırıdan kaçtığınız esnada alınan hasar oranını düşürür
    -Counterattack > Yapılan counter attacktan sonra ki saldırının hasarını artırır
    -Deadly Precision >
    -Adrenalin puanı rakibi anında öldürme şansını artırır

    Marksmanship (Crossbow)
    -Lightning Reflexes > Crossbow ile nişan alındığında zaman yavaşlar
    -Cold Blood > Her ok rakipten adrenalin puanı toplar
    -Anatomical Knowledge > Critical hit şansını artırır
    -Crippling Shot > Yaratıkların özel yeteneklerini belli süreliğine devre dışı bırakır

    Battletrance (Adrenalin)
    -Resolve > Alınan hasardaki adrenalin kaybını azaltır
    -Undying > Vitality (Sağlık) tükendiğinde yenilemeye başlar
    -Razor Focus > Mücadeleye girildiği anda adrenalin puan kazandırır ve kılıç darbelerini güçlendirir
    -Flood of Anger > Üç adrenalin puanı varken sign kullanıldığında büyü seviyesini en üst noktaya çeker ve etkisini artırır


    Sign (Büyü - Tüm büyü tipleri stamina doldurur)

    Aard (Telekinetik etkisi olan itici bir rüzgar yaratır)
    -Far Reaching Aard > Aard büyüsünün mesafesini artırır
    -Aard Sweep > Belli bir yarı çapta düşmanlara karşı daha etkilidir, ilk iki seviyede düşmanı yere serme şansı düşük
    -Aard Intensity > Aard'ın etkisi artırır
    -Shock Wave > Aard'ın verdiği hasarı artırır

    Igni (Ateş odaklı saldırılar yapar)
    -Melt Armor > Düşmanın zırhında kalıcı olarak zayıflatır, geliştirdikçe etki oranı da gelişir
    -Firestream > Saldırıyı diğer düşmanlara da yayar
    -Igni Intensity > Igni'nin etkisini artırır
    -Pyromaniac > Düşmanın yanma olasılığını artırır

    Yrden (Yere tuzak bırakır)
    -Sustained Glyphs > Büyünün kullanım süresini uzatır
    -Magic Trap > Belli bir yarı çapta tüm düşmanları yavaşlatır ve hasar verir
    -Yrden Intensity > Yrden'in etkisini artırır
    -Supercharged Glyphs > Büyünün etkisi altına girildiğinde düşman her saniye can kaybeder

    Quen (Koruma kalkanı sağlar)
    -Exploding Shield > Kalkan patlayarak düşmanı geri iter, geliştirdikçe düşmanı yere serme şansı artar
    -Active Shield > Düşmanın saldırısını emer ve vitality kazandırır, geliştirdikçe stamina harcamaz
    -Quen Intensity > Quen'in etkisini artırır
    -Quen Discharge > Düşmanın saldırısını belli bir oranda emerek düşmana geri gönderir, geliştirdikçe oran artar

    Axii (Düşmanları sersemletir)
    -Delusion > Kullanıldığı zaman düşman kıpırdayamaz ayrıca normal konuşmalarda karşıdaki kişiyi kontrol etmek için de kullanılır
    -Puppet > Düşmanı kendi safımıza çekebiliriz, bunu yapabilmek için Axii büyü tuşuna basılı tutmanız gerekiyor
    -Axii Intensity > Axii'nin etkisini artırır
    -Domination > Aynı anda iki düşmanın kafasını karıştırabilisiniz ancak büyünün etkisi zayıflar


    Alchemy (Simya - Tüm simya türleri yapılan iksirlerin kullanım süresini uzatır)

    Brewing (Yenilen ve içilen malzemelerin verimliliğini artırır)
    -Heightened Tolerance > İksir kullanımındaki aşırıdoz kullanım oranını artırır
    -Refreshment > Her iksirin vitaliy vermesini sağlar
    -Delayed Recovery > Toxicity seviyesi %70 ya da daha üstündeyken kullanılan iksirin tekrar kullanılmasına gerek kalmıyor
    -Side Effects > İksirlere başka iksirlerin etkisini kazandırma şansı verir ayrıca toxicity'den muaf olur

    Oil Preparation (Kılıçlar için yapılan yağların verimliliğini artırır)
    -Poisoned Blades > Silaha eklendiği zaman her saldırıda zehirleme şansını artıyor.
    -Protective Coating > Monster oil tipindeki hedeflere karşı belli oranda koruma sağlıyor
    -Fixative > Blade oil'in daha hızlı dolmasını sağlıyor
    -Hunter Instinct > Adrenalin puanı dolu olduğunda hedefteki düşmana critical hit yapma şansını artıryor.

    Bomb Creation (Bombaların verimliliğini artırır)
    -Steady Aim > Bomba atmak için nişan alındığın zamanı yavaşlatır.
    -Pryotechnicks > Bombaların normal etkilerine ek hasar sağlar
    -Efficiency > Bomba taşıma kapasitesini artırır.
    -Cluster Bombs > Bombalar patladıktan sonra ek olarak patlayıcı parçalar yayar

    Mutation (Hem mutagen'lerin verimliğini artıyor hem de güçlü düşmanlardan mutagen bulunmasını sağlıyor)
    -Acquired Tolerance > Öğrenilen her alchemy toxicity seviyesini yükseltir
    -Tissue Transmutation > Mutagen decoction'lar vitality seviyesini decoction süresi boyunca artırır
    -Synergy > Mutagen bonus slotunun oranını artırır
    -Adaptation > Tüm mutagen decoctionların süresini uzatır

    Trial of the Grasses (Toxicity seviyesinin daha etkili kullanılmasını sağlar)
    -Frenzy > İksir toxicity seviyesi tükenmişse düşmana daha kolay counter atak yapabilmek için zaman otomatik olarak yavaşlar.
    -Endure Pain > Toxicity seviyesi ölümcül eşiğe geldiğinde vitality seviyesini yükseltir
    -Fast Metobolism > Toxicity seviyesini her saniye düşürür
    -Killing Spree > İksir toxicity seviyesi tükenmişse, her düşmana critical hit yapma şansını artırır.


    General, diğer skill'lerden bağımsız olarak genel anlamda kazanç sağlar. Örneğin vitality artırır, vitality'nin belli sürelerde sürekli dolmasını sağlar, crossbow'un gücünü artırır, zayıf, orta, ağır zırhlar için karakter değerlerini artırır, adrenalin puanınızı daha verimli kullanmanızı sağlar.
    #Sun and Stars, gündüzleri vitality'i saniyede 10 puan yükseltiyor ancak dövüş esnasında aktif değil. Akşamları ise dövüş esnasında stamina'yı saniyede 1 puan yükseltiyor.
    #Survival Instinct, vitality'e +500 ekliyor.
    #Cat School Techniques, giyilen her light armor parçası %25 critical ve %5 atak gücüne katkı sağlıyor
    #Griffin School Techniques, giyilen her medium armor parçası %5 büyü etkisini artıyor ve stamina'yı %5 daha hızlı dolduruyor.
    #Bear Scholl Techniques, giyilen her heavy armor parçası %5 vitality ve %5 strong saldırı gücü sağlıyor.
    #Steady Shot, crossbow'ların saldırı gücünü %25 artırıyor.
    #Rage Managment, stamina çok azaldığı zaman, büyüler Adrenalin'den yiyebiliyor.
    #Adrenaline Burst, Adrenalin üretimini %5 artırıyor ve büyüler adrenalin'den yiyebiliyor.
    #Focus, Adrenalin puanı iki kılıç tipini saldırı gücünü ve büyülerin etkisini artıyor.
    #Metabolic Control, zehirlenme direnç ve seviyesini artıyor.

    Mutagens, oyundaki boss'lardan ve çeşitli düşmanlardan düşen, farklı seviyeleri olan eşyalar. Alchemy bölümünde detaylıca anlattım.

    Skill dağıtımı yaparken önemli olan şey skill ve mutagen renkleri.

    Karakter geliştirme ekranında 4 adet Mutagen slotu ve 12 adette skill slotu yer alıyor. Dört farklı skill var ve hepsinin rengi farklı. Combat kırmızı, Signs mavi, Alchemy yeşil ve Genel yetenekler ise sarı renkte yer alıyor.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Sahip olduğunuz Mutagen eşyasının rengi ile Skill renklerini aynı yaparsanız Mutagen'den bonus alıyorsunuz. Üç skill slotu da Mutagen ile aynı renge sahipse o Mutagen'den %100 bonus elde ediyorsunuz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada



    ALCHEMY

    Yani Simya, birçok farklı maddeyi birleştirerek işe yarar başka bir madde oluşturmak için kullanıyoruz. Ancak bunları yapabilmeniz için oyun içerisinde bulunun formül (formula) kağıtlarını bulmanız gerekiyor. Bu kağıtlar sayesinde yeni tarifler öğreneceksiniz. Eğer gerekli bir madde simya listenizde yoksa, demek ki o maddenin formül kağıdını henüz bulamamışsınız demektir. Bazı maddeleri ise ya satıcılardan satın alarak ya da loot olarak elde ediyorsunuz.

    Tek tek kategorilerle devam edelim.

    Alchemy Substance kategorisindeki eşyalar mutagen'leri içeriyor. Oyun içerisinde bulduğunuz mutagen'leri iki üst seviyesi daha var. Mavi mutagen Sign'ların (Büyü) etkisini arttırıyor, Yeşil mutagen Vitality (sağlık veriyor), Kırmızı mutagen saldırı gücünüzü artırıyor. Birçok düşmandan Lesser seviyesindeki mutagenler düşüyor, her 3 Lesser mutagen 1 tane Normal mutagen'e, her 3 Normal mutagen ise 1 tane Greater mutagen'e dönüşüyor.

    Lesser Blue Mutagen +5
    Blue Mutagen (Normal) +7
    Greater Mutagen +10

    Lesser Green Mutagen +50
    Green Mutagen (Normal)+100
    Greater Green Mutagen +150

    Lesser Red Mutagen +5
    Red Mutagen (Normal) +7
    Greater Red Mutagen +10

    Bu kategorideki Vermillion ve Albedo ise başka simyalar için gerekli olan maddeler.

    Alcohol kategorisindeki maddeler adı üstünde sadece alkol içeriyor. Bende henüz Alcohest adlı bir madde var ve bu madde de başka simyalar yapmak için kullanılıyor.

    Bombs kategorisi bomba yapımı için kullanılıyor. Burada düşmanın büyü gücünü engelleyen (Dimeritium), yanmasını sağlayan (Enchaned Dancing Star, Enchaned Dragon's Dream), dönüşüm geçirmesini engelleyen (Moon Dust), geniş çapta patlama yaratarak canavar yuvalarını da yok eden (Samum, Grapeshot) gibi çeşitli bomba türleri yer alıyor. Hangisine ihtiyacınız varsa onları yapıyorsunuz, elbette yeni bomba formülleri bularak, başka bombalarda öğrenebiliyorsunuz.

    Decoctions kategorisi bazı özel yaratıklardan elde edilen mutagen'ler kullanılarak karakterimizin gücüne etki eden (Vitality, Stamine, Sign, kılıç kullanımı, koşma, zıplama vs.) özel ilaçlar oluşturuyoruz. Çok sayıda formül olduğu için hepsini tek tek çevirmedim, zamanla eklerim.

    Örnek vermek gerekirse, oyunun başlarında öldürdüğümüz Noonwraith cadısından aldığımız Noonwraith mutagen kullanarak elde ettiğimiz Noonwraith Decoction, bize nakavt, hipnoz, donup kalma ve körlük konusunda bağışıklık kazanmamızı sağlıyor.

    Ortadaki ana ürün, etrafındaki malzemelerde bu ürünü çıkarmanız için gerekli olanlar. Oyundaki craft ve alchemy sistemi tamamen bu şekilde işliyor.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Oils kategorisindeki bu maddeler sadece kılıçlar için kullanılıyor. Bu yağların hepsinin farklı farklı düşman üzerinde etkisi var. Lanetliler (Cursed), hayaletler (Specter), soyun tükenmek üzere olanlar (Relict) leş yiyenler (Necrophage), insan ve insan olmayanlar (humans ve nonhumans), canavarlar (beast), vampirler (vampire) vs.

    Potions kategorisindeki maddelerde tamamen karakterinize katkı sağlıyor. Karanlıkta iyi görme, saldırı gücünü artırma, daha hızlı adrenaline, vitality, stamina elde etme vs.


    CRAFTING

    Oyun içerisindeki satıcılardan ve loot olarak elde ettiğimiz diagram'lar (taslak şeması) sayesinde yeni armor ve kılıçları oluşturabiliyoruz. Bir kılıcı ya da amor setini yapabilmek için onun diagram'ına ihtiyacınız var, eğer craft yapmak istediğiniz eşyanın diagramı yoksa blacksmith ve armorer'da o eşyayı göremezsiniz. Kılıçları sadece Blacksmith'ler, armor setlerini ise sadece Armorer'lar yapıyor. Ancak kılıç ve armor seviyeleri arttıkça o seviyede craft yapabilen Blacksmith ve Armorer'da gerekiyor. Bu yüksek seviye Blacksmith ve Armorer'ları oyun size görev olarak sunuyor.

    Boots kategorisinde bulduğunuz bot diagramları yer alıyor.
    Chest Armor kategorisinde bulduğunuz zırh diagramları yer alıyor.
    Crafting Component kategorisinde zırh ve kılıçlarınızı yapabilmeniz için gerekli olan maddeler yer alıyor. Buradan ihtiyacınız olanı yaparak, zırh ya da kılıcınız için gerekli olan malzemeye elde edebilirsiniz. Bu malzemeleri ayrıca satıcılardan da satın alabiliyorsunuz.
    Crossbow kategorisinde bulmuş olduğunuz crossbow diagramları yer alıyor.
    Crossbow Bolt kategorisinde (Tatar yayı-Arbalet) crossbow okları yer alıyor. Bunlar zırh delici, kan kaybı yaratan, kör eden, patlayıcı içeriyor.
    Gauntlets kategorisinde bulduğunuz zırh eldivenlerinin diagramları bulunuyor.
    Junk kategorisinde hurdalar yer alıyor. Buradaki malzemeleri ister craft yapımında isterseniz de satmak için kullanabiliyorsunuz.
    Trousers kategorisinde bulduğunuz pantolon diagramları yer alıyor.
    Steel Swords ve Silver Swords kategorilerinde de bu kılıçlar için bulduğunuz diagramlar yer alıyor.
    Tools kategorisinde bulduğunuz armor ve weapon repair kit (Tamir etme) diagramları bulunuyor. Gerekli malzemeleri elde ettiğinizde tamire para vermenize gerek kalmıyor.
    Upgrades kategorisinde ise bulduğunuz rune diagramları yer alıyor. Silahlardaki rün slotlarına taktığınız bu eşyalar, sahip oldukları özelliklerle silahlarınıza ekstra güç sağlıyor. Tüccarlardaki fiyatları oldukça fazla, eğer bu diagramaları elde ederseniz, epey yararı dokunur.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Oyundaki eşyalar 4 farklı sınıfa ayrılıyor. 2 tane de bonus sınıf var.

    Common (Renksiz), Master (Mavi), Magic (Sarı) ve Witcher (Yeşil)

    Relic (Turuncu) ve Other (Tam set)

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Common sınıfı, en zayıf sınıf. Başlangıç itibari ile kullanılan çok fazla bir koruma sağlamayan, çoğu zaman bonus kazancı da olmayan eşyalar.
    Master sınıfı, genellikle saf dps üzerinden getiri sağlıyor. Çoğu zaman bonus getirisi de oluyor.
    Magic sınıfı, adı üstünde büyü odaklı; kullanılan büyülerin etkisini arttıran ya da büyüye karşı direnç kazandıran bonusları var.
    Witcher sınıfı, oyundaki en üst düzey sınıf. Tamamı craft edilebiliyor ve görüntüsü değişiyor. Yaratıklar için çeşitli bonuslar veriyor.


    Relic sınıfı, magic'in yan kolu denilebilir, onunla benzer özelliklere ve bonuslara sahip.
    Other sınıfı ise oyunda kullanmak istediğinizde hiçbir parçasını değiştiremediğiniz tam setler için verilmiş bir isim.

    Ayrıca bu sınıflar zırh ve kılıçların yanı sıra diğer birçok eşya için de geçerli. Craft yaparken hangi sınıftan malzeme istendiğine dikkat edin.

    Ortadaki elde edeceğiniz ana ürün, Required Ingredients (Gerekli malzemeler). Bu eşyaları yaparken sağ taraftaki açıklamaları iyi okuyun. Orada eşyanın özellikleri ve istediği level yazıyor. Eğer level'a dikkat etmeden üst seviye bir armor veya kılıç yaparsanız, istenilen level'a gelene kadar kullanamazsınız.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    WITCHER ARMOR SETLERİ

    Bu setler oyunun en iyi setleri, dört kez geliştiriliyor ve her geliştiğinde de özellikleri ile görüntüsü tamamen değişiyor.

    Oyunda beş adet witcher set mevcut.

    Bu setlerin dışında Viper (Serpentine) witcher seti var ancak bu setin armoru yok, sadece kılıç elde ediyorsunuz. Oyunun ilk zamanları için ideal kılıçlar. Yerlerini aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Armor ve kılıçları olan Witcher setleri ise şu şekilde;

    -Kaer Morhen Armor > Bu oyunun başında üzerimizde olan zırh, sadece bir kez upgrade ediliyor ve Warrior's Leather Jacket'e dönüşüyor.
    -Griffin School Gear > Enchanced - Superior - Mastercrafted halleri var
    -Cat (Feline) School Gear > Enchanced - Superior - Mastercrafted halleri var
    -Bear (Ursine) School Gear > Enchanced - Superior - Mastercrafted halleri var
    -Wolf (Wolven) Witcher Gear > Dlc ile geldi ve Enchanced - Superior - Mastercrafted halleri var (Nasıl elde edeceğinizi DLC bölümünde bulabilirsiniz)


    1- Griffin School Gear > Enhanced Griffin Armor > Superior Griffin Gear > Mastercrafted Griffin Gear
    2- Cat (Feline) School Gear > Enhanced Cat (Feline) School Gear > Superior Cat (Feline) School Gear > Mastercrafted Cat (Feline) School Gear
    3- Bear (Ursine) School Gear > Enhanced Bear School Gear > Superior Bear School Gear > Mastercrafted Bear School Gear

    Öncelikle bu zırhları elde edebilmek için diagramlarının yerlerini gösteren haritalarını satın almanız gerekiyor. Bu haritalar oyunun farklı noktalarındaki farklı satıcılarda satılıyor.

    -Ibrahim Savi's map (Ibrahim Savi'nin haritası), Bear (Ursine) armor

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    -Adalbert Kermith's map (Adalbert Kermith'in haritası), Cat (Feline) armor

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    -Edwin Greloff's map (Edwin Greloff'un haritası), Griffin armor

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Diagram haritalarını satın alacağınız yerler; her haritanın dört parçası var. Yani Ibrahim Savi's, Adalbert Kermith's, Edwin Greloff's first map, second map, third map ve fourth map. Her harita zırhın bir sonraki geliştirilmiş halini elde edeceğiniz diagramın yerini gösteriyor.

    Ibrahim Savi - Bear School
    1 - Armourer, Oxenfurt
    2,3,4 - Blacksmith, Skellige'deki Bridge to Kaer Trolde

    Adalbert Kermith - Cat School
    1, 2 - Vendor ve Blacksmith, Backbough
    3 - Vendor, Crow's Perch
    4 - Lindenvale

    Edwin Greloff - Griffin School
    1,2 - Midcopse, Armourer
    3 - Hierarch Square in Novigrad
    4 - Hattori (Of Swords and Dumplings görevini tamamlamanız gerekiyor)


    Bu zırhlar özellikleri bakımından birbirlerinden ayrılıyorlar. Hem oynama tarzınız hem de seçeceğiniz zırh, karakterinizin skill dağılımı ile de tamamen paralel.

    Griffin armor, medium seviyesinde bir zırh, değerleri ortalama ve büyü güçlerini daha etkili kullanabileceğiniz bonus sağlıyor.
    Cat (Feline) armor, light kategorisinde bir zırh, değerleri en düşük olan ama fast attack saldırı gücünüzü ve daha fazla kritik vurma şansınızı artıran bonus sağlıyor.
    Bear (Ursine) armor, heavy kategorisinde bir zırh, vitaliy değeriniz artıyor ancak stamine dolum hızınız yavaşlıyor. Strong attack saldırı gücünüzü artıran ve adrenalin puanından daha fazla yararlanmanıza imkan veren bonus sağlıyor.

    Griffin School Gear, lvl 7-8

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Enhanced Griffin Armor, lvl 15

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Superior Griffin Gear, lvl 22

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Mastercrafted Griffin Gear, lvl 31

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    ____________________________________________

    Cat (Feline) School Gear, lvl 14

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Enhanced Cat (Feline) Gear, lvl 19-20

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Superior Feline Cat Gear, lvl 25-26

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Mastercrafted Cat Feline, lvl 30-31

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    _________________________________________

    Bear School Gear, lvl 17

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Enhanced Bear (Ursine) Gear, lvl 22

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Superior Bear (Ursine) Gear, lvl 27

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Mastercrafted Bear Ursine Gear, lvl 31

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Witcher gear setlerinin son halleri (mastercrafted) ve statları. Tabii her level için statlar farklılık gösterse de hangi zırhın en çok neye odaklandığı anlaşılıyor. Cat (feline) dps'de en iyisi, Bear (Ursine) vitality'de en iyisi, Griffin ise sign (Büyü) 'de en iyisi. Hepsini yapmak hem para hem de gerekli malzemeleri elde etme konusunda epey bir zorladı. Zırh ve silahlar için gerekli craft malzemelerine ne kadar çok sahip olursanız işiniz o kadar kolay. Bende bazıları yoktu, bir şey için başka malzemelerden onlarca kez craftlamak zorunda kaldım. 30-40k civarında bir crowns harcadım diyebilirim.

    Cat (Felin) mastercrafted armor seti

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Bear (Ursine) mastercrafted armor seti

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Griffin mastercrafted armor seti

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Bu setleri yapmak için gerekli malzemeleri toplarken iki önemli unsur var. Birincisi master alchemy görevi, haritada işaretlemiş olduğum yerdeki amcanın görevini mutlaka tamamlayın.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    İkincisi ise White Gull bulmak biraz sıkıntı, onun diagramını şu bölgelerdeki aktarlardan buluyorsunuz. Bazen olmayabiliyor, biraz araştırdım rastgele çıktığı oluyormuş.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada



    INVENTORY

    Burası beş farklı kısıma ayrılıyor. Ayrıca elde tutmak istemediğiniz bir malzemeyi drop'a atarak, elden çıkarabilirsiniz. Tabii bundan bir kazancınız olmaz, öylece yere atmış olursunuz. Yere attığınız bir malzemeyi tekrar alabilirsiniz.

    -Equipment (Ekipman)

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Bu bölümde sol tarafta kullanmadıklarınız sağ tarafta da kullandıklarınız yer alıyor.

    Kullandığınız eşyalar arasında her eşya için bir kategori mevcut. Bunları zaten belli olan şeyler detaylıca açıklayama gerek yok, sadece en altta yer alan Trophy, Saddlebags, Saddle, Horse Blinders ile ilgili açıklama yapayım.

    #Trophy, bazı özel düşmanların kafaları çeşitli kazançlar sağlıyor. Mesela Griffin boss'unun kafasını trophy olarak kullanırsanız %10 oranında düşmanlarınızı parçalama şansınızı artırıyor. Noonwraith cadısının kafası insan ve insan olmayan düşmanları öldürdüğünüz takdirde fazladan %5 xp almanızı sağlıyor.
    #Saddlebags, karakterinizin taşıma kapasitesini artıyor. Ben şu ana kadar sadece tüccarlarda satıldığını gördüm. Loot olarak bulabiliyor musunuz bilmiyorum ama bulunuyordur diye tahmin ediyorum.
    #Saddle, atınız için fazladan stamine veriyor.
    #Horse Blinders, korkmasını biraz daha engelleyerek, sakin kalmasını sağlıyor.

    -Usable Items (Kullanılabilir eşyalar)

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Kullanılabilir eşyalar, bulduğunuz veya elde ettiğiniz bilgilendirici kağıtlar, bombalar, vitality, stamina, adrenalin sağlayan yiyecek, içecekleri barındırıyor. Notice board'lardan aldığınız tüm kağıtlar burada toplanıyor.

    -Alchemy-Crafting

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Bu kısımda alchemy ve craft için elinizdeki tüm malzemeler yer alıyor. Ayrıca bulduğunuz mutagen'ler de burada duruyor.

    -Quest Items (Görev eşyaları)

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Bu kısımda almış olduğunuz görevlerle ilgili içerikler mevcut. Bunlar kağıtlar, kitaplar, haritalar, anahtarlar, tılsımlar vs. Özellikle bazı görevler istenilen bilgi okunduktan sonra açılıyor, işte o tip görevlerde bu bölüme gelerek, istenileni okumanız gerekiyor. Tabii tamamen okuyup, okumamak size kalmış, göreve geçiş yapmak için eşyayı açmanız yeterli.

    -Other (Diğerleri)

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Bu kısım için ıvır zıvır kısmı denilebilir. Burada biriken ürünleri ister dismantle (Parçalama) yaparak craft malzemesi elde edin isterseniz de tüccarlara satın.


    QUESTS

    Görevler dört farklı bölüme ayrılıyor. Main (Ana Görevler), Secondary (Yan Görevler), Witcher Contracts (Witcher Görevleri) ve Treasure Hunts (Ödül Avcılığı). En altta yer alan kısım ise tamamladığınız tüm görevler.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Ana görevler, oyunun hikayesinin işlendiği görevlerden oluşuyor. Direk bu görevlerin üzerinden giderseniz bir süre sonra karakter seviyeniz yetersiz kalacaktır ve tıkanacaksınız. O yüzden Yan, Witcher ve Ödül görevlerini yapmak neredeyse zorunlu denilebilir.
    Yan görevler, haritada gördüğünüz tüm ünlem (!) işareti olan görevler secondary olarak geçiyor. Bunların ana hikayeye bir etkisi yok ama başka karakterlerin hikayelerini, hayatlarını öğrenmiş oluyorsunuz. Ayrıca çeşitli loot imkanları da cabası.
    Witcher görevleri, yerleşim yerlerinde notice board'lar (ilan tahtası) yer alıyor. Bazı insanlar sorunlarını ve istediklerini buraya bırakıyorlar. Bu görevler, annem, kızım, kocam vs. kayboldu, şu tepenin arkasında sesler geliyor tırsıyoruz, gizemli bir cinayet söz konusu işin içinden çıkamadık tarzı görevler oluyor. Bu görevlerin de zaten adı üstünde Witcher sezgilerimiz sayesinde altından kalkıyoruz.

    Witcher contract görevlerinde fiyat konusunda pazarlık yapabiliyorsunuz. Annoyance level, karşıdaki kişinin rahatsızlığını ölçüyor. Ne kadar yüksek ise sunduğunuz teklifin kabul edilme ihtimali de o kadar düşük. Adamı sıkıntıya sokmadan teklif verin, herkes kazansın.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Witcher contract görevlerinde ayrıca öldürdüğünüz yaratıkların kafalarını alıyorsunuz. Bu kafaları isterseniz kullanabiliyor ve sağladığı özelliklerden yararlanabiliyorsunuz. Kullandığınız zaman yaratığın kafası atınızın üzerinde durur. Bu kafaların içerdiği özellikler, insanları öldürdüğünüzde %5 daha fazla xp, yaratıkları öldürdüğünüz de %5 daha fazla xp, %5 daha fazla altın düşürme, %5 farklı bitkiler bulma şansı, %10 düşmanları parçalama şansı.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Ödül avcılığı, oyundaki en iyi kısımlardan biri. Keşfettiğiniz bölgelerde ya da bazı zamanlar ilan tahtalarında hidden treausure buluyorsunuz. Bu sayede oyundaki armor setlerini ve kılıçları yapabileceğiniz diagramları elde etmiş oluyorsunuz. Oyunda toplam 30 hidden treausure mevcut.


    BLACKSMITH ve ARMORER

    Oyundaki zırhlarımızı ve silahlarımızı craft yapabildiğimiz yerler. Üç seviye mevcut;

    -Amateur
    -Journeyman
    -Master

    Bu seviyeler içerisinde Amateur ilk karşılaşacaklarınız, oyunda ilerledikçe Journeyman seviyesinde Blacksmith ve Armorer'lar da karşınıza çıkacak. Ancak mastercrafted zırh ve silahları craft yapabilmek için Master Blacksmith ve Master Armorer'a ihtiyacınız var. Bu Master olanlar ise size görev olarak sunuluyor ve istenilen görevi tamamladığınızda Master Blacksmith ve Armorer açmış oluyorsunuz.

    Master Armorer'ın yeri; master armorer görevini de aynı yerden alıyorsunuz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada



    Master Blacksmith'in yeri; master blacksmith görevini Novigrad'daki meydanın orada yer alan blacksmith'den alıyorsunuz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada



    GÖREV VE DÜŞMANLARIN ÜZERİNDEKİ RENKLER

    Oyunda üç farklı renk mevcut; gri, yeşil ve kırmızı. Bu renkler sayesinde görevinizin ve düşmanınızın zorluğunu anlayabiliyorsunuz.

    Gri renkte bir görev ya da düşman; mevcut level'ınızında düşük, fazla kolay.
    Yeşil renkte bir görev ya da düşman, mevcut level'ınız ile aynı seviyede ya da yakın, normal zorluk.
    Kırmızı renkte bir görev ya da düşman, mevcut level'ınızın üstünde, çok zor. Bu kırmızı renkli olanlar ek olarak kuru kafa şeklinde de gözüküyor.

    Gri düşman,

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Yeşil düşman,

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Kırmızı düşman,

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Görevler,

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    Oyundaki yüksek seviye düşmanlardan biri;

    Kendini sınamak isteyenlere, 48 lvl Archgriffin.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada



    SKILL SIFIRLAMA

    Keira Metz'den alacağınız Potion of Clearance eşyasını kullanarak tüm skill'leri sıfırlayıp, ability puanlarınızı yeniden verebilirsiniz. Ayrıca bir sınırı yok, istediğiniz zaman skill sıfırlayabilirsiniz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Skill sıfırlamak için gerekli olan eşyanın satıldığı bir diğer dükkan.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Satın alabileceğiniz bir başka mekan.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    ENHANCED WEAPON VE ARMOR

    Bazı Blacksmith ve Armorer mekanlarında Enhanced masaları oluyor. Bunları kullanarak 15dk boyunca silah ve zırhınızı daha gelişmiş bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Ancak meditasyon yaparsanız, enhanced süresi sonlanır.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    BESTIARY (YARATIKLARI ÖLDÜRMENİN PÜF NOKTASI)

    Oyundaki tüm yaratıkların bazı saldırı tiplerine karşı zayıflıkları var. Karşılaştığınız tüm yaratıklar için, özellikle de zor olanlar için oyunun menüsündeki Bestiary bölümüne bakın. Karşınızdaki düşmanın kim olduğunu ve zayıflıklarının neler olduğunu bu sayede öğrenebilir ve onu yenmek için işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Örneğin Ignis Fatuus adlı yaratık. Vulnerable Against kısmında gözükenler düşmana karşı kullanabileceğiniz etkili saldırılar oluyor. Burada Moon Dust bombası, Necrophage Oil (Necrophage türüne karşı saldırı gücünüzü artıran bir yağ) ve Quen Sign.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    BANKA ve BANKADAN BORÇ ALMA

    Oyunda üç farklı para birimi var. Ancak oyunun ana para birimi Crowns (Menünün en üstündeki beyaz, yuvarlak simge). Bunun dışındakiler ise Florens ve Orens. Fakat bunlarla herhangi bir şey almamıza izin verilmiyor. Bu yüzden de elinizdeki Florens ve Orens paralarını bankaya götürerek Crowns'a dönüştürüyorsunuz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Bankanın yeri Novigrad'da, haritada mouse imleci ile yerini gösterdim. Yanlış hatırlamıyorsam 91 altını çevirmiştim en son, o da 273 crowns yaptı.

    Bankadan borç da alabiliyorsunuz. 100 crowns alıp, istediğiniz zaman faizi ile 130 ödüyorsunuz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    HARİTA

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Oyunun haritası altı bölgeden oluşuyor. Her gittiğiniz yerde hem haritayı keşfetmek hem de karakterinizi geliştirmek için sunulan çeşitli aktiviteler var. Bunların başında soru işareti (?) ile gözüken yerler geliyor. Bu yerler keşfedilmemiş topraklar ve oralara gittiğiniz zaman Sign taşları, mağaralar, yuvalar, hazineler bulabiliyorsunuz. Bunların hepsinden bir şekilde kazancınız oluyor.

    Signs taşları ise her keşfettiğiniz bölgede bu taşlardan yok. Her taş bir büyü tipine sahip ve bu taşı kullandığınız zaman daha önce de söylediğim gibi 1 adet Ability points kazanıyorsunuz. Ayrıca bu taşların şöyle bir getirisi de var. Örneğin Aard büyüsüne sahip bir taş buldunuz, düşmanlara stun atan bir büyü bu. Aard büyüsünün bulunduğu taşı kullandığınızda ekranda Aard Sign diye bir işaret çıkar ve altında da dakika yer alır. O dakika bitene kadar bu büyüyü daha güçlü bir şekilde kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

    Yeşil işaretler ise Signpost'lar. Bunlar oyundaki fast travel imkanı sunan yön tabelaları; ancak harita üzerinden fast traver kullanamıyorsunuz. Bunu yapabilmek için o signpost'lardan birinin yanına gitmeniz gerekiyor.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Gemi işareti bulunan yerlerde ise ufak kayıklar bulunuyor. Bunları kullanarak deniz yolculuğu da yapabiliyorsunuz, ancak kayıklar epey narin, dikkatli sürün.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    SU ALTI YAŞAMI

    Oyunda suya girip, yüzebiliyor ve derinlere dalabiliyoruz. Bazı hazineler su altında olabiliyor, bunları çıkarmak için suyun altında da bir mücadeleye girişmemiz gerekebiliyor. Bunun için de Crossbow'a ihtiyacınız var. Bu silahın okları normal şartlarda, çok etkili değiller. Muhtemelen geliştirince insan ve yaratıklara da karşı da etkili oluyorlardır ama su altında geliştirmenize gerek yok. Zayıf düşmanları tek seferde, sizin seviyenizdekileri ise iki, üç ok ile indirebiliyorsunuz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    SIGN STONES

    Haritadaki soru işareti olan bölgelerin bazılarında bu taşlarla karşılaşıyorsunuz. Bunlar size hem büyü gücünüzü 15dk boyunca daha etkili kullanma imkanı sağlarken, hem de 1 adet skill'lerinizi geliştirmek için gerekli olan Ability Points elde ediyorsunuz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    NOTICE BOARD (İLAN PANOSU)

    Yerleşim yerlerinde bu ilan panoları yer alıyor. Bazı insanlar sorunlarını ve istediklerini buraya bırakıyorlar. Bu görevler, annem, kızım, kocam vs. kayboldu, şu tepenin arkasında sesler geliyor tırsıyoruz, gizemli bir cinayet söz konusu işin içinden çıkamadık tarzı görevler oluyor. Bu görevlerin de zaten adı üstünde Witcher sezgilerimiz sayesinde sonuca ulaşıyor ve işin sonunda da çoğunlukla bir yaratık öldürüyoruz.

    Bu görevler için fiyat konusunda pazarlık yapabiliyorsunuz. Annoyance level, karşıdaki kişinin rahatsızlığını ölçüyor. Ne kadar yüksek ise sunduğunuz teklifin kabul edilme ihtimali de o kadar düşük. Adamı sıkıntıya sokmadan teklif verin, herkes kazansın.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    YÜK TAŞIMA KAPASİTESİNİ ARTIRMA

    Oyunun başka noktalarından da elde ediliyor bunlar ama en erken elde edebileceğiniz yerler burası. En fazla +100 ekleyen saddlebag bulabiliyorsunuz yani taşıma kapasiteniz toplamda en fazla 160 oluyor.

    Saddlebag +30 ekliyor

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Rugged Saddlebags +70 ekliyor

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Zerrikanian Saddlebags +100 ekliyor, bunu alabilmek için Triss'le ilgili ana görevlerden birini yapmış olman lazım.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    OVERBURDENED (FAZLA YÜK)

    Eğer taşıma kapasitenizi aşarsanız, ekranda "Overburdened" uyarısı çıkıyor. Bu yüzden kullanmadığınız eşyaları elden çıkarmanız gerekiyor, bunun ya tüccarlara eşyalarınızı satacaksınız ya da Blacksmith ve Armorer'dan dismantle (parçalama) yapacaksınız. Taşıma kapasiteniz menüde çanta şeklindeki ikon ile gösteriliyor.

    Oyundaki taşıma kapasitenizi de yeni Saddlebag'ler bularak çözüyorsunuz.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    BERBER

    Oyunda zaman geçtikçe Geralt'ın sakalları uzuyor. Bunlara şekil verebilirsiniz, aynı şekilde saçlarınıza da...

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfadaThe Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfadaThe Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfadaThe Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfadaThe Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfadaThe Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada

    Birkaç berberin konumu.

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada


    GWENT (KART OYUNU)

    @WalterSullivan nikli arkadaşın açıklaması.

    Basitçe izah etmek gerekirse:

    2 oyuncunun da birer deste kartı var, bu kart sayısında bir sınırlama yok gördüğüm kadarı ile.

    oyuna başlamadan önce hangi kartlarınızla bir deste hazırlamak istediğinizi seçiyorsunuz. minimum 22 kart seçmek gerekli (oyunun başında zaten 22 kartınız olduğundan seçme kısmı sonradan işin içine girecek)

    kartları yanılmıyorsam 5 değişik sınıfta değerlendirebiliriz

    1. kılıçlı yakın mesafe savaşçıları (ön saf)
    2. oklu orta mesafe savaşçıları (alltan ikinci kademe)
    3. uzak mesafe (katapult vs) en alt kısın
    4. hava koşulları değiştiriciler (kar ön safı, sis okçuları, yağmur katapultları olumsuz etkiliyor.)
    5. decoy vs gibi tahtadaki kartları direk olarak etkileyen, onların yerini alabilen ya da yok edebilen kartlar da var

    her kartın bir gücü var (sol üstte yazılı), bazı kartların bu güce ek özellikleri de oluyor (ör: tüm sıraya +1 güç vermek gibi). bunları dikkate almak elbette çok önemli.

    destemizden yeteri sayıda kart seçtikten sonra rastgele belli sayıdaki rastgele kart (10 kadar sanırım) oyuna dahil oluyor. bu 10 kartın 2 tanesini değiştirme şansınız var, desteden rastgele farklı kartlar deck e sıralanıyor.

    3 oyundan ikisini kazanan galip sayılıyor ve bu (mininum 2, maksimum 3 oyunda) maçın sonuna kadar elinizdeki kartlarla idare etmeniz gerekli.

    1. oyuna elinizdeki tüm kartları oynarsanız 2 ve 3. oyunda kesin olarak yenilip maçı kaybedersiniz.

    1. oyunda amaç ya karşı tarafa güçlü kartlarını kullandırıp sizin mümkün olduğunda az sayıda kartla kaybetmenizi ya da yine karşı tarafa güçlü kartlarını kullandırıp 1. oyunu kazanmak olmalı.

    örneğin tahtada karşı taraf 20 puanlık kart koymuşken siz sadece zayıf kartlarınızı kullandıysanız pass yaparak 1. oyunu kaybetmeniz maçı kazanmanızı sağlayabilir. dediğim gibi pass oldukça önemli ve yerinde kullanılması gereken bir özellik.

    1. oyunda kazandıysanız 2. oyunda ya varınızı yoğunuzu tahtaya koyarak 2. oyunu kazanmak ya da yine karşı tarafa çok puanlı kartlarını kullandırmak olmalı amacınız.
    1. oyunu kaybettiyseniz, ne yapıp edip 2. oyunu kazanmalısınız ki maç uzasın.
    durum 1-1 ise zaten yapacak çok şey yok. son oyunu almalısınız.


    @TaKo nikli arkadaşın açıklaması.

    Hocam tamamen stratejiden ibaret. Sadece kartlarin ne ise yaradigini cozmen lazim. Bak mesela;

    Maksat sayıca rakibinin üzerinde bitirmek fakat 3 el var ve bunu yaparken elde ki kart sayısına çok dikkat etmek gerek. İlk elde bütün kartları bitirirsen rakibin diğer 2 eli alıp önde bitirir... Bazen pas diyebilip bile bile kaybetmelisiniz de. Biraz da rakibin kartlarını bitirmeye yönelik oynamalısınız ki sonraki ellerde kazanmak daha kolay olsun. Mantığı bu yani. Oyunla alakalı bilmeniz gereken önemli maddeler;

    * Kılıçlar ön saf, oklar ikinci saf, ateşli top falan fırlatan şeyler ise üçüncü saf.

    * Hava durum kartları var, bunlar kendi aralarında değişerek karşı tarafın saflarını deaktif ediyor ve sayı değerini kart başına 1'e indiriyor. Örneğin ön safa 6 ve 5'lik kartlar koymuşsa, hava durumu kartlarından birini kullanarak 11 puanlık skoru 2 kart olduğu için 2'ye indirebilirsiniz.

    * Hava durum kartları; Kar - ön saf, Sis - 2.saf, Yağmur - 3.saf şeklinde... Rakibin hangi safta daha fazla kartı ve skoru varsa bu hava durum kartlarından hangisi destenizde mevcutse onu kullanıp skor avantajı saglayabilirsiniz. Tabi bu durum sizin için de geçerli, rakip de bu hava durum kartlarını size karşı kullanabilir. Bu yüzden de Güneşli bir hava durum kartı var, rakibiniz olur da böyle bi hamle yaparsa, o hamleden sonra bu Güneş kartını kullandığınızda tekrar güneş açıyor ve hava durum kartları deaktif oluyor. Hem sizin için hem de rakip için.

    * Bazı hero card'lar var. Pek bi cafcaflı ve kenarlarında alev desenleri var. Bunlar hava durum kartlarından etkilenmiyor.

    * Üzerinde göz resmi olan kartlar casus kartlar. Bunlar üzerinde ki sayı kadar karsı tarafa puan kazandırır ama kendi kart sayınızı arttırır. Ben bazen ilk elde bu kartlardan 1 veya 2 tane varsa rakibe gönderip ilk eli kaybetmek uğruna kart sayımı arttırıyorum ki son 2 elde kart avantajı bende olsun. Kart avantajı gercekten oyunda önemli bi strateji... Rakip 2.elde kartları tükenmesin diye pas dediğinde, ona göre minör hamleler yapıp 2.eli kazanmak çok kolaylaşıyor.

    * Pas denildiginde sıra tamamen karsi tarafa geciyor. O el için baska hamle hakkiniz olmuyor ve rakip üst üste hamleler yapip sizi yenebiliyor. Tabi elinde yeterli kartları varsa, yoksa o da pas diyor siz kazaniyorsunuz. Veya ilk pası karsi taraftan yediyseniz, gerekli hamleleri yapıp pas dediginizde o eli direkt kazanabilirsiniz.

    * üzerinde ilk yardım tarzı ikon bulunan kartlar yanında ki karta +1 puan ekliyor.

    * üzerinde + tarzı bir ikon bulunan kartlar hamle sırası geçmeden hemen akabinde 2.kartı eklemenize yarıyor. Fakat destenizde olmayan diğer kartlardan seçiyor. Kart sayınız ekstra düşmüyor.

    * kartların belli bi miktarı karisik ve otomatik olarak destenize ekleniyor. Basta 2 kart degistirme hakkiniz bulunuyor ama sadece istemediginiz karti degistirebiliyorsunuz. Karti karisik ekliyor yani siz mudahale edemiyorsunuz.

    * üzerinde el işareti olan kartlar birlik kartları. Aynı puandan ve el isaretinden olan kartları yan yana koyarsaniz kendisini 2 ile carpiyor. Yani uzerinde el isareti olan 2 tane 4'lük kartınız varsa (aynı safta) 4-4 şeklinde toplam 8 puan iken eller birlesip 8-8 16 puan seklinde puan kazandiriyor.

    * lider kartlar var. Bunlar baslarda cok etkili degil, sadece hava durumu degistiriyor. Benim lider kartim sadece sisli hava yaratiyor mesela, sizde de oyledir sanirim.

    * decoy diye bir kart var. Olur da puani yuksek bi kartiniz hava durumuna kurban gittiyse bu kart onu geri almaniza yariyor.

    * boru ikonu bir kart var. En yararli kartlardan biri, istediginiz herhangi bi safa koyup o safın toplamini tamamiyle 2 ile carpiyor.

    İlerledikce daha guclu kartlar elde ediyorsunuz. 3 kart birden ekleme, karsi tarafin kartini yakma vs... Bunlari henuz kazanamadigim icin pek bi bilgim yok ama baslarda bu kadar bilseniz bir kac oyundan sonra durumu cozeceksiniz zaten :) umarim yanlis bi bilgi vermemisimdir ama aklimda kalan kartlar ve oyunun agirlikli mantigi bu.


    @NesetUraL nikli arkadaşın açıklaması.

    1-Gwent dört farklı birimden oluşuyor.. bunlar Northern Realms, Nilfgaard, Monsters ve Sociatel (Gwent menüsünü açtığınızda R1 tuşu ile herbirini ayrı ayrı görebilirsiniz) İstediğiniz birime gelip oyuna başla diyebiliyorsunuz.
    2-Oyunun minimum 22 kart ile oynanıyor. Yukarıdaki birimlerden biriyle oynamak istiyorsanız, o birime ait destede 22 kartınız olmalı yoksa o birimle oynamanız mümkün değil. Toplam üç raunttan oluşan oyunun en az iki raundunu kazanmanız gerekiyor. Oyun başlangıçta rastgele size 10 kart veriyor ve iki tanesini değiştirmenizi istiyor. Değişiklikte rastgele oluyor müdahele edemiyorsunuz.
    3-Oyun tahtası üç bölümden oluşuyor. Üst bölüm yakın dövüş, orta bölüm uzak dövüş, alt bölüm ise kuşatma birimleri için kullanılıyor. Kartları oynadıkça ait oldukları bölüme yerleşiyorlar.
    4-Kartlar oyundaki yan görevlerden kazanılabildiği gibi, bazı innkeep yada merchantlardan da satın alınabiliyor. Bunun yanında innkeep, Merchant, armorer, blacksmith gibi npc lerden de gwent oynayıp onları yenerek kart kazanmak mümkün ancak şunu unutmayın aynı npc den sadece bir tane kart kazanabilirsiniz, ikinci kez oynadığınızda size kart değil başka bir item verecektir.
    5-Gwent menüsünü göreceğiniz üzere ikiye ayrılıyor, sol taraftaki kartlar deste dışındakiler sağ taraftakiler ise destenizde olan kartlardır. İsterseniz dışardaki kartları deste içine alabildiğiniz gibi destenizdeki kartları da çıkarabiliyorsunuz. (güçlü kartlar kazandıkça güçsüz kartları deste dışında bırakmak taktik açısından iyi olacaktır)
    6-Unique kartlar yan görevlerden kazanılıyor, satan bir npc görmedim. Bu kartlar Geralt, Ciri, Yennefer, Triss gibi ana karakterler ile bazı yan karakterlerin resimlerden oluşan üst tarafta yıldız işareti olan kartlardır. Bu kartlardan bazıları bir kere kazanıldığında diğer dört birim destesi içinde kullanılabildiği gibi bazıları ise sadece kendi birimi hangisi ise o destede kullanılabiliyor. Her kazanılan kart deste dışındaki bölüme geliyor yani deste içine almak için kartları aktif bölüme eklemeniz gerekiyor. Bu kartların özelliği ise hiçbir kartın + ya da – özelliğinden etkilenmemesi, bir kere oynadığınızda geri alamıyorsunuz değeri neyse o kadar puan kazanıyorsunuz.
    7-Diğer bir kart türümüz özel kartlar diye geçiyor, her bir desteye en fazla 10 tane özel kart ekleyebiliyorsunuz. Bu kartlara sahipseniz istisnasız her birime (bkn. 1.madde) ekleyebiliyorsunuz. Yani bunlar bir nevi ortak kart oluyor. Bu kartlara kabaca bakacak olursak;
    Decoy : Oynadığınız bir kartı geri almanıza yarıyor.
    Horn: Üç bölümden herhangi birinin başına koyduğunuzda o bölümdeki kartları 2 ile çarpıyor.
    Scorch: Oyun alanındaki en yüksek puanlı kartı ya da kartları yok ediyor. (Dikkat edin en yüksek puanlı kart sizin kartınız ise sizinkini yok eder)
    Hava Durumu Kartları: Kar olan kart yakın dövüş bölümünde olan kartların her birini kart başına puanı ne olursa olsun bir puana düşürüyor. Keza Sis olan uzak dövüş bölümündekileri, Yağmur olan da kuşatma bölümündeki kartlara aynı durumu uyguluyor.
    Clear Weather: Kart ise yukarıda saydığım hava durumu kartlarını oynanmış ise onu yok etmeye yarıyor. Kartları kendi gücüne kavuşturuyor.
    8-Bunların yanında her birimin sadece kendisine özel kartları var. Sadece ait oldukları birimde kullanılıyor diğer birimlerde yer almıyorlar.. Bunların içinde de özel kartlar var mesela;
    a-bende ilk yardım işareti olarak tanımlayayım siyah olanı oynadığınızda yanında bir kart daha seçmenize izin veriyor ancak şöyle bir durum var ilk turda bu kartı pek oynamayın çünkü yanında başka bir kart daha seçmesine izin verilmesi için seçilecek kartın o oyun içinde daha önce kullanılması gerekiyor ki bu istisnai durumlar dışında ilk turdan sonra oluyor. Yani 22 kartlık desteden 10 kart ile başladım nasılsa dışarda 12 kartım var diye düşünmeyin.
    b-Beyaz ilk yardım işareti olan kartı oynadığınızda o bölümde bulunan diğer kartlara +1 puan ekliyor.
    c-Casus kartlar yani göz işareti olan kartları oynadığınızda bu kart rakibinizin bölümüne işleniyor değeri kadar ona puan kazandırıyor ama karşılığında size dışarıda kalan destedeki 12 karttan 2 tanesini mevcut kartlarınıza ekliyor. (bence oyunun en kilit kartı)
    d-Tokalaşma işareti olan kartlardan 2 veya daha fazlasına oynadığınızda kart başına 2 ile çarpıyor. Mesela 4+4 oynadınız kartlar 8+8 oluyor, 3.yü oynadığınızda her biri 12 puan oluyor.
    e-Hem kılıç hem ok işareti Varsa kartta o kartı yakın ya da uzak dövüş bölümlerinden birine koyabilirsiniz. Seçme hakkı sizin oluyor.
    f-Kuru kafa işareti olan kartı oynadığınızda o kart size üstündeki kadar puan kazandırdığı gibi rakibin o bölümdeki en büyük kartını yok ediyor.
    9-Lider kartlar: kare tuşu ile seçebiliyorsunuz. Her bir birimin 4 tane lider kartı var elinizde olanları seçebiliyorsunuz. Tek tek ne işe yaradıklarını yazmayayım aklımda da değil zaten hepsi, kartları seçtiğinizde oynamadan önce ekranda ne işe yaradıkları yazıyor zaten. Kimi belli dövüş birimlerine *2 veriyor, kimisi hava durumu kartı yerine geçiyor, kimisi rakibin elindeki 3 kartı görmenize yarıyor, kimisi rakibin lider kartının özelliğini kapatıyor vs.



    OYUNDAKİ ZIRHLARDAN BAZILARI

    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu eleştirilerin bir dayanağı yok, laf salatasından başka bir şey değil.

    Birincisi, "2015 senesinin grafikleri değil" diyebilmen için bu ayarda bir oyun(lar) örneği vermen gerekiyor, ver ki eleştirinin bir anlamı olsun. Bekliyorum daha iyi gözüken açık dünya oyunlarını?

    İkincisi, aslında yazdığın şey ciddiye bile alınmayacak kadar rezil bir yorum ama sırf sana iyilik olsun diye, bir daha aynı rezilliği yapma diye cevap veriyorum. Bu oyunun türü RPG, açılımı Rol Playing Game/Rol Yapma Oyunu. COD gibi çizgisel yapısı olan bir RPG gördün mü diyeceğim, bırak görmeyi RPG oynadığını bile düşünmüyorum, oynadıklarını da çok büyük ihtimalle bitirememişsindir. Rol yapma oyunları uzun metinleri ile içeriklerinin derinliği ile ön plana çıkar, çıkmak zorunda. Bir RPG oyunu için "ayrıntı boğar" demek kelimenin tam anlamıyla oyun cahili olduğun anlamına gelir.

    Üçüncüsü ise, "bkz. Bloodborne" diyerek serinin önce ki oyunlarını da oynamadığın, sırf notları iyi, son zamanlarda popüler olduğu için gidip aldığın yine açıkça belli oluyor. Diğer üç oyunu oynamış olsan, zaten serinin bu derece ayrıntılı bir oyun olduğunu bilirdin diyeceğim ama RPG oyunu için "ayrıntı boğar" diyen bir insana ne söylesen boş.
    CDPROJEKT RED yetkililerinin Eurogamer'a verdiği röportajda söylediği bir cümle:

    "If the consoles are not involved there is no Witcher 3 as it is," answers Marcin Iwinski, definitively. "We can lay it out that simply. We just cannot afford it, because consoles allow us to go higher in terms of the possible or achievable sales; have a higher budget for the game, and invest it all into developing this huge, gigantic world.

    Anlamı: Konsollar Witcher 3'e dahil olmasaydı, böyle bir Witcher 3 olmayacaktı. Basitçe söyleyebiliriz, böyle bir oyunu maddi olarak kaldıramazdık, çünkü konsollar ulaşılabilecek olası satış rakamı bazında çok daha büyük bir bütçe sunuyor, biz de tüm bu bütçeyi bu dev dünyanın geliştirilmesine yatırdık.

    Konsollar yüzünden Witcher downgrade edildi diyenler anlamıştır umarım, konsollar olmasaydı böyle dev bir oyun olmayacaktı karşımızda.
    Hayatimda bu oyunun oyuncu kitlesi kadar harika baska bir grup gormedim, orjinal oyun destekleme desen var, yardimlasma desen alasi var, paylasim desen istemeyecegin kadar bol. Cidden oyunun kalitesiyle dogru orantili oluyor, dikkat ettim kimse oyunu Skyrim ile karsilastirmamis, kimse baska bir oyunu ezerek bu oyunu iyi gostermeye calismamis, bakin girin simdi CoD, AC vb konularina surekli bir kaos hakim.
    Forum bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişirlerle dolu.

    Rockstar ve cdprojekt kadar emin olduğum başka bir firma yok. Bakın valve ye bile güvenmem diyorum bunlara güvendiğim kadar. Kefilim oyuna yani. O yüzden burada atıp tutan çoğu arkadaş çıktığı zaman üzülecek benden söylemesi.

    Çok mesaj sildirecek bu oyun

    Adam hala ağaç diyor ot diyor, kötü duruyor diyor. Aga senin bildiğin türde yapmamışlar da o yüzden. 2d yüksek çözünürlüklü png formatındaki resimleri ot diye yaprak diye koymamış adamlar. Hepsinin bir yoğunluğu ve çevreyle etkileşimi var. O videoları nerelerinizle izliyorsunuz vallahi anlamıyorum. Dikkat ederseniz oyunda sürekli bir rüzgar var ve en küçük otundan ağacına kadar hepsi rüzgara göre savruluyor, hepsi güneşin dinamik ışıklandırmasına göre kendi üzerlerinde gölge veriyor, Ağaçlar öyle beton gibi yerinde durmuyor, gövdesinin inceliğine ve kalınlığına göre rüzgarda savruluyor.

    Yahu yağmur damlaları bile tek tek ayrı modeller. Rüzgara göre yön değiştiriyorlar.

    Gece gündüz dengesi muazzam. Sen hangi open world rpg oyunda böyle görseller gördün.

    Adamlar temayı farklı ele almış. Dragon age inquisition u bende ps4 de bitirdim. Çoğu zaman frostbite gayet güzel görüntüler veriyor ama oyun çevre ile etkileşimin sıfıra yakın olduğu bi oyun.

    Şişman bir adam göremezsiniz, çocuk göremezsiniz, bir şehir şehir gibi asla değildir, Npc ler kütük gibidir, Özgür bir ortam asla değildir, Yaşlılar bile inanılmaz fit duruyor. maşallah maker (dragon age deki tanrı ) herkesi kaslı kaslı yakışıklı ya da güzel yapmış

    İlk iki oyunda rüştünü sonuna kadar ispatlayan bir firmadan bahsediyorum. Yahu polonyo başkanı bile Barack obamaya witcher 2 yi hediye etti. Adamlar bu derece gurur duyuyor yaptıkları işten.

    Olumsuz yorumlara kesinlikle aldanmayın. Hayatımda ilk kez bir oyuna pre order yaptım. Alın keyfinize bakın gençler. 6 gün sonra GOTY geliyor
    Ne acınız var be kardeşim.Alıyorsunuz 980'leri sonra fos çıkıyor,1000 TL'lik konsol ile hemen hemen aynı kaliteyi sunuyor sizinde gücünüze gidiyor,yediremiyorsunuz.Tamam anladık haklısınız bazı konulardada ne diye gelip bu konuda boş boş polemik yaratıyorsunuz onu anlamadım.Bizmi yükseltelim PC grafiklerini ? Göz denen bir şey var videodanda olsa anlaşılıyor ufak tefek farklar dışında PS4 ile PC'nin ne farkı var,öyle wow dedirtecek fark varmı ? Sizleri avutmak için yalanmı söyleyelim ? Biz bilmiyormuyuz PC'nin daha iyisini yapabileceğini ama olan bu,ortaya çıkan sonuç böyle.İyi yada kötü bunu kabulleneceksiniz,bende olsam tepki gösterirdimde burada bunları yazmanın anlamı yok işte git PC bölümde aynı durumdan mağdur dostlarınla eleştir istediğin kadar.
    Bu nesil grafik muhabbetinin cidden suyu çıktı,eskiden böyle şeyler konuşuldugunu hiç hatırlamıyorum sürekli çözünürlük fps muhabbetleri, adamlar 100lerce saatlik dolu dolu oyun yapmışlar,grafikleri de piyasadaki çoğu oyuna bin basar, hala bazıları çıkmış pcde daha iyi yok 4k yok çimler ultra uber renderli,aynı oyunu oynamıyor muyuz kardeşim aynı görevi yapmıyor muyuz?Kaçınız oturup çimleri izliyor oynarken,bence bu kadar takıntılı olmak yerine keyif almaya bakmalıyız, son yılların belki de en müthiş devasa oyunlarından biri geliyor,Batman'e kadar rahat idare eder inşallah.
  • Playstationa gelirmi bilinmez zira önceki iki seride gelmedi.


    CD Projekt'in Cyberpunk'tan Önce Bir Projesi Var

    Son dönemde yaptığı ilerleyişle birlikte RPG severlerin gözünde oldukça olumlu bir konuma gelen CD Projekt Red'in duyurusunu yaptığı Cyberpunk 2077'yi hali hazırda biliyoruz. Fakat görünüşe göre bu oyunun çıkışından önce CD Projekt'ten yeni bir proje daha geliyor. 

    Polonya'daki bir TV kanalına röportaj veren CD Projekt CEO'su Adam Kicinski, Cyberpunk 2077'den öncelikli bir AAA kalitede projelerinin olduğunu ve geliştirme konusundaki ağırlığı bu oyuna verdiklerini söyledi. Gizemli oyun adına bir isim vermeyen Kicinski, bu oyunun içerisinde bulunduğumuz dönemde yani 2013'ün ilk çeyreğinde duyurulacağından da söz etti. 
     
    The Witcher 3 söylentilerine şimdiden hazırlansanız iyi olur...

    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-CD_Projektin_Cyberpunktan_Once_Bir_Projesi_Var-33665.htm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum playstation bölümünde the witcherin ne işi var
  • quote:

    The Witcher 3 to be unveiled early 2013 by CD Projekt RED


    The information about the game’s unveil this year comes via an interview with Polish TVN CNBC, which confirmed that their second project is far ahead in development than their new IP.


    Kaynak:
    http://www.gamechup.com/the-witcher-3-to-be-unveiled-early-2013-by-cd-projekt-red/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 11 Ocak 2013; 9:46:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 Şubat...

    The Witcher 3? CD Projekt’s “other” game to be revealed on February 5

    Kaynak:
    http://www.vg247.com/2013/01/10/the-witcher-3-cd-projekts-other-game-to-be-revealed-on-february-5/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 11 Ocak 2013; 10:02:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cyberpunk 2077 fragmanının haberini dün yapmıştık, görünüşe göre CD Projekt fragmanın sonuna gizli bir mesaj koymuş. RYO oyuncuları tarafından sevilen şirket, Cyberpunk 2077'nin sonuna koyduğu mesajda;

    "TAMAMLANMAYA YAKIN başka bir oyunumuzu beğeninize sunmak üzereyiz, açık dünya oynanışı ve gerilimli hikayesi ile 5 Şubat'ta duyuracağımız oyunu şimdiden tahmin ediyorsunuzdur." derken CD Projekt büyük ihtimalle Witcher 3'ten bahsediyor.

    5 Şubat'ta bütün oyuncular beklemede, nefesler tutuldu!

    http://www.merlininkazani.com/Cyberpunk_2077_fragmaninda_gizli_mesaj-haber-58111p1.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Witcher 3 Duyurusu İçin Bir Bulgu Daha!


    Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Cyberpunk 2077 videosunun ardından yapılan bir röportajda, başka bir oyun üzerinde daha çalıştıklarını belirten CD Projekt ekibi, bu projeyi gizli tutmuştu. Bu sözlerin ortaya çıkmasının ardından herkesin aklına The Witcher 3 gelmişti ve beklenen duyuru yakın zamanda gerçekleşecek gibi duruyor.

    REDkit'in betası için yayımlanan güncelleme hakkında bir rapor yayımlayan CD Projekt ekibi, yakında yapılacak olan duyurular için Facebook ve Twitter hesaplarının takip edilmesi konusunda oyuncuları uyarmış. Ayrıca yukarıya,(sizin de yukarıda bulabileceğiniz görsel) Geralt'ın kılıcına ait bir görsel paylaşılmış ve görseldeki şeyin neye ait olduğunu oyuncuların yaratıcılığına bıraktıklarını belirtmişler.

    The Witcher ve The Witcher 2: Assassin's of Kings gibi iki başarılı oyunun ardından The Witcher 3'ü merakla bekliyoruz.

    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Witcher_3_Duyurusu_icin_Bir_Bulgu_Daha-33896.htm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Witcher ps3'e ne zaman geldide konu açtın sipahi reyiz anlamadım
  • The Witcher 3 Wild Hunt [PS ANA KONU] | Rehber ilk sayfada
  • @zack06

    Daha ne yapsın adamlar? Altına da mesaj yazmışlar hayal gücünüze bırakıyoruz diye =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    @zack06

    Daha ne yapsın adamlar? Altına da mesaj yazmışlar hayal gücünüze bırakıyoruz diye =)

    Birşey yapsın demiyorum , sadece yapsınlar diyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    @zack06

    Daha ne yapsın adamlar? Altına da mesaj yazmışlar hayal gücünüze bırakıyoruz diye =)

    Birşey yapsın demiyorum , sadece yapsınlar diyorum :)

    Yapsınlar tabi de şöyle ilk iki oyunu PS3'e portlasalar ya 3'ten önce =(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    @zack06

    Daha ne yapsın adamlar? Altına da mesaj yazmışlar hayal gücünüze bırakıyoruz diye =)

    Birşey yapsın demiyorum , sadece yapsınlar diyorum :)

    Yapsınlar tabi de şöyle ilk iki oyunu PS3'e portlasalar ya 3'ten önce =(

    Aman abi portlayacaklarsa gitsinler mega drive'a falan yapsınlar ya da adam gibi portlamayı bilen birisine yaptırsınlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    @zack06

    Daha ne yapsın adamlar? Altına da mesaj yazmışlar hayal gücünüze bırakıyoruz diye =)

    Birşey yapsın demiyorum , sadece yapsınlar diyorum :)

    Yapsınlar tabi de şöyle ilk iki oyunu PS3'e portlasalar ya 3'ten önce =(

    Aman abi portlayacaklarsa gitsinler mega drive'a falan yapsınlar ya da adam gibi portlamayı bilen birisine yaptırsınlar.

    Valla isterse Skyrim'in PS3 versiyonu kalitesinde olsun ama olsun, 2 adet platinum trophy istiyorum! =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    @zack06

    Daha ne yapsın adamlar? Altına da mesaj yazmışlar hayal gücünüze bırakıyoruz diye =)

    Birşey yapsın demiyorum , sadece yapsınlar diyorum :)

    Yapsınlar tabi de şöyle ilk iki oyunu PS3'e portlasalar ya 3'ten önce =(

    Aman abi portlayacaklarsa gitsinler mega drive'a falan yapsınlar ya da adam gibi portlamayı bilen birisine yaptırsınlar.

    Valla isterse Skyrim'in PS3 versiyonu kalitesinde olsun ama olsun, 2 adet platinum trophy istiyorum! =)

    Skyrim zaten çok güzel ps3'de ama çoğu kişi sevmiyor ( sevmek zorumda da değil zaten )

    İnşallah çıkar diyelim ne diyek , çıkmazsa da sağlık ola.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    quote:

    Orijinalden alıntı: canikoblivan

    @zack06

    Daha ne yapsın adamlar? Altına da mesaj yazmışlar hayal gücünüze bırakıyoruz diye =)

    Birşey yapsın demiyorum , sadece yapsınlar diyorum :)

    Yapsınlar tabi de şöyle ilk iki oyunu PS3'e portlasalar ya 3'ten önce =(

    Aman abi portlayacaklarsa gitsinler mega drive'a falan yapsınlar ya da adam gibi portlamayı bilen birisine yaptırsınlar.

    Valla isterse Skyrim'in PS3 versiyonu kalitesinde olsun ama olsun, 2 adet platinum trophy istiyorum! =)

    Skyrim zaten çok güzel ps3'de ama çoğu kişi sevmiyor ( sevmek zorumda da değil zaten )

    İnşallah çıkar diyelim ne diyek , çıkmazsa da sağlık ola.

    Yok dostum o anlamda demedim, frame rate problemleri var ya Skyrim'in PS3 sürümünde, o açıdan dedim isterse 10 fps olsun oyun diye =)

    Yoksa Skyrim'e lafım yok, başyapıttır benim gözümde.
  • bunu bari ps3 uyarlasınlar
  • CDPR dandik port yapmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wiedźmin

    CDPR dandik port yapmaz

    Olursa eğer , göreceğiz.
  • İkinci oyuna xbox'ta başlamayı düşünüyorum ,merak ediyorum baya..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.