Şimdi Ara

▓ GSS hakkında her şey. Gasp edilen haklarınızı öğrenin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sosyal güvenlik müşaviri Ali Tezel, Genel Sağlık Sigortası'nı anlatıyor ve bununla ilgili soruları cevaplıyor.
    Alta bazı notlar aldım. Bunlar ve daha fazlasının detaylarını öğrenmek için, videoyu seyredin lütfen.

Kıyak emeklilik:
    – Vekillerin, milletin parasıyla kendi primlerini nasıl meclise ödettiklerinin detayları.
    – Bunun için verdikleri rüşveti.
    – Anayasaya göre, eşitlik ilkesi vardı bir de güya...

GSS ile ilgili bazı dikkat çekici detaylar:
    – Karı-koca çalışıpta işsiz kalırsan, yani gelirin olmazsa, yine prim ödeyeceksin. Harcadığın paraya göre devlet sana diyor ki, "Madem para harcıyorsun. O zaman paran var. Demek ki prim ödeyebilirsin"
    – Yaşı 18'i geçipte özürlü olduğu için çalışamayanlar için de prim borcu çıkıyor.
    – Yaşı 25'i geçse bile, öğrencilere de prim borcu çıkıyor. Bununla ilgili mağdur sayısı epey fazla. Haberlere de çıktı hatta.
    – Bugün TÜİK'in açıkladığı açlık ve fakirlik rakamlarını göz önünde bulunduracak olursak, 300 TL alt limitin fazla düşük olduğunu anlıyoruz. 2000 TL geliri olan bir aileye bile bu yükün binmesi çok kötü.
    – Diyelim ki yaşın 18'i geçti. İşsizsin, bekârsın ve ailenden ayrı yaşıyorsun. Sana yine borç çıkıyor. Çünkü burdaki hesaplama da, o kişinin ayrı durduğu ailesinin gelirine bakılarak yapılıyor. Yani devlet, "Sen de yok ama babanda, annende var. Onlardan alıp-ver" diyor. Bu sebeple, uzun zamandır çalışmayan ve çalışmadığı için de maddî durumu hayli kötü olan bir arkadaşıma da 110 TL borç çıkartmışlar.
    – Hayatında hastaneye gitmemiş insanlar da var. Bunlardan bir kısmı zengin ve özel sigortası var. Bir kısmı ise hasta olmuyor. Olsa da yine özel hastaneye gidiyor. Bu sebeplerle GSS'nin mecburi değil, tercihe bağlı olması gerekirdi.

SGK ile ilgili olarak:
    – SGK, yapısı itibariyle zarar etmesi gerek. Eğer kâr ediyorsa, bunun anlâmı, emekli maaşlarının düşmesi demektir. Misal olarak, 3600 prim günü olan emekli, neden 9000 günü olan kişiden fazla maaş alıyor?
    – Muâyene katkı parası, ilaç katkı parası vs...
    – SGK'nın ve sosyal güvenlik yapısının içler acısı son hali.
    .
    .
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 16 Ekim 2015; 8:29:47 >

• Şimdi akpliler kanalı görüp paralel diye yazıp,başka cevap dahi vermeden kaçıp gidecekler...Her zaman yaptıkları gibi
  • gss bir haraçmıdır?
    nefes alma vergisimidir?
  • aboovv Ali Tezel neler anlatıyor,
    Sigorta sistemi,emeklilik sistemi leş gibi yapılmış yani bozulmuş...Kara geçirilmesi sağlanmış, emekli maaşları düşürülmüş,adam 580TL emekli maaş bağlanan var diyor,

Ben bunları yeni duyuyorum,daha neler anlatıyor...Biz ayvayı yemişiz
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Kemal Kılıçdaroğlu için "SGK'yı zarara soktu" diyenlere duyurulur. SGK'nın zarar etmesi gerekirmiş meğer ve Avrupa'da bunun ortalaması % 15 imiş. Ben de bu programı seyredince öğrendim durumun vehâmetini.

Mesela, sigortası aynı zamanda başlamış 2 kişiden 3600 gün primi olan kişinin 9000 gün primi olan kişiden fazla maaş almasını algılamak mümkün değil...
    Bu program her çarşamba yayınlanıyor ve sadece ekonomi hakkında konuşuluyor. Gâyet faydalı bilgiler veriliyor. Çoğu kişi seyretmediği için, haberi de olmuyor haliyle bunlardan.
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Kendilerine ederler. Burada AKP'liler de dahil, herkesi ilgilendiren bir husus var. Hükümet, bu tip uygulamalarında AKP'liler ve diğerleri diye ayrım yapmıyor.
  • bu gss mecburi tutulması hata aynı zorunlu trfik sigortası deyip vatandaşı şirketlerin insafına bırakmak gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haydarkarapuar kullanıcısına yanıt
    Bu, ondan da kötü. Çünkü insaf bile yok ortada. Araban yoksa, trafik sigortasını yaptırmazsın ama bunda SS yapmak zorundasın tabiri caizse.
    Videoyu seyredince göreceksin durumun vehâmetini. Bazı önemli kısımları not aldım yukarıya da...
  • Millette artık saf olmasın. Kendi yandaşlarına devlet kaynaklarını peşkeş çeken, fakire fukaraya ekmeği çok gören bir iktidardan bahsediyoruz. En basitinde teşeron işçide cep telefonu görüp şaşıran bir başbakanları var.
  • GSS

* Sosyal devlet anlayışını benimseyemediğimizin göstergesidir.
    * Temel haklardan yaşama hakkını parasız hak etmediğimiz anlamına gelir.
    * Sağlığımızın değerini parayla ölçtüğümüzü gösterir.
    * Çalışmayanın sırtına yüktür.
    * Yatırsanız dahi muayene sonrası birçok ilaçtan sigorta kapsamında faydalandırılmadığınız bir nevi hibe parasıdır.

Daha çok yazarım da gerek yok.
  • 18 yaşındaydım,ailem ile yaşıyodum üniye 1 sene geç başladım şuan borç 3500 tl.
    Giren çıkan vatandaşa özel sigortada yaptırdım nolur nolmaz.
    3500+9000küsür kyk(bunu kendim isteyerek aldım)=12500 gibi bir borç ile hayata başlıyorum.
  • Haraçtır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamen haraçtır .

kimse daha olayın farkında değil sigortasız gençler bir sorun bakalım ne kadar borcunuz var.

▓ GSS hakkında her şey. Gasp edilen haklarınızı öğrenin
  • Düşündüm de...

AKP, SGK'yı zarardan kara geçirmek için bunları yapmam yerine, ülkede sigortasız çalışan milyonlarca kişinin sigaortalı olmasını sağlasa, daha iyi olmaz mıydı? Olurdu.

Bunu yapamayan hükümet, açığı başka yerden kapatmaya çalışıyor.

Misal olarak, bir sürü işyerinin de çalışanlara AGİ parasını vermediğini biliyorum. Çalışana diyor ki işyeri: "Ben senle X maaşa anlaşmış mıyım kardeşim? Anlaşmışım. Daha ne parası istiyorsun?"

Vaziyet bu malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Şimdi akpliler kanalı görüp paralel diye yazıp,başka cevap dahi vermeden kaçıp gidecekler...Her zaman yaptıkları gibi

Paralel yapı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar.
  • GSS kaldıracam diyen parti çıktı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

GSS kaldıracam diyen parti çıktı mı?

Çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gladiator-TR

quote:

Çıktı

hangisi kaynak ver bakalım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gladiator-TR

quote:

Çıktı

hangisi kaynak ver bakalım

Size kaynak yok. Verdiğimiz kaynakları ya terörist Ya da paralelci diye okumuyorsunuz.. Havuz medyasında diğer partilerle ilgili olumlu haber yapılmadığından size uygun kaynak yok.

madde 20. okuyun işsiz evlat vergisi (GSS)

http://www.diken.com.tr/chp-secim-bildirgesini-acikladi-asgari-ucret-1-500-tl-mazot-15-tl-360-tl-kira-destegi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladiator-TR -- 16 Ekim 2015; 11:38:59 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.