Selamlar bir konuda soru sormak istiyorum. Davayı açtığım bölge Antalya'nın Serik bölgesi. Bu bölgede Ticaret Mahkemesi yok. Asliye hukuk var. Dolayısı ile ben davamı Ticaret Mahkemesinde açtığım için Serik bölgesinden uzak bir bölgede olan Antalya'nın Alanya ilçesinde dava açmış oldum. Çünkü Alanya adliyesinde asliye ticaret mahkemesi var. Ancak dava usulen reddedildi. Çünkü bu asliye hukuk mahkemesinin konusu diye karar çıktı. Talep halinde "Alanya nöbetçi asliye hukuk mahkemesine gönderilmesi" diye karar çıktı. Serik bölgesinde asliye hukuk mahkemesi var. Ben dilekçemi kararda yazdığı gibi Alanya nöbetçi asliye hukuk mahkemesine değil de Serik asliye hukuk mahkemesine diye verebilir miyim? Böyle yaptığımda otomatik olarak davayı Antalya Serik'e taşımış olur muyum? Ayrıca şu an Antalya'nın kemer bölgesindeyim. Kemer adliyesinden işlemleri yapacağım. ![]() |
Usulen reddedilen dava süresi içinde talep verilirken başka bir adliyeye taşınabilir mi?

-
-
Yerel bir avukattan yardım almanız sanki daha saglıklı gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam doğru ama hem bu şahıs bu olayın haricinde beni ayrıca birkaç milyon kadar da dolandırdığı için şu an ciddi anlamda maddi bir sıkıntıdayım. İstesem de avukat ile ilerleyemiyorum. Hepsi önden uçuk kaçık rakamlar istiyor. O yüzden maalesef kendim ilerlemek zorundayım.
-
Hocam size fikir vererek gerçekten yanıltmak istemiyorum lakin bir iki önerim var .
1 Dosyalarını alın gidin ve sadece danışmanlık alın , ben en son danışmanlık için 500 tl verdim .
2 . hakimler bizi yemez onlar suçlunun olduğu gibi sucsuzunda hakkını vermek durumunda .
Kararı veren hakime güzel bir dil ile calın kapısını sorun param yok avukatım da yok diye .
3. Adli yardıma başvurun ( ama bu süre içinde yasal başvuru süreleri geçebilir atama yapılasıya kadar kendiniz takip edin
500 tl olsa danışmanlık alırım ama bilmiyorum ben denk gelmedim.
Hakim muhtemelen beni kaale almaz bırak hakimi mahkemede görevli birine soru soracağım bildiği halde avukat tutun diyor.
Adli yardım vermiyorlar adli yarın vermeleri için açlıktan ölmek üzere olman gerekiyor.
-
Adliye değişikliği yapamazsınız.
Ben bir cok avukatı aradım bnada yüksek fiyat ceken oldu .
Kimse sorumluluk almak istemiyor .
Ben bazen yapay zeka kullanıyorum yardımı oluyor
Kararda açıkça "talep halinde Alanya Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilmesi" belirtilmiş olsa da, HMK m.114 ve devamı uyarınca görevli mahkemenin aynı zamanda yetkili mahkeme olması da gerekir; davaya konu olayın meydana geldiği ya da tarafların yerleşim yerinin bulunduğu Serik'te Asliye Hukuk Mahkemesi bulunması ve uyuşmazlığın bu mahkemenin yetki çevresinde doğmuş olması halinde, davanın Serik Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yeniden açılması hukuken mümkündür ve usul açısından geçerli olur. Alanya’daki mahkemenin görevsizlik kararına dayanarak "dosyanın gönderilmesini" değil de, aynı hukuki sebebe dayalı olarak yeniden Serik’te açılmış yeni bir dava şeklinde süreci başlatabilirsiniz. Bu durumda dava, yeni bir dosya numarasıyla Serik’e taşınmış olur; otomatik aktarma gerçekleşmez, siz yeniden dava açmış olursunuz. Kemer Adliyesi’nden Serik Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tevzi işlemlerini yapabilir, gerekirse UYAP üzerinden başvurunuzu yönlendirebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X