Şimdi Ara

M

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 30 Aralık 2020; 17:38:30 >

• O zaman Anadolu Rock

Tabiki yanılmıyorsun da yani o kadar da takılmak lazım mı doğrusu bilmiyorum sonuçta gelişen ve bizim en dandik dediğimiz şarkıcının bile dinleyenleri var yani isteniyoki hala var gibi birşey.
    Ama arabesk bende dinliyorum yani kulağıma gelen her türlü müziği dinlerim bi kısıtlama getirmek yanlış yani metaldi,poptu gibi kulağa hoş gelen tamamiyle.
  • M
  • Feridun Düzağaç dinlemeye başladım bu aralar gerçekten müthiş yorumu var...
  • Şüphesiz yeni müzikler ve alternatifler çıkacak. Artık dinleyiciye ulaşmak çok kolay, ama bu kaliteyi etkiliyor galiba... Yada dinleyici ne bulursa tüketiyor. Emek veren müzisyenler ise kayblup gidiyor.
  • Türkçe müziğin hemen her dalında büyük düşüş oldu. Ya da yerinde saydı desek doğru olur. Çağ ile beraber gelişemedi. Kendini tekrar eden pop parçalar, saçma sözlerden oluşmuş rap parçalar vs. almış başını gidiyor. Ama aralarında dinlenince insanın kulağına hoş gelen, rahatlatan veya eğlendiren parçalar da yok değil. Onlara da denk gelirsem mutlaka dinliyorum...
  • 90 lı yıllardan hiçbir zaman uatnmadım aksine hala o günleri özler dururum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    B E Y L E R :d [S
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bursa Fanta Gençlik Festivalinden geldim.Orda ceza çıktı bi tek sahneye girişini beğendim geri kalan tüm süre boyuncu kafamı becerdi diyebilirim.Kaçmak için fırsat kolladım dersem yalan olmaz.
  • Serdar Ortaç, Demet Akalın tarzı müzik yapanlar olduktan sonra Türk müziği inişe geçmeye mahkum. Sadece Pop değil, diğer türlerdede böyle 3-4 tane çakma müzisyen olması yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Désir -- 21 Temmuz 2009; 2:06:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Méxes

Serdar Ortaç, Demet Akalın tarzı müzik yapanlar olduktan sonra Türk müziği inişe geçmeye mahkum. Sadece Pop değil, diğer türlerdede böyle 3-4 tane çakma müzisyen olması yeterli.

Baba ben o dediğin isimlere de razıyım. İnşallah onları arar bi konuma gelmeyiz
  • Varya Yabancı Dilim olsa açık açık konuşuyorum ne bir türk kanalını izlerim ne bu kanallardaki türk filmlerini dizilerini izlerim nede bir türk sanatçı dinlerim
  • helal sana Hatasız Kul Olmaz
  • Ferdi Tayfur ve Orhan baba malesef yıllarca belli bir kesim tarafından hor görüldü. ama ne oldu şuan bir çok şarkıcı albümlerde ferdi ve orhan baba nın eserlerini okuyor.. Bir dönem her ikisinin de çok geniş ve büyük arşivini yaptım 1960 larda çıkan plaklrı olsun arşiv yapmıştım. O sözleri yazmak gerçekten normal bir insanın işi değil çok önceleri okumuştum orhan gencebay esrar,ferdi tayfur da alkol ve hap alarak bir çok eserleri yapmışlar bunları kendileriin ağzından duydum.

pop müziğide de gelirsek malum türkiyede 1960 larda erol büyükburç ortaya çıkardı ama o dönemlerde gereken ilgiyi şimdiki gibi çok fazla görmedi. 1980 li yıllarda tv lerin evlere girmesiyle klipler ortaya çıkmıştı tek bir mekan da yada trt stüdyolarında ypılırdı. 1989 a gelindiğinde ise hakan peker in bir efsane şarkısı pop müzikte büyük bir çığır açtı,ama öyle böyle değil bişey değil sabahtan akşama kadar trt de bir efsane üstelik klip de öyle tek mekan değil. Bugün türkiyede bir şarkıya bir klip çekilir ama bir efsane şarkısına best of albümündeki klip dahil 4 Klip çekilmiştir ve bugün bu hala geçerliğini korur. Hakan peker den sonra ise yonca evcimik,grup vitamin burak kut,ferda anıl yarkın,emel müftüoğlu,tayfun,tarkan,sertap erener,mustafa sandal,demet sağıroğlu ve daha bir çok sanatçı çıktı. 90 lı yılların şarkılarında kalite olmasının nedeni ise özellikle hakan peker,ferda anıl yarkın ve emel müftüoğlunun albümlerinde müzik direktörü metin özülkü'nün olmasıdır... neyse çok uzun oldu kusura bkmayın bilgilerimi paylaşayım dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: bollywood turkey

Ferdi Tayfur ve Orhan baba malesef yıllarca belli bir kesim tarafından hor görüldü. ama ne oldu şuan bir çok şarkıcı albümlerde ferdi ve orhan baba nın eserlerini okuyor.. Bir dönem her ikisinin de çok geniş ve büyük arşivini yaptım 1960 larda çıkan plaklrı olsun arşiv yapmıştım. O sözleri yazmak gerçekten normal bir insanın işi değil çok önceleri okumuştum orhan gencebay esrar,ferdi tayfur da alkol ve hap alarak bir çok eserleri yapmışlar bunları kendileriin ağzından duydum.

pop müziğide de gelirsek malum türkiyede 1960 larda erol büyükburç ortaya çıkardı ama o dönemlerde gereken ilgiyi şimdiki gibi çok fazla görmedi. 1980 li yıllarda tv lerin evlere girmesiyle klipler ortaya çıkmıştı tek bir mekan da yada trt stüdyolarında ypılırdı. 1989 a gelindiğinde ise hakan peker in bir efsane şarkısı pop müzikte büyük bir çığır açtı,ama öyle böyle değil bişey değil sabahtan akşama kadar trt de bir efsane üstelik klip de öyle tek mekan değil. Bugün türkiyede bir şarkıya bir klip çekilir ama bir efsane şarkısına best of albümündeki klip dahil 4 Klip çekilmiştir ve bugün bu hala geçerliğini korur. Hakan peker den sonra ise yonca evcimik,grup vitamin burak kut,ferda anıl yarkın,emel müftüoğlu,tayfun,tarkan,sertap erener,mustafa sandal,demet sağıroğlu ve daha bir çok sanatçı çıktı. 90 lı yılların şarkılarında kalite olmasının nedeni ise özellikle hakan peker,ferda anıl yarkın ve emel müftüoğlunun albümlerinde müzik direktörü metin özülkü'nün olmasıdır... neyse çok uzun oldu kusura bkmayın bilgilerimi paylaşayım dedim

+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

• Virtual Programını Kullanabilen Herkes Kendini Dj Sanıyor En Büyük Sorunlardan Biri Bu ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

Bursa Fanta Gençlik Festivalinden geldim.Orda ceza çıktı bi tek sahneye girişini beğendim geri kalan tüm süre boyuncu kafamı becerdi diyebilirim.Kaçmak için fırsat kolladım dersem yalan olmaz.

Ben de Antalya'dakine gittim . Performansı gayet güzeldi. Yani albümdeki kayıtlarından pek farklı değildi. Ama şarkıcının özünden hoşlanmıyorsan , başını ağrıtması doğaldır :)
  • Eeğr gerçek müzik, sözlerde mana, sanat istiyorsan tek dinleyeceğin müzik Türk Sanat Müziği. Diğer müzik dallarına bişey demiyorum. Onlarda da güzel olanlar var fakat en güzeli bence TSM.
  • quote:

Serdar Ortaç, Demet Akalın tarzı müzik yapanlar olduktan sonra Türk müziği inişe geçmeye mahkum. Sadece Pop değil, diğer türlerdede böyle 3-4 tane çakma müzisyen olması yeterli.

Serdar Ortaç'ın ne dandikliğini gördün söyler misin? Bir klibinde hatunun göbeğinden zeytini yemesini mi? Tamam yaptığı yanlış olabilir ama onun yazdıkları şu anki yüzlerce sanatçıyı solda 0 bırakır. Bence gayet hoş aşk temalı şarkılar yazıoyor kendisi. ( Bu arada pop dinlemem sadece ankara festivalinde denk geldim ve yazdığı sözleri hoş buldum. )
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@XWeLL

quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

Bursa Fanta Gençlik Festivalinden geldim.Orda ceza çıktı bi tek sahneye girişini beğendim geri kalan tüm süre boyuncu kafamı becerdi diyebilirim.Kaçmak için fırsat kolladım dersem yalan olmaz.

Ben de Antalya'dakine gittim . Performansı gayet güzeldi. Yani albümdeki kayıtlarından pek farklı değildi. Ama şarkıcının özünden hoşlanmıyorsan , başını ağrıtması doğaldır :)

Bende Samsun'dakine Gittim..Pinhani ve Kenan Sıkıcıydı..Cezada Millet Coştu Baya Ondan Dolayı Güzeldi Galiba..

• quote:

Orijinalden alıntı: Attackers In The Forest

quote:

Serdar Ortaç'ın ne dandikliğini gördün söyler misin? Bir klibinde hatunun göbeğinden zeytini yemesini mi? Tamam yaptığı yanlış olabilir ama onun yazdıkları şu anki yüzlerce sanatçıyı solda 0 bırakır. Bence gayet hoş aşk temalı şarkılar yazıoyor kendisi. ( Bu arada pop dinlemem sadece ankara festivalinde denk geldim ve yazdığı sözleri hoş buldum. )

atalım bütün acıyı kalpten.
    şüphen olmasın deli yürekten.
    omuzundaki iki melekten.
    biri aşk için biri huzur.

bir düşün beni, yarı yüreksiz.
    dolunay gibi tam hareketsiz.
    hedef olmadan aşkta emeksiz.
    biri gül kokar biri çamur.

Buyur şu sözlere bir bak, bunlar çok mu anlamlı sence ? Bu adamın bütün şarkılarının sözlerinde abuk subukluk buluyorum, tek ben değil uludağsözlük ve ekşisözlüktede böyle sayfalar bulabilirsin. Öyleki artık dalgaya vurmuş adamlar, ''serdar ortaç gibi şarkı sözü yazma kılavuzu '' diye bir başlık var uludağsözlükte.

Müzikleri disko bar gibi yerlere uyum gösterebiliyor bazen, fakat genel olarak bir popçu olarak bakarsan üstelik habire albüm yapan biri olarak bakarsan bana göre müziğin kalitesini düşürüyor.

Sırf Serdar Ortaç değil Türkiye'de ne kadar saçma sapan söz yazan adam varsa biryere geliyor. Demekki bizim halkımız bundan hoşlanıyor ama Avrupa piyasasında iş yapan bir tane şarkımız veya müzisyenimiz yok güncel olarak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.