Şimdi Ara

LYS-2 İptal olan sorularla ilgili dönüt video geldi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ignisfatuus İ kullanıcısına yanıt
    Aynı talihsizliği ben de yaşadım YGS fende. Teşekkürler inşallah hepimiz.
  • bilmemkikiki B kullanıcısına yanıt
    Yani ne diyebilirim ki şimdi de beni en saçma şeyle, başkalarına saygı duymamakla suçluyorsun. Bana verecek cevabın varsa verebilirsin ama verecek cevabın kalmayınca lütfen ithamlarla gelme. Evet seni tanımıyorum, o zaman ERDEMLİ olan sen empati yapıp senin de beni tanımadığın sonucunu çıkarabilirsin. Yani kendi tavsiyene uyup bana saçma ithamlar yazmazsan iyi olur, sevinirim yani. Onun dışında da yorumlarımda belli ettiğim tek şey sorunun cevabıdır.
  • JequeL J kullanıcısına yanıt
    Ben de bir çok kitapta "hangisi mayozda varken mitozda yoktur?cevap:kromozomların ayrılması" şeklinde soru çözdüm. Bildiğin kelime oyunu yapmışlar. Ben bu soruyu çok gördüğüm için bunu soruyor zannettim. Yoksa biliyorum. Çoğumuz da biliyor. Çekilmeye ayrılma arasındaki farkı düşünüp nasıl osym'nin bunu düşündüğünden emin olabiliriz ki? O nedenle haksizlik yaratan bir soru. Dnanin interfazda eslendigini de biliyorum ama mitoz bolunme basligi altinda verildigi icin heralde interfazi da icine almis dedim gectim mesela. Çünkü dedigim gibi diger turde soru cok cozdum. Kromozomlarin ayrilmasiyla kromozomlarin cekilmesi arasindaki farkla ilgili kac soru cozdun, nerde cozdun daha once, merak ettim. Soru sikintili bir soru. Osym'nin nasil dusundugunu nerden bilelim boyle detaylara takilirsak her soruda bir sey cikar zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JequeL

    Hocam ben bu tarafa saygı duyuyorum ama sorunun doğru bakış açısını açıklamaya çalışırken çok farklı yerlere geldi. Tabi ki yapın itiraz, soru işaretiniz kalmasın. Başarılar.

    kardeşim sen neyin kafasını yaşıyorsun?
    bu soruda sıvamışlar işte. kromozomlar kutuplara çekiliyormuş. Yok kutuplara çekilince kromatitler, kromozom diye adlandırıyormuş.
    Bu kurum hata yapamaz diye bir şey yok. Bariz bir hata yapmışlar. Adamlar daha bir şey söylemedi öğrenciler sıvamaya çalışıyor.
    Yapma Allah aşkına bunu sana eğitim sistemi tüm lise hayatı boyunca;
    mayozda kromozomlar kutuplara
    mitozda kromatitler kutuplara çekilir diye öğretti.

    Yani ben her soruyu böyle ince milimetrik kelime oyunları, kuralları ile yanlışmaya çalışabilirim. Ygs de ki kaykay sorusu mesela iptal oldu mu?
    soruda bariz boy bilgisi yoktu ama adam iptal etmedi. Yani sıkıntı bile olsa adamlar iplemeyebiliyor. beklemek gerekiyor, körü körüne savunmak değil.
    Velhasıl kelam hakkımızda hayırlısı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tipcigenc kullanıcısına yanıt
    Hocam keşke meb'den çalışsaydın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JequeL

    Forumda ilk katıldığım tartışmadır. Başka yanlış olan sorularımda doğru diyenlere atıp tutmadım, araştırdım makale okudum kabullendim. Agresif dilinin tek sebebi var: soruyu yanlışlayacak bir şey ortaya sunamıyorsun dediklerimin üzerine ve sinirlendiriyor bu seni. Ne yapıyorsun? Boş muhabbet yok güven sen ösymye demeler falan. Yazık üzülüyorum.

    kendi bölümümden ve başka bölümlerde okuyanlardan özellikle bilgi istedim. bu konuda kromozom çekilmesi ifadesinin yanlış olduğunu dile getirdiler. genetik okuyordum bıraktım,savunacak yerleri savundum başka bir platformda senin dilin bana gereksiz geldiği için cevap verdim.yoksa burada akademik tartışma da yapardım seninle. sorunun yanlış doğru olması bana bir şey katmayacak dediklerim de de haksız olduğumu düşünmüyorum ösym ye güven çünkü çok özverili çalışan bir kurum.
  • Kardeşim sen de benimle atışacaksan bil ki bu tek cevabım olacak. Gerisinde verecek cevabın varsa özelden yaz konu çok kirlendi ama bana ezberci diyorlar soruyu çözdüm diye. Sen ben kaç tane bu sorudan çözdüm direk işaretledim diyorsun. E ezberciler hangi cevabı veriyorlar kafam karıştı. Mesele bir sorudan 1000 tane çözüp ezberlemek değil demek ki çözdüğün sorular sana bir bilgiyi öğretirken büyük bir yanlışlık da doğurdu. Söyliyim ben yarımşar iki s.b. çözdüm ve dediğin soru tipine rastladım. Fakat burada benim bu soruyu çözmem cevabın doğru olduğu demek değil. Çünkü aynı soruyu soran kitaplarda hücre döngüsünde mitozla interfazı ayıran soru da var. Yani bizim burada referansımız binlerce yanlışla dolu sb ler değil. SOru bankaları soru ezberleyip görünce çaaaaat işaretleyelim diye mi var soru tipi görüp konu pekiştirelim diye mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Palladium-P

    Hocam keşke meb'den çalışsaydın

    valla reyiz kromozomlar karşıma gelse
    biz mitozda kutuplara çekiliyoruz dese ben kabul etmem.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tipcigenc kullanıcısına yanıt
    Baştan oku yazdıklarımı. Cevap yazmak uzun sürer hepsinin cevabı yazdıklarımda zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JequeL

    Baştan oku yazdıklarımı. Cevap yazmak uzun sürer hepsinin cevabı yazdıklarımda zaten.

    dostum yaklaşık 5 biyolojici ile konuştum. Bu soru net değil. Bu sorunun kesinlikle iptal olması gerekiyor tarzında dönütler geliyor. Ne demek istediğini anlıyorum. Ama bu soruda 2 cevap var. Tartışmaya neredeyse kapalı. Ezberci bir insan değilim rahat ol. 10 kere gelse 10 unda da kromozomlu şıkkı işaretlerim çünkü kelime eksikliği var o şıkta en azından.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajlarımın tamamını okuduysan sorumlu olduğum şeyin MÜFREDAT. Makale okudum derken seni bir akademik tartışmaya da davet etmiyordum sadece diyorum ki yanlışlarımı düzeltme çabasındayım.


    Hoş benim dilim neden gereksiz bilmiyorum. Kimseye hakaret etmedim, saldırgan dil de kullanmıyorum. İtici geldim çünkü arkadaşlar cevap veremediler.

    Ha akademik tartışmayı buyrun özelde başlatın ben devam ettireyim, sonucunu başlık altından yazarız ben tartışmaların kendime bir şey kattığını düşünenlerdenim ve bu sebeple severim tartışmayı.

    Edit : imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JequeL -- 29 Haziran 2016; 1:27:27 >
  • tipcigenc kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman şöyle diyelim, size göre kelime eksikliği var. Çünkü bana göre yoktu. Bu soruyu doğru yaptığım için de bir anda kralcı olmadım, yanlış yaptıklarımla ilgili tek bir itirazım yok forumda, ne de doğru yaptıklarımı daha önce savunmadım; sadece ben bu sorunun tartışılıyor olmasını garipsediğim için burdayım yanlış anlaşılmasın
  • JequeL J kullanıcısına yanıt
    Soru ezberlemek zorundayız. Ben her soruda burdan şu anlam çıkar aslında, burda bunu demek istiyor diye düşünsem detaylı detaylı; her soruda sorun çıkar. Osym'nin benim dusundugum seyi dusunebildigini nerden bilicem? Nasil emin olucam? Sinavdan sonra ben mantikli bir aciklama yapip su soru yanlis desem de Osym'nin itirazimi kabul etme garantisi yok. O nedenle soru ezberleyip cat diye isaretlemem, kendi mantigimla dusunmemem lazim. Yoksa sorularin yarisindan fazlasinda problem cikar. Ve dedigim gibi hakkimi da alamam, osym o kadar sorunun yanlis oldugunu kabul etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JequeL

    Mesajlarımın tamamını okuduysan sorumlu olduğum şeyin MÜFREDAT. Makale okudum derken seni bir akademik tartışmaya da davet etmiyordum sadece diyorum ki yanlışlarımı düzeltme çabasındayım.


    Hoş benim dilim neden gereksiz bilmiyorum. Kimseye hakaret etmedim, saldırgan dil de kullanmıyorum. İtici geldim çünkü arkadaşlar cevap veremediler.

    Ha akademik tartışmayı buyrun özelde başlatın ben devam ettireyim, sonucunu başlık altından yazarız ben tartışmaların kendime bir şey kattığını düşünenlerdenim ve bu sebeple severim tartışmayı.

    Edit : imla

    çünkü gereksiz bir tavrın var. akademik tartışma da sandığın kadar kolay değil öyle özel mesajla yürümüyor.

    mesajlarını okudum müfredatta kromozomlar çekilebilirmiş. ayrıldıktan sonra kromozom olurmuş kromozom çekilmesi ifadesi bu yüzden yanlış değilmiş.bizim cahillimizden senin sorun heba olamazmış bir de her soruya itiraz etme merakı varmış.

    o zaman yine aynı örneği vereyim mayoz 1 in sonunda kromozom sayısı yarıya iniyor. ben de diyorum ki profaz evresinde kromozomların sayısı yarıya inmiştir. ne kadar doğru bilimsel bir cümle. sorudaki mantık hatası bu örneğin çok daha mikro halde olduğu durumda verilmiş.

    cevap verememe gibi bir durumdan ziyade sen kendi sorunun doğru olmasını ölümüne istiyorsun. yoksa inan o soru bana bir şey katmaz yanlış olsa herkese puan. ben zaten ne kadar yanlış yaptığımı kabullenmişim.
  • Bakın ÖSYM'nin sizin düşündüğünüz şeyi düşünmemiş olması demek sizin düşündüğünüzün yanlış olması demek. Bu çok doğal bir durum gibi lanse etmeyin. Eğer bir sorunun cevap anahtarı "sizin düşündüğünüz gibi" düşünmüyorsa sorunuz yanlıştır. Çünkü burada benim düşündüğüm senin düşündüğün onun düşündüğünün dışında MÜFREDATIN dediği var ki bu da cevap anahtarını meydana getiriyor. Yani benim düşündüğüm müfredatın dediğiyle uyuyorsa doğruyum uymuyorsa yanlışım. Bu nedenle de soru ezberlemek bir yöntem değil, soru çözüp özümsemek bir yöntem. Benim şahsi düşüncem bu sene MEB kitabı okuyanların bir şey yapmasına gerek kalmayacağıydı çünkü dershanelerle ters düşen (nedenlerini biliyoruz sanırım) bir sistemin dershane tipi "ezberci" kalıbı bir daha yoklamayacağı barizdi. Burada sizi suçlamıyorum aman siz de üstüme gelmeyin. Sadece durumu değerlendiriyorum.
  • Talim terbiye kurulunun sitesinden, 2012-2013 kullanylan kitaplar yazyn. 9.synyf kitabynyzy indirin (98 liler) bakyn.
    2013 -2014 dende 10.synyfa bakyn.
  • Elinde link varsa atarmısın. bunu Incelemek daha ayrıntılı bakmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayı yine benim karakterime çekerek karalama olayını sürüyorsun hocam. Artık bu şekilde saçma şeylere cevap vermek istemiyorum ama içim el vermiyor. Özel mesajla yürümüyorsa peki tartışmayalım. Hoş gereksizse tavrım kaale alıp neden cevaplıyorsunuz? Hani genelde gerekli şeyleri yaparız ya hep gereksizleri yapmayız... Dediğim gibi ben MEB kitabından cümleler söyledim. Mayozun profazıyla mitozun profazını karşılaştırıyorsunuz. Peki şunu sorayım : bizim mitoz sonucu oluşan hücrelerimiz 2n kromozomlu mu 2n kardeş kromatidli mi? Yani kardeş kromatid ne zaman kromozom ismini alıyor sitoplazma bölünmesinden sonra mı? Eğer öyleyse neden aynı yapıya sitoplazma bölünmesinden sonra kromozom diyoruz da kutuplara birbirinden bağımsız halde çekilirken kardeş kromatid diyoruz? Aralarındaki yegane farklılık canım sitoplazmanın hangi evrede bölündüğü mü? Yani bir nesnenin isimlendirilmesi hangi evrede olduğuna göre mi yapılıyor yoksa kendi hangi durumda ona göre mi?...
  • JequeL J kullanıcısına yanıt
    Mufredatta farkli bir bilgi mi var ki? Ayni bilgiye gore soruyu cozuyoruz. Ama cekilme derken neyi kastettiginin mufredatla bir ilgisi yok. Boyle bir sey varsa meb kitabinda bir sey diyemem. Var mi mitozda "kromozomlarin cekilmesi" ile ilgili bir sey? Daha ziyade, cekilme derken ne anlatmak istedigini dusunup biz bulmaliyiz gibi gorunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.