Şimdi Ara

Lpg taktırmayı düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Aracım 2014 model Renault Clio 1.2 75hp. Yakıt tüketimi İstanbul trafiğinde 50-60 kuruş arası. Şehir dışı tüketimi 600 Km/195 Tl (3 Kişi ve 3 Valiz).
    Aracımı 0 km olarak aldım bugüne kadar Lpg taktırmayı hiç düşünmedim. Bagaj ve performans kaybı beni çok düşündürdü. Avm ve kapalı otoparklara girememek ciddi bir olumsuz durum.

Atiker Grand taktırmayı düşünüyorum. Ortalama Lpg tüketimi ve performans durumu nasıl olur?

• Yahu 1.2 75 hp 1000 kg manuel bir araba nasıl 11-12 litre benzin tüketir ? 60 kuruş nedir ?

Birisi bana bir açıklasın.

Arkadaşımda 1.2 80hp i20 var başka bir arkadaşımda 1.0 ibiza 75hp kullanıyor. Ne kadar basarsa bassın 7/8 litreyi geçemiyorlar.

2.0 Honda accord yakıyor 12-13 litre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yakit tüketimi cok asiri fazpa otoyolda xok mi bastniz naptiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı motora sahip 2015 model symbolüme taktırdım lpg oldukça memnunum. Bu da lpg uygulanması ve yakıt tüketimim. Kesinlikle tavsiye ederim.

https://forum.donanimhaber.com/renault-symbol-1-2-yillik-bakim-ve-lpg-uygulamasi-ss-li--118442351#118442351
  • Aracımı vites değişim uyarılarına uyarak kullanıyorum. Yakıt tüketimi şehir içi ortalama 7.5-8.5 arası gidip geliyor ancak gösterdiğinden fazla yakıyor. 3500 Deviri geçmeden kullanıyorum ancak yakıt tüketiminde değişim olmuyor. Uzun yol konusuna gelirsek genelde 100-120 km arası hızlara sabitleyerek kullandım. Tırmanma şeritlerinde aracın bayılıp tekrar toparlaması yakıta yüklenmiş olabilir. Aracın lpg tüketimi 30 kuruş civarında olacağını düşünüyorum
  • yakıtı değiştirmeyi denedinmi.bendede 1.2 16 v var,shellden opete geçince bile farkediyor. hatta totalde fena değil.

• tüplemediğin hata hemen tüple performans kaybı olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TİGUAN LPG OLURMU
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • atiker grand taktırdım 7 ay oldu 6500 km yaptım aracım i10 otomatik hiç sıkıntı yaşamadım.Gaza benzine geçişini bile farketmiyorum maşallah diyeyim.Performans farketti o da 0-100 km hızlanmasında 1 sn daha yavaş zaten fabrika verisi 17 sn oldu sana 18 sn istanbul içinde köprü trafiği dahil klima açık 2 yetişkin 1 çocuk ile 23-24 krş yaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Yahu 1.2 75 hp 1000 kg manuel bir araba nasıl 11-12 litre benzin tüketir ? 60 kuruş nedir ?

Arkadaşımda 1.2 80hp i20 var başka bir arkadaşımda 1.0 ibiza 75hp kullanıyor. Ne kadar basarsa bassın 7/8 litreyi geçemiyorlar.

İstanbul pendik e gel biraz kullan o zaman görürsün nasıl 11–12 lt yaktığını.

• araca 4 kişi birden mi biniyorsunuz.
  • küçük motorların genel akıbeti böyledir.

iyi gitmiyor diye gaza çok basılır. ummadık sonuçlar çıkar. Bahsi geçen aracın ankara içi ortalaması 7,5 lt.

LPG de takılı. bedavaya geziyor...

Grand kit çok iyi ancak o araca fazla, atikerin giriş seviyesi kiti işinizi görecektir.

kolay gelsin.
  • Aynı motora sahip 2004 model Clio 2 aracım var. 2 yıl benzinle bindim dayanamadım lpg taktırdım ve 3 yıldır lpg ile biniyorum lpg fiyatı 2.25tl'den kmde 16-18 kuruş tüketimim var. Oldukça memnunum. Gaz ile benzin performansındaki farkı hissetmek zor. Ama arabayla gezerken yakıtı düşünmeden gezmek çok güzel. Aracımda Atiker Microfast takılı. Senin taktırman gerekende Atiker Microfast OBD veya Atiker Gold. Ne taktırırsan taktır ama OBDli olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Yahu 1.2 75 hp 1000 kg manuel bir araba nasıl 11-12 litre benzin tüketir ? 60 kuruş nedir ?

Sende Pendikte araba kullanma o zaman. Alternatif rota çizemiyor musun ?

• quote:

quote:

quote:

nerde kullansın çatalcadamı

• arabanin katalitik konvertoru tikanmis.

bi egzozcuya ugra baksin, 7 ly ye duser tuketimin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renonun benzinli motorları çok yakar ne kadar düşük hacim olursa olsun. Bende de sizinkinin bir önceki versiyonu 1.4 8v 75hp motor var. Yakıt bahsettiğiniz gibiydi. Herkes clio zaten ne yakacak diyordu ama kazın ayağı öyle değil. 1.4 olsun 1.2 olsun verimsiz ve çok yakan motorlar. Ya lpg kullanacaksın ya dci alacaksın

• Geç bile kalmışsınız 50-60 kuruş tüketim nedir öyle hemen lpg taktırın en fazla 30 kuruş yakarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Renonun benzinli motorları çok yakar ne kadar düşük hacim olursa olsun. Bende de sizinkinin bir önceki versiyonu 1.4 8v 75hp motor var. Yakıt bahsettiğiniz gibiydi. Herkes clio zaten ne yakacak diyordu ama kazın ayağı öyle değil. 1.4 olsun 1.2 olsun verimsiz ve çok yakan motorlar. Ya lpg kullanacaksın ya dci alacaksın

hyundai 1.2 ile clio 1.2 yakıtı arasında fark var mı bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: edtbykadr

Aracımı vites değişim uyarılarına uyarak kullanıyorum. Yakıt tüketimi şehir içi ortalama 7.5-8.5 arası gidip geliyor ancak gösterdiğinden fazla yakıyor. 3500 Deviri geçmeden kullanıyorum ancak yakıt tüketiminde değişim olmuyor. Uzun yol konusuna gelirsek genelde 100-120 km arası hızlara sabitleyerek kullandım. Tırmanma şeritlerinde aracın bayılıp tekrar toparlaması yakıta yüklenmiş olabilir. Aracın lpg tüketimi 30 kuruş civarında olacağını düşünüyorum

Bu zamanda atmosferik alınmaz. Çok yakar az kaçar

• quote:

quote:

quote:

Sen oturduğun bölge haricinde başka bir yerde araba kullanabiliyor musun?

Başka alternatif rota yok canım.nereden gidersen git hep trafik.bilip bilmeden konuşma.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.