Şimdi Ara

Lpg Regülatör Ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
32.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Regülatörlerimizin ömrü ne kadardır ? kaç yıl yada km dir ? Aracımdaki sistem lovato takılalı 2 yılı aşmış km ise 109 binde araç 2000 model palio 1.4 tek nokta enjeksiyon ve 2006 trafiğe çıkışlı o yüzden sanırım km sinin hepsini lpg de yapmış regülatörümü yenilemenin zamanı geldi yakıt sarfiyatım çok fazla Bazı destek platformları altında bu soruyu sordum ama aklımdaki şüpheleri tereddütleri atmak istiyorum Aldesa ve Fema önerildi bana bende ikisinden birini taktırıcam ama fiyatlar hakkında bilgim yok kazık yemek de istemiyorum....

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG Regülatörünün Ömrü

LPG'li araçların güvenli ve verimli çalışması için LPG regülatörünün sağlıklı olması büyük önem taşır. LPG regülatörünün ömrü, aracın kullanım sıklığına, bakımına ve regülatörün kalitesine bağlı olarak değişebilir.

Genellikle, bir LPG regülatörünün ortalama ömrü 5-10 yıl arasındadır. Ancak bazı durumlarda, regülatörünüz daha kısa veya daha uzun süre dayanabilir.

LPG Regülatörünün Ömrünü Etkileyen Faktörler

• Bakım: Regülatörünüzün düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerektiğinde bakım yapılması ömrünü uzatacaktır.
    • Kullanım Sıklığı: Aracınızı ne kadar sıklıkla kullanırsanız, regülatörünüz o kadar fazla çalışacaktır. Bu da ömrünü kısaltabilir.
    • Regülatör Kalitesi: Kaliteli bir regülatör, daha ucuz seçeneklerden daha uzun ömürlüdür.

LPG Regülatör Arızası Belirtileri

Regülatörünüzde bir arıza varsa, aşağıdaki belirtilerle karşılaşabilirsiniz:

• Aracınızın performansında düşüş
    • Yüksek yakıt tüketimi
    • Motor arızası
    • Gaz kaçağı

LPG Regülatörünün Değiştirilmesi

LPG regülatörünün ömrü sona erdiğinde veya arızalandığında değiştirilmesi gerekir. Regülatörü kendiniz değiştirmeye çalışmamalısınız. Bunun yerine, kalifiye bir teknisyene başvurmalısınız.

Önerilen Değişim Aralıkları

LPG regülatörünüzün değişim aralığı, aracınızın modeline ve regülatörün markasına göre değişebilir. Genel olarak, aşağıdaki değişim aralıklarına uymanız önerilir:

• Atiker LPG Beyni: 5-7 yıl
    • Diğer LPG Regülatörleri: 7-10 yıl

LPG regülatörünüzün ömrünü uzatmak için düzenli bakım yaptırmayı, kaliteli bir regülatör kullanmayı ve aracınızı aşırı zorlamadan kullanmayı unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • regülatör ömrü genelde 80.000 ila 100.000 km.
  • Peki fiyatları?
  • fiyatlarınıda servise sorun buradan fiyat açıklaması etik bir davranış olmaz çünki markaya ve servise göre değişiklik gösterir.
  • Yok en azından siz bilirsiniz yani sizdeki fiyatlar nedir ? montaj dahil çünki 100 lira param var başkada yok :)
  • aldesayi bahsettiginiz fiyata rahatlikla bulursunuz,

ustunu isterlerse taktirmayin. aldesa disindaki markalari da bosverin.
  • sıralı sistem regulatorun ömrüdemi bukadradır ve fiyatı nedir ortalama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG regülatör basıncı
    14 yıl önce açıldı
    lpg enjektörleri hakkında
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki regülatörümüzün bitik olup olmadığını nasıl anlayabilirz ?
  • AYAR TUTMAZ :)

DEVAMLI ROLANTE BOZAR,

50.000 km de bir bakımı yapılan bir ithal cihaz 300.000 km bile çalışabilir.
  • Hmm.Ayar tutup tutmadığı hakkında bir bilgim yok Faruk Bey ama rölantide titreme var ve sarfiyat ultra hatta extra fazla ( 25krş ) Bundan 2500 km önce ayar yaptırmıştım yaptırmadan önce şehiriçi 27-28 krş yakmakta idi ayar yaptırırken buji ve hava filtremide değiştirdim şu an dediğim gibi 25 krş yakmakta ayar yapan beyefendi yakıt düşmezse subap ayarlarına baktırman gerekli demişti ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: szymek61

Hmm.Ayar tutup tutmadığı hakkında bir bilgim yok Faruk Bey ama rölantide titreme var ve sarfiyat ultra hatta extra fazla ( 25krş ) Bundan 2500 km önce ayar yaptırmıştım yaptırmadan önce şehiriçi 27-28 krş yakmakta idi ayar yaptırırken buji ve hava filtremide değiştirdim şu an dediğim gibi 25 krş yakmakta ayar yapan beyefendi yakıt düşmezse subap ayarlarına baktırman gerekli demişti ....

Doğrudur avans ayarı, subap ayarı, buji ayarı çok önemlidir. Mikseride unutmamak gerek, resmini koyabilirsen sevinirim ve daha noktasal yardımcı olurum.
  • Bujileri usta tavsiyesi ile aldım yani senin aracın için uygun olanı bu dedi aldım subap ayarı motordan mı yapılıyor ? Ayrıca avans ayarı lpg ayarı ile mi alakası ? Biraz tecrübesizim kusuruma bakmayın lütfen

Faruk Bey resimleri anca bu kadar ekliyebildim kusura bakmayın lütfen...

http://img381.imageshack.us/img381/7213/76773568.jpg
    http://img9.imageshack.us/img9/5904/22876490.jpg
    http://img188.imageshack.us/img188/7320/50942575.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szymek61 -- 3 Temmuz 2009; 22:16:53 >

• hocam arkadasin montajinda ayar vanasi veya actuator denen parca nerede?

benim montajda asagi yukari ayni fakat benimki iptal edilmis. bu parcayi maalesef goremedim.
  • quote:

Bujileri usta tavsiyesi ile aldım yani senin aracın için uygun olanı bu dedi aldım subap ayarı motordan mı yapılıyor ? Ayrıca avans ayarı lpg ayarı ile mi alakası ? Biraz tecrübesizim kusuruma bakmayın lütfen

Faruk Bey resimleri anca bu kadar ekliyebildim kusura bakmayın lütfen...

http://img381.imageshack.us/img381/7213/76773568.jpg
    http://img9.imageshack.us/img9/5904/22876490.jpg
    http://img188.imageshack.us/img188/7320/50942575.jpg

Kare içine aldığınız 2 nolu vida (Tatlı sıkı bir şekilde sıkılı olacak) Ayar vidası değildir ama buradan ayar yapmaya çalışanları görüyoruz.

Bu vida sıkılı olacak ve hemen alt ön tarafındaki el ile döndürülebilen plastik rolanti ayar vidası ile rolanti ayarı yapılacak.

Birde belli periodlar aralığında Regülatörün en altındaki plastik vida sökülerek varsa cihazın içinde biriken kostik draın edilmeli.

Mikserinizde piyasa mikseri orjinalliğinden şüphelendim .
    Yakıt fazlalığınız bu mikserdende olabilir:)

• faruk hocam mikserin ucundan belli olur mu ki markasi
  • Çok teşekkür ederim Faruk Bey verdiğiniz bilgiler için. zaten en yakın zamanda değiştirmeye karar verdim mikseri, aldesa düşünüyorum tabi biraz maddiyatımı düzelttikten sonra...
  • regülatörün nasıl ayar yapılacağı aldesa paketinin içinden çıkan belgede anlatılmıştır ona göre ayar yapılması gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emtue

faruk hocam mikserin ucundan belli olur mu ki markasi

Sizinkine bakın onunkine bakın bana hak vereceksiniz.
    Bu sakalları değirmende şeetmedik
  • Hocam siz regülatörle mikseri birbirine karıştırdınız :) illaki regülatör değiştiricekseniz (Yani bozuksa) size m.orderla BRAVO yada BRC regülatör gönderebilirim. İthal mikserde gönderebilirim. toptancılar da bile yok bendeki ithal mikser çeşidi :)
    Bakın sn. emuteye gönderdik bi tane, ama onun işi düzgün olduğu için taksit yapmaya gerek kalmadı :)
    quote:

Çok teşekkür ederim Faruk Bey verdiğiniz bilgiler için. zaten en yakın zamanda değiştirmeye karar verdim mikseri, aldesa düşünüyorum tabi biraz maddiyatımı düzelttikten sonra...
  • İkisi farklı mı regülatör ve mikserin ? Mikser daha mı uygun ? fiyat efendim ? Değiştirmemdeki amaç yakıtımın düşmesini istediğimden
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.