Şimdi Ara

Boğaz Kelebeğini Temizletmenin Faydaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
21.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet çok merak ettiğim bir soru.LPG li araçta boğaz kelebeğini temizlemenin araca ne gibi faydaları olur ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boğaz Kelebeği Temizliğinin Faydaları

Boğaz kelebeği, aracınızın motoruna giren hava miktarını kontrol eden önemli bir bileşendir. Zamanla, boğaz kelebeği karbon birikintileri ve diğer kirleticilerle kirlenebilir, bu da performans sorunlarına yol açabilir.

Boğaz Kelebeği Kirli Olursa Ne Olur?

• Motor arızaları: Kirli bir boğaz kelebeği, motora yetersiz hava akışına neden olarak rölanti dalgalanmalarına, teklemelere ve hatta motor arızalarına yol açabilir.
    • Yetersiz yakıt verimliliği: Hava akışı azaldığında, motor verimli bir şekilde çalışamaz ve bu da yakıt verimliliğinde düşüşe neden olur.
    • Artan emisyonlar: Kirli bir boğaz kelebeği, hava-yakıt karışımının dengesini bozabilir ve bu da artan egzoz emisyonlarına yol açabilir.

Boğaz Kelebeği Temizliği Faydaları

Boğaz kelebeğini temizlemek, yukarıdaki sorunları gidermeye ve aracınızın performansını iyileştirmeye yardımcı olabilir:

• Geliştirilmiş motor performansı: Temiz bir boğaz kelebeği, motora optimum hava akışı sağlar ve bu da daha sorunsuz çalışmasına ve daha iyi güç çıkışına olanak tanır.
    • Artan yakıt verimliliği: Hava akışının optimize edilmesi, yakıt verimliliğini artırır ve yakıt tasarrufu sağlar.
    • Azaltılmış emisyonlar: Temiz bir boğaz kelebeği, doğru hava-yakıt karışımını sağlayarak emisyonları azaltır.
    • Uzun motor ömrü: Düzenli boğaz kelebeği temizliği, motor arızalarını önlemeye yardımcı olur ve aracınızın genel ömrünü uzatır.

Boğaz kelebeğini temizletmek, aracınızın sağlığını ve performansını korumak için önemli bir bakım işlemidir. Kirli bir boğaz kelebeğini temizlememek, yukarıda belirtilen sorunlara yol açabilir ve aracınızın genel güvenilirliğini ve verimliliğini etkileyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benimde merak ettiğim bir konu üstatlardan yorum bekliyoruz
  • Bogaz kelebegini temizletmek hem BENZIN hemde LPG sürerken faydasi olur.
    Her nekadar hizli giderseneniz, motorun ihtiyaci olan havanin iceriye gelmesinin islemi bogaz kelebegi ile saglanir ve o kadarda BOGAZ Kelebegi acik pozisyona gelir...

Hizlandikca BOGAZ kelebegi acilir yavaslandikca kelebek kapanir.

Eger Bogaz Kelebegi temiz degilse zamaninda acilip kapanma zorlanir, yada yeterince acilip kapanmaz, motorda tam verimli calismaz.

Ben tamirci falan degilim ama assagi yukari dogru anlattigimi hissediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 26 Aralık 2009; 10:52:21 >
  • Benim araç palio 1.4 el 70 hp içi full dolu olduğu halde performanstan memnunum (70 hp lik bu araca göre tabi ) ama aracı alalı 1 yılı geçti boğaz temizliği hiç yapılmadı.Sanırım daha başka faydaları da vardır
  • gaz pedalı elektronik değilse pedalda yumuşama gaz tepkisinde düzgünlük olur ama temizleyecem diye kelebeğin ayarını bozanda gördüm :D rolanti sorunlarında kelebekte etkilidir. tam kapanma yada gerektiği gibi kapanamaam sorun yartır. bazı araçlarda kelebek pozisyon sensörüde vardı sanıeım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa-T
    bazı araçlarda kelebek pozisyon sensörüde vardı sanıeım

Potentiometer bahsediyorsun
  • Benim araca 142000 kmde lpg takılırken boğaz kelebeğini gördüm, pırıl pırıl parlıyordu.
  • Kelebek bogazını temizlemek sanıldığı kadar mucizevi bir sonuç çıkarmaz. Sonuçta bu rası soba bacası kadar kurum bağlamaz kurum olsada bir problem olmaz.

Kelebek boğazında çıkacak arıza sadece Potansiometre arızasıdır onun dışında bir arıza olması zor ihtimaldir.
  • Boğaz kelebeği kirli ise, araba silkeleme yapabilir.
    Bazı araçlarda boğaz kelebeği temizliği yapıldıktan sonra bilgisayara bağlayıp sıfırlama yapmak gerekebilir. (Örnek; megane II)
  • 1999 ve sonrasi model brava / bravo / marea / albea tipi arabalarda regulatär sensörü bogaz kelebeginin arkasinda sabitdir.
    Regulatör sensörünü tek degistiremezsiniz. Bogaz komple degismesi gerekir.
  • Zorda olsa değişimi mümkündür ve iyi sonuç alınabilmektedir.

quote:

Orijinalden alıntı: calcutta

1999 ve sonrasi model brava / bravo / marea / albea tipi arabalarda regulatär sensörü bogaz kelebeginin arkasinda sabitdir.
    Regulatör sensörünü tek degistiremezsiniz. Bogaz komple degismesi gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.