onlar tükürdüklerini yalamaya, geri vites yapmaya ve aralıksız olarak muhalefet tarafından tokatlanmaya alıştılar. Bir nevi folloş oldular, artık hissetmiyorlar |
LPG’NİN BİTİŞİ (6. sayfa)

-
-
Toyota alacak para kaldımı millette. Adam 2000model araç alıyor, bu benzinli binilmez deyip 200+bindeki araca lpg taktırıyor 6-7 bine. Sonra araç motor yiyor lpg kendini amorti etmiyor. Çok bilgisiz ve gerizekalı insan var.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 2 Ekim 2021; 19:23:25 > -
lpg olunca bakımı erkene almak gerekiyor. bakım parçaları da eskisi gibi degil. onu da ekleyince birşey kalmıyor geriye.quote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBoLpg kitine göre değişiyor. Sizin Lpg kiti nedir?
Aracımda Prins Vsi 2 Di kiti var 12-13 bin lira kit. Benzinde 8 gösterip pompa hesabı 9 yakan araç Lpg de 9,5 litre yakıyor, hatta bazen 45 litre ile 480-500 km yapıyor basmadan kullanırsam. Benzinde de bassam 12 litre yakar araç.
Sakin kullanımda Lpg ile benzin neredeyse aynı yakıyor.
Benzin 7.95 ama Lpg 4.80 şu an evin yanında. Benzinde 100 km de 70 lira Lpg ile benzin dahil maksimum 50 lira yakıyor. Kiti geçen yıl taktığımda 20 değil 35 lira fark ediyordu. Senede 20 bin km yapınca halen gayet tasarruflu oluyor. Bir senedir 300 lira Lpg filtre değişimi hariç masraf açmadı çok şükür.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bizdeki klasik atiker. 12-13bin tl ye kit diyorsun yapma hocam. Toyota gecen sene hibrit farkina 18bin tl istiyordu :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eski aracım egea 1.6 e-torq tu Atiker LPG taktırdım 3 hafta önce sattığımda Ankara içi 0.50 kuruş yakıyordu üzerine 0.15 ve 0.71 kuruş zam geldi yakıtı 4.40 hep aynı istasyondan alıyordum son zamlarla LPG de güncel olarak 0.60 kuruş yakar benzinde aynı güzergahı 9.5 litre ile tamamlıyorum yani oda ortalama 0.75 kuruş ortalama kar 0.15 kuruş 3600 Atiker kit ilk çalıştırmada giden yakıta eklenince 40000 km önce kendini amorti etmesi zor eskiden çok iyidi ama şimdi değmeyecek bir duruma geldi LPG ile sübap erimesi katalizör vb. arızalarda göz önüne alındığında benim için bitti
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benzine de kesin zam gelir
Bakalım ne olacak
https://forum.donanimhaber.com/hizli-sarj-elektrik-istasyonlarina-devasa-zam--150702515
https://forum.donanimhaber.com/lpg-nin-avantaji-kaldimi--150733599
Aracınızın ş.içi fabrika verisi 7 ile 7,5 litre arası (Yazdığınız 28 km/h hız ş.içi hızıdır). 7 litre benzin yakıyor desek Lpg yi 1,2 litre fazla yakar. Yani ş.içi 8,4 litre Lpg yakıyor olmanız gerekir. Ki genelde her araç fabrika verisinden fazla yakar. Aynı yaktığını kabul etsek bile, sizin 100 TL ye 300 km yapmanız için Lpg yi (300 km yapabilmeniz için 8,4 X 3 = 25,2 litre Lpg yakmanız gerekiyor.) 100 TL / 25,2 = 3,97 TL den alıyor olmanız gerekiyor. LPG yi kaç liradan alıyorsunuz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Funnerman33Dandik verimsiz olunca ucuz olur tabi. Shell opet aygaz gibi kaliteli yerlerdeki fiyat önemli
Alıntıları GösterValla alım gücü düştükçe böyle ucuz yerleri deneyimlemeye başladım. Keşke önceden böyle yerlerden alsaymışım diyorum. Shelden başka yerden benzin, opetten başka yerden de lpg almazdım. Ama son 4 aydır ettiğim tecrübe shel ve opet isim satıyormuş. Litre bazında hiç fark göremedim. Bizim insanımız ucuz etin yahnisi yavan olur der. Dogru da söyler. Ama dedigim gibi denedim, kıyasladım ve gördüm. 120 Bin km üstü araca binmem derdim, hasar kaydı 8 bini aşkın araca binmem derdim. Hepsini yuttum 165 binde agır hasar kayıtlı araç aldım ve kullanıyorum. Ekonomik sebepler beni buna zorladı çünkü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: masterapEyaletlere ayrildik herhalde hocam, bolgesel hesaplar yapiliyor artik :D tasrada lpg genelde pahali oluyor. Ben de benzini %7 indirimli alabiliyorum mesela ama gaz icin gecerli degil indirimim
Aynen her il kendi başına eyalet olmuş. Dua edin kayseri eyaletine yolunuz düşmesin. Arkadaşların ticaret ahlakı tavan yapmış. 6.10 dan lpg satanları mevcut, en düşük gördügüm 5.75 falan. Kırıkkale de 5.05 gördüm, ankarada 4.96 gördüm.,maraş 5.30,Antep 5.40,kilis 5.35. Zaten şehir içi araç kullanmıyorum. En güzeli bisiklet içten bagırsaklı motor
-
-
https://forum.donanimhaber.com/8-liradan-benzin-almak-kotu-degil-mi--150718936
https://forum.donanimhaber.com/lpg-pismanlik-olur-mu--146889293
Sıkıntı olmaz. Yarin benzine zam gelir lpg gene avantajli olur.
Lpg ye indirim gelecegini dusunmuyorum.
Dert etmeyin hocam cok surmez benzin de bir zam yer. 40.000 km degil 20.000 km de amorti edersiniz.
Bizim ulkemizde denge bu sekilde saglaniyor.
Zammm yiyerek.
Keske indirim ile denge saglasalar.
bu ülkede en rahat vergi alınan kesim fakirlerdir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçen seneden bu yana lpg fiyatları neredeyse %100 arttı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 5 Ekim 2021; 21:13:39 >
https://forum.donanimhaber.com/lpg-den-benzine-donuste-afr-ayari-gerekli-mi--150753869
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X