Şimdi Ara

lpg li araç muayenede benzinledemi çalışmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
13.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lpg li araçların muayenede benzinlede çalışma zorunluluğumu getirildi ? böyle birşey varmı yoksa sadece lpg ile çalışsa muayeneden geçermi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG'li Araçlar Muayenede Benzinle Çalışmalı mı?

LPG'li araç sahipleri, muayene sırasında araçlarının benzinle çalışması gerekip gerekmediği konusunda sıklıkla kafa karışıklığı yaşamaktadır. Bu yazımızda, bu soruya detaylı bir yanıt vereceğiz.

Tüm araçların, muayene sırasında emisyon değerlerini ölçmek için sağlıklı bir şekilde çalışması gerekir. LPG'li araçlar da bu kurala tabidir. Ancak, LPG'li araçların benzinle çalışması zorunlu değildir.

Araç Muayenede Benzinde Çalışmazsa Ne Olur?

LPG'li aracınız muayene sırasında benzinle çalışmıyorsa, muayeneden geçemeyebilir. Muayene sırasında aracınızın emisyon değerleri ölçülür ve bu değerlerin belirli sınırlar dahilinde olması gerekir. LPG'li araçlarda, emisyon değerleri LPG ile çalışırken ölçülür ve benzinle çalışırken ölçülmez. Bu nedenle, aracınız benzinle çalışmıyorsa emisyon değerleri ölçülemez ve muayeneden geçemez.

Benzinle Çalışmayan Araç Muayeneden Geçer mi?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, LPG'li araçlar muayene sırasında benzinle çalışmasa da muayeneden geçebilir. Ancak bunun için aracınızın LPG ile sağlıklı bir şekilde çalışması gerekir. LPG sisteminin tüm bileşenlerinin düzgün çalışması ve emisyon değerlerinin sınırlar dahilinde olması gerekir.

LPG Çalışmıyor Muayeneden Geçer mi?

LPG'li aracınız LPG ile çalışmıyorsa, muayeneden geçemez. Muayene sırasında aracınızın emisyon değerleri ölçülür ve bu değerlerin LPG ile çalışırken ölçülmesi gerekir. LPG sisteminiz çalışmıyorsa emisyon değerleri ölçülemez ve muayeneden geçemezsiniz.

Özetle:

• LPG'li araçların muayene sırasında benzinle çalışması zorunlu değildir.
    • LPG'li araçlar, muayene sırasında LPG ile sağlıklı bir şekilde çalışmalıdır.
    • LPG sistemi çalışmayan LPG'li araçlar, muayeneden geçemez.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hem benzin hemde lpg testini yapiyorlar

Yani,evet.Aracinizda benzinde bulunsun

• Mart ortasında aracımın benzin pompası yandı. Tamda lpg yi işletecektim 2 hafta sonra. Muayeneden geçmez diye deliler gibi pompayı araştırdım. En sonunda 440 tl ye buldum taktırdım. Muayeneye girdim ve tek seferde geçtim 98 model aracımla.
    Lpg de çalışır şekilde verdim o şekilde teslim etti kanalın çıkışında. Denetleyenin yanına gidip benzinde geçirdiniz mi diye sordum. O da hayır deyince verdiğim paraya acıdım. Şimdi taktırma derim ama, benzinde çalışıyor mu diye deneme yapıp bide muayeneden kalırsan mahcup olurum. Artık tamamen şans işi bence.

• geçen hafta lpg li aracı muayeneden gecirdim
    görevliye aracı teslim ederken lpg deydi
    görevli benzine almamı istemedi

• Aracinizi lpg de teslim edin benzin falan sormayin bakacaklarina pek zannetmem

• acaba karbülarörlü araçlardamı benzinle çalışıp çalışmadığına bakılıyor?

• Mutlaka benzine geçirip bakıyolar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • samarada benzine geçirip baktılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

acaba karbülarörlü araçlardamı benzinle çalışıp çalışmadığına bakılıyor?

Hayir,benimki eculu,mpi motor aracti

İlk once benzinde sonra lpg de test edildi

1 sene once bu sekildeydi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.