Şimdi Ara

LPG li Albea

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün gidip lpg li albea yı inceledim,Ancak multijet albeayla lpg li arasında kararsız kaldım.Bu araçları kullanan veya bilgi sahibi olan arkadaşlardan bilgilerini paylaşırsa memnun olurum um

• litre bazında soruyorsan ikiside aynı paraya denk geliyor.... yani tüketim değerleri litre bazına hesapladığın zaman kafa kafayalar...

multijet başarılı bir motor 1.3cc den vergi avantajın var bu bir benzinli 1400cc farklı vergi grubuna giriyor önemli bir fark değil ama esas alanlar vardır...

multijet 190nm torku ile keyifli gider ve LPG li modele göre daha güçlü hissi uyandıracaktır...

LPG li model ise dizel sesinden uzak sessiz bir sürüş vaad eder...

karar senin hangi araca daha yakınsan...!!!!

Orijinalden alıntı: infinite

litre bazında soruyorsan ikiside aynı paraya denk geliyor.... yani tüketim değerleri litre bazına hesapladığın zaman kafa kafayalar...

multijet başarılı bir motor 1.3cc den vergi avantajın var bu bir benzinli 1400cc farklı vergi grubuna giriyor önemli bir fark değil ama esas alanlar vardır...

multijet 190nm torku ile keyifli gider ve LPG li modele göre daha güçlü hissi uyandıracaktır...

Ayrıca 1.4 lpg li yeni çıkan bir model ileride tutup tutmayacağıda garanti değil ama dizel hem kullanırken hemde satarken avantajlı.Bence dizel al.........

litre bazında soruyorsan ikiside aynı paraya denk geliyor.... yani tüketim değerleri litre bazına hesapladığın zaman kafa kafayalar...

sessiz değil bizde 1.2 Benzinlisi var hiçde sessiz değil.ama 4 devirde araba Çok güzel bi ses çıkarıyo onun sesi ap ayrı Reno da Pego da citroende felan asla bulamazsın.
    3 de biraz tıkırtılı geliyo ama :( rahatsız ediyor beni ama iç mekan olarak çok konforlu olduğu bi gerçek taksiciler doğru seçim yapıyo çok çok geniş bi araba.

Dizeli Tek tercihin olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reanimate

sessiz değil bizde 1.2 Benzinlisi var hiçde sessiz değil.ama 4 devirde araba Çok güzel bi ses çıkarıyo onun sesi ap ayrı Reno da Pego da citroende felan asla bulamazsın.
    3 de biraz tıkırtılı geliyo ama :( rahatsız ediyor beni ama iç mekan olarak çok konforlu olduğu bi gerçek taksiciler doğru seçim yapıyo çok çok geniş bi araba.

Alıntıları Göster
    Dizel her koşulda rahat ettirir seni bence.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Reanimate

sesi elbetteki çok güzel...sonuçta dizel hırıltısı yok...hava filtresini şöle değiştirip açık hava filtresi tak ve sesi öle dene bakalım ne duyuyorsun...ağızın kulaklarına varırsa haberimiz olsun..Fire serisi motorların emme monifoldlarından giren o emiş sesi kesinlikle duyulması gereken bir ses....

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Reanimate

sesi elbetteki çok güzel...sonuçta dizel hırıltısı yok...hava filtresini şöle değiştirip açık hava filtresi tak ve sesi öle dene bakalım ne duyuyorsun...ağızın kulaklarına varırsa haberimiz olsun..Fire serisi motorların emme monifoldlarından giren o emiş sesi kesinlikle duyulması gereken bir ses....

Alıntıları Göster
    o ses çıksın diye bi ara sırf 4000 de kullanıyodum ama 3000 de güzel değil ses 4000 e gelince çok sarıyo ama ses veriyo sadece yoksa bi güç yok ortalıkta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

o ses çıksın diye bi ara sırf 4000 de kullanıyodum ama 3000 de güzel değil ses 4000 e gelince çok sarıyo ama ses veriyo sadece yoksa bi güç yok ortalıkta.

Alıntıları Göster
    arkadaşım merhaba , diğer arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmışlar ancak birde 1,2 16V LPG 2006 Albea kullanan biri olarak birkaç yorumda ben yapayım. arabayı aldığımın üçüncü haftası. arabamdan oldukça memnunum he gönül ister param olsun daha üst sınıf araba alayım ama ben arabayı 21000 YTL ye aldım 1 kurus fazla verecek param yoktu tabi multijete uzanamadık ama ekonomi istiyordum onuda LPG alternativi ile çözdük. ilk tespitime göre 130 Ykrş yakıyorum ama 2. depomda sanki biraz daha düşecek gibi . performans açısından zaten üstünde son sistem sıralı BRC kiti var araba benzinle açıyor kendisi LPG ye dönüyor aradaki performansı hissetmiyorum. izmir 'in en dik yokuşlarında da arabayı sırf meraktan LPG ile denedim herhangi bir sıkıntı çekmedim. LPG ve Benzin için şimdilik opet kullanıyorum zira hem gaz hemde benzin için opet yakıt güvence sistemi var. içindeki ses sistemi benim beklediğimden daha iyi mp3 çalmıyor ancak nero da kendi istediğim parçaları hazırlayıp dinliyorum. arabaya binen arkadaşlarda ses sistemini beğendiler. iç genişliği tatmin edici zaten bağajı sınıfının en büyüğü ancak lpg olduğundan orasıda kapatılmış durumda yani LPG tankını görmüyorsun ama bagaj hacmi yinede fena dahil en azından çocuk arabası ve başka eşyalarını çok rahat yerleştirebilirsin. daha önce citreon ve ford marka çeşitli araçlarda kullandım yol tutuşu ve şehir içi performansıda oldukça tatmin edici. beğenmediğim konusu ise burda biraz yerli olması devreye giriyor galiba kapıları şöyle yavaşca kapatayım dersen açıp tekrar kapatmak zorunda kalabilirsin oyüzden biraz sertçe kapatmak gerekiyor kapılar merkezi kilit ama uzaktan kumanda yok belki bunu alarm ile çözebilirsin.lpg li versiyonun şimdilik dynamic modeli yok o yüzden arka koltuk başlıkları yok ama yeri hazır olduğundan ben çıkmacılardan başlık alıp taktırmayı düşünüyorum. onun dışında arabamdan son derece mennunum. 100000 Km testi incelendiğinde albea ların sorun çıkırmayan arabalar olduğu ordanda görülebiliyor. sanırım fiat olmasından dolayı servis ücreti olarakda beni fazla üzmeyecek. şimdilik benim izlenimlerim bunlar malum bende arabayı yeni yeni tanıyorum. varsa soruların onlarıda yanıtlayabilirm. LPG konusunda aklına takılan şeylerde varsa bu forumun harika bir LPG forumu var ve uzman kişiler problemlerine ve sorularına cevap veriyor orayada danışabilirsin.

• quote:

Alıntıları Göster
    al dizelini bak rahatına. hem konfor hem ekonomi ne düşünüyon!!! koş git al hadi!!! şimdiden hayrlı olsun

Alıntıları Göster
    dün ilk defa multijet bir palio kullandım.araba eyi güzel gidiyor.motor sesi pek dizel gibi değil.ama motor düşük devirlerde çok cansız 2000 devirin altında hiç tepki vermiyor motor.benim getz veya arkadaşın fusionda hiç böyle bi problem yok valla.

ama yakıt olarak gayet iyi emmoğlu 5000 km de 600 liralık yakıt yaktığını söylüyor şehir içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 22 Ocak 2006 14:23:25 >

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL

• quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar teşekkür ederim bu bilgiler için birde şu soru var kafamda.Lpg li albeanın Motor kaputunu açıp bakdığımda fire motor yazısını gördüm.Bildiğim kadarıyla fire 1400 cc ancak satış görevlisi arkadaş bu aracın 1200 cc fire motor olduğunu söyledi.Sonra eve geldiğimde tekrar telefonla bu tereddütümü gidermek için aradım ve yine ordaki başka bi arkadaş da 1200 cc ve fire motor olduğunu söyledi.Fiatın web sitesinde ise 1200 cc fire diye bir motor yok.Hangisi doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: talamus

arkadaşlar teşekkür ederim bu bilgiler için birde şu soru var kafamda.Lpg li albeanın Motor kaputunu açıp bakdığımda fire motor yazısını gördüm.Bildiğim kadarıyla fire 1400 cc ancak satış görevlisi arkadaş bu aracın 1200 cc fire motor olduğunu söyledi.Sonra eve geldiğimde tekrar telefonla bu tereddütümü gidermek için aradım ve yine ordaki başka bi arkadaş da 1200 cc ve fire motor olduğunu söyledi.Fiatın web sitesinde ise 1200 cc fire diye bir motor yok.Hangisi doğru

Alıntıları Göster
    valla bneim bildiğimde fire motor 1.4 lerde var

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

Alıntıları Göster
    azönce bişey dikkatimi çekti.

orjinal sitedir idye fiat ın italya sitesine girdimwww.fiat.it

ve şunu farkettimki fiat hala bizlerle kafa buluyor adamlar inatla akıllanmıyorlar.

şöyleki italyada albea- palio ve marea SATILMIYOOOOOOOOOOOOOOOOR.

tamma motorları yeni ama hala eski kasaları resmen bize kakalıyorlar.

• quote:

Alıntıları Göster
    bende arabayı alırken ordaki arkadaşla konuştuğumda fire motorun artık 1,4 motorlarda kullanılacağı 1,2 16V lerinde şimdilik sadece speedgear ve lpg modellerinde kullanılacağı söylendi.

Orijinalden alıntı: standbye

bende arabayı alırken ordaki arkadaşla konuştuğumda fire motorun artık 1,4 motorlarda kullanılacağı 1,2 16V lerinde şimdilik sadece speedgear ve lpg modellerinde kullanılacağı söylendi.

Alıntıları Göster
    gerçekten de fiatın orjinal sitesinde albea palio marea yok,bende şimdi baktım valla şimdi kendimi enayi gibi hissettim.Bu adamlar ozaman bizi resmen kazıklıyorlar ya...Yani şimdi bu albeaları biz ve 3. dünya ülkelerimi kullanıyor ? Fiatın resmi sitesinde Albea diye bir model neden yok? Hadi diyelim sadece Türkiyede üretiliyo.Öyle olsa bile web sitesinde albeayı koymaya utanıyorlarmı acaba???

• quote:

gerçekten de fiatın orjinal sitesinde albea palio marea yok,bende şimdi baktım valla şimdi kendimi enayi gibi hissettim.Bu adamlar ozaman bizi resmen kazıklıyorlar ya...Yani şimdi bu albeaları biz ve 3. dünya ülkelerimi kullanıyor ? Fiatın resmi sitesinde Albea diye bir model neden yok? Hadi diyelim sadece Türkiyede üretiliyo.Öyle olsa bile web sitesinde albeayı koymaya utanıyorlarmı acaba???

Alıntıları Göster
    doblo larda burda üretiliyor ama o satılıyor italyada.

demekki hala bize enayi uygulaması yapıyorlar.

• quote:

Alıntıları Göster
    fiatın evrensel sitesiwww.fiat.com ve burada siena bile var ama merea yok

• quote:

Orijinalden alıntı: MaSaFeL

Alıntıları Göster
    evrensel sitesi bütün dünyaya hitap ediyor.
    oyüzden tabiki olucak çünkü bizde satılıyor.hatta durum o kadar vahimki düşünsenize marea yı demekki dünyada bir tek bize itekliyorlar
    ama kendileri kullanmıyor.

• quote:

evrensel sitesi bütün dünyaya hitap ediyor.
    oyüzden tabiki olucak çünkü bizde satılıyor.hatta durum o kadar vahimki düşünsenize marea yı demekki dünyada bir tek bize itekliyorlar
    ama kendileri kullanmıyor.

Alıntıları Göster
    marea 96 da 2 yıldız almış brava şasisine oturtulmuş bir araç değil mi? neden binsinler öyle bir arabaya yazık bize o motor su gibi de benzin içiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaSaFeL

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MaSaFeL

Evet fiat com da da albea yok.Palio weekend,palio doblo var.Birde diğer ülkeler de ki fiatın web sitelerini inceledim mesala brezilya ve arjantinde albea yok ama siena var.Siena dedikleride bizim albeanın aynısı sadece dış görünüşte arka stoplar biraz daha küçük.Ama aracın adı siena albea diye bir araba yok fiatın sitelerinde.Demekki bu ismi tofaş taktı bu arabaya..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.