Şimdi Ara

LowLevelFormattan Önce Format Atmam Mı Gerekiyordu ?-ACİL CEVAP LAZIM-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu an maxblast5 ile laptopuma low level format atıyorum fakat bu ayardan önce bir format atmam mı gerekiyordu normal fdisk tarzında ? Çünkü ben bu işlemi yapmadan önce format atmamıştım(windowsu cyi dyi silip biçimlendirmemiştim) ondan soruyorum.İçime kurt düştü şimdi.Bu low level formatı doğru düzgün atıldımı atılmadımı bilgisayara bir de nasıl öğrenirim bir program mı gerekir sonrası kontrol için ?

• biz low level formattan sonra kesin normal format atıyorduk, öncesinde formatlamanın bana göre faydası olmaz, belki daha bilgili biri varsa yardımcı olur
    önceden bazı bioslarda vardı low level format, harici programla hiç atmadım, bozuk sektör vs varsa kullanıyorduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin_KarayeL

biz low level formattan sonra kesin normal format atıyorduk, öncesinde formatlamanın bana göre faydası olmaz, belki daha bilgili biri varsa yardımcı olur
    önceden bazı bioslarda vardı low level format, harici programla hiç atmadım, bozuk sektör vs varsa kullanıyorduk

Hocam kesin normal formattan kasıt windows 7 yüklemek gibi değil mi işlem sonunda direk windows cd'sinden kurulum yapacağız değil mi ?
  • merak etmeyin. zaten low level format sektor sektor temizlik anlamina geldigi icin siz formatlasanizda formatlamasanizda silinecek diskiniz...yani format a gerek yok.
  • aynen siz doğru yapmışsınız
  • Teşekkürler arkadaşlar 320 gb harddskim sanirim 3 saat gibi bir sure sonunda temizlik islemi tamamlanicak.maxblast 5 e kadar bir suru program denedim cdye cektim boot durumunda beceremedim cogunu en son max blast 5te yapabildim. Denedigim programlar dan artakalan zararli bozukluklar olabilirmi ki keske.ilk max blast 5den deneyip yapsaymisim.

Unutmadan sorayim low level format sonrasi yapacaklarimi biri sirayla soyleyebilirler mi windows kurmak bios guncelleme gibi seyler yapucakmiyim ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FromNewYork

Teşekkürler arkadaşlar 320 gb harddskim sanirim 3 saat gibi bir sure sonunda temizlik islemi tamamlanicak.maxblast 5 e kadar bir suru program denedim cdye cektim boot durumunda beceremedim cogunu en son max blast 5te yapabildim. Denedigim programlar dan artakalan zararli bozukluklar olabilirmi ki keske.ilk max blast 5den deneyip yapsaymisim.

Unutmadan sorayim low level format sonrasi yapacaklarimi biri sirayla soyleyebilirler mi windows kurmak bios guncelleme gibi seyler yapucakmiyim ?

LLF düşündüğün kdr karmaşık bir işlem değil,sadece bütün bir hdd ye 0 yazıyor , yani fabrikadan yeni çıkmış haline getiriyor. LLFden sonra yeni birr hdd almış gibi dilediğin şekilde kurabilrsn sistemini. sistemini kurduktan sonra ilk olarak windows updateyi kullanmanı öneririrm.saygılar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    format attırmak ne kadar
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teaekkurler hocam yorumunuz icin ya acaba diyorum gozumde cok mu buyuttum bu llf yi.Dediklerinizi yaptiktan sonra bir de samsung recovery ile ilk temiz halini yedekleyim basit format atcagimda ordan atayim diyorum ama o sekilde olur sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merihanac

quote:

Teşekkürler arkadaşlar 320 gb harddskim sanirim 3 saat gibi bir sure sonunda temizlik islemi tamamlanicak.maxblast 5 e kadar bir suru program denedim cdye cektim boot durumunda beceremedim cogunu en son max blast 5te yapabildim. Denedigim programlar dan artakalan zararli bozukluklar olabilirmi ki keske.ilk max blast 5den deneyip yapsaymisim.

LLF düşündüğün kdr karmaşık bir işlem değil,sadece bütün bir hdd ye 0 yazıyor , yani fabrikadan yeni çıkmış haline getiriyor. LLFden sonra yeni birr hdd almış gibi dilediğin şekilde kurabilrsn sistemini. sistemini kurduktan sonra ilk olarak windows updateyi kullanmanı öneririrm.saygılar..

Hocam dun llf tamamlandiginda tools exit yaptim yes no gibi uzun bir yazi geldi sonra tekrar max blast menudune atti daha sonra bilgisayar bib bib seklinde araliksiz ottu kitlendi cdyi cikardim daha sonra kapattim bilgisayari tusyndan actigimda operaring system not found diyordu.Yanlis giden bir sey olmamistir umarim windowsu yeniden kurduktan sonra acaba islemlerin duzgun oldugunu nerden anlarim ?

• LLF riskli iştir ; herhangi bir sorun çıktıysa LLF de harddiskini komple kullanamazsın ,bu yüzden rahat olabilirsin :) bir de beklentilerini çok yüksek tutma,LLF sistemini uçurmaz. belki hissedersin farkı,belki hissetmezsin..
  • quote:

LLF riskli iştir ; herhangi bir sorun çıktıysa LLF de harddiskini komple kullanamazsın ,bu yüzden rahat olabilirsin :) bir de beklentilerini çok yüksek tutma,LLF sistemini uçurmaz. belki hissedersin farkı,belki hissetmezsin..

Harddiski komple kullanmaktan kasit ne hocam ki kullandigimda rahat olayim :) Ya simdi bakiyorumda laptobu yipratmsim 2 yilda klavyesini actirdim ici felan acildi yani olmus baya :)
  • quote:

LLF riskli iştir ; herhangi bir sorun çıktıysa LLF de harddiskini komple kullanamazsın ,bu yüzden rahat olabilirsin :) bir de beklentilerini çok yüksek tutma,LLF sistemini uçurmaz. belki hissedersin farkı,belki hissetmezsin..

Hocam windows 7 kurarken yüzde 0 da takıldı bios güncellemesininden kaynaklaniyormus sanirim nasıl yaparım windows sistemim yok haliyle nasil aticam guncelleme dosyasini.Of kusra bakmayin ama su isi halletmem lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Hocam windows 7 kurarken yüzde 0 da takıldı bios güncellemesininden kaynaklaniyormus sanirim nasıl yaparım windows sistemim yok haliyle nasil aticam guncelleme dosyasini.Of kusra bakmayin ama su isi halletmem lazim

BIOS güncellemesini tarifle yapamazsınız ve oldukça riskli bir işlemdir. Ayrıca BIOS güncellemesi için sisteme gerek yoktur. Flash bellek ile de güncellenebilir. Ancak dediğim gibi riskli iştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: VigneroN

quote:

quote:

BIOS güncellemesini tarifle yapamazsınız ve oldukça riskli bir işlemdir. Ayrıca BIOS güncellemesi için sisteme gerek yoktur. Flash bellek ile de güncellenebilir. Ancak dediğim gibi riskli iştir.

Hocam ama windows yüklemesinin ilerlemesi için yapılması gerekiyormuş flash ile nasıl yapabilirim güncellemeyi ne gibi risk vardır söylermisiniz ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.