Şimdi Ara

arkadaşlar bilgisayara format atmadan toptan temizlik nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
25.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımda (laptop) belirgin bir yavaşlık,bazen internet ex.de hata raporları,az bişi virüs v.s var.
    ama format atmak istemiyorum çünkü bir başlasam işlemlere çok sürüyor. birsürü yedek,birsürü program,yazıcılar v.s. işleri aksatıyor.
    bana pc hafifletecek sorunlardan kurtarma ihtimali olan yöntem,program v.s. neler önerirsiniz ?

daha önce açılmış konuları inceledim fakat derdime belirgin bir çare bulamadım.

• İyi bir virüs proğramı indirip NOD32 yada Kaspersky, tam güncellemelerini yapıp tarattır.

Ad-Aware yada Süper-Antispyware proğramlarından birini kurarak bunlarında tam güncelleştirmelerini yaptıktan sonra tarattır.

Ve son olarakda Registry Booster proğramını indirerek çalıştır ,bu proğram kayıt defterindeki hataları otomatik bulup düzelticek ve birçok hata mesajından kurtulacaksın.
  • Eğer bilgisayarda belirgin bir yavaşlık sözkonusuysa, format atmadan belirgin bir iyileşme sağlayamazsın.
    Bi üst cevapta arkadaşın anlattığı gibi virusleri silmen ve registry dosyalarını ayarlaman, sorunlar buralardan kaynaklanıyorsa, elbette bir nebze iyileştirecektir. Ancak bilgisayarın hızlanmasını istiyorsan, antivirus ,antispyware programlarını kaldırıp, yalnızca zonealarm gibi bi program kullanmanı öneririm. Zonealarm da bilgisayarı yoracaktır. Ancak anti-virus , antispware kombinasyonlarından performanslı çalışacağı kesin.
    Ayrıca eğer format atmaya üşeniyorsan, bir sonraki formatta Norton Ghost kurmayı bence aklının bir köşesine yaz.
    Eğer istersen norton ghost ile de bilgi verebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FAQ

Eğer bilgisayarda belirgin bir yavaşlık sözkonusuysa, format atmadan belirgin bir iyileşme sağlayamazsın.
    Bi üst cevapta arkadaşın anlattığı gibi virusleri silmen ve registry dosyalarını ayarlaman, sorunlar buralardan kaynaklanıyorsa, elbette bir nebze iyileştirecektir. Ancak bilgisayarın hızlanmasını istiyorsan, antivirus ,antispyware programlarını kaldırıp, yalnızca zonealarm gibi bi program kullanmanı öneririm. Zonealarm da bilgisayarı yoracaktır. Ancak anti-virus , antispware kombinasyonlarından performanslı çalışacağı kesin.
    Ayrıca eğer format atmaya üşeniyorsan, bir sonraki formatta Norton Ghost kurmayı bence aklının bir köşesine yaz.
    Eğer istersen norton ghost ile de bilgi verebilirim.

biliyom ghos almıştım, ghostu da ortalarda durmasın diye pc gizlemiştim.ama biara bir virüs programı ile taratmıştım,ilginç bir ismi vardı.
    ghos tu virüs olarak algılamış ve dosyasını silmeye alışmış,silememiş ama bozmuştu.
    ama bilgi tekrarı açısından hepimize faydalı olur,üşenmezsen yazabilirsin hepimiz bidaha faydalanalım.

• Daha önceden format attıysan ve image aldıysan onu kullan derim.Tabi o da format yarısı
  • format atmadan bilgisayarını eski haline getirmek istiyorsan system mechanic bu konuda çok iyi. tavsiye ederim.
  • yedekle + formatla en iyisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Format attım internet yok
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Advanced WindowsCare V2
  • windows advancede care birde system mechanic kullan.eger xp kullanıyorsan su adımları izle dostum sonra bana dua et..

1/bilgisayarım sag tıkla-ozellikler-gelişmiş performans sekmesinde ayarlar performasn secenekelri- gelişmiş--sanal bellek değiştir--c surucusundan sanal belleği kaldır.(disk belleği dosyası yok)--d surucusu umarım vardır ona tıkla c de once ne yazılı ise d yede onu yaz burda kullandıgımız ramin 1.5 katı baslangıc boyutu oluyor. her neyse bunu yaptık bende 768 1536 yazıyor sende c de once ne yazılıysa d yede onu yaz özel boyuta sonra ayarla de birde e yada baska bir bolumun varsa bir sanal bellek te oraya acalım eger yoksa yani hdd 2 ye bolunmusse d deki sanal disk alanına daha fazla yer ac ama varsa aynı d ye yaptıgını e yede uygula.bunu yaptıktan sonra bilgisayarı takrar baslatmanı isteyecek.sonra bilgisayar acıldında.bilgisayarım ozelliikler--gelişmiş baslangıc ve kurtarma ayarlar işletim suresi gosterme ve gerekirse kurtarma seceniği yanında işaretelri kaldır.sonra diskkeper ile diski birlştir.yada baska programda olur perfect disk yada systm mechanic.bence system mechanic kur cok guzel bir program cok işine yarayacagına inanıyorum.bilgisayarda birikmiş geciçi dosyaları kaldır bununda fatdası olacaktır.iyi aksmalar yorumlarını bekliyorum

• Online olarak bilgisayarını tarattırarak problemi çözebilirsin. Ücretsiz PC güvenlik taraması Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı, bilgisayarınızın sağlığını güvence altına almaya yardımcı olacak şekilde tasarlanmış ücretsiz bir hizmettir. Virüsleri tarayın ve silin. Sabit diskinizdeki çöplerden kurtulun. Bilgisayarınızın performansını artırın. "Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı" burada
  • bencede en temizi format bunları deneyene kadar formatı yarılarsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.