Şimdi Ara

çok acil bios uptade sırasında hata çok zor durumdayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ACER MPAD-MSAE Customer Reference Board anakartlı cbox despina D700 model laptopuma bios update yaparken hata verdi.doğal olarak pc açılmıyor.yardım edenden ALLAH yardımcı olsun şu anda ağlıyorom ve bilgisayarımı çok seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weyis -- 27 Şubat 2009; 0:46:35 >

• cbox ın kendi sitesinde verdiği bios update dosyalarını cd ye yazdırıp kurmayı denedim bi yerde okudum bole yapınca kurtarılıyormuş ama işe yaramadı bilgisi olan varsa lütfen yadım
  • hocam çok acill kafayı yemek üzereyim okula dahi gidemiyorum üzüntüden yok mu azcıkta olsa yardım edecek çok zor durumdayım.
  • Merhaba weyis.Öncelikle geçmiş olsun.

quote:

Orjinalden alıntı: weyis

cbox ın kendi sitesinde verdiği bios update dosyalarını cd ye yazdırıp kurmayı denedim bi yerde okudum bole yapınca kurtarılıyormuş ama işe yaramadı bilgisi olan varsa lütfen yadım

Bunu anlamadım,biraz açar mısın?Yani bios update dosyalarını cdye yazmak,bunun kurtaracağını nerede okudun?Kaynak gösterebilir misin?
    Ayrıca bios updatei nasıl yaptın?
  • hocamhttp://www.forumturka.net/forum/archive/index.php/t-39475.html sitesinde bios kurtarma yöntemleri anlatılıyordu. ancak floppysi olan masaüstü bilgisayarlar için. benim laptop şuanda açılırken direk cd yi okumaya çalışıyor içinde mühim bişey bulamayınca da duruyor. ben de boot etmeye çalıştığını düşünüp floppy işe yarıyorsa bu da işe yarar herhalde yoluyla denemeler yaptım ama daha başarılı olamadım. bir sitede de laptopa harici floppy bağlayıp çözülebildiği iddaa edilmiş. şimdi bi floppy siparişi verdim çok ümidim yok ama onu da bir deneyeceğim.
    benim bilgisayarın birebir aynı özelliklerine sahip bir bilgisayar kullanıcısının internete verdiği bios dosyasını windowstan phoenix winplash programı ile update ederken. önceki biosu save etti sonra flashlama işlemi sırasında 16 block ilerleme gösterdi 7. blockda dondu 1 saat kadar bekledim bi ilerleme olmadı ben de bilgisayarı kapattım. kapanış o kapanış

• dostum öncelikle geçmiş olsun.
    cd yi boot yapıp biosu yuklemede başarılı olamadın mı? cd ye biosu çekerken boot olayında bir yanlış yapmış olma ihtimalin?
  •  çok acil bios uptade sırasında hata çok zor durumdayım.

Doğrudur, optik okuyucu üzeriden bios update yapılabilir, fakat biosu çökmüş bir makina optik okuyucuyu göremez, okuyormuş gibi yapsada okuyamaz. Cihazın özelliklerinde silinemeyen bios önbelleği veya bios backup (geri alma) ikincibir bios önbelleği özelliği varda olabilir, fakat bu özelliklerin çalıştırılabilmesi için özel donanım veya bios chipine veya kontrolcüsüne (jumper) müdahele gerekebilir.

çok acil bios uptade sırasında hata çok zor durumdayım.

Yanlış yüklenmiş açılmayan bilgisayar bios çiplerini yeniden yazdırabilmek için bios programlayıcı yukarıdaki resinde verilen cihaz; (Willem Enhanced Programlayıcı) gibi donanımlar kullanmak gerekir. Sonuç olarak bu bilgisayarın anakart yapısına (CHIPS P82C206, Benchmarq bp3287MT, bq3287AMT, bq3258S, Dallas DS1287 ve DS1287A, DS12885S, Hitachi HD146818AP, Samsung KS82C6818A) gibi benzeri entegrelerin datasheet yapılarına göre müdahale edilir.

Markalara Göre BIOS Güncelleme İşlemi
    konusunu inceleyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Paşa paşa cbox servisine götüreceksin,masa üstü olsaydı belki bir ümit ama laptop!da zor,içini açacaksında....,biosunun yedeğini alıp,sonrada yazdıracağın dosyayla boyutlarını karşılaştırsaydın keşke. Deneyim olmuş işte.
  • Evet klasgenç söylemiş yapılması gerekeni.Bios recovery zor ve profesyonelliğe kaçan bir çözüm.Masaüstü bilgisayarlarda bile donanıma müdahale edilerek yapılıyor.Bir tek şansın, bazı anakartlarda dual bios hatta 4lü bios bulunuyor,bir bios zarar gördü mü diğeri devreye giriyor,ya da back-up alıyor kendi vs..

Sana tavsiyem, garantisi varsa cihazın,hiç bios update yaptığını falan söyleme,bir sabah bilgisayarı açtım ama böyle kaldı hiçbirşey yapamıyorum de.
    Eğer bios update sırasında sorun olduğunu söylersen garanti kapsamından çıkartabilirler..
  • çok teşekkür ederim yorumlar için. dediğiniz gibi görünüyor servis yolları taştan. peki hiç mi ışık görünmüyor? acaba usb floppy yi görür mü makina anakart ilk mesajda yazdığım model abiler
  • bugün elime usb floppy disk geçti onunla da denedim. olmuyor gerçekten de deneyim oldu en azından tam bilgiye ve donanıma sahip olmadan yapmamam gerektiğini öğrendim. ve bunu öğrenmek 65$+KDV ye maloldu.
    bootable cd yapımında hata yapmış olabilirim. ya da bilgisayarın bios pilini söküp biosu sıfırlamayı deneyebilirdim. ancak uğreşacak gücüm kalmadı 5 gündür üstünde uğraşıyorum ve bütün vidalarını sökmeme rağmen bios chipine ulaşamadım. herkese yorumları ve yardımları için teşekkür ederim.
    bios tamirini de öğreneyim okulu bırakıp(tıp fakültesi) bilgisaycı olacaktım zaten anasını satayım
  • üzücü bir deneyim ben de ilk aldıgım bilgisayarın daha taksitlerini ödeyemeden 1.haftasında anakartımı yakmıştım
  • bende aynı durumdayım acer ferari 1 laptop bios yüklerken kapandı şimdi siyah ekran çıkıyor başka bişey yok.Ne yapabilirim laptopu açsam masaüstü gibi pili falan varmıdır çıkarsam faydası olurmu eskiye döner mi acaba?
  • sistemin masaüstü olsaydı sök bios entegresini götür doğru bios yazılımını attır diyeceğim ancak iş laptop olunca işler değişir servise götürmen gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: weyis

ACER MPAD-MSAE Customer Reference Board anakartlı cbox despina D700 model laptopuma bios update yaparken hata verdi.doğal olarak pc açılmıyor.yardım edenden ALLAH yardımcı olsun şu anda ağlıyorom ve bilgisayarımı çok seviyorum.

Merhaba
    Öncelikle geşmiş olsun

biosun orjinal son sürümümünü bul ve diskete yukle

daha sonra klavyeden ctrl tuşuna elinle bas ve laptobu power düğmesinden aç... laptop açılırken devamlı olarak home tuşuna elinle bas birak bas birak yap....

sisitem disketten okumaya başlarsa biosun yüklenebilir ve sisitemin kurtulur

ben en son geçen hafta böyle bir sisitemi kurtardım forumdada bios update edemeyen bir arkadas için açıklama yaparak anlatım forum adresi bu istersen buraya dahttp://forum.donanimhaber.com/m_42125265/tm.htm bir bak incele

inşallah sistemin kurtulur...

kolay gelsin ve Başarılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.