Şimdi Ara

LoL ve ygs lys vb.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12. sınıf okuyan birisi olarak genellikle lise kapsamını ilgilendiren bi konudur arkadaşlar.
    Benim gibi 12. sınıf okuyan ve önünde önce ygs daha sonra zor bir sınav olan lys bizleri bekliyor ve bu durumda bilgisayardan uzak kalmayı düşünüyorsunuz hatta birçok kişi de dershaneye gidiyor. Oyunları bırakmanın zamanı geldi çattı diyor. Özellikle bu oyun gir çık yapılacak bir şey değil en az 20 dakika alan oyunlar var.

    Her neyse. Sizin programınız nasıl bilmem ama ben 8.30da derse girip 13.55de çıkıyorum. Hafta içi 17 19.30 arası dershanem var iki gün o günler oyun oynamıyorum. Geri kalan hafta içi 3 gün eve gelince 3 saat kadar ders çalışıyorum ve saat 5 gibi çalışmam bitmiş oluyor. O saatten sonra gece 10a kadar oyun atıyorum ve bunun hiçbir zararı yoktur emin olun. Daha çok kafa dağıtmış olucaksınız. Ha sizin için yetersiz ise onu 6 7 gibi saat zarflarına çekebilirsiniz. Benim görüşüm derslerinize her gün vakit ayırın minimum 2 saat olsun çünkü tek derse çalışmıyoruz. Verimli çalışın, çalışırken sadece derse odaklanın geri kalan zamanda bilgisayarda olmanızda hiçbir sakınca yoktur benim kanaatim.

    Özet isteyenlere; derse verimli çalıştıktan sonra günde 4 saat LoL oynarsanız aklınızda bilgiler silinmiyor. Bi deneyin hem kafanız dağılmış olur hem ders vaktinde oyun düşünmeniz gibi bi piskopatlığınız var ise bundan kurtulursunuz. İyi forumlar







  • ygs'den çıkınca vah vah vah olur o öyle, kendini kandırıyorsun farkında degilsin ygs-Lys öğrencisinin kafasının lol gibi oyunlarda olmaması lazım, 1 sene sık dişini oynamayıver.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya dersini adam gibi dinle evinde tekrar et.Oyununuda oyna kafana gore ama kjral koy 1 saatten fazla oynamayacam diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafandaki plana oyunu ekleme şu saatte oynayacağım gibi. Zaman geçtikçe alışkanlık haline gelir, keyif vermezse bile oynama isteği duyarsın. 2. plana at.
  • benim size demek istediğim şey şu beyler, eve gelince yaklaşık 8 9 saat gibi boş vakit kalıyor. kim 6 saat ders çalışıyor? geri kalan 2 saat ne yapacaksanız o saat diliminde dışarı mı çıkıcaksınız? çıkmayın o zaman ders çalışın, o 2 3 saat oyun oynamanız diğer faaliyetler ile kıyaslanamaz bence. Çünkü okuldan gelip koca gün ders çalışan yok
  • Ders çalışmıyorum, oyunda oynamıyorum.

    Problem?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecen sene lol oynuyodum ygs-1 15k ygs den sonra saldim daha cok oynadim mf-4 34k
    bi arkadasimla beraber oynuyoduk o ygs-1 20k mf-4 15k bence OYNAMA

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene oyunu bırakmadım ben, şimdi ünideyim haftada 1 bazen oynuyorum.
  • Her zaman oynama arada günde 1 maç atsan kafidir.
  • Ooh oyna knk oyna, rakibimsin ne de olsa. Bu programınla seni sıralamada çok rahat geçicem çok sağol beni ilerilere götürdüğün için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖYLE 1-2 OYUN ATIP STRES ATIYORUM DİYEREK KENDİNİZİ KANDIRMAYIN ARKADAŞIM AKLINIZ VARSA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIRSINIZ
  • Bence çok yanlış düşünüyorsun.Sebebi oyun ile ders aynı anda olmaz, saat programla olacak işte değil. Sadece kendini kandırırsın şurda kendini 8 ay sıkacaksın. Ders çalışmadığın zamanlarda ingilizce kursuna gidebilirsin. Gitmek istediğin bölüm hakkında bilgi sahibi olabileceğin şeylerle uğraşabilirsin ama kesinlikle oyunla ders birlikte olmaz mutlaka performansına etkisi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hanginiz 6 saat calisiyor diye bir olay yok hocam, 09:00-18:45 arasi surekli dersim var, eve gelip ustune cogunlukla daha fazla ama hic olmasa 3 saatte kendim calisiyorum ki cevremde benden daha cok calisan bir cok kisi var.

    Yani hedefinin neresi olduguna bagli ama ilk 50 k falan bile olsa hedefin rakiplerinin arasinda derslerine senin 2 katin hatta daha fazla vakit ayiran cok fazla kisi var, verimli calismak daha onemli evet ama o gunde 5 saat oyun oyna demek degil.

    Ha bos zamanin olsun olmasin demiyorum ama oyun oynamak, hele ki online oyun oynamak dogru degil sahsi gorusum. Senin ders calisirken bir an aklina girer oyin ve verimli calisma yalan olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tethark -- 23 Eylül 2014; 23:11:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendizi kandırmayın yok şu kadar saat çalışırım bu kadar saat oynarım vs. diye boş yere.. Oturun çalışın adam gibi dersinize sonra çok ağlarsınız ilerde ben size söyleyim. Bahane de uydurmayın boş yere, yanan sizin hayatınız olur başka kimsenin değil..
  • O kadar oyun oynayarak başarılı olacağını mı düşünüyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence oyunu direk bırakmak en mantıklısı.Bazen bir maça giriyorsun cins cins adamlar geliyor oyundan hiç bir şey anlamıyorsun sonra bir oyun daha atayım desen bir sürü zaman gidiyor.En iyisi oyunu bırak.O boş saatinide başka şeylere ayır.Ben dershaneden 7 de çıkıp eve gelirdim akşam sonra lol falan oynardım böyle böyle dersleri saldım sonuçta ben zararlı çıktım sana tavsiyem bırak gitsin sezonda bitiyor zaten.
  • Bak kardeşim bu sene mezun oldum şuan 2 yıllık okuyorum ben senin gibi düşünmüyordum ben direk silmiştim o konuyu o ayrı ama etrafımda çok fazla var senin gibileri ve şuan hepsi benim yanımda onlar benimle dalga geçerdi çalışmıyorsun mal gibi kalacaksın diyerekten ama şimdi o mal kalacaksın dedikleri yerdeler onlar çalışırken ben gezerdim oyun oynardım onlar dershanelere giderlerdi para bayılırlardı ben o parayı yerdim belkide doğru olanı yapmışımdır veya saçmalıktan başka birşey değildir bilmiyorum ama ben anlamıştım 4 yıllığı kazanamayacağımı o yüzden öyle senin gibi 1 yılımı çöpe atmadım zaten hedefinde ygs ve lys olan insan 12.sınıfa gelince çalışmaya başlamaz kaldı ki sen onuda yapmıyorsun oyunda oynuyorum diyorsun kusura bakma ama sen baya hayal kuruyorsun :)
    Birşey daha yazayım aynı sınıfta bir arkadaşım daha vardı oda tam bir basketbol delisitdi mesela sınıfca izin almıştık çalışmak için o çocuk okulda basketbol oynuyordu hala 4 yıldır tanıyordum çocuğu daha test kitabını bırak test çözdüğünü görmedim sonuçta çocuk 4 yıllık kazandı biz 2 neyse işte diyeceiğim şu ki kazanmak istiyorsan geç kalmışsın zaten hiç öyle yok oyun oynarım yok şunuda yaparım deme bu seneni köpek gibi çalışarak geçir yoksa pek şansın olmuyor şuan pişmanmıyım köpek gibide pişmanım ama işte olmadı geriyede dönemiyorsun şimdi bu sene dediğim gibi 2 yıllık okuyorum önümüzdeki ay geçiş sınavları için çalışmaya başlamayı düşünüyorum önümde uzun bir zaman var gibi görünüyor ama biliyorum ki uzun değil lise nasıl bitti hala anlamadım ne ara üniversiteye geldim ben..

    Neyse işte buda böyle birşeydi




  • 12. sınıfta olan birinin hedefi büyükse planlı çalışması gerekir. Rastgele iş yapması kendi zararına olur. Örneğin bi gün 2 saat ders çalışıp diğer gün 5 saat çalışırsa işi düzensizliğe itmiş olur. Kendimden örnek verecek olursam, haftasonu hariç oyun oynamadım son sınıfta. Ben bilgisayarsız yapamam diyen arkadaşlar olursa da onlara tavsiyem, planlı çalışsınlar. Vakitleri kaldığı zaman da 1-2 oyun atsınlar, kafalarını dağıtsınlar. Uyku düzenlerine muhakkak dikkat etsinler. Olaya şöyle bakın, bu seneyi atlatıp üniversiteyi kazandığınız zaman sizden rahatı olmayacak. 1 sene dişinizi sıkın, verdiğiniz emeğin karşılığını alın. Koskoca bi tatil sizi bekliyor olacak :) Şimdiden başarılar herkese

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ben daha 11'im ama şimdiden kafamdaki programı hazırladım. Önümüzdeki haftadan itibaren sadece hafta sonları 2-3 oyun tanıyorum kendime. Hafta içleri ise benim gibi koşuya çıkabilirsin, hem sınav stresini baya azaltırsın hem de kafanı rahatlatırsın. Bu sene böyle geçecek ve geri kalan saatler tamamen ders odaklı geçecek. Buna kendimi adadım ve yapacamda. 12. Sınıfta ise lol'e 1 senelik ara veriyorum ve boş kalan zamanların tamamında spor yapıyorum (futbol falan değil bu arada. Yürüyüşve koşu özellikle. Dışarıda temiz hava ile birlikte spor yapman hem fiziksel hem zihinsel açıdan seni baya açacaktır.) Bu arada umarım sayısal değilsindir çünkü 1 senede çok zor tamamlarsın bütün dersleri. Kolay gelsin.
  • Saatlerce oyun oynamak stres atmak yerine yorar seni çünkü sürekli bi konsantrasyon düşünme-karar verme halinde oluyor beynin oyun oynarke., canın isterse arada 1-2 maç oyna yoksa onu da oynama. 6 saat ders çalışan var mı demişsin, emin ol daha çok çalışanlar var eğer hedefin büyükse. zaten öyle çalışacaksan da oyun oynamaya pek halin kalmayacak. nasıl bir yol çizeceğin senin elinde, bir sene motive olup ders çalış derim ben.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.