Şimdi Ara

Lokanta ve Restoranlara Boykot (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
3
Favori
6.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Turk milletinin serbest piyasayla imtihani. Insanlar arz-talep denilen olayi bir turlu ogrenemedi.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

E normal çünkü dediğin gibi adam hem çok aldığı için daha ucuza alıyor, e belki günde yüzlerce müşreriye satacağı için de ona göre yaptığından biraz sürümden kazanır gibi de oluyor. Haliyle maliyeti çift taraflı düşüyor.

Bizde de mesela az kişi yaşıyoruz lahmacunu satın alıyoruz. Evde malzemeyi yap hazırla sonra pişirme için pideci bul ver pişirsin parasıyla. Yapılan masraf ve harcanan zamana değmiyor. Git lahmacun al daha iyi. Ama mesela kalabalık misafirin varsa çok fazla adette lahmacun sipariş vereceksen işte o zaman evde malzemesini yapıp pişirme parasını verdiğinde ekonomik hâle geliyor. Ve malzemesini de sen yaptığın için kalitesini tadını vs biliyorsun.

Kesinlikle evdeki tüketici sayısıyla çok ilgisi var. Tek kişi için ekonomik değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurtuluşun, refahın ve mutluluğun tek yolunun bireyselliği terk edip toplumsalcılığa geçmek olduğunu kabul etmediğiniz sürece herkes sizi yolmaya devam edecek. Birilerinin birilerini yolabildiği bir sistemi onaylayanlar, sıra kendilerine gelince ağlamasın.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    aynen.

hocam bide restoranlar toptancıdan alıyolar ya ondan ucuz oluyo. market ürünü toptancıdan alıp bize satarken şunların parasını ekliyo üzerine:

1- marketin binasının kirası vs.
    2- çalışan giderleri.
    3- elektrik vs, ve parekende satışta kesilen vergiler vs.

restoran ise aynı ürünü bu fiyatlar eklenmemiş haliyle alıyo ucuzdan.

işte millet bunun farkında değil. adam zannediyo ki marketten alınca malzemeler ucuza gelecek. yok öyle dünya abi. restoran nasıl kâr koyarak satıyosa market de aynı şekilde kâr koyarak satıyo sana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    haklisin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Bimden şoktan vs su alabilirsin, 2.5 tl

• 1 kahve + 1 tatlıya 200 300 veren kişi o mekandan gülerek mutlu ayrılabiliyor mu merak ediyorum. Hiç mi kendi kendine "ben ne yaptım Allah'ım, neden 1 dilim tatlıya bu parayı ödedim" demiyor?

Cidden merak ediyorum.

3. Nesil kahveciler
    Kahve dükkanları
    Coffeshoplar

Sattıkları ürünlere istedikleri fiyat sözün bitti yerde. Sattıkları hizmet derseniz de, bir hizmet satmıyorlar zaten. Müşteri kendi işini kendi hallediyor bu mekanlarda. 2 barista 1 kasiyer ile dev gibi mekanı işletiyorlar. Çoğu mekan 1 barista 1 kasiyer çalıştırıyor. Temizlik işini de aynı personele yaptırıyor.

Karton bardakta 1 adet kahve, 1 dilim tatlı veya 1 kase tatlıya bu astronomik fiyatların istenmesi enflasyon ile açıklanamaz. Bu işte başka bir iş var. Kendi aralarında iyi organize olmuşlar.

• Ben ekonomistim diyen birisi vardı mozambikte bence sorumlusu o olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Boregin dilimini 100 liraya bir cayi 50 liraya satmaya basladilar tamam enflasyon var varda esnafin yaptigi dupe duz adam opme gitmeyin arkadaslar gitmeyin

• Yurdum insanı gider kafeleri restaurantları doldurur yine, tepkisiz millet her şeyi hak eder. Koyun olmayın , ses çıkarın tepki gösterin kuzu gibi yola gelecekler bu boykot artarak devam etsin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 20 Nisan 2024; 10:38:20 >
  • Bir bardak çayı 25 liraya, abidik gubidik isimli kahveyi de 100 liradan başlayıp 200 liraya kadar satıyorlar.

Sorsanız, durumları bizden kritik.
    Yok vergisi, yok maliyeti, yok adam parasıymış, yok kirasıymış bir sürüde bahane üretiyor bu çakal esnaf tayfası..

1 kilo çay parasını, 5 bardak çaydan çıkarıyorlar.
    Hani aldıkları çaylarda bim ya da a101’de satılan çaylar.

O sattıkları kahveleri de kaliteli sanmayın bu arada.
    Toptancılardan gayet uyguna alıyorlar.

1 kilo Türk kahvesi en babası 350 lira kilosu.
    Bir fincan Türk kahvesine 70-80 lira çekiyorlar.
    5 Türk kahvesinden, 1 kilo maliyeti çıktı bile..

Kazandıkları paralar muazzam..
    Ama ağlamaları anlatılmaz yaşanır…

• keşkem tüm marketleri de ve akaryakıt istasyonlarını da 2 günlüğüne boykot etsek ama yemiyor maalesef.. sadece işimize ve kolayımıza geleni boykot ediyoruz, o da 40 yılda bir...

• tam balık hafıza tipi boykot. 2 gün sonra unutup mekanları hınca hınç doldurmaya devamm

• dekareme kullanıcısına yanıt

Zam gelmeden depo fulleyen milletiz. Adam boykot edip toplu taşımayı kullanacağına 44 liradan depo fulluyor. İşe gidip gelirken çoğu araçta 1 kişi var böyle lüks dünyada yoktur herhalde

• john mclane kullanıcısına yanıt

Ne a101 i toptan alıyorlar 70 80 liraya kilosunu. Marketlerde göremediğin markaları kullanırlar genelde. 2 bardaktan 1 kilo çay parasını çıkaran var.

• onur1301 kullanıcısına yanıt

Çayın fiyatı da maliyet + normal kâr diye belirlersek 2 bardaktan 1 kilo çay parası çıkaranlar fahiş fiyat olarak görünüyor ama talebe bakarsak adamın dükkanının 50 kişilik kapasitesi var 100 kişi de yer yok diye kapıdan gidiyor. Bu adam çay fiyatını 3 katına çıkarsa belki kapıda kuyruk olmayacak ama yine 50 kişilik kapasiteyi dolduracak. Hiç müşteri kaybetmeden kârını 3 katına çıkaracak. Maliyet açısından bakarsak kazıklanıyoruz, talep açısından bakarsak ucuz bile. Kazıklanmayı kimse sevmez ama birtakım zenginler şu an kalabalıktan bir cafede bile oturamıyoruz keşke kahvenin fiyatı 3 kat olsa da şu orta sınıflar bir gitse diyordur sadece zengin sayısı bile kafeleri dolduracak kadar fazla şu an. Hatta bütün türkler boykot yapıp asla dışarıdan birşey almasa sadece turistlerle bile full çekmeye devam edebilir esnaf bknz:taksim. Türkler yıllardır taksime gitmeyi bıraktı arap turistler yine de her yeri dolduruyor.

Artık şunu kabullenmek lazım. Üniversite okudun, ingilizce öğrendin, beyaz yakalı bir işe girdinysen yalnız değilsin kardeşim milyonlarca insan aynı şeyi yaptı. Bunların yaptığı yeme içme gezme dolaşma işini yaparken de milyonlarca senin gibi insanla beraber yapacaksın ya kalabalıktan ne yaptığını anlamayacaksın yada işletme müşterim çok diye fiyatları katlayacak sadece çok para vermeyi kabul edenler yapabilecek. +Olarak şehir olarak ulaşım gelişti herkes haftasonunu şehrin en iyi yerinde geçirmek istiyor binecek marmaraya kadıköye gelecek bunun önüne geçmek imkansız artık.

• Niye sadece hafta sonları?

• Geç bile kalınmış bu boykot konusunda. Enflasyon ve dövizden dolayı fiyatlara zam gelmesi normal fakat Türkiye’deki hazır gıda-içecek fiyatları mevcut duruma göre bile fahiş derecede.

Biz çakal ve kazıkçı esnaftan yemek yemeyi bırakalı çok oldu. Yediğin yemeğin kalitesi yok, porsiyonlar kuş kadar, fiyatlar fahiş ötesi. Maliyet hesabı yapan arkadaşlar olmuş, bugün dışarda tavuklu makarnalı bir menü yesen içeceğiyle en az 350 tl kitliyorlar. İçindeki tavuk miktarı 100 gram var yok. 1 kilo tavuk incik alsan 200 tl. O yüzden girdi maliyetini geçin.

Ben son zamanlarda Carrefour lezzet arasını tercih ediyorum. Bir avuç ete vereceğim fiyata bir kilo et alıp pişirtiyorum mis gibi. Bu çakal esnafa yedirecek tek kuruşum yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iyide sadece bu zincir cafeler için gecerli degilki artik heryer pahalı. Ama en azindan bi starbucks nero gibi yerlerde bir kahve vs aliyorsun 2 saat oturuyorsun. Arkadaşlarinla yada yalnız takiliyorsun. Ama mahallede esnafa gitsen yada yeşilçam kafe de garson tepende bekliyor. Bardağın bosaldığı anda atmaca gibi pike çekip kapiyor ve hemen bi istegin varmı?
    Yani boykotsa komple boykot edin. Hatta bu zamlara sebep olan siyasetçileri de boykota dehil edin ki bi işe yarasin.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.