Şimdi Ara

Lokanta ve Restoranlara Boykot (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
3
Favori
7.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eleman gideri, kira, doğalgaz, vergi vs. bahane ederek fiyatları makul bulanlar var. Sorun fiyatların yüksek olmasında değil, sorun fiyatların aşırı artışında. Bu maliyetlerin hepsi her zaman vardı. Bir yılda dolar bazında %80-90'a varan artışlar söz konusu. Hangi maliyet kaleminde bu artış var? Hatta çoğu kalemde dolar bazlı düşüş bile var. Hanginizin maaşı bu kadar arttı? Fiyatları savunan kişiler bu sorulara cevap versinler lütfen.

Kimisi de iki günlük boykot olur mu demiş. Bu boykot kampanyası ilk kez yapıldığı için başlangıç olarak iki günlük süre makul. İki gün satış yapılmadı diye hiçbir restoran - kafe batmaz elbette. Ama bu bir uyarıdır. Eğer aynı durum devam ederse ve tekrar daha uzun süreli boykot yapılmazsa o zaman eleştirmeniz mantıklı olur. Ayrıca boykot süresini beğenmediyseniz kendi boykotunuzu istediğiniz sürede yapabilir, hatta kendiniz ayrı bir kampanya başlatabilirsiniz.

• maliyetler arttıı yeaaaa lafı en büyük yalan ve yamyamlıktır.

küçük esnafından büyüğüne sektör fark etmeden tüm esnafın klasik dayanağı.

örneğin berbere gidiyorum, 1 ay önce 100 lira alan adam 150 lira diyor . neden diyorum hayırdır. abi benzine zam geldi :D bide utanmadan gülüyor.

restoranlara gelince, diyor ki sen etin kilosu işte atıyorum 500 du 600 oldu şöyleydi böyleydi ulan sanki 1 lahmacuna 1 kilo et koyuyorsun koyduğun et 10 gram yok :)

kim kime ne saplarsa ekonomisine döndük artık, bunun en çok uygulandığı yer de market ve restoran-cafe barlar.

gelelim boykot meslesine, bizim insanımız boykot falan yapamaz. yapsa bile sınırlı sayıda kalır esnaf da nasılsa geliyorlar ha 5 kişi az ha 10 diye hiç bişey değiştirmez.

benim 2 . bir meramım da bu kadar meraklıysanız boykota, cafe restorandan önce, gideceğiniz yapacağınız farklı bir iş var.

-1 hafta boyunca tüm ülke arabasına binmesin

-1 hafta boyunca kimse sigara alkol tüketmesin

görelim o zaman fiyatları bi noluyor. restoranı cafeyi barı boykot etmek bana samimiyetsiz geliyor. kolay hadi bunu yapın bakalım :)

• bir piyasada fiyatı satıcı değil alıcı belirler.

örneğin, bir çaya 50 , bir kurabiyeye 100 lira, bi lahmacuna 100 dönere 200 vs yazarsan ve satılıyorsa aynen devam eder.

Bir başka işletme, yan komşusu , aynı sokaktaki başka bir işletme çayı 50 liraya satarken de ben mal mıyım der 30 liraya satmaz.

bu iş böyledir.

bu dediğim şey konut piyasasında da birebir geçerli.

kimse gitmesin görelim o fiyatları max 15 gün sonra yarı yarıya iner. ama bizim insanımızdan bi yol olmayacağını esnaf ve tüm satıcılar çok iyi biliyor.

• nil2014 kullanıcısına yanıt
    ben pek pazara gitmiyom çünkü pazarcılar kişiye göre muamele çekiyolar.

benim fizik olarak ufak tefek biri olduğumu görünce çok relaks davranıyolar. adam birer kiloluk poşetlerde toplam iki kilo börülce istedim. adam poşeye etliyle doldurdu, tezgahın arka tarafındaki benim ekranını göremediğim dijital tartıya bir kez koydu poşeti, poşete hiç ekleme-çıkarma yapmadan direk verdi. ikinci poşeti de aynı yaptı. sözde eliyle koyduğu an tam 1 kiloyu tutturmuş (yersen) ben de yav dedim nasıl odu bu, hiç ekleme çıkarma yapmadın dedim. bön bön suratıma bakıyo. kalsın hocam dedim, bi baktım sen benle dalga mı geçiyon diye dayılandı bana.

dedim arkadaş bu hödüklerle mücadele edeceğime markete giderim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zengin elit kesim kazıklandığının yeni farkına varmış. :))))

• FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    quote:

bir piyasada fiyatı satıcı değil alıcı belirler.

kafe ve restoran olayında benim çevremde gördüğüm şöyle bi akım var: bazı kişiler yüksek fiyatlı yerlere gitmeyi özellikle istiyolar ve sen o kişiyle takılacak olursan adam seni de bu mekanlara çekiyo. adam o mekanlara gitmeyi, orda çok yüksek faturalar ödemeyi, zenginlik forsu atmak gibi görüyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ek olarak, devletin denetim cezalandırma falan yapmadığı için eleştiren kafaya da şaşırıyorum.

adam sana zorla, kafana silah koyup gel benim dükkanımda 100 liraya 1 tane kurabiye al, veya 50 liraya çay iç veya 700 liraya iskender ye demiyor ki.

kendi ayağınla bilerek isteyerek gidiyorsun sonra devlet denetelemiyorrrr yeaaaa

serbest piyasa kim kime ne saplarsa bu iş. bir oranı kurali kanunu yok bu işin.

gitme abicim gitme.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

tabi ki öyle. özellikle alkollü ve daha lüks sayılabilecek mekanlara sırf, instagramda şurda burda paylaşım yapıp ay aşkoo biz cumartesi şu mekandaydık demek için giden çok fazla insan var.

• ek olarak bu olaylar ahlaksızlık ve terbiyesizliği de artırdı.

her zaman gittiğim bir berberim vardı, 16-17 yaşında bi çırak vardı hep o çocuk traş ediyordu ben, cuma günü aradım, geleyim diye ben bıraktım abi orayı dedi. bende gitmedim.

neyse evin yakınlarında yeni bi küçük berber açılmış. gittim adama sadece saçı makineyle 3 numaraya vuracaksın bak ben şuraya gidiyordum bide burayı deneyelim diye geldim falan dedim 200 lira dedi , başkan çok diyon ayağımız alışsın falan 150 dedi tamam dedim.

neyse makineyle saç traşı 10 dk sürdü 11 olmamıştır. işlem biterken dedim ki, boyun kısmında köşelerde sakallar var orayı da bi makineyle alıver sana zahmet, bak sakal traşı demiyorum. sadece köşedeki küçük yerler. sakal traşı konuşmadık bu extraya girer 50 lira daha alırım dedi :)

dedim sittir git kalsın ben evde alırım. çıktım geldim.

1 daha bu yamyam adama gider miyim mesela gitmem önünden bile geçmem .

• Hocam bunu ben de yıllardır söylüyorum. Bize söylenen en büyük yalanlardan birisi; batının teknolojisini alalım, ahlakını almayalım. Ulan zaten batının bu kadar ileri gitmesinin nedeni sahip olduğu ahlak anlayışı. Sen ahlakını al teknolojisi otomatik olarak gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

lgbt, dışarda don atlet dolaşmak, ensest ilişkiler, dışarda çiftleşme, açık saçık giyinme.. hangi ahlaktan bahsediyorsun sen. tek yol islam ahlakıdır ki bu ilaç gibidir; kafir dahi içse faidesini görür.

mesela bugün putperest japonlar islamın çalışın, sebeplere yapışın, araştırın emirlerine bilmeden uyduğu için bunun meyvesini yiyorlar.. müslümanlar ise aksi istikamette yol aldığı için onlar da sefil halde sürünüyorlar.. çünkü ilaç ortada, kim içerse faidesini görür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 21 Nisan 2024; 14:10:3 >
  • ahlak sadece lgbt mi? açık saçık giyinmek midir?

-hırsızlılık, dolandırıcılık, kul hakkı yemek, yalancılık , cinsel saldırı, taciz , tecavüz bunlar namaz kılıp oruç tuttuğun zaman sorun olmuyor mu?

paylaşımcı tayfanın dışında da var hocam. 20 senedir tanıdığım 3 tane arkadaşım oldu böyle. hepsi erkek. paylaşım falan yapmıyolar hiç. ama, en lüks mekanlara gidince kendilerini elit gibi hissediyolar.

sözde lüks olan bi kahvaltı mekanına gitmiştik, garson 3 kere çay istediğim hâlde getirmedi çayı, dördücüde arkadaş garsonu çağırıp çok kibarca şunu dedi:

- pardon beyefendi, diğer arkadaşlardan çay istedik, sanırım işleri olmuş olabilir, getiremediler, çok rica etsek çay alabilir miyiz.

garson tip tip arkadaşa baktı, sonra bana baktı, tamam dedi gitti.

garson içinden demiştir: "lan sen ne kılıbıksın böyle"

dünyanın parasını verdik bide o ahmak kahvaltıya.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

o tarz mekanlara giden erkeklerin de amacı bellidir :)

paylaşım yapmak değil zaten :)

• dekareme kullanıcısına yanıt

7 yaşından beri oruç tutarım. Elimden geldiğince namazımı kılarım. Siyer(Efendimizin hayatını) en az 3 kez okudum. Bir çok sahabe hayatını ezbere bilirim. Gerçi bunlar kimseyi ilgilendirmez. Ahlak deyince neden aklınıza seks ile ilgili şeyler geliyor. Elin yabancısı gelip, kuran kurslarında tecavüze uğrayan çocuklardan, devlet malının hortumlanmasından, köyde ahırda eşekle cima edilmesinden bahsetse nasıl cevap vereceksiniz?

Filistin'de katliama uğrayan çocuklar için Amerikalı birisi kendisini yaktı. İsrail devletine hristiyan hakim ve savcılar dava açtı. Devlete ait kredi kartıyla çikolata aldığı iddia edilen İsviçreli bir mv, istifa edip kendini dava etti. Evet ben de islam ahlakının en yüksek ahlak olduğunu düşünüyorum ama bizim sahip olduğumuz ahlak o ahlâk değil

2020 yılında yapılan dünya islamilik endeksine göre. İslâmiyeti yaşam tarzına uygulayan ülkeler aşağıda ve Türkiye bu sıralamada 100. sırada

Lokanta ve Restoranlara Boykot

katılıyorum. islam ahlaklı sadece 2 bacak arası ile ilgileniyor gerisi hikaye.

diğer konularda zındık batı her türlü bizden daha ahlaklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 21 Nisan 2024; 14:43:25 >
  • Şu an dışarıdayım restoranlarda bir tane boş koltuk yok kapıda kuyruk var. İnadına normalden fazla insan dışarı çıkmış gibi.

• Sabah gastesinin desteklediği hiç bir boykotu desteklemem.

Bunların hepsi dünyanın tüm ülkelerinde de oluyorlar. Bu ülkede ise bazı insanların kafası pek çalışmadığı için bunları yapanlar, kendilerini hala daha dindar ve muhafazakar olarak bu kafası çalışmayan, cahil, saftirik insanlara yutturuyorlar...

• Sürekli ek vergilerle halkın anasını ağlatan hükümete protesto ?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.