Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1837. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.212.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18351836183718381839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

quote:

Orijinalden alıntı: Kutusuzkibrit

quote:

Arkadaşlar... Öncelikle herkese selamlar... Elimde 2 adet z5500 var. bu tek bilgisayara bağlamak istiyorum ama amatörce değil.. 2 sinden de 5+1 de gerektiği ses dağılımını duymak istiyorum... sizce mümkün müdür...

Bir bilgisi olan var mı ?

Birini optik veya coax, diğerini analog ile bağlayabilirsin, öyle olması lazım.

yani tek bir ses kartının iki cihaza aynı ses sinyali yollanabilir mi? biri optik biri coax mesela.. tecrübe etmek gerekir aslında...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar... Öncelikle herkese selamlar... Elimde 2 adet z5500 var. bu tek bilgisayara bağlamak istiyorum ama amatörce değil.. 2 sinden de 5+1 de gerektiği ses dağılımını duymak istiyorum... sizce mümkün müdür...

yani tek bir ses kartının iki cihaza aynı ses sinyali yollanabilir mi? biri optik biri coax mesela.. tecrübe etmek gerekir aslında...

Emin değilim, mantıken olması gerek sonuçta hoparlörden ses çıkması için bir girişe takılması gerek, mümkünse dediğimi deneyemesen bile coax veya optik ile Z'y bağla, sağdan-soldan 1+1 veya 2+1 bir sistem varsa onuda analog bağla onda oluyorsa Z-5500'de de olması gerekir aslında. Dediğin gibi tecrübe etmek gerekir elbette.

• 2005'de açılmış konu dile kolay 613 sayfa zamanının en iyisiydi bu ses sistemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NIYEGELDINLAN

2005'de açılmış konu dile kolay 613 sayfa zamanının en iyisiydi bu ses sistemi.

Şüphe yok dostum..
  • hala gene en iyiside ama şimdi şunu iyi anladım bu saatden sonra z5500 le ugraşılmazmış garantis belegesi olmayan bir logitech ürünnünü de almmak lazım bunu altını cizyorum tekrar tekrar arkadaşlar garanti belgesi ve garantis olmayan pahalı cıhazlardan uzak durun logitech in burdaki servisleri resmen sokaga bırakabilir sizi bunu bilerek ve göre alarak girn bence ben sahsen z5500 den sogudum İNGİLTERE İLE KONUŞTUM BU GÜN ELLERİNDE Z5500 ÜN HİC BİR ŞEYİ YOK YANİ GARANTİLİ Z550 BOZULSA BU GÜN ELİNDE GARANTİ BELGESİ VARSA YA TAMİR EDECEKLER YADA BİR BAŞKA MODEL VERCEKLER BU SAATDEN SONRA Z5500 SAYFASI KAPANMIŞTIR ARKADAŞLAR BUNU DIŞARDA TAMİR EDECEK ELKTRONİKCİ BULMAK İMKANSIZ KİME GİTSEN GETR BAKALIM DİYECEK AL ELİNE KOCA SİSTEMİ GEZDİR KAPI KAPI ADAM KOBAY OLARAK ÜSTÜNE GEZECEKLER SADCE OLAN ELİMZDEKİ NE OLACAK CÖP ADAM BUGÜN İNGİLETERE DEN BANA ŞUNU DEDİ ACIK ACIK YAPACAGIMZ BİŞEY YOK KENDİ BAŞINIZIN CARESİNE BAKIN DEDİ SİZ İSTERSE Z5500 EN BU SAATDEN SONRA MEDEDET UMMAYA DEVAM EDİB BEN VAZGECTİM KOLAY GELSİN SİZE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dargmen -- 3 Nisan 2013; 18:51:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

ama bundan daha az ses veren 5 uyduya da takarsan belki denge sağlanır. Fakat resimdekinden 5 tane takarsan oda tizden geçilmez ve bass bile yetmez bir tanesini taktıktan sonra bassı sonlamıştık anca müziklerde öyle keyif aldık...

bir diğer unsuzda sonuç olarak ek yapıp bağlanacak buda sisteme fazla yük binmesi demek sisteme zarar verir mi vermez mi bilemeyeceğim ama bence riske girilmeyecek bir davranış....

ama illa tiz istiyorum diyorsan forumda creative uydularını takan bir çok insanlar var. Onu kullanıp da zarar verdiğini yazan bir yazıya şahit olmadım. ama zarar verir mi de bilmiyorum. Sadece aklının köşesinde bulunsun diye yazdım...

anlattığın üzere deneme/öğrenme haliyle karar verebileceğim belliki bu duruma. yardımın için sağol arkadaşım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bende elit pro var aynı anda analog ve coax denedim olmuştu optic coax denedim oda olmuştu yani 3 tanede bağlanabilir bu şekilde temiz bağlantı istersen ama odan genişse 7+2 yapabilirsin onu da yapmıştım analog bağlantıdan oyunlar için filmlerde dd dts daha iyi ona bir şey yapamazsın sanırım yapılırsa da ben bilmiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: grimser

quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

ama bundan daha az ses veren 5 uyduya da takarsan belki denge sağlanır. Fakat resimdekinden 5 tane takarsan oda tizden geçilmez ve bass bile yetmez bir tanesini taktıktan sonra bassı sonlamıştık anca müziklerde öyle keyif aldık...

bir diğer unsuzda sonuç olarak ek yapıp bağlanacak buda sisteme fazla yük binmesi demek sisteme zarar verir mi vermez mi bilemeyeceğim ama bence riske girilmeyecek bir davranış....

ama illa tiz istiyorum diyorsan forumda creative uydularını takan bir çok insanlar var. Onu kullanıp da zarar verdiğini yazan bir yazıya şahit olmadım. ama zarar verir mi de bilmiyorum. Sadece aklının köşesinde bulunsun diye yazdım...

anlattığın üzere deneme/öğrenme haliyle karar verebileceğim belliki bu duruma. yardımın için sağol arkadaşım.

rica ederim kardeşim... bir şey lazım olursa pm atabilirsin veya buraya yaz okurum genelde...

• quote:

Orijinalden alıntı: dargmen

hala gene en iyiside ama şimdi şunu iyi anladım bu saatden sonra z5500 le ugraşılmazmış garantis belegesi olmayan bir logitech ürünnünü de almmak lazım bunu altını cizyorum tekrar tekrar arkadaşlar garanti belgesi ve garantis olmayan pahalı cıhazlardan uzak durun logitech in burdaki servisleri resmen sokaga bırakabilir sizi bunu bilerek ve göre alarak girn bence ben sahsen z5500 den sogudum İNGİLTERE İLE KONUŞTUM BU GÜN ELLERİNDE Z5500 ÜN HİC BİR ŞEYİ YOK YANİ GARANTİLİ Z550 BOZULSA BU GÜN ELİNDE GARANTİ BELGESİ VARSA YA TAMİR EDECEKLER YADA BİR BAŞKA MODEL VERCEKLER BU SAATDEN SONRA Z5500 SAYFASI KAPANMIŞTIR ARKADAŞLAR BUNU DIŞARDA TAMİR EDECEK ELKTRONİKCİ BULMAK İMKANSIZ KİME GİTSEN GETR BAKALIM DİYECEK AL ELİNE KOCA SİSTEMİ GEZDİR KAPI KAPI ADAM KOBAY OLARAK ÜSTÜNE GEZECEKLER SADCE OLAN ELİMZDEKİ NE OLACAK CÖP ADAM BUGÜN İNGİLETERE DEN BANA ŞUNU DEDİ ACIK ACIK YAPACAGIMZ BİŞEY YOK KENDİ BAŞINIZIN CARESİNE BAKIN DEDİ SİZ İSTERSE Z5500 EN BU SAATDEN SONRA MEDEDET UMMAYA DEVAM EDİB BEN VAZGECTİM KOLAY GELSİN SİZE

logitech eski ürünleri garanti konusunda kötü ya onun dışında Türkiye servisleri rezalet bana göre ben garantiye vermiyorum Türkiye artık telefonla arayıp değişim yaptırmalarını bekliyorum devamlı arayıp Türkiye garanti olayı küstürdü beni... adamların bugüne kadar 100 adet ürünü kullanmışımdır...

• bencede öyle olmuş herelde baksanıza maus için bile arayanlar olmuş sonuc el elde baş başta kaldık logitech
  • quote:

Ben aradığımda hiç öyle dememişti, iyi oldu öğrendiğim bişey olursa oraya göndermem enazından. Öyleyse işin ehli bir elektrikçiye götür sistemi, yada arabalara ses tesisatı yapanlar da anlar diye tahmin ediyorum.

arkadaşım logitech in TR de 3 tane yetkili servisi var onlarda sanırım 1 sene falan olmuştur yetki alalı. daha öncesinde distribütör garantisiyle bakıyorlardı. Benim setin sol ön çıkış için aradım tda7293 değiştirdim ancak R512 ve R 513 dirençler değerlerini okuyamıyorum dedim hiç bi servis bilgi vermedi. 80 $ a gönder yapalım dediler. fix bi ücret alıyorlar yani.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

mümkün. örneğin ben o şekilde kullanıyorum. analog bağlıyken o/b ses kartında 6 çıkış vardı analog olarak. realtekin programından jackları tek tek takıp çıkışına göre ayarlıyordum. ön arka sub vs.. gibi. oluyordu. daha sonra x-fi titanium HD ses kartı aldım. digital çıkışlar aynı yuvada. o yuzden ben de optik splitter aldım.
    http://www.egerate-store.com/?_Args=ProductImage,1811,OdesisMc,2350

böylelikle digital olarak ikisini de tek çıkıştan bağlayabiliyorum. çünkü titanium HD de analog çıkışlar 6 adet değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: astral09

http://320volt.com/tda7293-stereo-100w-anfi/

cvp için teşekkür ederim @astral09 ancak bunlar normal tda 7293 devresi bunları bağlamak standart mıdır acaba ? yani atıyorum 22 k olan bi direnç lz-5500 da da aynı değere mi sahiptir ?
  • Arkadaşlar merhaba,

Mazur görün 600 küsür sayfa yazı var. Hepsini okumam olanaksız.

z5500 ile z5400 arasında ses çıkış gücü arasındaki fark dışında ciddi bir fark var mı?

İkisinden birini ikinci el alacağım. Ama karar veremedim.

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

quote:

Birde sisteme aşırı yüklenmek zarar verebiliyor.

Şahsen kardeşimin kına gecesini ve arkadaşımın asker eğlencesini Z ile yapmıştım saatlerde en yüksek seste müzik çalmıştı hatta boost bile fazla geldi, zaman-zaman açtım. Buna rağmen 1 kez bile sigorta patlaması vs. olmadı çok şükür ki sistemi alalı 6 sene oluyor sanırım. (: Kısmet..

Zaten son seste sistem patlasa adamlar son sesi yapmazlar.Bir limit koyarlar.

Bu sistemde limit yok. Kullanma kitabında ingilizce olarakta uyarı var ve aynen şöyle: BOOST kullanımından kaynaklı oluşabilecek arızalar garanti kapsamı dışındadır. Boost ne işe yarıyo kısaca örnek vereyim: eski bir müzik yada görüntü videosu kayıttan ötürü ses kaybına uğramışsa az olan bu sesi yükseltmek içindir. Sen gider 128 kbps yada kbps lık mp3 te yada 320p lik videoda boostu açarsan arızaya davetiye çıkarırsın...Genelde yapılan hatada budur. Ya ses girişlerini kontrol eden kontrol podundaki çip arızalanıyor yada çııkış entegrelerinden biri yanıyor.Boost la son ses müzik dinlerken birde şebekedeki voltaj dalgalanırsa ooo evlere şenlik arızalanmamak ayıp olur :)

BOOST u turbo gibi görmek hatadır.

• Arkdaşlar z5500 den gerçek anlamda tız ve mid almak istıyorsanız size en orjinal yöntemi gösteriyorum .

..

Daha önce tweeter dome şeklinde eklentide yaptım hemde gerekli kapasitör ile bağladım . yavan bir ses oldu yüksek seslerde haratsız etti , sonuç iyi yöntem sisteme artı olarak Thx 550 uyduları eklemek .

Sadece center da S750 uydusu var sebebi ; DTS ve Dolby Dİgital seslerde konuşma sesleri center dan geldiği için insan sesleri daha dolgun ve temiz gelmesi için

Müziklerdeki o güzel tiz ve mid sesleri çok berrak geliyor , sadece thx 550 uyduları bağlayarak denedim ama beraber çalarken verdiği etki olmadı , çok tiz vardı orta sesler yok oluyordu ,beraber iyi kardeş oldular .

Özellikler filmlerden gelen sesler hemde arka uydulardan gelen efekler bariz belirginleşti.

Daha önce Thx 550 kulladım ve z5500 geçtim . Ve hatta şuan elimde Thx 550 var ( 4 adet uydular ile çok uygun fiyata aldım ) kumandası olmadı için çalıştıramıyorum :)

Sistem bu eklentiler ile yorulur diye düşündüm, ama sonuç itibari ile sesi çook açmadığım için amfii soğutucunda da artı olarak bir ısınma oladı .

• quote:

Orijinalden alıntı: grimser

bende 5 yıldır kullanıyorum maşallahı var çok memnunum : )

bu arada hoparlörlere hiç tweeter takan var mı bazen tizi az buluyorum dts filmlerde

ses çıkışlarının empedansı minimum 4 ohm dur.Tweeter ı uydulara paralel bağlarken empedansı 4 ün altına düşmemesine dikkat et yoksa çıkışı yakarsın. Bir bilenden yardım al.
  • quote:

ARKADAŞLAR BENİM DECODER ,İŞİKLAR YANIYOR DTS LEREİ FALAN YAZIYOR EKRANDA TES TUŞUN DA BASIYORUM HİÇ BİR CKIŞTAN SES GELMİYOR BAN AYARDIM EDEBİLECEK YOK MU 5 YILLIK SİSTEM YAPTRABİLECEGİM YER YOKMU BİLEN VARSA ADRSE TLF VERSİN LÜTFEN MERSA YI ARADIM BAKMIYORLAR GARANTİ BELGESİZ CIHAZ BUNU YAPATRABİLCEGİMİZ ADAM GİBİ İŞ YAPAN BİR ELEKTRONİK Cİ LAZIM BİZE BU İŞİN ÜSTÜNE GİTSE BİRİS ASLINDA İY,İ PARA KAZANIR BOZULAN Z5500 LERDEN YADA ELİNDE SES CKIŞI NORMAL OLAN LED YAANMASADA OLUR DECODER SATACAK VARSA İRTBATA GECSİN LÜTFEN BENİMLE 05366234217

Kontrol podunda herbirşeyi kontrol eden üzerinde cirrus logic yazan bir çip var. sanırım o bozulmuş. Bu chipi cirrus logic firması üretiyor. İstanbul ataşehirde yetkili satıcısı var. chipin adı cs42526 istanbuldaki yetkili satıcı ismi redtree ataşehir ağaoğlu sky towerdaymış. fiyatını bi sor istersen. Chipi iyi bi elektronikçi monte edebilir. chip kare şeklinde birsürü ayağı var.sistemin beyni.

• quote:

Orijinalden alıntı: altayayhan

quote:

http://320volt.com/tda7293-stereo-100w-anfi/

cvp için teşekkür ederim @astral09 ancak bunlar normal tda 7293 devresi bunları bağlamak standart mıdır acaba ? yani atıyorum 22 k olan bi direnç lz-5500 da da aynı değere mi sahiptir ?

entegrelerin bağlı olduğu dirençler genelde sabit değerlidir. Bu değeri marka bile değiştiremez.çünkü o değeri entegreyi üreten mühendisler belirliyor. Mesela geribesleme direnci genelde 22k dır.Tek fark köprü bağlantılı entegrelerdedi.Çünkü çift silindir motor gibi çalışırlar.5500 de sadece subwoofer ı besleyen iki adet entegre köprü bağlıdır..Uyduları besleyenler tek entegredir.bu yüzden içerisinde 5+2 adet çıkış entegresi var.

• quote:

quote:

ARKADAŞLAR BENİM DECODER ,İŞİKLAR YANIYOR DTS LEREİ FALAN YAZIYOR EKRANDA TES TUŞUN DA BASIYORUM HİÇ BİR CKIŞTAN SES GELMİYOR BAN AYARDIM EDEBİLECEK YOK MU 5 YILLIK SİSTEM YAPTRABİLECEGİM YER YOKMU BİLEN VARSA ADRSE TLF VERSİN LÜTFEN MERSA YI ARADIM BAKMIYORLAR GARANTİ BELGESİZ CIHAZ BUNU YAPATRABİLCEGİMİZ ADAM GİBİ İŞ YAPAN BİR ELEKTRONİK Cİ LAZIM BİZE BU İŞİN ÜSTÜNE GİTSE BİRİS ASLINDA İY,İ PARA KAZANIR BOZULAN Z5500 LERDEN YADA ELİNDE SES CKIŞI NORMAL OLAN LED YAANMASADA OLUR DECODER SATACAK VARSA İRTBATA GECSİN LÜTFEN BENİMLE 05366234217

Kontrol podunda herbirşeyi kontrol eden üzerinde cirrus logic yazan bir çip var. sanırım o bozulmuş. Bu chipi cirrus logic firması üretiyor. İstanbul ataşehirde yetkili satıcısı var. chipin adı cs42526 istanbuldaki yetkili satıcı ismi redtree ataşehir ağaoğlu sky towerdaymış. fiyatını bi sor istersen. Chipi iyi bi elektronikçi monte edebilir. chip kare şeklinde birsürü ayağı var.sistemin beyni.

kardeş sagol işde o entegre benim kiininde o yanmış herelde daha önce mersada calışmış bir arkadaş vardı forumda onla konuştum baktı o yanıyor dedi sag ol kardeş redtree bu fiarmanın ismimi kardeş tam olarak fiarmanın ismi bumudur
    valla eger dedigin kişilerse benim decoder kurtuldu sagol allah razı olsun senden kardeş o firmanın tam olarak ismi ni yazabilirmisn acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dargmen -- 6 Nisan 2013; 18:56:56 >

• 
Sayfa: önceki 18351836183718381839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.