Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1333. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.211.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13311332133313341335
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bugun 4.cü kez vista ultimate kurdum tekrar ve artık sıyırmak uzereyım ... Sımdı asagıda screanshot larını koydum hem vistada hemde ses kartının kendı programında 5.1 seçili... Ikısındede test edıyorum butun uydulardan subdan center dan hepsınden ses gelıyor fakat ondekı uydular ve center dan daha fazla ses gelıyor arkalar kısık kısık gelıyor... Sımdı hoparlor yapılandırmasında bass settings altındakı advanced dan uyduların seslerını ayarlıyorum arkaları kısıyorum onlerden daha canlı bir ses gelıyor fakat önleri kısıp arkaları actıgımda arkalardan kısık bı sekılde gelıyor ses... Control panelınde 6 Ch direct baglantı secılı ... Ve hdd degıstırdıgıme o kadar pişmanım kı .. onun oncesınde gercekten doyurucu ve berrak temız bır ses vardı ne olduysa bu degısım esnasında oldu ..Allahını seven vista ultımate 64 bit + z5500 kullanıcısı bana temız ve berrak bı ses almak ıcın hangı ayarları yaptıgını sırayla teker teker yazabılırmı acaba bana...Belkide farkında olmadan bişileri atlıyorumdur bılıyorum setın sesı bu degıl gümbür gümbür ederdı 15 metrekarelik odamda ses dılımı 3 te ıken sımdı kısık kısık gelıyor sesler nolur bırılerı bı yol cızsın belkı farkında olmadan bısıler atlıyorumdur ...Su ayarlarını bı yazarsa bırılerı cok sevınıcem .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STATIC-X -- 26 Haziran 2009; 17:29:00 >

• Kimse bişi yazmamış sorunumla alakalı ama olsun beklıyoruz :)

Bu arada creative bugun itibari ile x-fi ler için bir driver daha yayınladı detayları aşağıda....

File Name : SBXF_PCDRV_LB_2_18_0013.exe

This download is a driver providing Microsoft® Windows® 7, Windows Vista® and Windows XP support for Creative Sound Blaster® X-Fi™ series of audio devices. For more details, read the rest of this web release note.

This download supports the following audio devices only:
    Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty® Professional Series
    Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
    Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
    Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
    Sound Blaster X-Fi Platinum
    Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
    Sound Blaster X-Fi Elite Pro
    Sound Blaster X-Fi

Added Features or Enhancements:
    For systems using Windows 7 or Windows Vista
    What U Hear feature is enabled.

To find out the Product ID of your audio device and if it supports the following feature in Windows XP, click here.
    Dolby® Digital and DTS® decode re-established for sound cards that included decoding in their Windows XP drivers (Not applicable for products that included a 3rd party software DVD player license in the package).

Requirements:
    Microsoft Windows 7 64-bit, Windows 7 32-bit, Windows Vista 64-bit with Service Pack 1 (SP1), Windows Vista 32-bit with SP1, Windows XP Professional x64 Edition, Windows XP Service Pack 2 (SP2), Windows XP Media Center Edition (MCE) 2005 or Windows XP MCE 2004
    Sound Blaster X-Fi audio devices listed above

Notes:
    Do not install this driver for Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio.
    To install this driver
    Download the SBXF_PCDRV_LB_2_18_0013.exe file onto your local hard disk.
    Double-click the downloaded file.
    Follow the instructions on the screen.

• quote:

Orjinalden alıntı: 41016DK07

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!!

Arkadaşlar bugun 4.cü kez vista ultimate kurdum tekrar ve artık sıyırmak uzereyım ... Sımdı asagıda screanshot larını koydum hem vistada hemde ses kartının kendı programında 5.1 seçili... Ikısındede test edıyorum butun uydulardan subdan center dan hepsınden ses gelıyor fakat ondekı uydular ve center dan daha fazla ses gelıyor arkalar kısık kısık gelıyor... Sımdı hoparlor yapılandırmasında bass settings altındakı advanced dan uyduların seslerını ayarlıyorum arkaları kısıyorum onlerden daha canlı bir ses gelıyor fakat önleri kısıp arkaları actıgımda arkalardan kısık bı sekılde gelıyor ses... Control panelınde 6 Ch direct baglantı secılı ... Ve hdd degıstırdıgıme o kadar pişmanım kı .. onun oncesınde gercekten doyurucu ve berrak temız bır ses vardı ne olduysa bu degısım esnasında oldu ..Allahını seven vista ultımate 64 bit + z5500 kullanıcısı bana temız ve berrak bı ses almak ıcın hangı ayarları yaptıgını sırayla teker teker yazabılırmı acaba bana...Belkide farkında olmadan bişileri atlıyorumdur bılıyorum setın sesı bu degıl gümbür gümbür ederdı 15 metrekarelik odamda ses dılımı 3 te ıken sımdı kısık kısık gelıyor sesler nolur bırılerı bı yol cızsın belkı farkında olmadan bısıler atlıyorumdur ...Su ayarlarını bı yazarsa bırılerı cok sevınıcem .

Arka sayfada kalmış belkı gozden kacar orada bı yardım arkadaslar

• Yok yok yok yok delirmek üzereyim birileri bişiler söylesin lütfen ya Yeni driver ı kurdum sorun aynı devam edıyor ön ler center sıkıntı yok ama arkadakı uydulardan 6 CH modunda cok az ses cıkıyor ve cok boguk cıkıyor
  • deniel k nın driverını kur bide kumandadan surround ayarlarına bak kısıkmı duruyo...kısksa aç veya dengele..
  • quote:

Yok yok yok yok delirmek üzereyim birileri bişiler söylesin lütfen ya Yeni driver ı kurdum sorun aynı devam edıyor ön ler center sıkıntı yok ama arkadakı uydulardan 6 CH modunda cok az ses cıkıyor ve cok boguk cıkıyor

kumandadan effect tuşunu ve surround tuşunu ayrı ayrı bir kurcala istersen,bende optik bağlı uydu,effect dolby movie ya da dolby music olunca çoğu kanalda dediğin gibi oluyor,stereo X 2 yapınca 4 kanal ses net geliyor.Bi dene.
  • arkadaslar sony lbt xb200 muzik setim var iki hoparloru var bu setin. z 5500 un ondeki iki uydusu yerine bu hoparlorleri baglasam acaba z5500e bir zarari vs olur mu? denemeden once bir sorayim dedim.
  • Tesekkurler arkadaslar verdıgınız bılgıler ıcın ....

bu daniel K nın drıverının download ı ıle alakalı bı lınk bulamadım daha dogrusu torrent lınklerı var baska ındırebılecegm bı sıte adresı bılıyormusunuz sayın groll ?
  • @41016DK07 arkadaşım söylenmiş fakat wawe ayarına baktınmı creative konsolunda mixer ayarları var orada olacak onu bir açmayı dene istersen vede bağlantılarınıda bir kontrol et derim kırılmış ezilmiş kablolarda seste bozulmalar yapabilir vede SWM ayarına bak açıksa sesi dengelemek için ses kartı yazılımı ayar çekebilir... CMSS 3d ayarlarınada bak arkalar kısıkmı... vistada saran hop. ayarı vardı galiba yani büyük hop. ayarı gibi bişi olacaktı onları aç.... Birde digital bağlantıda ses nasıl ondada aynımı yoksa onda normalmi... yoksa HDD değiştirmekle ses değişmez media oynatıcılarında bile sorun olabilir unutma...
  • Umurbey oncelıkle zaman ayırdıgın ıcın tesekkur ederım fakat bahsı gecen wawe xp de var vistada ole bı durum soz konusu degıl ...Saran Hoparlörleride actım bugun ses kartının eski driverlarını denicem yenısını kurdum bısı degısmedı
  • torrent yüklesen iyi olur...1mb flan bile tutmaz torrent ...rapid linki vardır mutlaka ama bulmak zor olabilir ..torrent yükle insin öyle dene ..offical vista driverlarından medet umma
  • Tesekkurler verdıgın bılgıler ıcın Groll
  • Aynı işletim sistemi aynı vista ses sürücüleriyle farklı hd lere kurulup diğer tüm ayarlar aynı olmasına rağmen ses farklı geliyor, yani seste kısılma oluyor.
    Belki önceki hd te kurulu codecler yeni işletim sistemi kurulu hd yoktur, ona da kurun, ben olayın hd lerle yani yapılarıyla felan olacağını sanmıyorum.
    Büyük ihtimalle ana ses veya bass ayarını kısmışsınız, denetim masasındaki ses denetimlerinden surround mixer dan wave full açın. Ana sese bakın, hoparlör ayarından 5.1 seçili olduğundan emin olun.
    Eax ayarını ve cmss 3d ayarını açıp stereo surround seçin. Seviye %0da durmalı. Yani stereo focus tam ortada 0 da durmalı. Bass redirection ayarını ya kapayın ya da 0 a çekin. Hoparlörlerin ayarlarıyla (ses kartı üzerinden) değişiklik yapmayın, hepsini sona kadar açın, sadece ana ses ayarını kısıp açarsınız.
    2,5 dilimde z5500 rahatsız etmeyen bir ses verir, gece bile, müzşk dinlerken bazen 2. dilime kıstığım olurdu. Ama dediğiniz gibi 5-6. dilimlerde artık kendini hissettirmesi gerekir setin.
    Siz bence kesinlikle diğer hd e kurulu ses kartı ayarlarında açık olan bir ayarı bu yeni hd te açmayı unutmuşsunuz.
    Umarım bulursunuz.
    Bu arada arkadaşların dediği gibi müzik/film için kullanılan yazılımın da çok etkisi var. Belki de ses kartı ayarlarınız tamam ama yazılımdaki ayarlarda değişiklik olmuş olabilir. Bunu anlamanın en kolay yolu creative in kendi media source player ı ile şarkı açıp dinlemenizdir. Onda fark yoksa başka yazılımlarda fark oluyorsa o yazılımın ayarı diğer hd tekiyle aynı değildir demektir.
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 27 Haziran 2009; 2:58:17 >

• slm topıc sakınlerı ve z-5500 kullanıcıları benım ufak bır sorunum var benım docederın led,lerı yandı galıba garantısı devam edıyo bunu halletmem lazım nasıl olcak benı bılgılendırırsenız cok sevınıcem cevap beklıyorum ok herkese hayırlı gunler
  • Yok hocam denedim hepsini bütün ayarlarıda kontrol ettım banamısın demedi ve sinirlerim bozuldu ....Evga anakartım var onda dıgıtal cıkısı secıyorum hoparlorler kendıne gelıyor 5.1 sesını berraklıgını onboard optık cıkısla alıyorum ama ses kartına geldımı delırtıyor benı berrak degıl ... Bı kere kumandada surround falan herseyı en uste getırmeme ragmen console playerde on advanced da on uyduların sesını kısınca arkadan cok boguk bı ses gelıyor berrak degıl ... Çorba oldu herşey...

Herneyse muhtemelen ses kartından kaynaklanan bı sıkıntı var emınım buna ... Creative x-fi titanium fatal1ty almayı düşünüyorum ön panelsiz olanı yanı ön panelın tek farkı bence coax cıkıslarının olusu ekstra bı artısının oldugunu dusunmuyorum ... O yuzden kartın panelsız olanını alıcam umarım suan kullandıgım x-fi platinium dan farkı olur yanı ses kartının dırek vista uyumlu oldugunu gosterır ıbareler var kendı sıtesınde ve sanırım 64 mb ram olması bunun yanında pci-ex olusu farkettırır umarım sızce kartı degıstırmeye degıcek bı farklılık olurmu ?

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Aynı işletim sistemi aynı vista ses sürücüleriyle farklı hd lere kurulup diğer tüm ayarlar aynı olmasına rağmen ses farklı geliyor, yani seste kısılma oluyor.
    Belki önceki hd te kurulu codecler yeni işletim sistemi kurulu hd yoktur, ona da kurun, ben olayın hd lerle yani yapılarıyla felan olacağını sanmıyorum.
    Büyük ihtimalle ana ses veya bass ayarını kısmışsınız, denetim masasındaki ses denetimlerinden surround mixer dan wave full açın. Ana sese bakın, hoparlör ayarından 5.1 seçili olduğundan emin olun.
    Eax ayarını ve cmss 3d ayarını açıp stereo surround seçin. Seviye %0da durmalı. Yani stereo focus tam ortada 0 da durmalı. Bass redirection ayarını ya kapayın ya da 0 a çekin. Hoparlörlerin ayarlarıyla (ses kartı üzerinden) değişiklik yapmayın, hepsini sona kadar açın, sadece ana ses ayarını kısıp açarsınız.
    2,5 dilimde z5500 rahatsız etmeyen bir ses verir, gece bile, müzşk dinlerken bazen 2. dilime kıstığım olurdu. Ama dediğiniz gibi 5-6. dilimlerde artık kendini hissettirmesi gerekir setin.
    Siz bence kesinlikle diğer hd e kurulu ses kartı ayarlarında açık olan bir ayarı bu yeni hd te açmayı unutmuşsunuz.
    Umarım bulursunuz.
    Bu arada arkadaşların dediği gibi müzik/film için kullanılan yazılımın da çok etkisi var. Belki de ses kartı ayarlarınız tamam ama yazılımdaki ayarlarda değişiklik olmuş olabilir. Bunu anlamanın en kolay yolu creative in kendi media source player ı ile şarkı açıp dinlemenizdir. Onda fark yoksa başka yazılımlarda fark oluyorsa o yazılımın ayarı diğer hd tekiyle aynı değildir demektir.
    Kolay gelsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: logitech z-5500

slm topıc sakınlerı ve z-5500 kullanıcıları benım ufak bır sorunum var benım docederın led,lerı yandı galıba garantısı devam edıyo bunu halletmem lazım nasıl olcak benı bılgılendırırsenız cok sevınıcem cevap beklıyorum ok herkese hayırlı gunler

Turkıyede yetkılı bır servıs yok bıldıgım kadarı ıle ... Hollandada merkezi var Logitech in .. Oranın numarasını vereyım...Sesli yanıt sisteminde 5 i tıkla ve bekle bi süre sonra türk bir eleman çıkıcak karsına durumunu izah et garantisinin oldugundan bahset muhtemelen yenısını gonderırler garantısı ve faturası var ise ...

Musterı Hızmetleri

00800 44 882 58 62
  • Bir de önce sürücüleri kaldırmadan ses kartını farklı bir slota takarak yeniden deneyin.
    Sonuç değişmezse ses kartını yine eski slota alıp bakın.
    Yine aynıysa ses kartı sürücülerini kaldırın, pc yi kapayın, ses kartını çıkarıp başka bir slota takın ve pc yi açıp ses kartının algılanmasını bekleyin. Bu arada biostan anakartın kendi ses kartını kapamış olmayı unutmayın. Sonra tüm sürücüleri yeniden kurun ve bir kez de böyle bakın.
  • quote:

Yok hocam denedim hepsini bütün ayarlarıda kontrol ettım banamısın demedi ve sinirlerim bozuldu ....Evga anakartım var onda dıgıtal cıkısı secıyorum hoparlorler kendıne gelıyor 5.1 sesını berraklıgını onboard optık cıkısla alıyorum ama ses kartına geldımı delırtıyor benı berrak degıl ... Bı kere kumandada surround falan herseyı en uste getırmeme ragmen console playerde on advanced da on uyduların sesını kısınca arkadan cok boguk bı ses gelıyor berrak degıl ... Çorba oldu herşey...

Herneyse muhtemelen ses kartından kaynaklanan bı sıkıntı var emınım buna ... Creative x-fi titanium fatal1ty almayı düşünüyorum ön panelsiz olanı yanı ön panelın tek farkı bence coax cıkıslarının olusu ekstra bı artısının oldugunu dusunmuyorum ... O yuzden kartın panelsız olanını alıcam umarım suan kullandıgım x-fi platinium dan farkı olur yanı ses kartının dırek vista uyumlu oldugunu gosterır ıbareler var kendı sıtesınde ve sanırım 64 mb ram olması bunun yanında pci-ex olusu farkettırır umarım sızce kartı degıstırmeye degıcek bı farklılık olurmu ?

quote:

Aynı işletim sistemi aynı vista ses sürücüleriyle farklı hd lere kurulup diğer tüm ayarlar aynı olmasına rağmen ses farklı geliyor, yani seste kısılma oluyor.
    Umarım bulursunuz.
    Kolay gelsin..

Hocam HDD değiştirirken pcı kartları - ekran kartı anakart vb. söktünmü.... ? onları söküp yeniden tak ve XP kurup dene birde onda nasıl sana şöyle örnek vereyim ben sanat müziği severim zeki mürenin eski plaklarını dinlerken coax bağlantıda genelde winampta boost dinliyorum fakat aynı şarkıları foobar2000 ile yarıdan öede dinliyorum bana kalırsa senin kendinde sorunun var gibi geliyor 4 kez format atıpta hala daha sorun var diyorsun kullandığın programları - codecleri ve ayarları ezbere kullandığın belli şahsen sen otur 0 (sıfır) başlayarak bağlantılardan herşeyi iyi kontrol et derim... Birde ses kartını değiştirmekle heleki yakın olan kartlarda pek bir fark anlamazsın birde ses sistemin z5500 gibi mid özürlü bir setle... 64 mb ram olayı aynı normal DDR ramler gibi çalışır yani seste tekrarlanan bölümler buraya işlenir ve gerektiğinde oradan alınıp kullanılır bu tekrarda genelde oyunlardaki efeklerde çok olduğundan dolayı en çok oralarda faydası olur hem bütün x-fi kartlarada 2 mb ram bulunur...

• quote:

Yok yok yok yok delirmek üzereyim birileri bişiler söylesin lütfen ya Yeni driver ı kurdum sorun aynı devam edıyor ön ler center sıkıntı yok ama arkadakı uydulardan 6 CH modunda cok az ses cıkıyor ve cok boguk cıkıyor

arkadaşım öncelikle iyi akşamlar senin sorunun aynısı dün yeni kurduğum driverden sonra arka sesler kısık geldi bendede ama benimki xp vista deil onu baştan söyleyim benim yaptığım yöntemi bi dene belki faydası olur şimdi şimdi başlattan ayarlara gir oradan denetim masası oradanda ses konuşma müzik ayrıntılarına gir oaradan ses efektleri ve ses aygıtlarına gir oradanda hoporler ses ayarına gir oradan sol sağ kanal 1 2 3 4 vs yazar onlarının hepsini yükselt bunları bı dene yüzde yüz olocakda ama vistada aynımı bilemem benimki oldu yardımcı olabildiğsem ne mutlu kal salıcakla

• quote:

Orjinalden alıntı: umur BEY

quote:

Yok hocam denedim hepsini bütün ayarlarıda kontrol ettım banamısın demedi ve sinirlerim bozuldu ....Evga anakartım var onda dıgıtal cıkısı secıyorum hoparlorler kendıne gelıyor 5.1 sesını berraklıgını onboard optık cıkısla alıyorum ama ses kartına geldımı delırtıyor benı berrak degıl ... Bı kere kumandada surround falan herseyı en uste getırmeme ragmen console playerde on advanced da on uyduların sesını kısınca arkadan cok boguk bı ses gelıyor berrak degıl ... Çorba oldu herşey...

quote:

Umarım bulursunuz.
    Kolay gelsin..

Hocam HDD değiştirirken pcı kartları - ekran kartı anakart vb. söktünmü.... ? onları söküp yeniden tak ve XP kurup dene birde onda nasıl sana şöyle örnek vereyim ben sanat müziği severim zeki mürenin eski plaklarını dinlerken coax bağlantıda genelde winampta boost dinliyorum fakat aynı şarkıları foobar2000 ile yarıdan öede dinliyorum bana kalırsa senin kendinde sorunun var gibi geliyor 4 kez format atıpta hala daha sorun var diyorsun kullandığın programları - codecleri ve ayarları ezbere kullandığın belli şahsen sen otur 0 (sıfır) başlayarak bağlantılardan herşeyi iyi kontrol et derim... Birde ses kartını değiştirmekle heleki yakın olan kartlarda pek bir fark anlamazsın birde ses sistemin z5500 gibi mid özürlü bir setle... 64 mb ram olayı aynı normal DDR ramler gibi çalışır yani seste tekrarlanan bölümler buraya işlenir ve gerektiğinde oradan alınıp kullanılır bu tekrarda genelde oyunlardaki efeklerde çok olduğundan dolayı en çok oralarda faydası olur hem bütün x-fi kartlarada 2 mb ram bulunur...

Arkadasım 17 yasında degılım z5500 ve x-fi ikilisini 3 senedir kullanıyorum 3 sene ıcerısınde bırden fazla sefer format attım pc ye yenıden kurdum sorun bende falan degıl ben anlatamıyorum sanırım derdımı... Yanı aynı ayarları yapıyorum her seferınde artık gozum kapalı yaptıgım ayarlardı yanı kulagım alısmıs o parcalardakı ses tonuna ole soleyeyım sana ve farklı parcalarda denemıyorum aynı parcalar ıle denıyorum yıne... kullandıgım codeclere falan gelınce bısı kullanmıyorum codec olarak formatı attıktan sonra anakart ekran kartını kuruyorum ondan sonra ses kartını kuruyorum senelerdır yaptıgım buydu... Tabıkı bunun hdd ıle alakası yok fakat eskı sıstem kurulu hdd ıle ayarları karsılastırıyorum aynı ayarlar hersey aynı hdd nın bırınde ses panelınde 3 dılım de yeterı kadar berrak ve temız bı ses alıyorum tertemız sorunsuz .... Fakat yenı hdd yı takınca sısteme sesı yarılara kadar acınca rahatsız edıcek derecede bı ses cıkıyor pc den yanı bu aradakı durumu cıdden anlamıs degılım ve hanı belkı unuttugum bı ayarı vardır dıyorum tekrar tekrar kontrol edıyorum ve 4 kez formatı gectım 3 gundur yaklasık bı 3 4 saat bu olay ıle ugrasıyorum .... Herneyse ıkıncı hdd yı kurarken fanları falan temızleyeyım dedım ve sıstemı komple soktum sonra yenıden monte ettım temızledıkden sonra kurdum sıstemı ses kartı senelerdır kullandıgım slot ta takılı ıdı tekrar oraya taktım sımdı soylenılen uzerıne tekrar sokuyorum makıneyı teker teker ayırıyorum parcalara her seyı yenıden bastan alıyorum bastan format atıp bastan drıverları kurarak bakalım ne degısıcek....

• 
Sayfa: önceki 13311332133313341335
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.