Şimdi Ara

Logitech x540 entegre sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler Logitech x540 ses sistemim var. Belli bir süre çalıştıktan sonra tahminimce ısındıktan sonra seste bozulma oluyor ve sesi çok kısılıyor kumandasından sesini fullediğimde duyabilmek için hoparlöre kulağımı dayamak zorunda kalıyorum. Devre kartı üzerinde 2x STA540 ses entegresi ve herhangi bir şekilde datasheetini bulamadığım tahminimce ton kontrol kontrol entegreleri olduğunu düşündüğüm 2 entegre daha var geri kalan tüm elemanlar pasif elemanalar ve tespit edemediğim entegrelerin beslemesi için 78 serisi 1 adet voltaj regülatörü var. Regülatörü ve diğer tüm pasif elemanların arıza testlerini yaptığımda görüntüde hiçbir problem yok ve multimetreyle test yaptığımda da tüm elemanların sağlam olduğunu gördüm bunun üstüne soğuk lehim şüphesiyle tüm lehimleri yenileyip kartı sentetik tinerle bi güzel yıkadıktan sonra amfi 1-2 dakika daha çalıştıktan sonra tekrar aynı problemi yapmaya başladı.

    Hakkında bir kaynak bulamadığım 2 entegrenin her ikisinin de yük altında ve boştayken tüm bacaklarını ölçtüğümde her ikisinde de aynı değerleri görüyorum bunun üzerine sorunun STA540 entegrelerinden birinde olduğunu düşünüyorum kumandası da bir kaç direnç ve potanstan oluşuyor ve onlar da sağlam, entegreleri değiştirmeden önce(2x2.80 usd+kdv entegre=50-60TL + kargo :/ ) daha önce tecrübe ettiğiniz masrafa girmeden önce dikkat etmem gereken farklı bir problem varsa benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum iyi forumlar.




  • Ses entegreleri bağlı olduğu soğutucuya tam temas etmiyorsa veya macunu kuruduysa aşırı ısınıp termal korumaya geçiyor olabilir, sesin kısıldığı an entegrelerin ne derece ısındığını elle bir kontrol edin. Fakat iki entegrenin de aynı anda termal korumaya geçmesi pek muhtemel de gelmiyor.

    Diğer aklıma gelen ise preamfi katında bir problem olabileceği.

    Entegrelerin datasheetine bakarak ses giriş bacaklarını bulun ve sesin aniden kısıldığı an giriş bacaklarına preamfiyi atlayarak doğrudan ses verin. Canlı bir ses alırsanız çıkıştan, sorunu en azından çıkış entegrelerinde aramazsınız. Bu şekilde entegrelerin sağlamlığını da kontrol etmiş olursunuz. Kartta voltaj varken herhangi bir bileşeni yakmamak için dikkatli hareket edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle tüm malzemeleri test edin besleme arızası olabilir kondansatörlere bakın gözle kontrol edin sta 540 entegresi tda 7294 veya tda 7394 ile aynı özelliklere sahip diye biliyorum. İnternetten açık devre şemasına bakıp entegreye direk ses verilip denenebilir.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt

    STA540, TDA7294 (tek kanal) veya TDA7394'ten (2 kanal) farklı olarak 4 kanal anfi içeren entegre. Bu yüzden bacaklarına ve beslemelerine bakıp belki TDA 7379 ile değiştirilebilir. Yanlış hatırlamıyorsam X540'da da X530 gibi her entegre 2 + 1 şekilde bağlı idi. Merkez ve subwoofer köprü bağlı, diğerleri de sağ sol kanalllara bağlı idi.

  • potunu içini kolanya ile temizle.

  • önce beslemeyi kontrol et, (arıza anında voltajda çökme var mı?)

    tüm elektrolitik kondansatörleri zaten yenile değişmiş olur.

    entegre için ise tda7377 tda7375 birebir uyumludur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.