Şimdi Ara

Logitech G27 ile araba kullanmak öğrenilebilirmi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar Logitech G27 bayağı gerçekçi bi direksiyonmuş sanırım.epey bi araştırdım.ben araba kullanmasını pek bilmiyorum.bu direksiyonu alsak başlangıç düzeyinde biraz geliştirebilirmiyiz şoförlüğü.araba similasyonlarını indirdim.driving-simulator-2011 ve 3D instructor bu işin öncü similasyonları diyolar.ne diyosunuz,bbişiler olurmu bu direksiyonla?

• G27 her konuda olmasa da, pek çok konuda yardımcı olur. LFS gibi bir oyunda boş pistte turlamak en azından araca ve viraja hakimiyet konusunda yardımcı oluyor. Kendim ilk G27 deneyimimde virajlarda defalarca müdahale etmek ihtiyacı duyuyordum. Çünkü araç ya çok dışarı açılıyordu ya çok içeri giriyordu. Ancak istediğim kadar vurma ve kaza yapma şansına sahip olarak aracı düz bir çizgide yürütmeyi, virajları bir çizgide dönebilmeyi ve aracın ne mesafede duracağını kestirmeye alıştım. Yani kendime bir hedef koyuyordum ve o hedefin tam önünde duracak şekilde sakin fren yapıyordum. Sonra sürücü kursuna yazıldım. Tek eksiğim arabayı kaldırmak olarak görüyordum zira G27 ne kadar debriyajı olsa da her kalkışımı 4000 devir aragazla yapıyordum neredeyse İlk direksiyon dersimde araca bindim, gerçek aracın gaz pedalı G27'ye göre daha uzun bir yola sahip olduğu için (Araç Chevrolet Aveo HB 1.2) G27'de 4000 devir olarak verdiğim aragaz yaklaşık 2000-2500 devir aralığında kaldı ve debriyajı da temkinli bırakınca kalkış sorunsuz gerçekleşti. Daha 2. kalkışımda aracın o kadar fazla aragaz istemediğini anladığım için (Ayrıca G27'nin gaz pedalı aşırı yumuşaktı, gerçek arabanın gaz pedalı da nispeten sert) çok daha makul bir aragazla çok düzgün bir kalkış yaptım. Sonra hoca baktı dönüşlerim falan gayet iyi, bana "Şu ağacın gölgesinde durdur arabayı" dedi. Direk boşa attım, çok tatlı frende arabayı akıttım. Hoca "Ohoo sen biliyormuşsun bir de bizi yiyosun hiç kullanmadım" diyerek dedi. Aynı şeyi sınav heyeti de dedi "Zaten araba kullanıyordun herhalde" dedi "Hocam ilk defa bu arabayı kullandım" dedim.
    İlla ki katkısı oluyor yani.
  • geliştirirsin hiç olmadı arabayı şeritte tutmayı,kavrama notkasını, vites değiştirmeyi ,çalıştırmayı yani bütün prosedürünü yapabilirsin g27 ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur3014

geliştirirsin hiç olmadı arabayı şeritte tutmayı,kavrama notkasını, vites değiştirmeyi ,çalıştırmayı yani bütün prosedürünü yapabilirsin g27 ile.

laptoplarda kullanabiliriz değilmi.aparatların giriş noktalarına baktımda.biri usb tamam ama diğerlerinin gireceği yer uyumlu değil gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraksandal

quote:

geliştirirsin hiç olmadı arabayı şeritte tutmayı,kavrama notkasını, vites değiştirmeyi ,çalıştırmayı yani bütün prosedürünü yapabilirsin g27 ile.

laptoplarda kullanabiliriz değilmi.aparatların giriş noktalarına baktımda.biri usb tamam ama diğerlerinin gireceği yer uyumlu değil gibi geldi.

Vites, pedallar ve adaptör direksiyona bağlanıyor. Direksiyondan 1 adet usb çıkışı mevcut onu bilgisayara bağlıyorsunuz bilgisayara başka bir bağlantısı yok. Yani laptop ile kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hektorSTK

quote:

quote:

Vites, pedallar ve adaptör direksiyona bağlanıyor. Direksiyondan 1 adet usb çıkışı mevcut onu bilgisayara bağlıyorsunuz bilgisayara başka bir bağlantısı yok. Yani laptop ile kullanabilirsiniz.

eyvallah babalar.sanırım alacağım.sonuçları bildiririm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hektorSTK

quote:

quote:

eyvallah babalar.sanırım alacağım.sonuçları bildiririm

Aldım mı?

• bence tam olarak öğrenemezsin.bu mantıkla fsxde uçak uçuran biri gerçekde de uçurabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koios

bence tam olarak öğrenemezsin.bu mantıkla fsxde uçak uçuran biri gerçekde de uçurabilir

e iyide zaten fsx ve konsol+panellerle falan uçuş dersleri veriliyor. yani ilk adım için bu tarz şeyler faydalıdır.
  • Araba kullanmayı öğrenemezsin bence, zira araba kullanabilmek için arabada pratik yapmak gerekir. Yolu hissetmen, motoru dinlemen, çevreni iyi kontrol etmen lazım. Zaten araba kullanabilmek büyük bir meziyet gerektirmiyor, özellikle araç otomatik vites ise çarpışan oto kullanmaktan daha zor bir yanı yok Benim ilk kullandığım araba Kia Sorento'ydu, boş arazide 30 - 45 dakika kadar pratik yaptıktan sonra dağ yoluna çıktım. 1 hafta sonra (o sürede bir daha kullanmadım) ara sokaklarda geziyordum, otoparka girip arabayı park edebiliyordum ki jip sonuçta, ağır ve manevra kabiliyeti normal binek araçlara nazaran daha az.

Ha ama araba kullanmayı biliyorsan eğer G27 gibi bir setle direksiyon hakimiyetini geliştirebilirsin. Misal ben Logitech Driving Force GT ile Gran Turismo 5 oynamanın faydasını gördüm oldukça. Zaten G27 almana gerek yok, eğer bulabilirsen Driving Force GT veya G25 öneririm. G25'le her şeyi aynı, sadece G27'de LED devir göstergesi ve birkaç ufak güncelleme var o kadar. LED devir göstergesi de DiRT, Gran Turismo gibi sadece birkaç oyunda çalışıyor.

• Elbet faydası olur.

Gerçekci simulator oyunlarını oyna. Bol trafikte hata yapmamaya çalış.
  • azcık ucundan faydası olur
  • www.se-sim.com sürücü eğitimi için tasarlanmış simülatör yazılımı üretiyor. Logitech G27 ile de çalışabiliyor. Profesyonel bir sürücü eğitim programı.
  • quote:

arkadaşlar Logitech G27 bayağı gerçekçi bi direksiyonmuş sanırım.epey bi araştırdım.ben araba kullanmasını pek bilmiyorum.bu direksiyonu alsak başlangıç düzeyinde biraz geliştirebilirmiyiz şoförlüğü.araba similasyonlarını indirdim.driving-simulator-2011 ve 3D instructor bu işin öncü similasyonları diyolar.ne diyosunuz,bbişiler olurmu bu direksiyonla?

g27'e vereceğin parayla özel bir hoca tutup ders alman daha hayırlı olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pzero_nero

quote:

arkadaşlar Logitech G27 bayağı gerçekçi bi direksiyonmuş sanırım.epey bi araştırdım.ben araba kullanmasını pek bilmiyorum.bu direksiyonu alsak başlangıç düzeyinde biraz geliştirebilirmiyiz şoförlüğü.araba similasyonlarını indirdim.driving-simulator-2011 ve 3D instructor bu işin öncü similasyonları diyolar.ne diyosunuz,bbişiler olurmu bu direksiyonla?

g27'e vereceğin parayla özel bir hoca tutup ders alman daha hayırlı olur...

Biraz daha zorlasan orta karar bi şahin alırsın

• Kesinlikle faydasını görürsün. Günümüzde artık motor sporlarında yarışan pilotlar dahi zamanlarının büyük coğunluğunu simulatorlerde geçiriyor. G27 kesinlikle alınmayı hak eden ve o fiyatı sonuna kadar hak eden çok kaliteli bir direksiyon.
  • G27 ye vereceğin parayla git bi hacı murat al. Arsada çarpa çarpa öğrenirsin en iyisi
  • www.se-sim.com G27 kullanabilirsiniz. Türkiye'nin en gelişmiş sürücü eğitim yazılımı ile kullanabilirsiniz.
  • G27nin gerçek arabayla uzaktan yakından alakası yok. Debriyaj var diye gaza gelmeyin.

Ben ehliyet alcağım zaman almıştım G27.Ralli oyunu oynadık. Asıl sıkıntı burda rallide çok hızlı bi şekilde direksiyon çevirmeye alıştım. Sonra direksiyon derslerinde bu sıkıntı yarattı. Trafikte o kadar sert manevralara gerek yok.
    Ama bi kere elin alışınca öyle gidiyor maalesef. g27ye falan para vermeyin . Ben verdim bi daha olsa almam. DAha ucuz logitechler var. Debriyaj meselesine kanmayın.
  • Öğrenilmez ama evde araba sürme keyfini kokpit kamerasından tam olarak olmasada yaşatır.
  • Kesinlikle öğrenebilirsin ! Ama sadece direksiyon seti ile değil. 3 ekranı felan birleştirip tek bir görüntüyü veren şeyler var adını tam bilmiyorum. Ondan da alman gerekir. Çünkü çevrenide kontrol etmen lazım. Küçük ekranda dümdüz ileri baksan yetiyor. Buna benzer konsol ve oyunla uçak uçurmayı öğrenenler var.

Gerçekçi bir araba sürüşü için biraz masraf yapman gerekiyor ama bana sorarsan gerek yok. Biriyle git boş bir yere sür orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 29 Ağustos 2013; 20:38:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.