Ehliyeti aldım fakat yokuş yukarı kalkış yapınca heyecandan arabayı istop ettiriyorum.Acaba g27 ile bu kalkışları öğrenebilirmiyim? Debriaj kavraması gerçekçi gibi mi ? :)
g27 her ne kadar güzel bir set ve kullanımı eğlenceli olsada , bahsettiğin durumları fiziksel olarakta yaşaman gerekiyor.Masaya bağladığın bir set ile aracın içindeki hissiyat bir olmaz.Zaten senin istediğin teknikleri öğrenebileceğin bir simülasyonda yok. En iyi araç simulasyonlarında alabileceğin pratik ,vites , devir ,şerit tarzı şeyler olur.Tabiki sana gerçek yaşamda faydası azda olsa olur ama bir park etme,gerçek anlamda debriyaj kavraması(ki bu karakteristik bir durumdur) yokuş-kalkış gibi durumları gerçek hayatta tecrübe etmen senin için daha sağlıklı olur.
G27 her konuda olmasa da, pek çok konuda yardımcı olur. LFS gibi bir oyunda boş pistte turlamak en azından araca ve viraja hakimiyet konusunda yardımcı oluyor. Kendim ilk G27 deneyimimde virajlarda defalarca müdahale etmek ihtiyacı duyuyordum. Çünkü araç ya çok dışarı açılıyordu ya çok içeri giriyordu. Ancak istediğim kadar vurma ve kaza yapma şansına sahip olarak aracı düz bir çizgide yürütmeyi, virajları bir çizgide dönebilmeyi ve aracın ne mesafede duracağını kestirmeye alıştım. Yani kendime bir hedef koyuyordum ve o hedefin tam önünde duracak şekilde sakin fren yapıyordum. Sonra sürücü kursuna yazıldım. Tek eksiğim arabayı kaldırmak olarak görüyordum zira G27 ne kadar debriyajı olsa da her kalkışımı 4000 devir aragazla yapıyordum neredeyse İlk direksiyon dersimde araca bindim, gerçek aracın gaz pedalı G27'ye göre daha uzun bir yola sahip olduğu için (Araç Chevrolet Aveo HB 1.2) G27'de 4000 devir olarak verdiğim aragaz yaklaşık 2000-2500 devir aralığında kaldı ve debriyajı da temkinli bırakınca kalkış sorunsuz gerçekleşti. Daha 2. kalkışımda aracın o kadar fazla aragaz istemediğini anladığım için (Ayrıca G27'nin gaz pedalı aşırı yumuşaktı, gerçek arabanın gaz pedalı da nispeten sert) çok daha makul bir aragazla çok düzgün bir kalkış yaptım. Sonra hoca baktı dönüşlerim falan gayet iyi, bana "Şu ağacın gölgesinde durdur arabayı" dedi. Direk boşa attım, çok tatlı frende arabayı akıttım. Hoca "Ohoo sen biliyormuşsun bir de bizi yiyosun hiç kullanmadım" diyerek dedi. Aynı şeyi sınav heyeti de dedi "Zaten araba kullanıyordun herhalde" dedi "Hocam ilk defa bu arabayı kullandım" dedim. İlla ki katkısı oluyor yani.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme